Alle teksten van deze blog mogen gecopieerd worden en zijn beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL
Omdat de rijen met blogs die ik regelmatig bezoek helemaal onoverzichtelijk werden, zijn deze nu in een apart 'hoekje' ondergebracht, samen met de websites van mijn persoonlijke interesses. Gewoon hieronder aanklikken.
Foto's van al de wandelingen in ons "Fotoboek Wandelingen"
Ik loop met Asics Gel Kayano
We fotograferen met de Nikon D80
Mijn mountainbike
Loopkilometers 2009 Januari: 80,7 km (9x) Februari: 30 km (4x) Maart : 26,8 km (3x) April: 6 km (1x) Mei: 74,5 km (8x) Juni: 42,9 km (10x) Juli: 52,8 km (7x) Augustus: 98,7 km (8x) September: 110,2 km (9x) Oktober: 44,8 km (6x) November: 7 km (2x) December: 8 km (2x)
Loopkilometers 2010 Januari: 8 km (2x) Februari: 13 km (3x) Maart : 41,3 km (7x) April: 69,2 km (8x) Mei: 4 km (1x) Juni: 34,7 km (7x) Juli: 55 km (8x) Augustus: 24,8 km (3x) September: 32,6 km (5x) Oktober: 70,9 km (8x) November: 98,3 km (11x) December: 30,6 km (3x)
Loopkilometers 2011 Januari: 53,1 km (8x) Februari: 76 km (9x) Maart : 88,1 km (9x) April: 48,4 km (6x) Mei: 66,6 km (6x) Juni: 47 km (5x) Juli: 0 km (x) Augustus: 27,5 km (5x) September: 0 km (x) Oktober: 13,2 km (3x) November: 0 km (x) December: 41,1 km (9x)
Loopkilometers 2012 Januari: 87,9 km (11x) Februari: x km (x) Maart : x km (x) April: x km (x) Mei: x km (x) Juni: x km (x) Juli: x km (x) Augustus: x km (x) September: x km (x) Oktober: x km (x) November: x km (x) December: x km (x)
Aantal loopkm's 2005: 1082 km Aantal loopkm's 2006: 1571,9 km Aantal loopkm's 2007: 1085,8 km Aantal loopkm's 2008: 1007,7 km Aantal loopkm's 2009: 578,2 km Aantal loopkm's 2010: 482,4 km Aantal loopkm's 2011: 461 km Aantal loopkm's 2012: ?? km
Over wandelen, hardlopen, fotografie en Belgische bieren Van 0 naar 42,2 km! September 2004 beginnen lopen, om overgewicht kwijt te geraken. Inmiddels 2 marathons uitgelopen (Brussel 2006, Cheverny 2007). Hier vertel ik over mijn loopvorderingen, verslagjes over mijn wandeltochten en mijn ontdekkingsreis door de Belgische biercultuur. Maar ook mijn andere hobby's zoals natuur en fotografie, muziek en onze perikelen als lesgever en ongevalssimulanten bij het Rode Kruis komen hier aan bod. Op 28 april 2006 traden Fleur en ik in het huwelijk en gingen daaropvolgend schapenhoeden in Zuid-Frankrijk. Op 23 juni 2007 werd onze dochter Ariadne geboren.
