Alle teksten van deze blog mogen gecopieerd worden en zijn beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL
Omdat de rijen met blogs die ik regelmatig bezoek helemaal onoverzichtelijk werden, zijn deze nu in een apart 'hoekje' ondergebracht, samen met de websites van mijn persoonlijke interesses. Gewoon hieronder aanklikken.
Foto's van al de wandelingen in ons "Fotoboek Wandelingen"
Ik loop met Asics Gel Kayano
We fotograferen met de Nikon D80
Mijn mountainbike
Loopkilometers 2009 Januari: 80,7 km (9x) Februari: 30 km (4x) Maart : 26,8 km (3x) April: 6 km (1x) Mei: 74,5 km (8x) Juni: 42,9 km (10x) Juli: 52,8 km (7x) Augustus: 98,7 km (8x) September: 110,2 km (9x) Oktober: 44,8 km (6x) November: 7 km (2x) December: 8 km (2x)
Loopkilometers 2010 Januari: 8 km (2x) Februari: 13 km (3x) Maart : 41,3 km (7x) April: 69,2 km (8x) Mei: 4 km (1x) Juni: 34,7 km (7x) Juli: 55 km (8x) Augustus: 24,8 km (3x) September: 32,6 km (5x) Oktober: 70,9 km (8x) November: 98,3 km (11x) December: 30,6 km (3x)
Loopkilometers 2011 Januari: 53,1 km (8x) Februari: 76 km (9x) Maart : 88,1 km (9x) April: 48,4 km (6x) Mei: 66,6 km (6x) Juni: 47 km (5x) Juli: 0 km (x) Augustus: 27,5 km (5x) September: 0 km (x) Oktober: 13,2 km (3x) November: 0 km (x) December: 41,1 km (9x)
Loopkilometers 2012 Januari: 87,9 km (11x) Februari: x km (x) Maart : x km (x) April: x km (x) Mei: x km (x) Juni: x km (x) Juli: x km (x) Augustus: x km (x) September: x km (x) Oktober: x km (x) November: x km (x) December: x km (x)
Aantal loopkm's 2005: 1082 km Aantal loopkm's 2006: 1571,9 km Aantal loopkm's 2007: 1085,8 km Aantal loopkm's 2008: 1007,7 km Aantal loopkm's 2009: 578,2 km Aantal loopkm's 2010: 482,4 km Aantal loopkm's 2011: 461 km Aantal loopkm's 2012: ?? km
Over wandelen, hardlopen, fotografie en Belgische bieren Van 0 naar 42,2 km! September 2004 beginnen lopen, om overgewicht kwijt te geraken. Inmiddels 2 marathons uitgelopen (Brussel 2006, Cheverny 2007). Hier vertel ik over mijn loopvorderingen, verslagjes over mijn wandeltochten en mijn ontdekkingsreis door de Belgische biercultuur. Maar ook mijn andere hobby's zoals natuur en fotografie, muziek en onze perikelen als lesgever en ongevalssimulanten bij het Rode Kruis komen hier aan bod. Op 28 april 2006 traden Fleur en ik in het huwelijk en gingen daaropvolgend schapenhoeden in Zuid-Frankrijk. Op 23 juni 2007 werd onze dochter Ariadne geboren.
09-04-2006
Eerste motorrit van het jaar
Onze eerste motorrit dit jaar, enkele regendruppels, niet al te warm maar toch regelmatig zon, meer hebben we niet nodig om eindelijk onze eerste rit te maken dit jaar. Eerst naar Melsele om onze motor een flinke oppoetsbeurt te geven na de winterstop en daarna naar Bazel om onze vrienden Dirk en Veerle op te pikken. Wij hebben al enkele schitterende motorvakanties samen achter de rug. Deze maal eens naar de Kempen gereden, waar onze eerste stop meteen een reis in de tijd is.
