Alle teksten van deze blog mogen gecopieerd worden en zijn beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL
Omdat de rijen met blogs die ik regelmatig bezoek helemaal onoverzichtelijk werden, zijn deze nu in een apart 'hoekje' ondergebracht, samen met de websites van mijn persoonlijke interesses. Gewoon hieronder aanklikken.
Foto's van al de wandelingen in ons "Fotoboek Wandelingen"
Ik loop met Asics Gel Kayano
We fotograferen met de Nikon D80
Mijn mountainbike
Loopkilometers 2009 Januari: 80,7 km (9x) Februari: 30 km (4x) Maart : 26,8 km (3x) April: 6 km (1x) Mei: 74,5 km (8x) Juni: 42,9 km (10x) Juli: 52,8 km (7x) Augustus: 98,7 km (8x) September: 110,2 km (9x) Oktober: 44,8 km (6x) November: 7 km (2x) December: 8 km (2x)
Loopkilometers 2010 Januari: 8 km (2x) Februari: 13 km (3x) Maart : 41,3 km (7x) April: 69,2 km (8x) Mei: 4 km (1x) Juni: 34,7 km (7x) Juli: 55 km (8x) Augustus: 24,8 km (3x) September: 32,6 km (5x) Oktober: 70,9 km (8x) November: 98,3 km (11x) December: 30,6 km (3x)
Loopkilometers 2011 Januari: 53,1 km (8x) Februari: 76 km (9x) Maart : 88,1 km (9x) April: 48,4 km (6x) Mei: 66,6 km (6x) Juni: 47 km (5x) Juli: 0 km (x) Augustus: 27,5 km (5x) September: 0 km (x) Oktober: 13,2 km (3x) November: 0 km (x) December: 41,1 km (9x)
Loopkilometers 2012 Januari: 87,9 km (11x) Februari: x km (x) Maart : x km (x) April: x km (x) Mei: x km (x) Juni: x km (x) Juli: x km (x) Augustus: x km (x) September: x km (x) Oktober: x km (x) November: x km (x) December: x km (x)
Aantal loopkm's 2005: 1082 km Aantal loopkm's 2006: 1571,9 km Aantal loopkm's 2007: 1085,8 km Aantal loopkm's 2008: 1007,7 km Aantal loopkm's 2009: 578,2 km Aantal loopkm's 2010: 482,4 km Aantal loopkm's 2011: 461 km Aantal loopkm's 2012: ?? km
Over wandelen, hardlopen, fotografie en Belgische bieren Van 0 naar 42,2 km! September 2004 beginnen lopen, om overgewicht kwijt te geraken. Inmiddels 2 marathons uitgelopen (Brussel 2006, Cheverny 2007). Hier vertel ik over mijn loopvorderingen, verslagjes over mijn wandeltochten en mijn ontdekkingsreis door de Belgische biercultuur. Maar ook mijn andere hobby's zoals natuur en fotografie, muziek en onze perikelen als lesgever en ongevalssimulanten bij het Rode Kruis komen hier aan bod. Op 28 april 2006 traden Fleur en ik in het huwelijk en gingen daaropvolgend schapenhoeden in Zuid-Frankrijk. Op 23 juni 2007 werd onze dochter Ariadne geboren.
Vandaag bevond ik mij in hogere sferen, voor de eerste maal een helicoptervlucht meegemaakt. Een heel leuke ervaring, fantastisch dat ik deze kans kreeg.
De helicopter was een tweepersoonstoestel, type Robinson R22 Beta II.
We vlogen onder andere over de abdij van Averbode.
Categorie:algemeen Tags:helicopter, R22 Beta II, abdij van Averbode
Zaterdag hebben we een dagje doorgebracht in Lier, een mooie stad waar heel wat te zien is.
Op vrijdag 27 april werd de vernieuwde Grote Markt te Lier officieel geopend ter gelegenheid van Lier 800. Met Lier800 herdenkt onze stad het heugelijke feit dat Hendrik I van Brabant 800 jaar geleden het recht verleende aan Lier om zich stad te noemen. Op de vernieuwde markt bevinden zich vijf fonteinen, een ontwerp van de architecten Paul Robbrecht & Hilde Daem. De fonteinen verbinden het plein rond het stadhuis met de Nete. Daarbij heeft elke fontein een eigen thema, zichtbaar aan de manier waarop het water zich beweegt in de fontein. Van rimpels in het water naar een hoge straal en waterdamp; van een drinkfontein over een lichtfonteintje naar de kade aan de Nete.
