Alle teksten van deze blog mogen gecopieerd worden en zijn beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL
Omdat de rijen met blogs die ik regelmatig bezoek helemaal onoverzichtelijk werden, zijn deze nu in een apart 'hoekje' ondergebracht, samen met de websites van mijn persoonlijke interesses. Gewoon hieronder aanklikken.
Foto's van al de wandelingen in ons "Fotoboek Wandelingen"
Ik loop met Asics Gel Kayano
We fotograferen met de Nikon D80
Mijn mountainbike
Loopkilometers 2009 Januari: 80,7 km (9x) Februari: 30 km (4x) Maart : 26,8 km (3x) April: 6 km (1x) Mei: 74,5 km (8x) Juni: 42,9 km (10x) Juli: 52,8 km (7x) Augustus: 98,7 km (8x) September: 110,2 km (9x) Oktober: 44,8 km (6x) November: 7 km (2x) December: 8 km (2x)
Loopkilometers 2010 Januari: 8 km (2x) Februari: 13 km (3x) Maart : 41,3 km (7x) April: 69,2 km (8x) Mei: 4 km (1x) Juni: 34,7 km (7x) Juli: 55 km (8x) Augustus: 24,8 km (3x) September: 32,6 km (5x) Oktober: 70,9 km (8x) November: 98,3 km (11x) December: 30,6 km (3x)
Loopkilometers 2011 Januari: 53,1 km (8x) Februari: 76 km (9x) Maart : 88,1 km (9x) April: 48,4 km (6x) Mei: 66,6 km (6x) Juni: 47 km (5x) Juli: 0 km (x) Augustus: 27,5 km (5x) September: 0 km (x) Oktober: 13,2 km (3x) November: 0 km (x) December: 41,1 km (9x)
Loopkilometers 2012 Januari: 87,9 km (11x) Februari: x km (x) Maart : x km (x) April: x km (x) Mei: x km (x) Juni: x km (x) Juli: x km (x) Augustus: x km (x) September: x km (x) Oktober: x km (x) November: x km (x) December: x km (x)
Aantal loopkm's 2005: 1082 km Aantal loopkm's 2006: 1571,9 km Aantal loopkm's 2007: 1085,8 km Aantal loopkm's 2008: 1007,7 km Aantal loopkm's 2009: 578,2 km Aantal loopkm's 2010: 482,4 km Aantal loopkm's 2011: 461 km Aantal loopkm's 2012: ?? km
Over wandelen, hardlopen, fotografie en Belgische bieren Van 0 naar 42,2 km! September 2004 beginnen lopen, om overgewicht kwijt te geraken. Inmiddels 2 marathons uitgelopen (Brussel 2006, Cheverny 2007). Hier vertel ik over mijn loopvorderingen, verslagjes over mijn wandeltochten en mijn ontdekkingsreis door de Belgische biercultuur. Maar ook mijn andere hobby's zoals natuur en fotografie, muziek en onze perikelen als lesgever en ongevalssimulanten bij het Rode Kruis komen hier aan bod. Op 28 april 2006 traden Fleur en ik in het huwelijk en gingen daaropvolgend schapenhoeden in Zuid-Frankrijk. Op 23 juni 2007 werd onze dochter Ariadne geboren.