Illy koffie, ijs, pannenkoeken, wafels en snacks met een geschiedenis, iedereen die in een lang vervlogen leven in de vorige eeuw een bezoek brachtaan de Turnhoutse kermis heeft wel 's ijs, wafels of pannenkoeken geproefd in het San Severia Salon. Een Salon, gebouwd in 1837, dat jaren het boegbeeld was van de kermis. In 1976 verdween het prachtige etablissement van de foor. Na een lange zoektocht kwam Kurt Vervloet in 2004 de tent terug op het spoor bij Rik Klessens, zoon van spiegeldanstentenkoning Gust Klessens, en zaakvoerder van de internationaal gerenomeerde firma 'Het Spiegelpaleis'. Na een grondige restauratie schittert San Severia Salon opnieuw op een prachtige locatie. Langs het Kanaal Dessel Schoten, op de grens van Sint-Jozef Rijkevorsel en Beerse staat het Salon nu zes maanden per jaar (van april tot september) te pronken. Gelegen aan de Kleidabbersroute (een prachtige fietsroute doorheen de verschillende steenbakkersgemeentes) en op fietsknooppunt 71 is San Severia Salon een ideaal start-, rust- of eindpunt voor een dagje fietsen of wandelen. Of je komt gewoon om te genieten en 'als de zee te ver ligt'.
Daarna verder gereden voorbij de abdij van Westmalle, maar niet zonder eerst te stoppen aan café Trappisten voor de lekkerste Westmalle vant vat. Ik heb karakter om de frituren voorbij te lopen maar ik geraakte niet voorbij het café zonder te stoppen. En ik stond er ook niet van versteld dat we achter een lekkere trappist Danny en Huguette (vader abt en tante nonneken) aantroffen. Daarna verder over Schilde en Wijnegem terug naar huis, goed voor weeral 180 km en we hebben er van genoten! Meer fotos van de rit van vandaag zijn te vinden in ons fotoboek.
Wat een rotdag vandaag, regen, wind en hagel, we hebben ons part wel gehad. Maar vanavond brak plots de zon door en voor morgen wordt er droog en licht bewolkt weer voorspeld met temperaturen rond de 10°C. Dat is volgens mij ideaal weer om een marathon te lopen, er zullen veel P.R.s sneuvelen denk ik. Na de laatste regenbui snel met de fotocamera de tuin in want de vrouwenmantel levert steeds mooie beelden.
Regendruppel gevangen in een blad na de lentebui
Water op het blad na een aprilse gril mooie blikvanger (Fleur)
Vrijdagnamiddag: IT 11 km 1:03:15 (GHS:139 10,43 km/h 5,75 min/km)
Wat vroeger kunnen stoppen op het werk dus was ik al snel de baan op. Eerst twintig minuten warmlopen, dat heb ik altijd nodig. Daarna een stevige intervaltraining, acht maal één minuut snel tempo met telkens twee minuten rustig tussenin om dan de laatste twintig minuten rustig uit te lopen. De hartslag ging op de twee tussenminuten tamelijk snel terug omlaag, dat blijft dus goed gaan. Een prettige trainingsweek tot nu toe, drie maal op een rij 10K gelopen. Drie maal op rij een ander parcours, vandaag vanaf de Langelede langs de Moervaart voorbij de Reepkens tot aan de Terwestbrug. Drie maal op rij een ander soort training, gisteren op kracht, deze maal op snelheid. Drie maal geluk vandaag, ten eerste heeft Fleur mij vanavond een uitgebreide massage beloofd! Ten tweede was ik een kwartier thuis toen het begon te regenen, geluk gehad. En ten derde heb ik vandaag boven de Reepkens de eerste maal de bruine kiekendief waargenomen.
Het is de grootste kiekendief, iets groter dan een buizerd en het is prachtig om hem in zweefvlucht te zien waarna hij zich plots bijna loodrecht als een steen laat vallen. De Reepkens is een ideaal (moerassig) broedgebied en regelmatig komt een koppeltje hier tot broeden tussen het riet (foto: Arie Ouwerkerk).
Donderdagavond: HL 11,4 km 1:06:00 (GHS:140 10,36 km/h 5,79 min/km)
Weeral een mooi zonnetje dat mij vanavond gezelschap houdt, niet te warm maar dat hoeft niet om lekker te kunnen lopen. Deze maal nog eens het parcours door de bebouwde kom, langs de drukke baan richting viaduct en weer in hoger tempo het viaduct over en dan verder rustig lopen tot de kerk van Overslag waar ik rechtsomkeer maak om nogmaals de heuvel in hoger tempo en tegenwind over te vliegen. De laatste twintig minuten gaat het dan rustig huiswaarts. Speciaal als voorbereiding voor de Waaslandtunnel tijdens de Antwerp 10 Miles neem ik geregeld dit parcours in mijn trainingen alhoewel ik aan het lopen in de natuur de voorkeur geef. Ik noem dit de route der verleidingen, ik loop namelijk voorbij alle zeven de cafés in Wachtebeke-centrum, drie frituren, de pitabar en de meeneemchinees, en dat nog wel twee maal. En zonder te bezwijken laat ik de soms heerlijke geuren aan mijn neus voorbijgaan, is dat geen karakter hebben, zeg nou zelf!
