Alle teksten van deze blog mogen gecopieerd worden en zijn beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL
Omdat de rijen met blogs die ik regelmatig bezoek helemaal onoverzichtelijk werden, zijn deze nu in een apart 'hoekje' ondergebracht, samen met de websites van mijn persoonlijke interesses. Gewoon hieronder aanklikken.
Foto's van al de wandelingen in ons "Fotoboek Wandelingen"
Ik loop met Asics Gel Kayano
We fotograferen met de Nikon D80
Mijn mountainbike
Loopkilometers 2009 Januari: 80,7 km (9x) Februari: 30 km (4x) Maart : 26,8 km (3x) April: 6 km (1x) Mei: 74,5 km (8x) Juni: 42,9 km (10x) Juli: 52,8 km (7x) Augustus: 98,7 km (8x) September: 110,2 km (9x) Oktober: 44,8 km (6x) November: 7 km (2x) December: 8 km (2x)
Loopkilometers 2010 Januari: 8 km (2x) Februari: 13 km (3x) Maart : 41,3 km (7x) April: 69,2 km (8x) Mei: 4 km (1x) Juni: 34,7 km (7x) Juli: 55 km (8x) Augustus: 24,8 km (3x) September: 32,6 km (5x) Oktober: 70,9 km (8x) November: 98,3 km (11x) December: 30,6 km (3x)
Loopkilometers 2011 Januari: 53,1 km (8x) Februari: 76 km (9x) Maart : 88,1 km (9x) April: 48,4 km (6x) Mei: 66,6 km (6x) Juni: 47 km (5x) Juli: 0 km (x) Augustus: 27,5 km (5x) September: 0 km (x) Oktober: 13,2 km (3x) November: 0 km (x) December: 41,1 km (9x)
Loopkilometers 2012 Januari: 87,9 km (11x) Februari: x km (x) Maart : x km (x) April: x km (x) Mei: x km (x) Juni: x km (x) Juli: x km (x) Augustus: x km (x) September: x km (x) Oktober: x km (x) November: x km (x) December: x km (x)
Aantal loopkm's 2005: 1082 km Aantal loopkm's 2006: 1571,9 km Aantal loopkm's 2007: 1085,8 km Aantal loopkm's 2008: 1007,7 km Aantal loopkm's 2009: 578,2 km Aantal loopkm's 2010: 482,4 km Aantal loopkm's 2011: 461 km Aantal loopkm's 2012: ?? km
Over wandelen, hardlopen, fotografie en Belgische bieren Van 0 naar 42,2 km! September 2004 beginnen lopen, om overgewicht kwijt te geraken. Inmiddels 2 marathons uitgelopen (Brussel 2006, Cheverny 2007). Hier vertel ik over mijn loopvorderingen, verslagjes over mijn wandeltochten en mijn ontdekkingsreis door de Belgische biercultuur. Maar ook mijn andere hobby's zoals natuur en fotografie, muziek en onze perikelen als lesgever en ongevalssimulanten bij het Rode Kruis komen hier aan bod. Op 28 april 2006 traden Fleur en ik in het huwelijk en gingen daaropvolgend schapenhoeden in Zuid-Frankrijk. Op 23 juni 2007 werd onze dochter Ariadne geboren.
30-04-2012
Werken in den hof
Gisteren in de late namiddag kwam uiteindelijk de zon er door, zodat we nog even konden werken in de tuin. Vooral Ariadne had het meteen al "te warm" .
Naar jaarlijkse gewoonte is er de actie "Vogels Voeren & Beloeren" van Natuurpunt tijdens het eerste weekend van februari.
Dus zoals gewoonlijk op post om de vogels in onze tuin te tellen en op foto te zetten. De eerste nieuwe bezoeker was een meeuw (uitzonderlijk) maar ik was net te laat om deze op beeld vast te leggen. Voor de rest waren er de gewone bezoekers, houtduif, Turkse tortel, spreeuw, roodborstje, merel, koolmees, vink... en voor de eerste keer op foto: de kauw.