17-08-2009
Dodentocht 2009, het verslag
Om 18u15 kwamen we toe in Bornem voor mijn negende deelname aan de Dodentocht. Ikzelf om te wandelen, mijn broer Jeff en nichtje Fé om me met de volgauto te begeleiden, een luxe die ik nu zon vier jaar heb. De afhaling van het startnummer en chip ging vlot, en na een laatste koffie begaf ik mij om 19u00 naar de start om toch tamelijk vooraan te kunnen starten. 10.793 deelnemers verschenen aan er deze maal opnieuw een record deelname en 6406 zouden de aankomst bereiken, bijna 60%. Enkele duizenden sneuvelden door de koude s nachts een grote fout bij velen doordat ze enkel in T-shirt en korte broek starten, waarschijnlijk gingen ettelijken ten onder door de warmte vanaf zaterdagmiddag. De eerste 22 kilometer tot Hingene konden we al joggend volbrengen, een tijdje in gezelschap van Carmen. Haar vriend Michael liep een stuk voor ons. Op 40 kilometer kreeg ik al een eerste dip en de spieren protesteerden wat, maar na de nodige Duvels in de brouwerij was ik er weer helemaal bovenop. Op de Palm hebben we een twintigtal minuten pauze genomen om te eten en ik zag Carmen er als een speer vandaar gaan, ik dacht niet ze nog terug te zien. Enkele andere kwartels, zoals Guy Verhelst, Clement Coclez en andere Doetjes liepen een uur later de Palm binnen. Maaike en Joost - broer en zus - zaten voor mij, enkel Joost ben ik blijkbaar het laatste stuk voorbij gegaan, Maaike bleef mij steeds twintig minuten voor. Rustig verder gewandeld, met weinig rustpauzes om problemen te vermijden. Foto 1 in Buggenhout om 7u40
De tweede dip kreeg ik op 81 km in Puurs en de volgende vijf kilometer was het een beetje vechten tegen mezelf maar vijf kilometer verder in Oppuurs was ook deze zwakte voorbij en vloog ik bijna de dijk op. Ondertussen had mijn broer Jeff in de volgauto al drie blaren - dat krijg je als je zonder kousen op crocs enkele honderden meters wandelt. Daar haalde ik Carmen weer in, die het moeilijk had. Foto 2 in Branst vertrokken voor de laatste vijf kilometer
We hebben dan samen gewandeld tot de tent, binnen om 14u32, moe maar tevreden. Foto 3 Bornem de laatste honderd meter, we lijken nog fris te zijn, maar schijn bedriegt
Gelukkig dat er veel mensen emmers water en sproeiers klaar gezet hadden het laatste gedeelte, want daar werd door de warmte gretig gebruik van gemaakt, daarvoor aan ieder mijn hartelijke dank! Eerst een Duveltje op een terrasje gedronken, en daarna huiswaarts waar Fleur een lekkere versterkende kippenbouillon klaar staan had. Daarbij een badje met citroenmelisse en enkele uren slaap deden wonderen. Zondagochtend had ik nog nauwelijks spierpijnen en ik ontdekte maar een drietal kleine blaartjes op de voeten. Aan iedereen die deze 40ste editie uitliep een dikke proficiat!
Met succes de Dodentocht volbracht. Zaterdag om 14u30 waren we binnen, een gemiddelde snelheid van 5,7 km/h. Vandaag al goed gerecupereerd, nog een beetje spierpijn en enkele kleine blaartjes. Een verslagje volgt nog.
Vanavond is het weer zover en sta ik voor de negende maal aan de start van de Dodentocht te Bornem. Een - hopelijk positief - verslag volgt dit weekend.
Hier boven geraken we zeker , hopelijk niet hier onder...
Maandag konden we nog eens ons tweetjes met de motor de weg op, dat was bijna drie jaar geleden! Richting Vlaamse Ardennen gereden, in totaal een 150 kilometer op de teller toen we terug thuis waren, en we hadden er van genoten! Op de laatste foto's details van het stadhuis van Geraardsbergen, in neogotische stijl herbouwd in 1893. We genoten ook van de 'echte' mattentaarten (foto 2).
At Monday Fleur and I enjoyed a motor trip with our Kawasaki Vulcan. We road 150 kilometers and the first village we've visited was Geraardsbergen. The two last pictures are from the City Hall of Geraardsbergen, (re)build in 1893 in Neo-gothic style. We also enjoyed the 'authentic' 'mattentaarten' (picture 2).
Dinsdagnamiddag: fietsen - 29,5 km - 1:02:15 (28,4 km/h - GHS 132)
In de namiddag met de koersfiets van Hengstdijk (Zeeland, NL) naar Wachtebeke gereden. Daarbij gebruik gemaakt van de fietsknooppuntnetwerken. Ik vertrok bij mijn ouders op camping 'De Vogel', Fleur had mij daar met de auto naartoe gebracht. Een mooie route doorheen de Zeeuwse polders, soms wel met flink wat wind op kop, goed voor een uur fietsen. Een bewolkte hemel en zo'n 23°C, een ideaal fietsweertje vond ik het. Deze maal twee minuten sneller gereden dan de eerste keer en met een mooie gemiddelde hartslag van 132. Langs de volgende knooppunten werd gefietst: 54-15-44-43-74-75-76 (Zeeland, NL)-83-82 (Meetjesland)-69 (Waasland).
Dit maal een zelfportret, genomen aan de afbraakwerkzaamheden van de suikerfabriek te Moerbeke.
