Alle teksten van deze blog mogen gecopieerd worden en zijn beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL
Omdat de rijen met blogs die ik regelmatig bezoek helemaal onoverzichtelijk werden, zijn deze nu in een apart 'hoekje' ondergebracht, samen met de websites van mijn persoonlijke interesses. Gewoon hieronder aanklikken.
Foto's van al de wandelingen in ons "Fotoboek Wandelingen"
Ik loop met Asics Gel Kayano
We fotograferen met de Nikon D80
Mijn mountainbike
Loopkilometers 2009 Januari: 80,7 km (9x) Februari: 30 km (4x) Maart : 26,8 km (3x) April: 6 km (1x) Mei: 74,5 km (8x) Juni: 42,9 km (10x) Juli: 52,8 km (7x) Augustus: 98,7 km (8x) September: 110,2 km (9x) Oktober: 44,8 km (6x) November: 7 km (2x) December: 8 km (2x)
Loopkilometers 2010 Januari: 8 km (2x) Februari: 13 km (3x) Maart : 41,3 km (7x) April: 69,2 km (8x) Mei: 4 km (1x) Juni: 34,7 km (7x) Juli: 55 km (8x) Augustus: 24,8 km (3x) September: 32,6 km (5x) Oktober: 70,9 km (8x) November: 98,3 km (11x) December: 30,6 km (3x)
Loopkilometers 2011 Januari: 53,1 km (8x) Februari: 76 km (9x) Maart : 88,1 km (9x) April: 48,4 km (6x) Mei: 66,6 km (6x) Juni: 47 km (5x) Juli: 0 km (x) Augustus: 27,5 km (5x) September: 0 km (x) Oktober: 13,2 km (3x) November: 0 km (x) December: 41,1 km (9x)
Loopkilometers 2012 Januari: 87,9 km (11x) Februari: x km (x) Maart : x km (x) April: x km (x) Mei: x km (x) Juni: x km (x) Juli: x km (x) Augustus: x km (x) September: x km (x) Oktober: x km (x) November: x km (x) December: x km (x)
Aantal loopkm's 2005: 1082 km Aantal loopkm's 2006: 1571,9 km Aantal loopkm's 2007: 1085,8 km Aantal loopkm's 2008: 1007,7 km Aantal loopkm's 2009: 578,2 km Aantal loopkm's 2010: 482,4 km Aantal loopkm's 2011: 461 km Aantal loopkm's 2012: ?? km
Over wandelen, hardlopen, fotografie en Belgische bieren Van 0 naar 42,2 km! September 2004 beginnen lopen, om overgewicht kwijt te geraken. Inmiddels 2 marathons uitgelopen (Brussel 2006, Cheverny 2007). Hier vertel ik over mijn loopvorderingen, verslagjes over mijn wandeltochten en mijn ontdekkingsreis door de Belgische biercultuur. Maar ook mijn andere hobby's zoals natuur en fotografie, muziek en onze perikelen als lesgever en ongevalssimulanten bij het Rode Kruis komen hier aan bod. Op 28 april 2006 traden Fleur en ik in het huwelijk en gingen daaropvolgend schapenhoeden in Zuid-Frankrijk. Op 23 juni 2007 werd onze dochter Ariadne geboren.
08-04-2007
Ferme Auberge âLa Lionnièreâ
Tijdens ons verblijf in de Loirestreek verbleven we drie nachten in La Lionnière. Deze geitenboerderij lag ergens tussen de wijngaarden en had twee gastenkamers met telkens vier bedden en een kinderbedje. Ze verhuurden ook enkele gites, maar die waren een eindje verder gelegen. In de Ferme Auberge moest je eten wat de pot schafte en je kreeg enkel op je bord wat van de boerderij zelf afkomstig was, eend, kip, haantje, lam of jonge geit. Daarenboven maakten ze zelf overheerlijke geitenkaas. Maar wat we drie avonden op ons bord kregen mocht er wezen! Steeds werd begonnen met een aperitief Kir en toastjes met geitenkruidenkaas, daarna twee (!) entrees en vervolgens de hoofdschotel. Dat alles lekker en vers klaargemaakt, en ik nam er steeds een halve fles van de lokale wijn bij, ook al lekker. Daarna volgde nog een kaasschotel met brood en drie soorten (eigen bereide) geitenkaas en tenslotte het dessert met koffie. En één maal in het jaar maakte men een uitzondering en was er op de vooravond van de marathon een speciale marathon-pasta voor de twee aanwezige lopers en werd het ontbijt uitzonderlijk vroeg klaargezet op de ochtend van de marathon. Als dat niet verwennen is! Niet te verwonderen dat ik na vier dagen Loire inclusief marathon een kilo meer woog toen ik thuis kwam! Eén nadeel echter: om onze kamers te bereiken moest ik steeds de trappen op (op de foto te zien buiten aan de hoeve) en vooral maandagmorgen afdalen was een ware martelgang.