Woensdagavond: WD 10 km 0:55:45 (GHS:132 10,76 km/h 5,58 min/km)
Twee looprustdagen genomen, dus mijn eerste loopje deze week en het gaat verbazend goed. Ik deel mijn parcours steeds in drie delen van ongeveer twintig minuten. Het eerste deel begin ik heel rustig, mijn hartslag komt zelfs niet boven de 120, daarna het tweede deel op, volgens mij, marathontempo met een GHS van 140. Maar eigenlijk blijkt dit nog te snel te zijn, 5,10 min/km, dan zou ik een marathon in minder dan 3u45 lopen en dat ligt boven mijn mogelijkheden. Dat betekent dat ik waarschijnlijk aan een nog lagere hartslag zal kunnen lopen, dat is heel positief. Het laatste deel weer rustig huiswaarts ondertussen genietend van het zonnetje en de natuur rondom mij. In dit geval blijft de MP3-speler af en gaat het verstand op nul, heerlijk relaxend na twee werkdagen staren naar het computerscherm! (P.S. het bloemetje heb ik in Axel gekregen bij de Trimloop vorige maand)
Deze maal nog eens met ons originele cafes-boek weggeweest. We hebben maar één café gedaan en een paar uurtjes blijven hangen in het Waterhuis aan de bierkant te Gent. Altijd gezellig en druk, er kwamen net twee plaatsen vrij toen we binnenkwamen. We hebben een aaantal onbekende biertjes gekozen uit de bierkaart van 150 verschillende bieren (waaronder 14 op de tap!) Het huisbier Gandavum kregen we gratis (met het boek). Een leuk avondje uit met bij de biertjes wat kaas, salami en Gentse kop met Tierenteyn-mosterd. Er komt trouwens heel binnenkort een nieuwe editie uit voor Oost- en West-Vlaanderen, voor meer info contacteer Bob Heyndrickx.
Meer over de speciale biertjes: GANDAVUM DRY HOPPING Een blond volmoutbier van 7,5%, lichtjes troebel en EXCLUSIEF van het vat te proeven in Het Waterhuis aan de Bierkant!!! Volmoutbier wil zeggen dat enkel 100% mout gebruikt wordt bij de bereiding van het bier, dus zonder toevoeging van suikers, enkel een minimale hoeveelheid voor de nagisting! Mout is een basisbestanddeel voor het brouwen van bier en ontstaat door het laten kiemen van gerst. Door dit ontkiemen worden enzymen geproduceerd in de gerstkorrel en die zijn nodig omdat gist enkel van suiker alcohol kan maken! Dry hopping, in het Nederlands ook wel drooghoppen genoemd, is het toevoegen van hop na het koken om het hoparoma te verhogen. GANDAVUM Dry Hopping wordt gebrouwen met pilsmout en Munich, als hopsoorten worden Tomahawk en Willamette gebruikt en de dry hopping gebeurt eveneens met Willamette. Het bier wordt in opdracht gebrouwen bij De Proefbrouwerij uit Lochristi. Resultaat: een stevige doordrinker met fruitige(gist) en bitterige smaak en bitterdroge afdronk. Onze beoordeling: weeral een lekker fruitig bier met een licht bittere afdronk.
De legende achter Brugse Zot... Om Maximiliaan van Oostenrijk hartelijk welkom te heten in hun trotse stad lieten de Bruggelingen een bonte stoet uitbundige feestvierders en zotten voorbijtrekken. Toen ze hem na afloop om een nieuw zothuis vroegen, riep hij uit: Ik heb hier vandaag alleen zotten gezien. Brugge is zo al één groot zothuis! Sindsdien dragen de Bruggelingen de bijnaam van Brugse Zotten, ook gekend als Brugse Jonckers. Het bier: Brugse Zot is een goudblond bier met een rijke schuimkraag en een fruitig aroma. Het bier wordt gebrouwen in brouwerij Halve maan, Brugge, met 4 verschillende moutsoorten en 2 aromatische hopvariëteiten die het bier een unieke smaak geven. Met het alcoholgehalte van 6 % Vol is het een evenwichtig doordrinkbier met karakter. Brugse Zot is een natuurlijk bier, dat ontstaat uit een selectie van alleen de beste ingrediënten. De hergisting op fles zorgt er bovendien voor dat het bier een langere natuurlijke houdbaarheid heeft. Brugse Zot is een levend bier met smaakevolutie. Onze beoordeling: een goede doordrinker met een lange afdronk, lekker.
