Alle teksten van deze blog mogen gecopieerd worden en zijn beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL
Omdat de rijen met blogs die ik regelmatig bezoek helemaal onoverzichtelijk werden, zijn deze nu in een apart 'hoekje' ondergebracht, samen met de websites van mijn persoonlijke interesses. Gewoon hieronder aanklikken.
Foto's van al de wandelingen in ons "Fotoboek Wandelingen"
Ik loop met Asics Gel Kayano
We fotograferen met de Nikon D80
Mijn mountainbike
Loopkilometers 2009 Januari: 80,7 km (9x) Februari: 30 km (4x) Maart : 26,8 km (3x) April: 6 km (1x) Mei: 74,5 km (8x) Juni: 42,9 km (10x) Juli: 52,8 km (7x) Augustus: 98,7 km (8x) September: 110,2 km (9x) Oktober: 44,8 km (6x) November: 7 km (2x) December: 8 km (2x)
Loopkilometers 2010 Januari: 8 km (2x) Februari: 13 km (3x) Maart : 41,3 km (7x) April: 69,2 km (8x) Mei: 4 km (1x) Juni: 34,7 km (7x) Juli: 55 km (8x) Augustus: 24,8 km (3x) September: 32,6 km (5x) Oktober: 70,9 km (8x) November: 98,3 km (11x) December: 30,6 km (3x)
Loopkilometers 2011 Januari: 53,1 km (8x) Februari: 76 km (9x) Maart : 88,1 km (9x) April: 48,4 km (6x) Mei: 66,6 km (6x) Juni: 47 km (5x) Juli: 0 km (x) Augustus: 27,5 km (5x) September: 0 km (x) Oktober: 13,2 km (3x) November: 0 km (x) December: 41,1 km (9x)
Loopkilometers 2012 Januari: 87,9 km (11x) Februari: x km (x) Maart : x km (x) April: x km (x) Mei: x km (x) Juni: x km (x) Juli: x km (x) Augustus: x km (x) September: x km (x) Oktober: x km (x) November: x km (x) December: x km (x)
Aantal loopkm's 2005: 1082 km Aantal loopkm's 2006: 1571,9 km Aantal loopkm's 2007: 1085,8 km Aantal loopkm's 2008: 1007,7 km Aantal loopkm's 2009: 578,2 km Aantal loopkm's 2010: 482,4 km Aantal loopkm's 2011: 461 km Aantal loopkm's 2012: ?? km
Over wandelen, hardlopen, fotografie en Belgische bieren Van 0 naar 42,2 km! September 2004 beginnen lopen, om overgewicht kwijt te geraken. Inmiddels 2 marathons uitgelopen (Brussel 2006, Cheverny 2007). Hier vertel ik over mijn loopvorderingen, verslagjes over mijn wandeltochten en mijn ontdekkingsreis door de Belgische biercultuur. Maar ook mijn andere hobby's zoals natuur en fotografie, muziek en onze perikelen als lesgever en ongevalssimulanten bij het Rode Kruis komen hier aan bod. Op 28 april 2006 traden Fleur en ik in het huwelijk en gingen daaropvolgend schapenhoeden in Zuid-Frankrijk. Op 23 juni 2007 werd onze dochter Ariadne geboren.
Het was al een tijdje geleden dat ik in het Heidebos gelopen heb. Een lus gelopen van 6,5 km gedeeltelijk de rode en groene route volgend. Twee rondjes was dus goed voor 13 km. In het bos lopen is een goede training voor 'trail running'. Veel oneffenheden, los zand, boomstronken en zelfs een boomstam dwars over de weg waar we telkens over moesten springen. Ik zag hier en daar verse koeienvlaaien liggen, maar de Galloway runderen zelf waren niet te zien. Het gevaarlijkste echter zijn de boomwortels die overal gedeeltelijk boven de grond uitsteken. Dus hier dien je wel geconcentreerd te blijven lopen, gefocust op de grond. Verder was het een rustige en vlotte loop in een mooie omgeving. Geen foto van het Heidebos, wel van de Moervaart te Moerbeke.
