Alle teksten van deze blog mogen gecopieerd worden en zijn beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL
Omdat de rijen met blogs die ik regelmatig bezoek helemaal onoverzichtelijk werden, zijn deze nu in een apart 'hoekje' ondergebracht, samen met de websites van mijn persoonlijke interesses. Gewoon hieronder aanklikken.
Foto's van al de wandelingen in ons "Fotoboek Wandelingen"
Ik loop met Asics Gel Kayano
We fotograferen met de Nikon D80
Mijn mountainbike
Loopkilometers 2009 Januari: 80,7 km (9x) Februari: 30 km (4x) Maart : 26,8 km (3x) April: 6 km (1x) Mei: 74,5 km (8x) Juni: 42,9 km (10x) Juli: 52,8 km (7x) Augustus: 98,7 km (8x) September: 110,2 km (9x) Oktober: 44,8 km (6x) November: 7 km (2x) December: 8 km (2x)
Loopkilometers 2010 Januari: 8 km (2x) Februari: 13 km (3x) Maart : 41,3 km (7x) April: 69,2 km (8x) Mei: 4 km (1x) Juni: 34,7 km (7x) Juli: 55 km (8x) Augustus: 24,8 km (3x) September: 32,6 km (5x) Oktober: 70,9 km (8x) November: 98,3 km (11x) December: 30,6 km (3x)
Loopkilometers 2011 Januari: 53,1 km (8x) Februari: 76 km (9x) Maart : 88,1 km (9x) April: 48,4 km (6x) Mei: 66,6 km (6x) Juni: 47 km (5x) Juli: 0 km (x) Augustus: 27,5 km (5x) September: 0 km (x) Oktober: 13,2 km (3x) November: 0 km (x) December: 41,1 km (9x)
Loopkilometers 2012 Januari: 87,9 km (11x) Februari: x km (x) Maart : x km (x) April: x km (x) Mei: x km (x) Juni: x km (x) Juli: x km (x) Augustus: x km (x) September: x km (x) Oktober: x km (x) November: x km (x) December: x km (x)
Aantal loopkm's 2005: 1082 km Aantal loopkm's 2006: 1571,9 km Aantal loopkm's 2007: 1085,8 km Aantal loopkm's 2008: 1007,7 km Aantal loopkm's 2009: 578,2 km Aantal loopkm's 2010: 482,4 km Aantal loopkm's 2011: 461 km Aantal loopkm's 2012: ?? km
Over wandelen, hardlopen, fotografie en Belgische bieren Van 0 naar 42,2 km! September 2004 beginnen lopen, om overgewicht kwijt te geraken. Inmiddels 2 marathons uitgelopen (Brussel 2006, Cheverny 2007). Hier vertel ik over mijn loopvorderingen, verslagjes over mijn wandeltochten en mijn ontdekkingsreis door de Belgische biercultuur. Maar ook mijn andere hobby's zoals natuur en fotografie, muziek en onze perikelen als lesgever en ongevalssimulanten bij het Rode Kruis komen hier aan bod. Op 28 april 2006 traden Fleur en ik in het huwelijk en gingen daaropvolgend schapenhoeden in Zuid-Frankrijk. Op 23 juni 2007 werd onze dochter Ariadne geboren.
09-05-2007
Ambev moet bierproever vergoeden voor alcoholprobleem
De Braziliaanse bierbrouwer Ambev, de dochter van Inbev, moet een schadevergoeding van 49.000 dollar betalen aan een bierproever die na jaren dienst alcoholverslaafd geworden was. Volgens de man kreeg hij van de brouwer onvoldoende gezondheidszorg om zijn probleem aan te pakken, zo schrijft de BCC dinsdag. De man dronk tijdens zijn job tien jaar lang gemiddeld anderhalve liter bier per dag. Ambev verweerde zich door te claimen dat de man al verslaafd aan alcohol was toen hij als bierproever begon. Volgens de rechter ging Ambev in dat geval nog in de fout door een alcoholverslaafde aan te werven als bierproever. Bovendien nam de verslaving door de job van de man alleen maar toe, zo oordeelde de rechter. Ambev kan nog in beroep gaan tegen de beslissing van de rechter.