Zaterdagnamiddag: DL1 7,4 km 0:42:00 (10,57 km/h 5,68 min/km)
Het tweede loopje deze week en het was heel wat frisser. Daarmee bedoel ik niet enkel het weer, maar ook de benen die heel wat beter aanvoelden. Ik kon vlot een mooi tempo aanhouden en enkel halfweg begon ik de kuitspieren even te voelen. Hiermee kan ik stellen dat ik heel goed gerecupereerd ben, tot mijn eigen grote tevredenheid natuurlijk.
Portretfotografie: Ik ben een grote fan van beroepsfotografe Lieve Blanckaert. De zwartwit portretten die ze brengt zijn gewoonweg fantastisch. Ze weet de doodgewone mens in de straat op een treffende manier in beeld te brengen, zonder franjes net zoals hij werkelijk is. Ze heeft een wonderbare gave hiervoor. Alhoewel ik graag ook mensen fotografeer, houd ik het meestal bij bloemen, paddestoelen, standbeelden en (slapende) poezen, wat veel eenvoudiger is. Tussendoor slaag ik er toch in een voor mezelf heel geslaagde foto te maken, die ik hier graag op de blog zet kritieken/opmerkingen zijn altijd welkom.
Paasvakantie is voor de kinderen meteen de gelegenheid om hun favoriete sport te beoefenen of iets nieuws te proberen via de sportkampen die de gemeente Beveren organiseert. Cédric had deze week drie dagen voetbalstage in Kallo, intensief bezig zijn met de bal dus. Pieter had gekozen om in manège 'De Winning' te Melsele het sportkamp "Paardrijden en verzorging" te volgen. Hij had zich ook heel goed geamuseerd en was er vijf dagen in geslaagd niet afgeworpen te worden wat niet van iedereen kon gezegd worden. Dit fotootje heb ik gisteren genomen.
Het eerste kasteel dat we bezochten, het kasteel van Chenonceau ligt midden in de Cher (een zijrivier van de Loire). Meer info is hier te vinden of op de website zelf. Ik houd het hier enkel bij een kleine fotoreportage. Dit kasteel is zeker en vast een aanrader. Wij betaalden voor het bezoek aan het kasteel en de tuinen 9,5 Euro per persoon.
Donderdagnamiddag: HT 6,4 km 0:39:45 (9,66 km/h 6,21 min/km)
Een eerste (herstel)loopje gedaan na de inspanningen van zondag. De knieën reclameerden, de kuitspieren riepen ai, ai, de bovenbeenspieren mopperden en enkele tenen voelden zich bekneld. Dus moeizaam op gang gekomen en rustig aan gelopen, genietend van het prachtweertje, de Moervaart en zijn bewoners. Een paar strijdende meerkoeten, Canadese ganzen, grauwe ganzen, aalscholvers, wilde eenden, bergeenden, kokmeeuwen, waterhoentjes en boven de Reepkens zweefde de bruine kiekendief. Na vijfentwintig minuutjes begon het beter te vlotten en het tweede gedeelte ging het iets sneller. De marathon is dus goed verteerd en na de herstelweek zal het een beetje opbouwen worden naar de volgende wedstrijd, de Antwerp 10 Miles.
Foto van vandaag: De Loirestreek is behalve voor zijn kastelen ook bekend voor de wijnen. De druivelaars stonden er nu echter nog gekortwiekt bij.
Toen ik een pak jonger was, liep ik veel sneller dan nu. Als bewijs hieronder een filmpje dat op vakantie genomen is. Je ziet mij in aktie tijdens mijn gloriedagen. Spijtig genoeg gaat het heden ten dage iets langzamer.
Zondagmorgen vroeg uit de veren want om 9 uur werd het startsein gegeven en we zaten een vijfendertig minuten rijden van Cheverny verwijderd. Eén dag op het jaar werd uitzonderlijk het ontbijt in de Auberge vroeg geserveerd, speciaal voor de twee aanwezige lopers. Fleur en de andere loper uit Bretagne reden met me mee. Het had vannacht nog gevroren maar de weersvoorspellingen waren optimaal, weinig wind en veel zon, die ook meteen van de partij was om ons op te warmen, het zou 14°C worden, ideale loopomstandigheden dus. Na een korte opwarming begaven we ons naar de laan voor het mooie kasteel van Cheverny, prachtomgeving om te starten. Kuifje, Bianca Castafiore, kapitein Haddock, Jansen en Jansen waren ook van de partij in hun Deux-chevaux (foto).