In de binnenstad lag de oude vissersboot Jan Corneel aangemeerd. Het hele weekend konden geïnteresseerden aan boord gaan van de schuit waarmee 100 jaar geleden de mosselen naar Lier werden gevoerd. Op de Vismarkt werd voor één keer ook nog eens vis per opbod verkocht! Het leuke was dat er enkel geboden werd in Belgische franken.
De Zimmertoren is genoemd naar uurwerkmaker Louis Zimmer, en is het resultaat van het verbouwen van de middeleeuwse Corneliustoren die een deel was van de eerste omwalling rond de stad. Het bouwjaar van de oorspronkelijke toren is niet precies bekend, maar ligt vóór 1425. De toren werd in 1812 door het gemeentebestuur verkocht, maar werd na de Eerste Wereldoorlog weer aangekocht, omdat het stadsbestuur de toren wilde afbreken. In 1928 schonk Zimmer aan de stad Lier een uurwerkmechanisme (de Jubelklok) dat diverse tijden en kosmische en andere periodieke verschijnselen aangeeft. Er werd besloten dit uurwerk onder te brengen in de bouwvallige Corneliustoren, die daartoe werd verbouwd en gerestaureerd en sindsdien Zimmertoren wordt genoemd. De inhuldiging van de Zimmertoren vond plaats op 29 juni 1930 (ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van België). (bron:Wikipedia)
Het begijnhof van Lier ontstond, vermoedelijk, in de eerste helft van de 13e eeuw. Dan gingen spontaan een aantal ongehuwde vrouwen buiten de eerste omwalling samenwonen in de buurt van het huidige begijnhof, waar zich toen een jachtslot van de hertog van Brabant bevond. Aleidis, de echtgenote van Hendrik III schonk aan de religieuze vrouwen grond voor een kapel. Zo groeide het Lierse begijnhof. In 1258 kregen de begijnen de toelating om over een eigen kerk en pastoor te beschikken. De meeste huidige huizen dateren uit de 17e en het begin van de 18e eeuw. In de jaren negentig werden grote delen gerestaureerd. Zo werd de oostelijke "grachtkant" volledig vernieuwd, inbegrepen het interieur van de huisjes. Ze hebben hun voorgevel richting begijnhof, terwijl hun achtergevel (die grenst aan de kleine Nete) volledig vensterloos is. Begijntjes lopen er niet meer rond want de laatste begijn overleed er in 1994. (bron:Wikipedia)
Buiten deze klassieke bezienswaardigheden bezochten we onder andere het Timmermans-Opsomerhuis en de St-Gummaruskerk. Lier, zeker een nieuw bezoek waard!
Zaterdagavond een avond cinema in Kinepolis Gent. We kozen voor "The Hunger Games". The Hunger Games is gebaseerd op het gelijknamige boek van Suzanne Collins, een trilogie. Dit betekent ook dat er nog twee films zullen volgen. In het toekomstige land Panem (het huidige Noord-Amerika) wordt ieder jaar in elk district met een loting onder alle 12- tot 18-jarigen één jongen en één meisje getrokken die mee moeten doen in de landelijke Hongerspelen. Bij deze "spelen" moeten de deelnemers elkaar doden tot er nog maar één over is. Het volk wordt gedwongen hier op beeldschermen naar te kijken. In één district wordt het jonge meisje Primrose getrokken, waarop haar oudere zus Katniss aanbiedt in haar plaats te gaan. (bron: Wikipedia) De film kwam nogal traag op gang en het verhaal vonden we nogal oppervlakkig. Het is duidelijk dat hier nog twee films volgen. We hebben genoten alhoewel we dit geen topfilm vonden.
Vrijdag konden Fleur en ik ons 11 jaar samenzijn vieren. We gingen lekker tafelen in Huis De Colvenier in hartje Antwerpen.
Al van bij het binnenkomen in dit klasse restaurant ervaart men dat hier op een andere manier van tafelen genoten wordt. Het restaurant is gelegen in een statige patriciërswoning.
