En toch schijnt het mij heel verleidelijk toe te herhalen wat ik gisteren schreef over het Higgsdeeltje, het deeltje dat de andere deeltjes laadt - laadt met wat als het geen kennis zou zijn? – namelijk dat het Higgsdeeltje er was vóór de Big Bang;
Me steunend op Heisenberg kan ik me dit permitteren, want zeggen dat er vóór de Big Bang niets was, schijnt me nog meer ongeloofwaardig toe dan zeggen dat het Higgsdeeltje er al was.
In elk geval het laat me toe te kiezen en ik maak evenveel kans op gelijk dan deze die het houden bij het ‘niets’.
Evenwel, de gepubliceerde foto’s staan duidelijk in de belangstelling, maar wat er was vóór de Big Bang interesseert niemand, zeker niet deze die staan te springen op de festivalweiden en het is nochtans tot hen dat ik me richt en van hen dat ik heil verwacht.
En in feite heb ik bij het schrijven nooit aan hen gedacht, eerder aan de mens die tot een zekere rijpheid gekomen is en meer en meer aan de mogelijkheid van leven na de dood begint te denken. Zij zijn mijn lezers, zij kunnen iets vinden bij mij, iets dat hun een tijdje kan bezighouden. Of ik ooit horen zal wat er hen bezighoudt na me gelezen te hebben, zal ik wellicht nooit te weten komen, want ikzelf, hoe dikwijls heb ik gereageerd bij de schrijver na het lezen van zijn boek? Misschien krijg ik wel een reactie van zij die me kennen uit mijn blogs of, zij die me kennen als vriend of kennis?
Maar er werd in het verleden weinig gereageerd op mijn blogs, waarom zouden ze het doen op mijn boek, als een deel ervan, over de Bijbel en de Egyptische chronologie, hun totaal ontgaat? Toch moeten ze weten dat elke reactie van hen, hetzij op mijn blogs, hetzij op mijn boek welgekomen is, tenminste zo deze vrank en vrij geuit wordt
Het zou dan toch met dank zijn dat ik hen lezen zou om te weten waar ik sta in het literaire landschap van Vlaanderen.
Ik heb nu zelfs het gevoel dat die idee over het Higgsdeeltje in mijn boek had kunnen staan had ik me niet laten overhalen door ‘Boekscout.nl’ om vlug te beslissen.
Mijn boek blijft dus een levende materie en mijn blogs vullen het aan, en als ik de kans krijg op een volgende uitgave/druk dan zal ik de aanvulling erin verwerken.
‘De Standaard’ publiceert de lijst van boeken die ‘in’ zijn. Kan er niemand voor zorgen dat ook mijn boek verschijnt op die lijst?
Het is de vraag die ik stel aan de uitgever vandaag, of is het zo dat ‘Boekscout.nl’ als uitgever niet veel zaaks is, voor ‘De Standaard’ en eerder twijfelachtig wat de kwaliteit van de gepubliceerde werken betreft.
En ik aldus weinig kans maak met mijn uitgever. Is het zo?
|