Kauw
Spreeuw
Turkse tortel & roodborstje
Categorie:tuin Tags:Vogels voeren en beloeren, spreeuw, roodborstje, kauw, Turkse tortel
Fleur heeft sinds kort een eigen stukje biologische landbouwgrond in gebruik te Moerbeke. Zondag werd er nog wat gewerkt. Enkele foto's:
Tussendoor een bezoekje aan het Heidebos, waar er heel wat te beleven was ter gelegenheid van de week van het bos. Natuurpunt en JNM organiseerden er heel wat, en Ariadne kwam geschminkt terug.
Vandaag waren we weer op de Tuindagen van Beervelde waar deze editie zo'n 20000 mensen op afkwamen. Boomsnoeier Olivier De Visscher was weer van de partij en Ariadne kon zo weer hoog de bomen in.
Twee belangrijke evenementen dit weekend. Eerst en vooral de fototentoonstelling van onze fotoclub 'Kunst Ligt'. Vrijdag was het receptie, zaterdag en zondag de tentoonstelling. Al de werken blijven nog tot het einde van de maand hangen in het Cultureel Centrum te Wachtebeke. Hieronder enkele van de 73 foto's van onze leden.
Dit weekend was er ook de actie 'Vogels voeren en beloeren' van Natuurpunt en zodoende werden de vogels op onze voederplanken in de tuin geteld.
Behalve de vaste bezoekers hebben we één nieuweling kunnen begroeten, namelijk een keep.
De huismus - vorig jaar helemaal niet gezien - kon het goed vinden met de vink.
Het spreeuwenvolkje mag dan wel overheersen in onze tuin, ze houden de andere vogels niet tegen om onze voederplaatsen te bezoeken. Pimpelmees, staartmees, koolmees, roodborstje (foto), houtduif, merel, .... komen allemaal mee eten.
Ondertussen is het spreeuwenvolkje in onze hof uitgegroeid tot (minstens) negen stuks. Soms met een hels kabaal maken ze ruzie met elkaar, wat gaat van dreigende houdingen tot heuse vechtpartijen, zoals je kunt zien op volgende foto's.
Zodra de eerste koude en sneeuw komen, beginnen we te voederen in onze tuin. We hebben de afgelopen jaren al heel wat bezoekers gehad. Deze week konden we weer genieten van de capriolen van vijf spreeuwen. Die vogels leven altijd in grote groepen maar toch wordt er heel wat afgeruzied op de verschillende vetblokken, het voederhuis en -plank, alhoewel er meer dan genoeg voedsel is voor iedereen. Leuk om zien en ik heb een mooie plaats waar ik mijn gestippelde vrienden onopgemerkt op beeld kan zetten. De tweede foto met het tegenlicht vond ik zelf heel geslaagd.
De groenten die we eten zijn bijna uitsluitend biologisch, onze aankopen doen we in het Uilenbos te Moerbeke-Waas. Wat vooral opvalt is dat we regelmatig 'vergeten groenten' op ons bord hebben. Deze week is dit daikon, warmoes en boerenkool.
Boerenkool, de koningin van de bladgroente De Brassica oleracea - ook wel boerenkool - was zo´n 4000 jaar geleden al bekend in Klein-Azië en stond reeds op het menu van de oude Egyptenaren. Afkomstig uit het oostelijk deel van het Middellandse-Zeegebied, is ze net als de meer bekende broccoli en bloemkool een afstammeling van de wilde kool. Na 350 v. C., de tijd waarin de Griekse wijsgeer Theophrastus een variëteit van de boerenkool beschreef (wat hebben die filosofen toch met groenten?), raakt de boerenkool dankzij stoutmoedige wereldreizigers in de loop der tijd langzaam verspreid over de rest van onze aardkluit. Het gaat hier over diverse variëteiten, elk met hun eigen benaming. Grünkohl, Braunkohl, collard greens, cottier's kale, cavolo nero, Westlandse winter, arpad, fribor of simpelweg krulkool zijn maar enkele van de vele namen van de talloze verschillende soorten van deze merkwaardige groente. Groene bladgroenten worden al te vaak gereduceerd tot een vorm van borddecoratie, en dat terwijl ze ongelooflijk voedingsrijke producten zijn. Haar naam doet weinig adellijks vermoeden, maar precies vanwege deze nutritionele rijkdom wordt de boerenkool ook wel gezien als de koningin onder de bladgroenten. Ze is een uitstekende bron van calcium, mangaan, bètacaroteen (provitamine A) en vitamines B6 en C. Verder is de groente rijk aan magnesium, ijzer, koper en vitamines B1 en B2. En daar houdt het nog niet bij op: we vinden in boerenkool ook fosfor, eiwit, vitamine B3, foliumzuur, zink en omega-3-vetzuren. Hierbij komt nog dat de calcium uit boerenkool voor 50% wordt opgenomen door het lichaam - meer dan bij melk, waar dat maar 30% is (bron: www.vegetarisme.be).