Via de open keuken werden we voor het aperitief geleid naar de majestueuze wijnkelders uit 1897.
Chef-kok Patrick Van Herck heeft 20 jaar kennis en ervaring zodat we zeker en vast genoten hebben van zijn menu met een goede keuze aan aangepaste wijnen.
Hier komen we zeker nog terug.
Categorie:algemeen Tags:Huis De Colvenier, Antwerpen
Donderdagavond was het filmavond, en in Metropolis Antwerpen zagen we: The Girl With The Dragon Tattoo, een Amerikaanse film uit 2011. Het is de eerste film van Columbia Pictures filmtrilogie gebaseerd op Stieg Larssons literaire blockbuster de Millennium-trilogie en een remake van de Zweedse film Män som hatar kvinnor. De film is geregisseerd door David Fincher (The Social Network). Hoofdrollen worden vertolkt door Daniel Craig en Rooney Mara.
De film is gebaseerd op het eerste deel van de trilogie, in Nederland en Vlaanderen vooral bekend onder de titel Mannen die Vrouwen Haten. Hiervan zijn in totaal 50 miljoen exemplaren in 46 landen verkocht en het boek is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Het scenario is geschreven door Steven Zaillian.(Bron: Wikipedia)
Categorie:algemeen Tags:The Girl With The Dragon Tattoo, Stieg Larsson, David Craig, Rooney Mara
Voor de 2de maal ging het evenement "Gent Lichtstad" door. Gedurende vier dagen waren er op heel wat locaties doorheen Gent mooie lichtspektakels te bezichtigen. We waren er op zondag, maar net zoals op de vorige dagen was het koppen lopen en met de kinderen (Ariadne in de buggy) was het op veel plaatsen geen doorkomen aan. We hebben niet zo heel veel gezien, maar mooi was het wel.
Eén van onze voornemens dit jaar is om terug regelmatig een cinemabezoekje te doen. Onze keuze viel vrijdagavond op de Franse film Intouchables en we hebben er geen seconde spijt van gehad. Prachtige film, met sterke vertolkingen.
Intouchables ("onaanraakbaren") is een Franse film uit 2011 van het regisseursduo Olivier Nakache en Éric Toledano. De film vertelt het waargebeurde verhaal van een geheel verlamde aristocraat (gespeeld door François Cluzet) die een vriendschap opbouwt met zijn uit de "banlieue" afkomstige verzorger (Omar Sy). De film is gebaseerd op het autobiografische boek "Le Second Souffle" van Philippe Pozzo di Borgo.
De film was in Frankrijk in 2011 de meest bekeken film, en staat daar inmiddels in de top 5 van meest bezochte films ooit. (bron:Wikipedia)
Voor de 2de maal ging het evenement "Gent Lichtstad" door. Gedurende vier dagen waren er op heel wat locaties doorheen Gent mooie lichtspektakels te bezichtigen. We waren er op zondag, maar net zoals op de vorige dagen was het koppen lopen en met de kinderen (Ariadne in de buggy) was het op veel plaatsen geen doorkomen aan. We hebben niet zo heel veel gezien, maar mooi was het wel.
Vrijdagnamiddag 22 juli besloten we in de namiddag naar de IKEA te gaan (een brugdag voor de meesten, waren we vergeten).
We hadden een nieuwe lat-o-flex nodig voor Ariadne's bed en in bouwpakket is dit handig mee te nemen. SLECHT IDEE!!! Het begon al in de weg er naartoe, file vanaf Gentbrugge, trok iedereen naar de zee met dit weer??? De verkeerswisselaar nabij de IKEA bleek een doolhof te zijn, we hebben de winkel langs alle kanten gezien vooraleer we de parking op geraakten, een overvolle parking trouwens. Toen hadden we het al begrepen: "Dit wordt onze dag niet... ".