Vandaag is de geplande loop niet doorgegaan omdat ik blijven 'hangen' ben. Nee, niet op café maar in de biowinkel in Wachtebeke waar ik elke dinsdag na het werk een pakket groenten en fruit ga halen. Een plaats waar onthaasten troef is en waar je als klant altijd een babbeltje kunt slaan met de eigenares Yolande. Omdat ik daar meestal als een van de laatste klanten binnen kom werd er nog wat gezellig over koetjes en kalfjes gepraat - in ons geval over schaapjes en geitjes. Tot mijn eigen verbazing kwam ik er pas achter bij het buitenkomen dat we zowaar een uur in de winkel gestaan hadden, Fleur ongerust natuurlijk. Alhoewel ze het zelf ook al meegemaakt heeft natuurlijk. En ik moet eerlijk zijn, dit was net zo 'ontstressend' als een uurtje lopen. Dus het lopen dan maar uitgesteld tot morgen. Onderstaande foto is door Fleur genomen in de duinen van het Westhoekreservaat, De Panne. Ik vind deze 'zandgolven' mooi in beeld gebracht.
Van onze uitstap aan zee (De Panne) met onze fotoclub KunstLigt, heb ik volgende foto in zwartwit omgezet. Het verloren kinderschoentje, met de zee op de achtergrond vond ik wel leuk.
Zondagvoormiddag: DL1 11,2 km 1:05:00 (10,34 km/h 5,80 min/km)
Fris windje, zalig om te lopen. Nog wat profiteren van het zonnig weertje, vanavond is het gedaan en krijgen we regen, hopelijk niet zes weken lang. Vanmorgen op de weegschaal: 68,2 kg. In augustus vorig jaar stond ik op mijn scherpst met 65 kg, sindsdien is er elke week wel 100 of 200 gram bijgekomen. Ik heb mij al enkele weken voorgenomen minder te gaan eten, maar een zwak karakter laat de Bourgondiër in mij altijd winnen. Gisterenavond voor de tv heb ik aardbeien gegeten, gezond toch ware het niet dat daar ook nog enkele bollen crèmeglace en een berg slagroom op lag. Vanavond was er dan weer een barbecue ten voordele van het jeugdvoetbal van KSK Kallo. Maar vanaf morgen ga ik op dieet!!! Hierbij weer een foto van Brugge, het Begijnhof deze maal.
Vrijdagavond: IT - 7,4 km - 0:38:00 (11,68 km/h - 5,14 min/km)
Een fris windje, lekker weertje dus voor een pittige intervaltraining. Ik heb een mooi schema liggen voor de 10 km, dus zou eigenlijk al duchtig moeten trainen voor Gent, maar ik moet toegeven dat ik weinig discipline aan de dag leg tegenwoordig. Ik heb mij wel voorgenomen de volgende twee weken iets meer te lopen als voorbereiding. Ik kan toch tevreden terugblikken nu op een goede intervaltraining - 4x 800m in 4:30 (T10K), R: 400m - die vlot afgewerkt werd. Op onderstaande foto het standbeeld van twee beroemde Vlamingen Jan Breydel en Pieter De Coninck, dat op de Grote Markt van Brugge staat, en waarschijnlijk al miljoenen keren gefotografeerd is. Morgen lopen heel wat webloglopers "Dwars door Brugge", waarbij ze dit standbeeld zeker zullen passeren, succes aan allen toegewenst!
Dinsdagnamiddag geprofiteerd van het mooie weer om met het caféboek van Bob Hendrickx enkele terrasjes te bezoeken in Lokeren. De eerste tussenstop was de Bokmolenhoeve.
Deze pluimveeboerderij is ver buiten onze grenzen bekend voor zijn grote variatie aan kippen, eenden, ganzen, pauwen, goudfazanten, zwanen, emoes (vorige foto) en struisvogels. In eigen streek is de hoeve ook heel geliefd voor educatieve schooluitstappen. Bovendien is er een goed eetcafé gevestigd met groot terras voor de ouders en ruime speeltuin voor de kinderen. Ondanks de drukte werden we toch heel vriendelijk bediend. Fleur heeft genoten van de heerlijke IJscoupe aardbei met slagroom terwijl voor mij de LaChouffe vant vat de dorst best kon laven.