13-12-2006
Bier mag 'brut' heten
Bierbrouwers mogen de champagnebenaming ,,brut'' op hun etiket zetten. De advocaat-generaal van het Europese Hof van Justitie adviseerde zopas in die zin. Buggenhout is de gemeente van de brut-bieren. Brouwerij Malheur van Manu De Landtsheer en brouwerij Bosteels van Antoine Bosteels maken er respectievelijk Malheur Brut, Malheur Dark Brut, Malheur Cuvee Royale en Deus Brut des Flandres volgens de ,,méthode champenoise''. Die bieren worden bovendien gebotteld in een fles die lijkt op een champagnefles. De champagnelobby spande meteen een rechtszaak aan tegen brouwerij Malheur, daarin gesteund door de Franse overheid. Champagne is sinds 1919 een wettelijk beschermd product dat niet mag worden nagemaakt. De rechtbank van eerste aanleg gaf de champagnelobby gelijk zodat beide brouwers hun etiketten moesten aanpassen. Maar na enkele rechtszaken haalde Bosteels toch zijn slag thuis en mag hij zijn Deus ,,Brut des Flandres'' noemen. De Landtsheer stapte naar het Europees Hof in Straatsburg. De advocaat-generaal adviseert nu de term brut niet langer exclusief toe te kennen aan champagne. Brut wordt immers al een tijdje niet alleen gebruikt bij champagne, maar ook bij wijnen en bieren. ,,Het advies van de advocaat-generaal wordt immers zo goed als altijd gevolgd door het Europees Hof'', aldus De Landtsheer. Het arrest van het Europees Hof wordt begin volgend jaar verwacht. Dat kan dus een flinke klap toebrengen aan het Franse chauvinisme en de protectionistische champagnecultuur. (bron: Nieuwsblad)
Dinsdagavond: DL1 7,6 km 0:48:45 (9,35 km/h 6,41 min/km)
Zoals gewoonlijk staat er daags na een pittige interval een trage duurloop op het zelfde parcours op het programma. Deze kan ik helemaal ontspannen lopen, er wordt maar tweemaal op de chronometer gekeken, de eerste maal halfweg op het keerpunt en nadien op het einde van de loop. Weer een mooi gelijk tempo gehouden deel 1 in 24:20, deel 2 in 24:25. Het bleef droog en de temperaturen zijn nog niet aan de lage kant, ik heb nog steeds geen handschoenen aangehad deze herfstperiode, dat zegt genoeg. Maandagavond, VRT, De slimste mens, quizmaster Eric Van Looy begon één van zijn zinnen met "De moderne mens jogt en blogt...". Voelt hier iemand zich aangesproken? Hieronder een fotoreeks, genomen enkele weken geleden van Cédric (nummer 9), tijdens de wedstrijd van de préminiemen van Kallo tegen Beveren.
Voor de wedstrijd: de trainers doen een laatste tactiekbespreking.
Tijdens de match: de bal net gemist.
Na de wedstrijd: iedereen neemt dan nog een penalty.
Maandagavond IT 7,6 km 0:42:20 (10,77 km/h 5,57 min/km)
Vanavond drie kwartier later thuis dan gewoonlijk, dus pas om twintig voor zeven stond ik klaar voor mijn eerste loop van de week. En zodra ik buiten kwam stopte het zowaar met regenen! Gedurende de volledige training heeft het alleen maar gesmusterd op zijn Bevers gezegd. Weer zoals gewoonlijk de eerste trainingsdag van de week een pittige intervaltraining. Tien minuten inlopen en daarna interval 8x400 m in 1.50, R. 200m en verder uitlopen richting douche. Daarna stond er konijn met trappist Westvleteren 12, appelspijs en kroketten op het menu. Ik moet wel bekennen dat de trappist niet mee in de pot gegaan is, die heb ik er apart bij gedronken. Vermits Westvleteren 12 te lekker is en te zeldzaam (en tegen veel geld te koop op ebay) om zomaar bijt konijn te kappen ik heb maar 58 flesjes meer in mijn kelder staan. De foto van Pieter op de schaatsbaan is gisteren door Fleur genomen.
Als we Nederland en bier zeggen, denken we automatisch aan Heineken. Het verhaal van Heineken is nog niet eens zo oud; het begint in 1864, toen Gerard Adriaan Heineken brouwerij de Hooiberg in Amsterdam kocht. Deze is wél oud: ze stamt uit 1592. Het geheime wapen van de jonge Heineken is dat hij een ondergistend bier stabiel weet te houden. Hij geeft het bier zijn eigen naam. Vanaf het begin loopt Heineken voorop bij alles wat nieuw is: in 1880 gebruikt hij een van de allereerste koelsystemen, en een leerling van Louis Pasteur, de Fransman Hélion, gaat voor hem op zoek naar een zuivere giststam. Deze wordt nog steeds gebruikt. Hij is ook een van de eerste brouwers die exporteert, met name naar Frankrijk ( vanaf 1880) en de VS ( vanaf 1933). De onvoorstelbare groei van het bedrijf is zonder enige twijfel te danken aan de briljante economische en commerciële inzichten van één man: Alfred Heineken, de kleinzoon van de oprichter. Toen hij in 1989 vertrok, na 47 jaar, liet hij een gigantisch concern achter. De Grolsche bierbrouwerij is gevestigd te Enschede. Een van de beste pilsners van Nederland wordt daar gebrouwen. De bekende beugelflessen geven het merk een heel eigen imago. De Britse Allied-groep heeft twee brouwerijen in Nederland: Oranjeboom in Rotterdam en De Drie Hoefijzers in Breda ( nu verenigd in de Verenigde Bier-brouwerijen). Deze bedrijven produceren lagers van allerlei merken, waarvan een aantal met veel succes wordt geëxporteerd. Het Belgische Inbev (het vroegere Interbrew) bezit de Dommelsch-brouwerij, die in internationale kennerskringen vooral bekend staat om haar heldere en toch vrij sterke Dominator ( 6% alcohol). In Nederland vinden we ook de enige niet-belgische trappistenbrouwerij: abdij O.L.V. van Koningshoeven nabij Tilburg, opgericht in 1894. Ze maken een vijftal bieren: waaronder La Trappe dubbel ( 6,5%), tripel ( 8%), en quadrupel (10%).