Zondagochtend vroeg opstaan en om 7:05 begon ik aan de wandeling van 31,640 km. De Duveltocht, ingericht door wandelclub Ibis Puurs, staat bij mij met stip genoteerd in de agenda, om verscheidene redenen. De organisatie is altijd tip top in orde, het mooie parcours, de sfeer en de ambiance in de rustposten, een ideaal tijdstip als voorbereiding op de Dodentocht en de gratis Duvel in de brouwerij... moeten er nog meer redenen zijn? Vertrek zoals gewoonlijk aan CC De Kollemolen te Puurs en langs kolen- en maïsvelden eerst richting Lippelo. Het enige minpunt was een tractor die op de velden zijn lading pesticide braakte, daarbij het milieu en onze gezondheid verpestend. Veel onverharde en trage wegen vandaag, zeker 80% van het parcours. De parcoursmeester had ook knap gebruik gemaakt van het wandelknooppuntennetwerk Scheldeland en een mooie wandeling uitgestippeld. Na de eerste rustpost in Lippelo maakte de 30 km een lus van ca.10 km, weer veel trage wegen, velden en weiden, over grondgebied Opdorp en daarna doorheen een mooie dreef omringd door eikenbomen in het Lippelobos. Een stuk liepen we samen met de fietsdodentocht maar daar hadden we geen last van, alhoewel er heel wat tweewielers ons voorbij raasden. We passeerden iets verder het kasteel Hof te Melis om zo terug in de rustpost in Lippelo te komen. Het was inmiddels 9:40 dus een pauze van 20 minuutjes ingelast om de boterhammen te verorberen. Na de rust lieten we Liezele links liggen en ging het weer door een bosrijk gedeelte, beheerd door Natuurpunt en trokken we voorbij het speelbos Marselaer richting Londerzeel. We passeerden een watermolen, de Koevoetmolen genaamd en via veel onverharde wegen onder onze voeten gekregen te hebben arriveerden we om 11u in Breendonk.
Daar werd weer 20 minuten gepauzeerd om rustig te genieten van de Duvel, ons gratis aangeboden door de organisatie. Intussen hadden we 22,5 kilometer in de benen. Zoals gewoonlijk in deze streek passeerden we veel velden met prei, maar op veel plaatsen prikkelde de geur van pesticiden onze neusgaten. Na de Duvel ging het wandelen zelfs vlotter en voor we het wisten kwamen we in Fort Liezele, waar we begeleid door een muziekje een stuk vlees van de barbecue aten. Geproefd van het nieuwe Vedett witbier van't vat, klassebiertje in zijn soort. Om 13:20 bereikten we de aankomst in Puurs waar we na het afstempelen van het wandelboekje tevreden huiswaarts keerden. De beentjes hadden de wandeling ook goed verteerd, dus we zijn klaar voor vrijdag in Bornem.
Sportief nog steeds goed op dreef, een kort overzicht van de afgelopen drie dagen:
Donderdagochtend: mountainbiken - 22,5 km - 1:02:15 (21,7 km/h - GHS 130)
Ik heb een route op de Puidonkroute uitgestippeld, ideaal voor een uurtje training. Eerst langs de rode route vanaf Langelede - Moervaart, over de Spanjeveerbrug en door Mendonk richting domein. Daarna de volledige groene route doorheen Domein Puyenbroeck en terug huiswaarts. Goed begonnen, maar in Mendonk ging het mis toen ik tegen zo'n 25 km/h de bocht inging op een grindweg. Voor ik het wist lag ik op mijn zijde. Niks erg, enkel wat schaafwonden op het linkerbeen, zodat ik gewoon mijn weg kon verder zetten - iets voorzichtiger in de bochten nu.
Vrijdagnamiddag: WD - 9,4 km - 0:52:45 (10,7 km/h - 5:46 min/km - GHS 132)
Na twee kilometer 'warming up', zes kilomeeter afwisselend gelopen in circa 5 minuten en 6 minuten - de drie 'snelle' kilometers respectievelijk in 4:42, 4:54 & 4:48. Het ging goed en vrijdag was het minder warm dan de dag er voor, ten volle genoten.
Zaterdagnamiddag: zwemmen - 1000 meter
Met Ariadne en Fleur naar het zwembad van Puyenbroeck, vooral de dochter amuseert zich steeds meer en meer in het water. Na een uurtje met ons drietjes bleven Fleur en Ariadne nog even binnen. Ik ben dan mijn baantjes gaan trekken in het 50-meterbad buiten, eerst 100 meter opwarming, daarna 900 meter afwisselend schoolslag en crawl. Allemaal lekker vermoeid toen we van het zwembad kwamen, dat kan ook ontspannend werken.