Tweede stop was cafe Bij den Ezel, een bruin café met een klein terras in de schaduw van de kerk in het centrum van Lokeren. In het café zelf staat de verzameling van gastheer Luc, bestaande uit honderden ezels, achter een aantal grote vitrinekasten. Als specialiteit heeft hij drie verschillende ezelsbieren, allen gebrouwen in opdracht van de Orde van de Ezel uit Kuurne. Deze bieren worden bijna exclusief in Kuurne verkocht, waar in 1975 de orde werd gesticht (voorzitter is trouwens altijd de huidige burgemeester van Kuurne). Luc heeft hiervoor speciaal toelating verkregen van de orde om deze bieren te mogen schenken, waarschijnlijk als enige in Oost-Vlaanderen. In het Westvlaams vond ik volgende uitleg: De roepnoame van de kuurneneiren ès 'ezel', da komt omdat jir de boern va Kuurne noa 't stad Kortryk giengn met udder ezels vulgelad mè marchandise. Aloewel dat et een skeldwoord ès, zin ze der toch preus ip. Volhens een andere legende kost de koster de latinse woordn "Memento, homo, quia pulvis es, et in pulverem reverteris" niet ontoden, woarip dat de paster zei "Ge zit als ezel geboorn, ge goat lyk nen ezel stervn". Ip aswoensdag moest de koster de paster vervangn en gebrukte ie die utdrukkinge. De Westvlamingen zullen dit ongetwijfeld probleemloos kunnen lezen, de anderen moeten hun best maar doen om de tekst te ontcijferen. Ik koos voor de zwaarste van de drie, de Steenezel, donkerblond, (10,5%-12% vol.alc??). De schuimkraag was snel weg, heeft te maken met het hoge alcoholgehalte, het bier zelf is heel fruitig en heeft een lange afdronk, een lekker biertje. We hadden de indruk dat we dit bier al eens gedronken hadden. Verdere opzoekingen brachten aan het licht dat het bier in brouwerij Bios gebrouwen werd, hier ging onze bel al rinkelen! Men veronderstelt dat dit bier (weer) een etiketbier is (Piraat? Tripel van de Garre?). Let op de foto op het wel heel speciale glas!
Woensdagavond: DL1 10 km 1:00:00 (10 km/h 6 min/km GHS 121)
Deze maal pas laat op de avond rond halfnegen gaan lopen. Hoofdzakelijk omdat ik na het werk eerst de motor nog naar de garage moest doen (onderhoud) en daarbij enkele boodschappen te doen had. Ik ben onder andere naar de Aldi getrokken om mijn loopkledij bij te vullen, enkele loopshirts zonder mouwen en een paar korte loopbroeken. Ik heb daar ook een nieuwe hartslagmeter gekocht en meteen uitgetest deze avond. De zon stond al bijna op zijn laagste punt en het voelde al heel wat frisser aan ten opzichte van de namiddag. Weeral een ideale temperatuur om een uurtje te lopen, deze maal het sintkruiswinkelpad langs de Moervaart genomen, onder de Spanjeveerbrug en terug. De hartslag bleef heel mooi rond de 120 hangen, zon 70% van mijn MHS, ik had niks anders verwacht tijdens deze vlotte duurloop. De foto onderaan is genomen afgelopen zaterdag aan de zee in De Panne.
Tamelijk veel werk gehad de afgelopen weken. Eerst de volledige inrichting van de kinderkamer (foto's volgen zeker nog), daarna twee dagen behangen bij mijn ouders. Gisteren in de late namiddag toch nog met een Fleur een 'terrasje' kunnen doen in Lokeren. Het liep daar vol kiekens en ezels en onderstaande emoe zijn we daar ook tegengekomen. Morgen meer uitleg hierover.
