Alle teksten van deze blog mogen gecopieerd worden en zijn beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL
Omdat de rijen met blogs die ik regelmatig bezoek helemaal onoverzichtelijk werden, zijn deze nu in een apart 'hoekje' ondergebracht, samen met de websites van mijn persoonlijke interesses. Gewoon hieronder aanklikken.
Foto's van al de wandelingen in ons "Fotoboek Wandelingen"
Ik loop met Asics Gel Kayano
We fotograferen met de Nikon D80
Mijn mountainbike
Loopkilometers 2009 Januari: 80,7 km (9x) Februari: 30 km (4x) Maart : 26,8 km (3x) April: 6 km (1x) Mei: 74,5 km (8x) Juni: 42,9 km (10x) Juli: 52,8 km (7x) Augustus: 98,7 km (8x) September: 110,2 km (9x) Oktober: 44,8 km (6x) November: 7 km (2x) December: 8 km (2x)
Loopkilometers 2010 Januari: 8 km (2x) Februari: 13 km (3x) Maart : 41,3 km (7x) April: 69,2 km (8x) Mei: 4 km (1x) Juni: 34,7 km (7x) Juli: 55 km (8x) Augustus: 24,8 km (3x) September: 32,6 km (5x) Oktober: 70,9 km (8x) November: 98,3 km (11x) December: 30,6 km (3x)
Loopkilometers 2011 Januari: 53,1 km (8x) Februari: 76 km (9x) Maart : 88,1 km (9x) April: 48,4 km (6x) Mei: 66,6 km (6x) Juni: 47 km (5x) Juli: 0 km (x) Augustus: 27,5 km (5x) September: 0 km (x) Oktober: 13,2 km (3x) November: 0 km (x) December: 41,1 km (9x)
Loopkilometers 2012 Januari: 87,9 km (11x) Februari: x km (x) Maart : x km (x) April: x km (x) Mei: x km (x) Juni: x km (x) Juli: x km (x) Augustus: x km (x) September: x km (x) Oktober: x km (x) November: x km (x) December: x km (x)
Aantal loopkm's 2005: 1082 km Aantal loopkm's 2006: 1571,9 km Aantal loopkm's 2007: 1085,8 km Aantal loopkm's 2008: 1007,7 km Aantal loopkm's 2009: 578,2 km Aantal loopkm's 2010: 482,4 km Aantal loopkm's 2011: 461 km Aantal loopkm's 2012: ?? km
Over wandelen, hardlopen, fotografie en Belgische bieren Van 0 naar 42,2 km! September 2004 beginnen lopen, om overgewicht kwijt te geraken. Inmiddels 2 marathons uitgelopen (Brussel 2006, Cheverny 2007). Hier vertel ik over mijn loopvorderingen, verslagjes over mijn wandeltochten en mijn ontdekkingsreis door de Belgische biercultuur. Maar ook mijn andere hobby's zoals natuur en fotografie, muziek en onze perikelen als lesgever en ongevalssimulanten bij het Rode Kruis komen hier aan bod. Op 28 april 2006 traden Fleur en ik in het huwelijk en gingen daaropvolgend schapenhoeden in Zuid-Frankrijk. Op 23 juni 2007 werd onze dochter Ariadne geboren.
10-12-2006
Knokke-Heist
Zondag was weer een drukke dag, alhoewel ik dit weekend geen meter gelopen heb. Pieter en Cédric hadden weer flink gewerkt in school dus een beloning was wel verdiend. In het CC Scharpoord te Knokke-Heist was er de tentoonstelling High End Custom Bikes - Kunst op wielen.
Een verzameling van de mooiste, origineelste en meest imposante motors. De zogenaamde Custom Bikes zijn volledig met de hand gemaakte motoren, nooit eerder was de wereldtop samengebracht voor een tentoonstelling in België. Vijfendertig stuk voor stuk unieke kunstwerken, echte pareltjes, een waar genot voor het oog. Waarbij we onszelf de vraag stelden of sommigen wel rijvaardig waren. Foto's konden we niet trekken maar voor de liefhebbers is deze tentoonstelling een aanrader. Daarna ging het richting Lippenslaan waar een overdekte schaatsbaan stond opgesteld. Terwijl Fleur een koffietje ging drinken hebben de kinderen zich een uur geamuseerd, voor mij was het ook een tijdje geleden dat ik nog eens op de schaatsen stond.
Om de honger te stillen trokken we naar boekenstad Damme waar we in de Damsche Clipper lekkere pasta gegeten hebben, Pieter en Cédric spaghetti Bolognaise en Fleur en ik Tagliatelli met scampi's. Gezellig ingericht restaurant, vriendelijke bediening en heel lekker, een mooie afsluiter. Vanaf morgen gaan we terug onze kilometers malen, nu vanavond rustig de zetel in.