Wist je... ... dat de tomaat ook wel liefdesappel (pomme damour) genoemd wordt? ... dat er officieel zon 14.000 tomatenvariëteiten geregistreerd zijn? ... dat de eerste tomaten helemaal niet rond of rood waren, maar wit, geel, oranje en vreemd gelobd en ingesneden vruchten waren? ... dat Columbus de tomaat naar ons toe bracht en de Italianen, op zoek naar avontuur en passie, de eersten waren in Europa die de tomaat voor consumptie gebruikten? ... dat de tomaat honderden jaren lang aanzien werd als giftig? Dit had te maken met de verwantschap met de andere giftige nachtschadeachtigen. Niet onterecht overigens, want de tomaat bevat tomatine, een behoorlijk giftige stof die uit de vruchten verdwijnt bij het afrijpen, maar die in de bladeren en stengels aanwezig blijft. In Amerika was kolonel Robert Gibbon Johnson, een excentriekeling, de vooroordelen tegenover de tomaat beu. Hij besloot om op 26 september 1820 tot het publiekelijk nuttigen van een mand vol tomaten op de trappen van het gerechtsgebouw van Salem, New Jersey. Ruim tweeduizend belangstellenden stroomden toe om, zoals de persoonlijke lijfarts van de kolonel naar de toen heersende kennis beweerde, te kijken hoe het eten van deze vruchten tot schuim op de lippen, acute appendicitis, hoge bloeddruk en koorts zou leiden. De kolonel at met smaak de mand tomaten op en leefde tot de respectabele leeftijd van 76 jaar, meteen alle vooroordelen rond de tomaten uitschakelend. (bron: Tomaten, pepers & aubergines van Peter Bauwens).
Vermits Fleur een stageplaats heeft in De Nieuwe Tuin van Peter Bauwens hadden we een mooie variatie aan tomatenplanten die we in de serre in Melsele geplant hebben. Ondertussen hebben we al een mooie oogst van onder andere de Evergreen, Roma, Black Krim, Snowwhite Cherry, Oxheart, Red Zebra, Jersey Devil en Dix Doigts de Naples (niet op de foto).
Tot voor kort was voor mij een tomaat gewoon een tomaat, ondertussen weet ik wel beter en heb al verschillende heel lekkere tomaatjes gegeten. P.S. De titel lees je zo: To en Tom aten tomaten, Tom at en To vrat.
Vrijdagavond: DL1 - 12,6 km - 1:14:40 (10,1 km/h - 5:55 min/km - GHS 130)
Net zoals vorige week de laatste werkdag van de week vanaf de bushalte huiswaarts gelopen. Geen regen meer, veel wolken en wind (op kop), maar de zon kwam regelmatig piepen zodat het zelfs te warm was om te lopen met mijn regenjas. Na enkele kilometers ter hoogte van het 'Zomerhuis' in Stekene kwamen plots Michael en Carmen naast me rijden (met de auto), vanuit het 'verre' Herselt' richting camping te Stekene, wat een leuk toeval! Eventjes een kort praatje geslagen vooraleer onze wegen scheidden. Ze gingen dit weekend feesten op Crammerock. Het liep vlot en ook minder last van de kuiten. Een minuutje sneller gelopen dan vorige keer, en in Taverne "De Brugge" smaakvol een Duvel genuttigd tot Fleur me kwam oppikken.
Nog eens een bewerkt fotootje van Ariadne (via PhotoFunia)
Dinsdagavond: DL1 10,6 km 1:02:15 (10,2 km/h 5:52 min/km GHS 125)
Na een dag met veel regen was de hemel uitgeklaard om 18u en was het zelfs warm om te lopen. Weer dezelfde route als zondag gelopen maar deze keer leek het domein Puyenbroeck wel uitgestorven, heerlijk om te lopen dus. Gewoon op het gevoel gelopen, zal in het begin zo rond de 6 min/km gelegen hebben. Na 8 kilometer een tempoversnelling voor de laatste kilometers, ging vlot en ook over de gemiddelde hartslag ben ik tevreden. Ik heb wel de laatste weken last van harde kuiten en s nachts soms opkomende krampen. Op het internet opgezocht omdat ik hiervoor nooit last had. Zou kunnen te maken hebben met de fietskilometers die ik meer doe, waarbij men spreekt van (te) korte kuitspieren. Een mogelijke oplossing zijn die speciale kousen die tot aan de knie reiken. Een massage van Fleur na het lopen deed alvast goed deugd.