Dorstlessers verliezen terrein op de Belgische markt We zijn een volk van bierdrinkers, maar we zakken almaar minder door aan de toog. Bijgevolg verliezen de ,,doordrinkbieren'' terrein. Voor de zware bieren en de speciale brouwsels daarentegen is het glas pas halfvol. Het is u misschien ook opgevallen op uw eerste zonneterrasje dit voorjaar: er worden steeds minder wittekes en populaire ambers zoals Palm besteld. Notoire bierkenners zoals Eric Vandeperre van de Confederatie van Belgische Onafhankelijke Bierproevers stellen de trend al een tiental jaar vast. ,,Brouwers van de zogenaamde doordrinkbieren zijn het slachtoffer van het verdwijnen van de toogcafés'', zegt hij. ,,De tijd dat de consument zijn enige ontspanning vond aan de toog van zijn stamkroeg is voorbij. In plaats daarvan gaat hij vaker naar brasseriën en restaurants, waar hij behalve een glazen boterham ook een echte dagschotel kan bestellen. Het gevolg is dat er minder bier wordt gedronken met een laag alcoholgehalte, waarvan je gerust een paar glazen kon drinken vooraleer je de alarmdrempel bereikte. Nu kiest de consument steeds meer voor degustatiebieren en trappisten, die zwaarder zijn en waarvan je automatisch langer wil genieten.'' De cijfers geven hem gelijk. In 1995 telde België nog 26.457 cafés. Negen jaar later konden we onze grote dorst nog slechts in 18.768 drankgelegenheden lessen. Meer dan 29% van de cafébazen had in 2004 (cijfers van Horeca Vlaanderen) de kraan definitief dichtgedraaid. De statistieken van de Belgische restaurants daarentegen gaan de tegenovergestelde kant op. Halfweg de jaren negentig kreeg je in 22.502 zaken een btw-bonnetje. In 2004 waren dat er al 25.899 of een toename met meer dan 15% Michel Moortgat, behalve Duvelbrouwer ook directeur van de belangenvereniging Belgische Brouwers, is het niet helemaal eens met die analyse. ,,In die redenering zou ook de gewone pils klappen krijgen'', zegt hij. ,,Als het pilsverbruik licht daalt, is dat echter volledig te wijten aan de krimpende biermarkt. De verhouding tussen de verkoop van pils en alle andere bieren blijft vrij constant: tegenover zeventig pilsjes staan dertig andere bieren. Het zijn echter vooral merken die het goed of minder goed doen. Rage van witbier voorbij. De Witte van Hoegaarden heeft in het begin van de jaren negentig een echte hype gekend. In het zog van de brouwerij van Hoegaarden ontdekten ook tal van andere brouwers het witbier. Op een bepaald moment waren in België 36 merken te koop en die beantwoordden zeker niet allemaal aan de hoge kwaliteitseisen. Dat is het imago van het witbier zeker niet ten goede gekomen. Rages geven bovendien nooit een goed beeld op lange termijn. Het is dus niet abnormaal dat de markt zich op langere termijn heeft gecorrigeerd en het witbier enigszins aan populariteit heeft moeten inboeten. De groep van de dorstlessers blijft echter een zeer belangrijk segment.'' Ook brouwerij Palm geeft toe dat er minder Palmkes uit de kraan vloeien dan tijdens de succesperiode in de jaren negentig. ,,In de Benelux worden toch dagelijks nog 400.000 glazen gedronken'', zegt woordvoerder Peter Buelens van Palm. ,,Dat is dus verre van noodlijdend. We hebben als gevolg van ons succes heel wat concurrentie gekregen waardoor de koek onder meer spelers verdeeld moet worden.'' (Bron: Het Volk)
Zondagochtend: DL1 14,2 km 1:24:30 (10,08 km/h 5,95 min/km)
Een fris windje langs de Moervaart zorgde er weeral voor dat het een heerlijk loopweertje was. Ideaal voor een (late) ochtendloop op de nuchtere maag. Nou ja, gisterenavond een feestje ter gelegenheid van de gouden jubileum van nonkel Leon en tante Lea. Dat betekende een uitgebreide feestmaaltijd met de nodige wijntjes en Duveltjes achteraf, die er vanmorgen gemakkelijk uitgezweet werden. Ik kan niet zeggen dat het meteen echt vlot ging. Wat melige songs van Katie Melua in de oortjes, de gepaste muziek bij mijn tempo vandaag. Voorbij de Overledebrug en Kalvebrug te Wachtebeke, richting Moerbeke, voorbij de Terwestbrug tot de suikerfabriek en terug, zoals gepland. Als ik achteraf mijn tijd zie, viel het nogal mee, ik dacht dat ik veel trager gelopen had.
Betreffende feesten: vrijdag hebben we met zijn tweetjes rustig onze eerste huwelijksverjaardag gevierd. Voor de eerste maal in meer dan zes jaar samenzijn hebben we gebarbecued in de tuin. Daarvoor eerst nog even een barbecue moeten gaan kopen, de (sfeer)fotos ter illustratie.