Fleur maakte een Stamppot boerenkool (een traditioneel recept uit de Nederlandse keuken), met HEMA-rookworst... lekkerrrr!
Vrijdag 20 augustus bezochten we Het Houten Huis te Zaltbommel, Gelderland. In augustus zijn de jaarlijkse Hortensiaverbloeidagen bij kwekerij Het Houten Huis, een zeer grote collectie van deze ouderwetse planten zijn te bewonderen. Boerenhortensia's met dikke bollen of met vlakke bloeiwijzen (de zogenaamde lace-caps), in allerlei tinten roze, rood, blauw en romig wit. In het najaar prachtig verbloeiend naar roserood of lakrood boven glanzend roodgetint blad.
Tijdens de openingsdagen van de kwekerij is in de gezellige pipowagen thee, koffie, biologisch appelsap en ander drinken verkrijgbaar. Ook konden we smullen van lekkere zelfgebakken, ouderwetse appeltaart, door Nelli gemaakte MonChou-taart of ander heerlijk gebak en koek.
In de glazen kas van Het Houten Huis is een ruime winkel met mooie Brocante en Tuinspullen. Seviesgoed, emaille, fotolijsten, zilverwerk, potterie, verlichting, linnengoed, tuingereedschap, elegante tuinmeubels, ijzeren- en kastanjehekwerk en nog veel meer. Heerlijk smullen van ambachtelijk gemaakte lekkernijen zoals wijn, jam, advocaat en veel meer lekkers.
Het was al een tijdje geleden dat ik ze gezien had in onze tuin, maar sinds enkele dagen bezochten ze met tweetjes geregeld onze voederplaats. Vorig weekend kon ik ze de eerste maal mooi op beeld zetten.
Er bevinden zich in onze tuin een aantal voederhuisjes, vetbollen en ander aantrekkelijks voor de tuinvogels, die dan ook in grote getallen afkomen. Maar dat klein gevogelte lokt natuurlijk ook degenen die graag een vogeltje lusten, zoals enkele katten uit de buurt. Vanmorgen echter kwam het gevaar uit een andere hoek en een huismus was net te traag.
This week we had a special visitor in our garden and one sparrow was just a little bit too late. The Eurasian Sparrowhawk (Accipiter nisus) is a small bird of prey. It is a predator which specialises in catching woodland birds, but it can be seen in any habitat and often hunts garden birds in towns and cities.
Een sperwer (Accipiter nisus) had onze tuin als jachtgebied uitgekozen. Zangvogels zijn de voornaamste prooi, met name huismus, vink, merel, spreeuw en mees, maar lust ook wel eens een Turkse tortel die dan eerder door het vrouwtje wordt gevangen. De sperwer jaagt vanuit dekking, of met een plotselinge, snelle vlucht in het voorbijgaan.
Wat pluimen en een bekje was alles dat er over was, nadat hij alles ter plaatse verorberd had, wat mij de kans gaf toch enkele beelden te schieten.
Have fun translating my webpage into your favorite language. Not always 100% correct, but fun guaranteed!
Ik ben Dirk, 58 jaar oud, en getrouwd met Fleur. Kinderen: Pieter en Cédric (beiden 19 jaar) en Ariadne (69jaar). Onze interesses: wandelen, lopen, fotografie, natuur, reizen, lezen (vnl. SF & Fantasy), spellen, motorrijden, Rode Kruis, muziek, koken (en lekker eten) en Belgische biercultuur. Hoe het allemaal begon: Wandelen: de voorgeschiedenis Hardlopen: de voorgeschiedenis