Deze poes is zowat de enige klant van het laatste overgebleven winkeltje in Doel. Ik zag ze zelfs op de televisie vorige week tijdens een reportage van "1000 Zonnen".
De nettowinst van Duvel steeg in de eerste jaarhelft met 41,7 procent tot 6,8 miljoen euro. De omzet ging met 11,4 procent omhoog tot 55 miljoen euro.
'Alle merken boekten vooruitgang. Door de continue aandacht voor de kosten is Duvel er in geslaagd de impact van de economische crisis te beperken', klinkt het in een persbericht. De bedrijfswinst steeg met 20,4 procent tot 10 miljoen euro. De winstmarge steeg tot 18,8 procent. Vorig jaar investeerde het bedrijf in de restyling van Maredsous en in lancering van een aantal nieuwe producten zoals Vedett extra White (een lekker biertje dat ik een drietal weken geleden voor het eerst gedronken heb vant vat). De voorbije maanden startte het bedrijf de herlancering van Liefmans. De omzet in België, nog steeds goed voor 55 procent van de groepsomzet, steeg met 6,2 procent. In de VS vertraagde de omzetgroei tot 7,2 procent. De vraag naar speciaalbieren werd er enigszins getroffen door de crisis. De groei in Nederland (+34,8%) is opmerkelijk (bron: De Tijd). Gaan onze noorderburen eindelijk echt bier leren drinken?
Daar drinken we met zn allen een Duveltje op, schol!!
Plotseling staan daar een heleboel politieke partijen zoals sp.a, N-VA, SLP, Vlaams Belang en Groen! hun steun te betuigen aan het polderdorp Doel, twee dagen voor het woonrecht in het dorp afloopt. Daar zakt nu mijn broek van af!! ...Groen! (Agalev) heeft zich altijd ingezet voor het behoud van Doel..., waar halen ze het vandaan? Vanaf 1999 heeft Groen! -dat toen ook deel uitmaakte van de paars-groene Vlaamse regering- immers altijd alle beslissingen mee ondersteund (zoals het Deurganckdok) die ertoe geleid hebben dat er voor Doel nauwelijks nog toekomst is. Nu het kalf verdronken is, komen die schijnheiligaards op straat pleiten voor het behoud van Doel, met het oog op de volgende verkiezingen waarschijnlijk? Op 31 augustus vervalt het tijdelijke woonrecht in Doel. Maar duidelijk niet alle leven. Dat betekent dat de overheid eigenaars die hun huis vrijwillig verkocht hebben maar er zijn blijven wonen, kan verplichten hun woning te verlaten. Maar daarnaast zijn er ook nog heel wat eigenaars die hun huis niet vrijwillig verkocht hebben. En die kunnen ze er niet zomaar uitzetten. Doel is tot nader order nog altijd woongebied. Iedereen denkt dat de Doelenaars onteigend zijn. Dat klopt niet. De overheid voedt die leugen opdat heel België zou denken: "Ah ja, het is terecht dat ze moeten opstappen." Maar niemand in Doel is onteigend. Daarvoor moeten ze het openbaar nut kunnen bewijzen waarom Doel moest verdwijnen. Hoewel ze al veertien jaar een verkrottingspolitiek voeren, kunnen ze dat niet. Ik hoop dat hun strijd niet tevergeefs zal zijn. Meer info te vinden op Doel2020.
Deze foto met onze drie kinderen aan het haventje van Doel nam ik in juli, hopelijk was dit niet ons laatste bezoek.
Have fun translating my webpage into your favorite language. Not always 100% correct, but fun guaranteed!
Ik ben Dirk, 58 jaar oud, en getrouwd met Fleur. Kinderen: Pieter en Cédric (beiden 19 jaar) en Ariadne (69jaar). Onze interesses: wandelen, lopen, fotografie, natuur, reizen, lezen (vnl. SF & Fantasy), spellen, motorrijden, Rode Kruis, muziek, koken (en lekker eten) en Belgische biercultuur. Hoe het allemaal begon: Wandelen: de voorgeschiedenis Hardlopen: de voorgeschiedenis