Toevallig brachten we het tweede weekend op rij een bezoek aan De Panne. Deze maal maakten we met onze fotoclub Kunstligt een wandeling van circa 5 kilometer doorheen het Westhoekreservaat.
Het 340 ha grote Westhoekreservaat (De Panne) is het oudste Vlaams natuurreservaat (opgericht in 1957). Samen met de Franse Dunes du Perroquet (225 ha), het waterwinningsgebied Calmeynbos /Krakeelduinen (105 ha) en de Oosthoekduinen (60 ha) vormt de Westhoek het grootste aaneengesloten duinengebied van onze kust. Zeereep-, loop- en paraboolduinen, duinpannen, grijze en blonde duinen, duingraslanden en kalkmoerassen getuigen er van een levend landschap. Maar ook archeologisch is het gebied befaamd om de bewoningsresten die er gevonden zijn daterend uit de Ijzertijd tot Vroege Middeleeuwen. Ondanks verdroging, versnippering en struweelvorming bezit het gebied nog steeds een zeer hoge natuurwaarde. Grote delen van het reservaat worden actief beheerd om de meest kwetsbare biotopen, zoals duingraslanden en mosduinen, te vrijwaren. Hierbij worden in toenemende mate grote halfwilde grazers ingezet.
We hebben niet alleen van de natuur maar ook van het zonnig weer genoten, een frisse zeewind zorgde er voor dat de temperaturen niet te hoog opliepen. Een prachtige wandeling doorheen een mooi stukje natuurgebied. Daarbij ook een leuke groep waarmee we op stap waren, een geslaagde uitstap dus. Fleur en ik hebben een tachtigtal fotos genomen dus hier zullen er in de toekomst wel meerdere verschijnen.
Sinds gisterennamiddag duiken ze weer massaal op aan de kruispunten, onze rodekruisvrijwilligers met de befaamde zelfklevers. De helft van de opbrengst van deze verkoop gaat naar de eigen afdeling. Dit zijn de enige inkomsten en aldus levensnoodzakelijk voor het voortbestaan en de werking van onze afdelingen. Daarom, probeer niet zo snel mogelijk deze vrijwilligers voorbij te razen maar koop een zelfklever, wij zullen hiervoor heel dankbaar zijn. De rest van het jaar staan wij immers belangeloos ter beschikking bij alle evenementen die er georganiseerd worden. DANK U!!
Al jaren gaan we op stap doorheen Vlaanderen met het 'Originele cafes'-boek van Bob Hendrickx, echte aanraders. Hoe kan men de Belgische biercultuur beter ontdekken dan via zijn cafes? Sinds vorig weekend is de nieuwste editie uit: '250 originele cafes in Antwerpen, Brabant en Limburg'.
Meer informatie kun je vinden door op onderstaande banners te klikken.
Woensdagavond: HT 7,4 km 0:44:30 (10,25 km/h 5,86 min/km)
April is gekend om zijn grillen, maar hoe grillig het weer zich nu gedraagt is niet meer normaal. Meerdere dagen waar temperaturen rond 30°C bereikt worden, en deze week blijft dit schitterend weertje aanhouden! Om te lopen vanavond was het heerlijk. Dit kwam voornamelijk door het frisse windje dat langs de Moervaart waaide waardoor de temperatuur niet te hoog bleef. Na drie tamelijk drukke werkdagen was het lekker ontspannend lopen, een muziekje op en het verstand op nul. Een rustig herstelloopje na de wedstrijd van afgelopen zondag, die trouwens heel goed verteerd werd. Fleur heeft vandaag van de gelegenheid gebruik gemaakt om te bewijzen dat men niet ver moet reizen om mooie fotos te nemen. Deze paardebloemen zijn niet alleen heel nuttig onkruid bladeren, bloemen en wortel hebben een geneeskrachtige werking maar kunnen ook mooie beelden opleveren. De twee fotos zijn van dezelfde bloem, telkens vanuit een andere hoek genomen.