Vroeger gestopt op het werk, meegereden met de bus en afgestapt op het Ster te Sint-Niklaas en vandaar naar Vrasene gelopen. Eigenlijk gewoon een weg genomen beetje zonder planning met de kerk van Vrasene in zicht, zodat ik langs plaatsen kwam die mij onbekend waren. In de Vlasbloemstraat te Nieuwkerken passeerde ik langs brouwerij Verhofstede, een ambachtelijke likeurfabriek. Daarna de kriekelaarstraat in waar ik in Vrasene langs de Double L Ranch liep, een Country & Westerncafé. Daarna in de Kerkstraat te Vrasene ontdekte ik Hamlet, een pralinemakerij. Zonder tijdsopname gelopen en naar schatting een zevental kilometer. Het beetje regen had ik weinig last van, wel van het drukke verkeer want te Vlasbloemstraat wordt blijkbaar als sluipweg gebruikt door veel autos. Onderstaande foto is een grafittimuur in Antwerpen.
Donderdagavond: HL 8,9 km 0:53:00 (10,08 km/h 5,96 min/km)
Vanmiddag hadden we naar jaarlijkse traditie op het werk met de gehele groep besteld bij de meeneemchinees (in Ossendrecht, Nederland). En zoals gewoonlijk kregen we de grote porties niet op. Ik denk dat er met die zwaar beladen magen in de namiddag heel wat minder is gepresteerd. Zelfs toen ik vanavond ging lopen had ik moeite om op gang te komen. Het beetje regen deerde me niet, de temperatuur lang rond de 11°C en na een tijdje begon het toch wel te vlotten. De wekelijks heuveltraining gedaan, eerst 3,7 km rustig gelopen en dan in verhoogd tempo het viaduct twee maal over. In het begin duwde de forse wind in de rug mij als het ware omhoog, in het terugkomen liet diezelfde wind pal op kop mij bijna stilstaan, zwoegen dus! De rest van de weg rustig terug naar huis, naar mijn schatting aan 6 min/km en inderdaad 7,4 km vlak aan 6.08 min/km en de heuveltraining 1,5 km aan 5.07 min/km.
Woensdagavond: DL1 7,6 km 0:47:45 (9,55 km/h 6,28 min/km)
In de recentste Runners World staat een artikel over trainen zonder stopwatch, gewoon op het gevoel leren lopen. En dat is nu hetgeen ik de laatste weken vooral mee bezig ben. Vandaag stond een trage duurloop in 6.20 min/km op het programma. Ik heb wel de tijd opgenomen om te weten te komen of ik zuiver op gevoel dit tempo kon lopen, en wat blijkt: ik heb 7,6 km gelopen met een gemiddelde van 6.18 min/km, geweldig! Na deze heerlijke relaxte training blij dat ik thuis was want ons (aanstaande) moeder had viskes gebakken. Forel gevuld met drie soorten tijm meer soorten hebben we niet in onzen hof , basmatirijst met amandelnoten en een slaatje van postelein en mozerella, alles geprepareerd in olijfolie. Niet alleen heel lekker maar ook gezond, forel bevat namelijk veel omega-3 vetzuren en postelein is energie- en vitaminerijk en zit boordevol ijzer, nl. 3 mg per 100g! Wat hebben we weeral genoten van Fleur's kookkunst!
Bier in de kijker: Kerstbier Santa-Bee, brij. Boelens, Belsele
Gisterenavond nog eens een voor ons onbekend kerstbiertje kunnen proeven. Santa-Bee is een stevig bruin bier met 8,7% vol.alc. Wat bij de eerste slok opvalt is het gebruik van heel wat kruiden, met een volle smaak is dit een ideaal bier voor donkere winteravonden. Door de uitgesproken kruidentoets kan men hiervan niet te veel tegelijk binnen krijgen, dit is eten en drinken tegelijk! Vanaf 15 november is dit kerstbier traditioneel te verkrijgen bij brouwerij Boelens te Belsele.
Sinds het einde van de negentiende eeuw vormt Brouwerij Boelens een onderdeel van de plaatselijke Belseelse Cultuur. De familie Boelens is oorspronkelijk afkomstig uit Lokeren. Ze bestond uit graanhandelaars, mouters en bierbrouwers en was eigenaar van een brouwerij in Lokeren. Een tiental kilometer verder in Belsele, bezat familie De Meester brouwerij De Valk. Net die twee families liggen aan de basis van de huidige Huisbrouwerij Boelens. In de periode na 1850 werd in de kerkstraat, op het huidige adres, brouwerij De Meester-Boelens opgericht.