In het Limburgse Schinnen is de Alfa-brouwerij nog altijd in het bezit van de nakomelingen van de oprichter, Joseph Meens. Al zijn bieren zijn uitsluitend met mout en hele hopbellen bereid. De brouwerij beschikt over een eigen bron op 160 meter diepte. In Maastricht en de rest van Limburg zijn naast Alfa en De Ridder (Heineken-groep) nog vele onafhankelijke brouwerijen. Gulpener uit Gulpen is een van de oudste (1825); dit bedrijf is gespecialiseerd in niet-gepasteuriseerde lagers van grote kwaliteit. Niet ver van Maastricht vinden we Brand: deze brouwerij mag zich sinds 1971 Koninklijke Brouwerij noemen en is daar bijzonder trots op. Het staat met grote letters op het etiket. Inmiddels is de brouwerij in handen van de Heineken-groep. Behalve vrij bittere pilsners heeft Brand een groot assortiment, waaronder Bocks in duitse stijl ( Brand Imperator). Twee kleine Nederlandse brouwerijen hebben zich laten inspireren door de weense stijl en produceren koperkleurige, volle bieren: De Kroon in Brabant met Egelantier en Lindeboom in Limburg met Gouverneur. Ze brouwen ook klassieke pilsners.
Zondag was weer een drukke dag, alhoewel ik dit weekend geen meter gelopen heb. Pieter en Cédric hadden weer flink gewerkt in school dus een beloning was wel verdiend. In het CC Scharpoord te Knokke-Heist was er de tentoonstelling High End Custom Bikes - Kunst op wielen.
Een verzameling van de mooiste, origineelste en meest imposante motors. De zogenaamde Custom Bikes zijn volledig met de hand gemaakte motoren, nooit eerder was de wereldtop samengebracht voor een tentoonstelling in België. Vijfendertig stuk voor stuk unieke kunstwerken, echte pareltjes, een waar genot voor het oog. Waarbij we onszelf de vraag stelden of sommigen wel rijvaardig waren. Foto's konden we niet trekken maar voor de liefhebbers is deze tentoonstelling een aanrader. Daarna ging het richting Lippenslaan waar een overdekte schaatsbaan stond opgesteld. Terwijl Fleur een koffietje ging drinken hebben de kinderen zich een uur geamuseerd, voor mij was het ook een tijdje geleden dat ik nog eens op de schaatsen stond.
Om de honger te stillen trokken we naar boekenstad Damme waar we in de Damsche Clipper lekkere pasta gegeten hebben, Pieter en Cédric spaghetti Bolognaise en Fleur en ik Tagliatelli met scampi's. Gezellig ingericht restaurant, vriendelijke bediening en heel lekker, een mooie afsluiter. Vanaf morgen gaan we terug onze kilometers malen, nu vanavond rustig de zetel in.
Vroeger gestopt op het werk, meegereden met de bus en afgestapt op het Ster te Sint-Niklaas en vandaar naar Vrasene gelopen. Eigenlijk gewoon een weg genomen beetje zonder planning met de kerk van Vrasene in zicht, zodat ik langs plaatsen kwam die mij onbekend waren. In de Vlasbloemstraat te Nieuwkerken passeerde ik langs brouwerij Verhofstede, een ambachtelijke likeurfabriek. Daarna de kriekelaarstraat in waar ik in Vrasene langs de Double L Ranch liep, een Country & Westerncafé. Daarna in de Kerkstraat te Vrasene ontdekte ik Hamlet, een pralinemakerij. Zonder tijdsopname gelopen en naar schatting een zevental kilometer. Het beetje regen had ik weinig last van, wel van het drukke verkeer want te Vlasbloemstraat wordt blijkbaar als sluipweg gebruikt door veel autos. Onderstaande foto is een grafittimuur in Antwerpen.