Zoals uit verschillende bronnen te vernemen was, hebben ze in Antwerpen hun 10 Miles wel ruim uitgemeten. Mijn officiële netto eindtijd van 1:18:50 op 16,8 km brengt mij op een gemiddelde snelheid van 4,69 min/km, exact dezelfde snelheid als vorig jaar! Ik ben hiermee op plaats 1077 geëindigd van de 8612 die de finish gehaald hebben - naar schatting waren er een 10000 lopers en loopsters gestart. Onderstaande foto van Pieter en Cédric is door mijn vader getrokken in de Zoo van Antwerpen terwijl ik zwetend over de Antwerpse straten liep.
Zondagnamiddag: 10M (16,1 km) 1:18:50 (12,27 km/h 4,89 min/km)
Behalve de loopwedstrijd was het vandaag ook de grote Fiësta voor alle Vlaamse Rodekruisvrijwilligers. Samen met mijn ouders en mijn twee zoontjes naar Antwerpen dus. De eerste plaats van afspraak was het rodekruisdorp op het Astridplein. Ouders en kinderen gingen naar de zoo en ik ging mijn startnummer ophalen want we waren ingeschreven via het Rode Kruis dat dachten we tenminste. Wat bleek dus, geen startnummer! Na wat heen en weer getelefoneer bleek de boosdoener de Belgische post te zijn, inschrijvingen opgestuurd vanuit onze afdeling waren nooit toegekomen in de hoofdzetel. Dus moest ik me nog zelf gaan inschrijven en de volle pot (14 Euro) betalen, leuk is anders. Aan de beweegmobiel zag ik al snel Ruth, Julie en Maarten, met de T-shirts. De eerste twee gingen een collega hazen in de Ladies Run, terwijl de laatste weer voor de nodige fotos zorgde (de foto is van Julies blog geplukt). Al snel kwamen meerdere webloggers bij, leuk om weer een aantal nieuwe in levende lijve te ontmoeten en enkele bekende weer te zien. Samen met Mike, Katrien en Els zijn we nog eerst even Julie en Ruth gaan aanmoedigen alvorens ons naar de start te begeven. Een massa volk en een broeiende warmte, dat beloofde. Na het startschot vrij snel een goed tempo gevonden en de eerste vijf kilometer ben ik heel wat lopers voorbijgegaan. De eerste 5K kwam ik door in 23:30, na 10K in 47:30. Daartussen hadden we al de eerste maal de konijnenpijp onder onze kuiten gekregen. Net voor we de tunnel indoken stonden op hun beurt Ruth en Julie enthousiast te supporteren. Bij het bovenkomen, doken reeds de eerste wedstrijdlopers de pijp alweer terug in. Wegens de warmte had ik aan de drankposten steeds een kleine wandelpauze ingelast om voldoende te kunnen drinken, geen overbodige luxe. Om een nieuw P.R. te halen diende ik die eerste 10 km onder de 47 min te lopen, dat zat er vandaag niet in. Doelstelling dus een tijd binnen de 1:20, en het tempo na die eerste 10 km iets verlaagd, een mooi tempo gezocht dat ik vlotjes kon volhouden. Het zwaarste stuk moest immers nog komen, in de laatste kilometers liepen we voor de tweede maal onder de Schelde. Toen we die konijnenpijp terug inliepen kwamen er nog een heleboel lopers pas naar boven gelopen, zij hadden nog een heel eind voor de boeg. Ik merkte net iets te laat Jetty op om haar aan te moedigen en iets verder zag ik ook coach Mario die weer een of meerdere debuterende lopers naar de finish loodste. De laatste helling was zoals gewoonlijk heel zwaar en deze maal ging het na de tunnel recht 500m verder naar de finish toe. Ik klokte af op 1.18.50, moe maar niet leeggelopen en vooral heel tevreden! Ouders en kinderen wachten me op aan de finish en na een welverdiende Koninck ging het eerst nog even richting springkastelen alvorens met de tram huiswaarts te keren.
Zaterdagnamiddag: DL1 6,4 km 0:40:20 (9,52 km/h 6,30 min/km)
Gewoon even in het zonnetje rustig losgelopen, want morgen gaan we naar de koekenstad Antwerpen om de Antwerp 10 Miles te lopen. In het archief nog even gezocht om een geschikt fotootje van Antwerpen hier bij te zetten. En aan iedereen die morgen ook loopt, veel succes toegewenst!!