Ik sloot mij aan bij twee hazen met paarse ballonnen. Brigitte en Patrick Delabarre van ASS PTT Blois merci Brigitte et Patrick! zouden ons op een tempo van 4 uur begeleiden. Na het startsignaal maakten we eerst een lokale ronde door het dorp om daarna twee grote lussen te lopen. Na die eerste 5 km-lus gingen we het bos in over een zacht glooiend parcours waarvan een groot gedeelte onverhard was. Gewoonweg prachtig om te lopen doorheen le forêt de Cheverny. Een grote groep volgde de paarse ballonnen en de stemming was optimaal. Elke vijf kilometer stond een post met water, limonade, sportdrank, gedroogde abrikozen, rozijnen, banaan, appelsien, peperkoek en suikerklontjes, prima in orde! Na twintig kilometer passeerden we al de eerste wandelende lopers, die de tol van een snelle start bekocht hadden. Halfweg passeerde ik na 1.59.00, mooi op schema dus! De eerste lus leidde ons doorheen het park van het kasteel, langs het kasteel en na 23 kilometer liepen we een eerste maal voorbij de aankomst terug de bosdreef in voor de tweede lus. Na 25 kilometer was onze grote groep al uitgedund tot een dertigtal lopers maar ik kon nog vlot het tempo volgen en een kort babbeltje slaan. Ondertussen kwamen we geregeld opgevers tegen die terug naar het dorp wandelden. Tot aan de 30 km denderde onze 4uur-trein verder en we raapten steeds meer en meer wandelende en trager lopende deelnemers op, die tevergeefs trachten aan te sluiten. De 30 km kwam ik door op 2.50.00, tot zover alles goed. Regelmatig moest een loper de groep lossen en Brigitte bleef dan steeds wat achter om aan te moedigen. Na 33 kilometer leek de groep wel te versnellen en moest ook ik lossen, 4 uur zat er deze maal weer niet in maar dat was niet erg. Na de bevoorrading op kilometer 35 sprong er plots een man vanachter een boom en gaf me daar een klap van jewelste. Jawel, lhomme avec le marteau zoals de Fransen zeggen had toegeslagen en de benen wilden niet meer vooruit. Korte tijd later moest ik een eerste wandelpauze inlassen, die zouden steeds groter worden en het lopen ging al niet veel sneller, deze marathon was 7 kilometer te lang voor mij! Aankomen, daar was ik zeker van maar wat zouden dit een lange zeven kilometer worden. De kuit- en bovenbeenspieren kreunden en moesten geforceerd worden om verder te doen. Maar toen ik rondom mij keek zag ik alleen maar verbeten gezichten, wandelden, strompelend, de man met de hamer had hier lelijk toegeslagen! Op kilometer 38 stond Kuifje en zijn gezelschap met broodjes geitenkaas en wijn, maar dat smaakte me spijtig genoeg niet meer. Obelix, een grote smurf, Jezus met een kruis op zijn rug en enkele clowns liepen me voorbij, en iedereen moedigde iedereen aan. Eindelijk kwam het kasteel in zicht en de laatste kilometer probeerde ik toch min of meer lopend te volbrengen, want daar wachtte mijn trouwste supporter Fleur. De meet werd gepasseerd na 4:13:49, en we kregen onze dikverdiende medaille, ik was stikkapot! Van de 1609 starters haalden er 1392 de eindmeet de tijdslimiet stond op 5:30. Deze marathon kan ik aanraden aan iedereen, niet enkel voor het prachtige parcours maar ook voor de gemoedelijke sfeer die bij de organisatie heerste. In het marathondorp nog snel iets gedronken en daarna terug naar onze kamer voor een frisse douche, rusten en een deugddoende massage van Fleur.
The day after: oftewel twee dagen later. Zowel met de knie als met de achillespezen totaal geen problemen gehad. De bovenbeen- en kuitspieren zo stijf als wat en als een oud peeken moet ik de trap af. Toen ik mijn loopschoenen uitdeed merkte ik rechts een blaar op een van de tenen, maar de linkervoet had nog meer afgezien, een kleine blaar aan de dikke teen, maar de teen ernaast was de top inclusief nagel één grote bloedblaar, daar zal ik wel nog even last van hebben. Ik heb besloten dat dit mijn laatste marathon geworden is. In het vervolg alleen maar halve marathons meer, dat betekent minder trainingsintensiteit, voor mij meer dan voldoende en daar kan ik ook meer van genieten.
Rode Kruis Vlaanderen versus La Croix Rouge Belgique
We betreuren het als vrijwilligers dat onze organisatie de laatste weken tamelijk negatief in het nieuws gekomen is. Zeker nu we ons volop aan het voorbereiden zijn voor onze veertiendaagse, waarbij we weer massaal aan de kruispunten zullen verschijnen met onze verkoop van zelfklevers. De helft van de verkoop gaat hiervan naar onze eigen afdeling. Dit is trouwens de enige inkomstenbron, dus absoluut broodnodig om een goede werking te kunnen hebben. Ondertussen kunnen we ons enkel 100% inzetten als vrijwilliger en aan de top laten we het maar uitvechten, uiteindelijk zal er wel een oplossing gevonden worden.
Have fun translating my webpage into your favorite language. Not always 100% correct, but fun guaranteed!
Ik ben Dirk, 58 jaar oud, en getrouwd met Fleur. Kinderen: Pieter en Cédric (beiden 19 jaar) en Ariadne (69jaar). Onze interesses: wandelen, lopen, fotografie, natuur, reizen, lezen (vnl. SF & Fantasy), spellen, motorrijden, Rode Kruis, muziek, koken (en lekker eten) en Belgische biercultuur. Hoe het allemaal begon: Wandelen: de voorgeschiedenis Hardlopen: de voorgeschiedenis