Donderdagavond: HL 8,9 km 0:53:00 (10,08 km/h 5,96 min/km)
Vanmiddag hadden we naar jaarlijkse traditie op het werk met de gehele groep besteld bij de meeneemchinees (in Ossendrecht, Nederland). En zoals gewoonlijk kregen we de grote porties niet op. Ik denk dat er met die zwaar beladen magen in de namiddag heel wat minder is gepresteerd. Zelfs toen ik vanavond ging lopen had ik moeite om op gang te komen. Het beetje regen deerde me niet, de temperatuur lang rond de 11°C en na een tijdje begon het toch wel te vlotten. De wekelijks heuveltraining gedaan, eerst 3,7 km rustig gelopen en dan in verhoogd tempo het viaduct twee maal over. In het begin duwde de forse wind in de rug mij als het ware omhoog, in het terugkomen liet diezelfde wind pal op kop mij bijna stilstaan, zwoegen dus! De rest van de weg rustig terug naar huis, naar mijn schatting aan 6 min/km en inderdaad 7,4 km vlak aan 6.08 min/km en de heuveltraining 1,5 km aan 5.07 min/km.
Woensdagavond: DL1 7,6 km 0:47:45 (9,55 km/h 6,28 min/km)
In de recentste Runners World staat een artikel over trainen zonder stopwatch, gewoon op het gevoel leren lopen. En dat is nu hetgeen ik de laatste weken vooral mee bezig ben. Vandaag stond een trage duurloop in 6.20 min/km op het programma. Ik heb wel de tijd opgenomen om te weten te komen of ik zuiver op gevoel dit tempo kon lopen, en wat blijkt: ik heb 7,6 km gelopen met een gemiddelde van 6.18 min/km, geweldig! Na deze heerlijke relaxte training blij dat ik thuis was want ons (aanstaande) moeder had viskes gebakken. Forel gevuld met drie soorten tijm meer soorten hebben we niet in onzen hof , basmatirijst met amandelnoten en een slaatje van postelein en mozerella, alles geprepareerd in olijfolie. Niet alleen heel lekker maar ook gezond, forel bevat namelijk veel omega-3 vetzuren en postelein is energie- en vitaminerijk en zit boordevol ijzer, nl. 3 mg per 100g! Wat hebben we weeral genoten van Fleur's kookkunst!
Bier in de kijker: Kerstbier Santa-Bee, brij. Boelens, Belsele
Gisterenavond nog eens een voor ons onbekend kerstbiertje kunnen proeven. Santa-Bee is een stevig bruin bier met 8,7% vol.alc. Wat bij de eerste slok opvalt is het gebruik van heel wat kruiden, met een volle smaak is dit een ideaal bier voor donkere winteravonden. Door de uitgesproken kruidentoets kan men hiervan niet te veel tegelijk binnen krijgen, dit is eten en drinken tegelijk! Vanaf 15 november is dit kerstbier traditioneel te verkrijgen bij brouwerij Boelens te Belsele.
Sinds het einde van de negentiende eeuw vormt Brouwerij Boelens een onderdeel van de plaatselijke Belseelse Cultuur. De familie Boelens is oorspronkelijk afkomstig uit Lokeren. Ze bestond uit graanhandelaars, mouters en bierbrouwers en was eigenaar van een brouwerij in Lokeren. Een tiental kilometer verder in Belsele, bezat familie De Meester brouwerij De Valk. Net die twee families liggen aan de basis van de huidige Huisbrouwerij Boelens. In de periode na 1850 werd in de kerkstraat, op het huidige adres, brouwerij De Meester-Boelens opgericht.