Deze maal is het de beurt aan Mops, de poes van manège De Winning. Ze deed niets liever dan bovenop de zijleuning lopen in tegengestelde richting van de in het rond lopende paarden. De paarden werden dan afgeleid en volgden de poes met hun hoofd. De kinderen die de initiatielessen volgden hadden dan weer moeite de paarden in de goede richting te leiden. Volgens onze mening deed de poes dat opzettelijk, en ze leek er van te genieten ook. Na deze plagerijen kwam ze bij mij liggen om een beetje te poseren voor mijn fototoestel.
Miljoenenboete voor Nederlandse bierbrouwers Heineken, Grolsch en Bavaria
Koninklijk Horeca Nederland (KHN) bereidt een miljoenenclaim voor tegen InBev, Heineken, Grolsch en Bavaria. Door kartelafspraken tussen de brouwers betaalde de horeca jarenlang te hoge bierprijzen, zegt KHN, een vereniging die 21.000 Nederlandse horecazaken overkoepelt. De Europese Commissie vond de vier woensdag schuldig aan kartelvorming en gaf Heineken, Grolsch en Bavaria een boete van 274 miljoen euro. De boete voor Heineken komt op 219 miljoen, voor Grolsch op bijna 32 miljoen, en Bavaria moet bijna 23 miljoen euro betalen. InBev ontliep een boete van 84,3 miljoen omdat de groep Europa tipte over het bierkartel en de bewijzen leverde. Het onderzoek had betrekking op mededingingskwesties in de jaren 1996 tot en met 1999. "De boetes van de Europese Commissie bewijzen dat we al jaren te veel betalen", zegt KHN. Daarom bereidt de vereniging een claim voor om de ondernemers schadeloos te stellen. KHN eist ook dat de brouwerijen een prijsverlaging doorvoeren.
Zondagavond na onze eerste stop in Noord-Frankrijk reden we terug de grens over. Om de honger te stillen moesten we enkele kilometers verder rijden, namelijk naar Adinkerke. Daar is estaminet De verloren gernoare gelegen, waar we de specialiteit van het huis aten: garnaalkroketten. Een hele lekkere en vooral op en top verzorgde schotel met brood, een streling voor de smaakpupillen. Dit estaminet straalde een huiselijke warmte uit, heel gezellig en met de vriendelijke gastheer Marc hadden we tussen de drukke momenten door een gezellige babbel.
Het speciaalbiertje Gouden Pier Kloeffe smaakte uitstekend. Donkerblond, 8,1% alc.vol, fruitig en zachte lange afdronk, met daarbij een volle schuimkraag die goed aan het glas plakte. Het bier werd naar origineel recept gebrouwen door de Proefbrouwerij, Hijfte in opdracht van de Orde van Pier Kloeffe vanuit de horeca opgericht die daarmee het rijke vissersverleden van De Panne willen eren. Pier Kloeffe was de bijnaam van de overgrootvader van één van die mannen. Ondertussen werd door de gemeente De Panne al een standbeeld van Pier Kloeffe opgericht en wordt jaarlijks door de horeca-De Panne de Gouden Pier Kloeffe uitgereikt, laatst nog aan Gert Verhulst, eigenaar van Plopsaland. Rond 19 uur reden we terug huiswaarts en het was verrassend vrij rustig op de snelweg van de kust. Halfweg maakten we een laatste tussenstop in Beernem, waar we een bezoekje brachten aan De zevende hemel. Deze mooie grote brasserie is heel uniek ingericht met een heleboel grote heiligenbeelden die deze zaak een speciale sfeer geven. Weer werden we vriendelijk bediend en bij een lekkere Illy-koffie kozen we voor de warme appeltaart, overheerlijk! Meer dan voldaan begaven we ons huiswaarts.
Have fun translating my webpage into your favorite language. Not always 100% correct, but fun guaranteed!
Ik ben Dirk, 58 jaar oud, en getrouwd met Fleur. Kinderen: Pieter en Cédric (beiden 19 jaar) en Ariadne (69jaar). Onze interesses: wandelen, lopen, fotografie, natuur, reizen, lezen (vnl. SF & Fantasy), spellen, motorrijden, Rode Kruis, muziek, koken (en lekker eten) en Belgische biercultuur. Hoe het allemaal begon: Wandelen: de voorgeschiedenis Hardlopen: de voorgeschiedenis