We vonden een parkeerplaats te midden in een plas van 20 cm diep, misschien kunnen ze in de toekomst wat geld uitgeven voor de aanleg van een deftige parkeerplaats. En dan was het de kudde volgen, de gehele tijd Ariadne zeurend aan ons hoofd omdat ze graag een knuffel wilde, het eerste dat we tegenkwamen in de winkel. Uiteindelijk kwamen we bij de slaapkamers waar we de gegevens van het gewilde artikel konden noteren. Daarna zo snel mogelijk richting kassa nadat we informatie gekregen hadden wat we nu met deze gegevens konden aanvangen. Het ophaalmagazijn in om het gewenste artikel te zoeken, daarna de 'snelkassa' waar we zelf konden inscannen en betalen... en weg waren we terug huiswaarts. Deze maal de alternatieve en rustige route gekozen over de R4 richting Zelzate en de overzetboot van Langerbrugge.
Onze mening: (sorry voor de IKEA-liefhebbers) voor ons NOOIT MEER!!
Eindelijk nog eens naar de cinema (Metropolis) geweest samen met Fleur. We kozen voor de film 'Black Swan', een beklijvende film met een schitterende vertolking van Oscar-winnares Nathalie Portman. Deze film moet met inderdaad gezien hebben op het witte doek, ik betwijfel of hij hetzelfde effect kan teweegbrengen op de tv thuis. Onze beoordeling: een prachtfilm!
Nog tot 16 januari kun je naar het winterevenement 'Winterdroom' op het Sint-Pietersplein te Gent. Wij gaan er alvast vrijdag heen. Voor meer info, klik op de foto.
Voor Fleur en mij betekenen de feestdagen lekker eten voor mekaar klaarmaken. Fleur kookte feestelijk op kerstavond en op oudejaarsavond is het mijn beurt voor de feestmaaltijd. Het zal niet gemakkelijk worden om de kookkunst van Fleur te evenaren. Op zoek naar originele gerechten gaan we regelmatig op zoek op internet. Vermits ik pecorino kaas in mijn gerecht zal gebruiken, stootte ik op een video over de casu marzu, de moeite waard om te bekijken. Pecorino is een Italiaanse schapenkaas. De naam is afkomstig van het Italiaanse woord pecora, dat schaap betekent. Een bijzondere pecorino sardo is casu marzu, wat Sardijns is voor 'rotte kaas'. De Europese Unie heeft casu marzu verboden, maar in Sardinië is het nog redelijk gemakkelijk te verkrijgen. Casu marzu (Sardijns voor rotte kaas) is een kaas die men extreem lang laat rijpen, tot er larven van de kaasvlieg in nestelen. De kaassoort verkrijgt men door de Sardijnse variant op de pecorino zeer lang te laten rijpen, tot een niveau dat feitelijk over de grens van rotting ligt. De larven die zich erin vestigen breken veel van de vetten af en maken de kaas zeer zacht, soms stroperig, terwijl er vaak vocht (lagrima genoemd) uitsijpelt. De maden zijn kleurloos en meten ongeveer acht millimeter. Ze kunnen echter zeer hoog (tot 15 centimeter) springen, zodat er wel als grap gezegd wordt dat degene die de kaas eet zijn ogen dient te bedekken, want de kaas wordt verkocht en opgediend met de maden er nog in. Sommigen halen de larven er voor consumptie eerst uit, velen echter niet. Dit kan men doen door de kaas te verpakken in een plastic luchtdichte zak. De stikkende larven zullen uit de kaas in de zak springen en veroorzaken een zacht aanhoudend tikkend geluid. Wanneer dit ophoudt zijn alle larven dood en uit de kaas gesprongen.
Een blogstilte wegens ziekte. Wat eerst enkel een virale aandoening (griep) leek is ondertussen uitgegroeid tot een bacteriële aandoening op de luchtwegen. Nu aan de puffer, met daarbij antibiotica en huisarrest, zodat de mooie winterse taferelen, die ongetwijfeld fotogeniek zijn - zolang je niet met de auto de baan op moet - me deze maal ontgaan.
Have fun translating my webpage into your favorite language. Not always 100% correct, but fun guaranteed!
Ik ben Dirk, 58 jaar oud, en getrouwd met Fleur. Kinderen: Pieter en Cédric (beiden 19 jaar) en Ariadne (69jaar). Onze interesses: wandelen, lopen, fotografie, natuur, reizen, lezen (vnl. SF & Fantasy), spellen, motorrijden, Rode Kruis, muziek, koken (en lekker eten) en Belgische biercultuur. Hoe het allemaal begon: Wandelen: de voorgeschiedenis Hardlopen: de voorgeschiedenis