Met de overname door Kris Boelens werd het bierbrouwen in al zijn eer herstelt. Het moment waarop Kris de brouwerij overnam werd gekenmerkt door een revival van Belgische bieren. Mensen waren de grote merken wat moe; het werd zelfs trendy om speciale bieren te drinken of beter, te degusteren. In navolging van zijn collega's in Achouffe (brouwerij in Wallonië) heeft Kris tussen de jaren 1985-1990 het idee ontworpen en de plannen laten rijpen om zelf opnieuw een streekbier te brouwen. De nadruk werd bewust gelegd op de grondige kennis van brouwtechnieken en het belang van de juiste grondstoffen. Met het oog op deze plannen liet hij zich omringen door mensen met de juiste ervaring. Op het ambachtelijk weekend van augustus 1993 werd het huisbrouwen ten huize Boelens in ere hersteld. Voor het eerst sinds 1915 werd er opnieuw bier gebrouwen.Aanvankelijk begonnen met 150 hectoliter, overstijgt brouwerij Boelens nu de 1000 hectoliter. Na dertien jaar is de huisregel nog steeds dezelfde gebleven: kwaliteit boven kwantiteit. Kris' topproduct is zonder twijfel het in Belsele wel gekende Bieken, een zacht honingbier. Tegenwoordig wordt er een gevarieerd aanbod van streekbieren gebrouwen.
Maandagavond: IT 7,6 km 0:42:00 (10,86 km/h 5,53 min/km)
Vermits we morgenavond naar een vergadering moeten, heb ik mijn intervaltraining een dag vervroegd. Inlopen, interval 8x 400m in 1.50, R 200m uitlopen, alles tezamen weer goed voor 7,6 km waarvan 3,2 km intensief. Ik heb het al eerder vermeld dat ik het trainingsschema van VABCO Mol volg en vandaag had ik per e-mail contact met Jozef Wouters, trainer van atletiekclub Mol, die mij enkele nuttige tips gegeven heeft. De opbouw naar de marathon mag pas vanaf zes weken er voor beginnen, ik dacht altijd dat ik al vanaf twaalf weken op voorhand moest beginnen opbouwen. Nu deze periode is het ook belangrijk, regelmatig maar geen grote afstanden te trainen, zodat men niet te vermoeid is, een grote fout die vele lopers blijkbaar maken. Twee trainingen per dag van zes kilometer bijvoorbeeld is meer aan te raden dan één training van twaalf kilometer. Dus zal er gedurende de wintermaanden kleinere afstanden gedaan worden, met natuurlijk intervals en heuveltraining om kracht en snelheid te winnen. Ik probeer dan ook mijn trainingsdagen van vier naar vijf maal per week te brengen. Het zal niet elke week lukken, vooral niet in december waar ik weken heb met tot wel drie recepties na het werk. Maar die zal ik de weken er achter wel terug uitzweten!
De Indianen van Amerika hebben echt niet op Columbus zitten wachten om te leren hoe ze gegiste dranken op basis van granen moesten maken. Bij de Inca's en de bewoners van de Andes gebruikte men maïs en in Amazonegebied maniok om alcoholhoudende dranken te maken die zowel tijdens riten als in het dagelijks leven werden gedronken. Heden ten dage zijn de bieren van Europese typen toonaangevend geworden, van Alaska tot Vuurland. De veroveraars van het Westen hebben al snel het bier van het lager-type, geïnspireerd op Tsjechische en Duitse bieren, tot universele dorstlesser gebombardeerd waardoor in Noord-Amerika gigantische concerns ontstonden. Hun monopoliepositie werd door de drooglegging alleen maar versterkt.
Pas in de laatste jaren raken ze iets van hun macht kwijt nu sommige consumenten méér verlangen en slimme brouwers, van de Oostkust tot in Californië, bijzondere bieren in de handel brengen. Hierbij moeten we vooral denken aan Britse ale's. De bieren van Latijns Amerika, ook naar Duits voorbeeld, worden vooral gemaakt om voor weinig geld de dorst te lessen. De flesjes zijn vaak opvallender dan de smaak. Vaak mengt men maïs door de gerst, ter herinnering aan de tijd van voor de Conquistadores. Daardoor heeft het bier een rijkere smaak dan de bieren in Noord-Amerika. Als je ooit Amerika bezoekt, en het bier wil proeven in de streek die je bezoekt is een goede gids absoluut noodzakelijk,
Een heel interessante Engelstalige blog over bieren uit de USA, en ook de rest van de wereld, is de A good beer blog van Alan McLoad uit Ontario, Canada (klik op het label hieronder).