Met de overname door Kris Boelens werd het bierbrouwen in al zijn eer herstelt. Het moment waarop Kris de brouwerij overnam werd gekenmerkt door een revival van Belgische bieren. Mensen waren de grote merken wat moe; het werd zelfs trendy om speciale bieren te drinken of beter, te degusteren. In navolging van zijn collega's in Achouffe (brouwerij in Wallonië) heeft Kris tussen de jaren 1985-1990 het idee ontworpen en de plannen laten rijpen om zelf opnieuw een streekbier te brouwen. De nadruk werd bewust gelegd op de grondige kennis van brouwtechnieken en het belang van de juiste grondstoffen. Met het oog op deze plannen liet hij zich omringen door mensen met de juiste ervaring. Op het ambachtelijk weekend van augustus 1993 werd het huisbrouwen ten huize Boelens in ere hersteld. Voor het eerst sinds 1915 werd er opnieuw bier gebrouwen.Aanvankelijk begonnen met 150 hectoliter, overstijgt brouwerij Boelens nu de 1000 hectoliter. Na dertien jaar is de huisregel nog steeds dezelfde gebleven: kwaliteit boven kwantiteit. Kris' topproduct is zonder twijfel het in Belsele wel gekende Bieken, een zacht honingbier. Tegenwoordig wordt er een gevarieerd aanbod van streekbieren gebrouwen.
Maandagavond: IT 7,6 km 0:42:00 (10,86 km/h 5,53 min/km)
Vermits we morgenavond naar een vergadering moeten, heb ik mijn intervaltraining een dag vervroegd. Inlopen, interval 8x 400m in 1.50, R 200m uitlopen, alles tezamen weer goed voor 7,6 km waarvan 3,2 km intensief. Ik heb het al eerder vermeld dat ik het trainingsschema van VABCO Mol volg en vandaag had ik per e-mail contact met Jozef Wouters, trainer van atletiekclub Mol, die mij enkele nuttige tips gegeven heeft. De opbouw naar de marathon mag pas vanaf zes weken er voor beginnen, ik dacht altijd dat ik al vanaf twaalf weken op voorhand moest beginnen opbouwen. Nu deze periode is het ook belangrijk, regelmatig maar geen grote afstanden te trainen, zodat men niet te vermoeid is, een grote fout die vele lopers blijkbaar maken. Twee trainingen per dag van zes kilometer bijvoorbeeld is meer aan te raden dan één training van twaalf kilometer. Dus zal er gedurende de wintermaanden kleinere afstanden gedaan worden, met natuurlijk intervals en heuveltraining om kracht en snelheid te winnen. Ik probeer dan ook mijn trainingsdagen van vier naar vijf maal per week te brengen. Het zal niet elke week lukken, vooral niet in december waar ik weken heb met tot wel drie recepties na het werk. Maar die zal ik de weken er achter wel terug uitzweten!
De Indianen van Amerika hebben echt niet op Columbus zitten wachten om te leren hoe ze gegiste dranken op basis van granen moesten maken. Bij de Inca's en de bewoners van de Andes gebruikte men maïs en in Amazonegebied maniok om alcoholhoudende dranken te maken die zowel tijdens riten als in het dagelijks leven werden gedronken. Heden ten dage zijn de bieren van Europese typen toonaangevend geworden, van Alaska tot Vuurland. De veroveraars van het Westen hebben al snel het bier van het lager-type, geïnspireerd op Tsjechische en Duitse bieren, tot universele dorstlesser gebombardeerd waardoor in Noord-Amerika gigantische concerns ontstonden. Hun monopoliepositie werd door de drooglegging alleen maar versterkt.
Pas in de laatste jaren raken ze iets van hun macht kwijt nu sommige consumenten méér verlangen en slimme brouwers, van de Oostkust tot in Californië, bijzondere bieren in de handel brengen. Hierbij moeten we vooral denken aan Britse ale's. De bieren van Latijns Amerika, ook naar Duits voorbeeld, worden vooral gemaakt om voor weinig geld de dorst te lessen. De flesjes zijn vaak opvallender dan de smaak. Vaak mengt men maïs door de gerst, ter herinnering aan de tijd van voor de Conquistadores. Daardoor heeft het bier een rijkere smaak dan de bieren in Noord-Amerika. Als je ooit Amerika bezoekt, en het bier wil proeven in de streek die je bezoekt is een goede gids absoluut noodzakelijk,
Een heel interessante Engelstalige blog over bieren uit de USA, en ook de rest van de wereld, is de A good beer blog van Alan McLoad uit Ontario, Canada (klik op het label hieronder).
Have fun translating my webpage into your favorite language. Not always 100% correct, but fun guaranteed!
Ik ben Dirk, 58 jaar oud, en getrouwd met Fleur. Kinderen: Pieter en Cédric (beiden 19 jaar) en Ariadne (69jaar). Onze interesses: wandelen, lopen, fotografie, natuur, reizen, lezen (vnl. SF & Fantasy), spellen, motorrijden, Rode Kruis, muziek, koken (en lekker eten) en Belgische biercultuur. Hoe het allemaal begon: Wandelen: de voorgeschiedenis Hardlopen: de voorgeschiedenis