SLAGHMUYLDER'S PAASBIER erkend als STREEKPRODUCT. Brouwerij Slaghmuylder is een familiale brouwerij die traditie, authenticiteit en vakkundigheid hoog in het vaandel dragen. Het streekproductenlabel wordt door de VLAM toegekend op basis van zeer strikte criteria: Dit zijn verse of verwerkte producten gemaakt met streekeigen grondstoffen of die als streekeigen worden beschouwd. Ze moeten bekend staan als een streekeigen product, in de streek bereid worden, én een langdurige of een historische bekendheid genieten. Het label van streekproduct voor Slaghmuylders Paasbier is voor Brouwerij Slaghmuylder dan ook een mooie erkenning voor een traditie die al meer dan 50 jaar in ere gehouden wordt. Na de vastenperiode werd in Vlaanderen Pasen passend gevierd met een zwaarder bier, en dit niet alleen bij de Trappisten maar ook bij de lokale kleine brouwers. Slaghmuylders Paasbier wordt sterker gehopt, met hop uit Aalst en omstreken, en kent een langere lagering, dit betekent dat men het bier op een lage temperatuur gedurende een tweetal maanden laat rusten. Brouwerij Slaghmuylder brengt dit bier enkel rond de Paasperiode op de markt, een seizoensgebonden biertje dus. Slaghmuylders Paasbier is blond, parelend en hoppig en wordt ideaal geschonken bij 8°C. Onze beoordeling: een lekker biertje met een kruidige smaak.
Eindelijk nog eens naar de cinema geweest, het was weeral (te) lang geleden. We kozen voor de drievoudig oscarwinnaar Brokeback Mountain van regisseur Ang Lee, die hiervoor terecht een oscar kreeg. De film begint in Wyoming, 1963 wanneer twee cowboys Ennis Del Mar (Heath Ledger) en Jack Twist (Jake Gyllenhaal) in de bergen trekken om een kudde schapen te hoeden. Het deed ons al een beetje denken aan ons schapenavontuur volgende maand. Hun levens worden twintig jaar lang gevolgd, daarbij steeds mooi de sfeer uit die periode weergevend. De film bevat prachtige natuurbeelden en gaat als een traag kabbelend beekje voorbij. Het is een film over verboden liefde en onuitgesproken woorden, en het countrysfeertje met mooie songs maakt alles compleet. Beide acteurs en Michelle Williams kregen hiervoor een oscarnominatie voor hun sterke prestaties. Een prachtige film die een grote indruk bij ons achtergelaten heeft.
Ons keldertje is niet groot maar intussen heb ik hier al een mooie collectie bieren verzameld, voornamelijk abdijbieren en trappisten die een goede houdbaarheidsdatum hebben. Bij de tussentijdse inventarisatie ontdekte ik enkele grote flessen Duvel met kurk die al goed ondert stof zaten en gisteren hebben we één van die flessen soldaat gemaakt. De twee jaar smaakevolutie hadden dit toch al lekker biertje zeker goed gedaan. De dokter zegt dat één biertje per dag gezond is, en zoals je ziet op de foto drink ik steeds kleine glaasjes (nou ja ... wel grote flessen).
Have fun translating my webpage into your favorite language. Not always 100% correct, but fun guaranteed!
Ik ben Dirk, 58 jaar oud, en getrouwd met Fleur. Kinderen: Pieter en Cédric (beiden 19 jaar) en Ariadne (69jaar). Onze interesses: wandelen, lopen, fotografie, natuur, reizen, lezen (vnl. SF & Fantasy), spellen, motorrijden, Rode Kruis, muziek, koken (en lekker eten) en Belgische biercultuur. Hoe het allemaal begon: Wandelen: de voorgeschiedenis Hardlopen: de voorgeschiedenis