Zondagmorgen: DL2 11,2 km 1:05:15 (10,3 km/h 5,83 min/km)
Winderig, deze maal niet in de darmen, maar langs mijn loopparcours, de wind schuin opzij, met momenten wreed lastig. Deze eenzame jogger lijkt wel het geschikte doelwit, de wind duwt de takken van de bomen zijn richting op, alsof ze hem willen grijpen, zelfs soms een tak voor zijn voeten gooiend om hem te laten struikelen. De stormwind rukt aan zijn kleren, gooit zijn pet af en probeert hem de Moervaart in te blazen. Hij snijdt de loper de adem af en regendruppels voelen als kleine speldenprikken in zijn gezicht. Maar de gekke jogger lacht, geniet en daagt de natuur uit pak me dan als je kan! En de eenzame jogger is niet alleen want andere eenzame lopers, verbeten trek rond de mond, kruisen zijn pad. Eén korte blik in elkanders ogen bij het passeren is voldoende, die herkenning. En hun partners zitten thuis voor de kachel, kamerjas nog aan, tasje koffie bij de hand, en beseffen dat het leven met een loper niet altijd even eenvoudig is.
Zaterdagmorgen: DL2 6,4 km 0:35:30 (10,82 km/h 5,55 min/km)
Woensdagavond en de rest van de nacht heb ik grotendeels op het WC doorgebracht. Dondermorgen de diagnose bij de dokter: darmontsteking. Twee dagen een dieet van beschuit en platte kaas. Mijn kruidenvrouwtje had daarbij een kippen-kruidenbouillon klaargemaakt met een selectie van verse kruiden die ontsmettend of genezend op de spijsvertering werken. Verder heb ik actieve koolstof binnengekauwd, wat ook een ontsmettende werking op maag en darmen geeft. Vanmorgen duidde de weegschaal twee kilo minder aan maar de darmen werkten terug normaal, alhoewel ik nog enkele dagen moet oppassen wat ik eet. Fleurs bouillon had mij voldoende aangesterkt om een kort loopje te doen langs de Moervaart, wat ook verrassend vlot ging, een stuk sneller dan de vooropgestelde 6 min/km. Morgen zal ik wel een iets langere duurloop aankunnen.
P.S. Na dit gelezen te hebben, gelieve even links bovenaan de bloggen toplijst aan te klikken en zo een stem voor mij uit te brengen, dank bij voorbaat.
Woensdagavond: DL1 7,6 km 0:49:40 (9,17 km/h 6,55 min/km)
Het nieuwe parcours blijkt ook heel geschikt voor de trage duurloop, die mij ook steeds beter afgaat. Voordelen van het parcours zijn de brede en goed onderhouden voet- en fietspaden met voldoende straat verlichting zodat het heel wat veiliger lopen is. Het nadeel is dat het één rechte baan is tot in Moerbeke, gaat al gauw vervelen. Het lopen in het donker begin ik ook gewend te geraken, alhoewel ik als het kan de kans te baat neem overdag te lopen. De beoogde snelheid was 6:20 min/km en ik deed het zelfs nog iets trager met 6:32 min/km. Daarbij was het weer prettig loopweer, mag van mij nog een maand zo blijven, zelfs de trekvogels willen nog niet vertrekken omdat ze nog meer dan voldoende voedsel vinden.
Dat Engeland een eiland is en niet verbonden met het vasteland, is niet alleen een geografisch gegeven, maar heeft ook consequenties voor het bier. Want terwijl de rest van de wereld is gezwicht voor de verleidingen van de ondergistende bieren, zijn de Engelsen trouw gebleven aan de oude bovengistende, de ales, waarvan vele verschillende soorten bestaan. Sterker nog: toen de grote brouwers hun bier wilden moderniseren, reageerden de consumenten massaal en overdonderend. En met succes. Wij kunnen dat alleen begrijpen als we beseffen hoe belangrijk de pub is, de plaats waar bier gedronken wordt en waar het sociale leven van de Engelsen zich afspeelt. Ze moesten met hun geld een decimaal stelsel invoeren. Er kwam een Kanaaltunnel, maar er zullen nog heel wat jaartjes voorbij gaan voordat het ritueel van de pub overgaat in welk ander gebruik dan ook: veel traditionele ales zijn alleen geschikt voor de tap en worden niet in flessen verkocht; op zich al een garantie voor duurzaamheid. Toch vind je in Groot-Brittannië steeds meer lagers van de tap. De jongere generatie schijnt er dol op te zijn. En laten we niet vergeten dat bier in blik een rage is bij voetbalwedstrijden. Hoewel steeds meer onafhankelijke brouwerijen opgaan in grotere industriële groepen, houden talloze biersoorten hier stand. Ze verschillen van streek tot streek. Meer dan waar ook ter wereld moet de bierliefhebber van pub naar pub reizen om de schat aan bieren van dit land te proeven: hier weten ze wat traditie is!
Dinsdagavond: IT 7,8 km 0:43:20 (10,8 km/h 5,56 min/km)
Weer een pittige intervaltraining op het schema vandaag. Het schema dat ik volgt komt van de website van atletiekclub VABCO Mol. Zij trainen voor de marathon van Parijs (15 april), vermits ik op 1 april mijn marathon loop, zit ik al veertien dagen verder met hun schema. Telkenmale andere intervals, heel leuk om te doen en het was weeral zweten vanavond! Deze maal inlopen interval 8x 400m in 1:50, Recup 200 m uitlopen. Om die intervals te kunnen doen s avonds laat heb ik een nieuw parcours moeten uitzoeken, dat wordt dan nummer 15. Het inlopen kan ik door het dorp en daarna richting Moerbeke over Kalve en Peene. Deze baan is tamelijk recht en heeft een breed en goed verlicht fietspad waar ik snel kan lopen. Het tweede probleem was het aflezen van mijn chronometer, geen licht, geen zicht. Dus maar een klein zaklampje meegedaan zodat ik constant mijn uurwerk kon bekijken. Het is ook maar bij benadering dat ik deze tijden loop, een goede schatting hoop ik. Eigenlijk moet ik één maal per week op zoek gaan naar een verlichte looppiste waar ik zulke trainingen kan volbrengen, maar er is niet veel keuze hier in de buurt. Dus moeten we maar verder roeien met de riemen die we hebben, een Garmin vind ik te duur, dus dat is ook geen optie.
Zondagmorgen: IT 11,2 km 1:00:00 (11,2 km/h 5,36 min/km)
Wat een prettig loopweertje, 15°C, niet normaal voor deze periode van het jaar. Tamelijk druk langs de Moervaart, joggers, fietsers, wandelaars, ruiters te paard. Na anderhalve kilometer inlopen begonnen met een stevige intervaltraining 6x 500m in 2:25, recup 500m resterende afstand uitlopen. Langs mijn loopparcours passeer ik steeds onderstaand bord.
Maar ik heb al enkele malen het poesje aan de kant zien zitten, en het ziet er helemaal niet gevaarlijk uit (zie foto), of is het de schijn die soms bedriegt ?
P.S. Ik heb wegens een aantal spamberichten (ergerlijk) de laatste dagen, spijtig genoeg een antispamcode moeten zetten onderaan de reacties.
Meerdere malen per jaar passeert hier wel een circus in het dorp, en ziet men aan menig lantaarnpaal de reclameborden verschijnen. De borden zijn meestal veelbelovend, de werkelijkheid soms wel anders. Wij als volwassenen zien wel de soms tot op de draad versleten kledij en de kleine kooien waarin de vele dieren het meeste van hun tijd moeten doorbrengen. Sinds minister Demotte in augustus 2005 het verbod op wilde dieren in circussen afgewimpeld heeft, is er wel wat meer controle maar of dit veel opbrengt? Als kind echter is het circus nog altijd fantastisch, en daarom ben ik er met Pieter en Cédric naartoe gegaan. Circus Barones beloofde wilde dieren en kwam die belofte ook na. In de kooi op enkele meters van ons deden de tijgers en leeuwen hun kunstjes en lieten grommend hun tanden zien, een adembenemend schouwspel voor de kids. De clowns en jongleurs, geiten, duiven, dromedarissen, ponys, vuurspuwers, ze passeerden allemaal de revue en alle kinderen hebben er zeker van genoten. Voor mij was het een mooie gelegenheid om enkele actiefotos te nemen onder tamelijk moeilijke omstandigheden, zonder flits, vrij donker en niet echt het geschikte fototoestel hiervoor traagwerkend, maximum 400 ASA. Hieronder het resultaat.
Have fun translating my webpage into your favorite language. Not always 100% correct, but fun guaranteed!
Ik ben Dirk, 58 jaar oud, en getrouwd met Fleur. Kinderen: Pieter en Cédric (beiden 19 jaar) en Ariadne (69jaar). Onze interesses: wandelen, lopen, fotografie, natuur, reizen, lezen (vnl. SF & Fantasy), spellen, motorrijden, Rode Kruis, muziek, koken (en lekker eten) en Belgische biercultuur. Hoe het allemaal begon: Wandelen: de voorgeschiedenis Hardlopen: de voorgeschiedenis