Woensdagmiddag: DL1 - 13,3 km - 1:23:00 (9,6 km/h - 6:14 min/km - GHS 125)
Na een gedwongen week inactiviteit nog eens kunnen gaan lopen. Wegens de warmte er een heel rustige duurloop van gemaakt. De bewolking zorgde er wel voor dat de warmte binnen de perken bleef. Het parcours gelopen langs de Moervaart tot de brug van de suikerfabriek te Moerbeke - hetgeen er tenminste nog van over blijft. Dit parcours heeft zijn voordelen in de zomer, veel schaduw en soms een frisser windje langs de vaart. Heel hard genoten van deze training, verstand op nul en de beentjes het werk laten doen.
Klik op onderstaande mozaïek om het volledige album te zien van de vlottenrace op de Moervaart (21 juli 2009)
Het pittoreske dorp Doel waar we in onze jeugd regelmatig kwamen en waar we nadien jaarlijks gingen feesten zal verdwijnen door de uitbreiding van de Antwerpse haven. Het dorp heeft voor ons veel herinneringen, mijn broer woonde er en Fleur kocht er ooit een huisje om te renoveren, alles ondertussen afgebroken. De laatste inwoners worden verplicht te verhuizen volgende maand en actievoerders voeren hun (verloren) strijd tot de laatste snik.
Volgende beelden geven een impressie hoe het er nu uitziet in de straten van Doel.
Sinds zondag 24 mei 2009 loopt de openluchttentoonstelling KunstDoel-Outside - "Doel museumdorp", met werken van meer dan 80 kunstenaars. Aan dit brede solidariteitsproject met het met afbraak bedreigde polderdorp Doel namen kunstenaars deel van alle rangen en standen: van eerstejaarsstudenten uit het deeltijds kunstonderwijs tot internationale namen zoals Fred Bervoets en Michelangelo Pistoletto, die spontaan een werk pleegden tijdens een bezoek aan Doel. Het project is op minder dan drie maanden tijd tot stand gekomen. Voor KunstDoel is deze positieve en snelle respons van de artistieke gemeenschap op hun oproep een bewijs dat de onnodige afbraak van een uniek dorp bij velen een gevoelige snaar heeft geraakt en dat de KunstDoelgedachte -- niet afbreken zonder dwingende noodzaak en in de tussentijd een mooie invulling geven aan wat er van het dorp overblijft -- bij bredere lagen van de bevolking begint aan te slaan.
The picturesque village of Doel which we visited regularly during our youth and every year thereafter, we went to the festivities, will disappear by the expansion of the Antwerp port. The village has many memories for us, my brother lived there and Fleur bought a house to renovate, all been demolished. The last inhabitants are obliged to move next month and activists carry out their (lost) battle to the last gasp. The following images give an impression of the streets of Doel today.
Since some time the plans for the Saeftinge Dock, which would completely wipe out the village of Doel, seem to have been definitely abandoned. For about two years, KunstDoel has tried to convince the authorities to preserve the village as a cultural and artistic enclave inside and in harmony with the port of Antwerp. But the authorities consistently ignore the appeals and resolutely persist in wiping out Doel. Since January 2009, they are demolition or irrepairably damaging one to two houses a week.
In an ultimate attempt to stop the Government's devastation of the village of Doel, KunstDoel decided to intensify its actions by launching KunstDoel-Outside, a large-scale art project addressed to the entire visual arts community, including established artists as well as art students or amateurs. They hope that this massive "statement by artists" will convince the authorities to preserve Doel by endowing it with a new, socio-cultural destiny. Yet, we really have to hurry up or nothing much will remain. Doel still has many valuable premises. The Outside project aims at covering windows of empty houses with two dimensional artworks suggesting the house is still inhabited. Thus we try to recreate a surrealistic atmosphere of virtual inhabitation in the village. The artists will become the symbolic "custodians" of the houses they work in. Art is expected to replace the chill of vacancy by warmth and resuscitate the village. This spring and summer, the remaining villagers will receive all visitors with open arms.
Click on the mosaic below to visit the complete album.
Tot nu toe een passief weekend op sportief gebied. De week was nochtans goed begonnen, na drie actieve dagen, vanaf zondag (mountainbiken, lopen en zwemmen) had ik op woensdag een vrije dag ingepland. Er moest hout bijgehaald worden voor de klus binnenshuis en in de late namiddag was een barbecue gepland in Melsele ter gelegenheid van de verjaardagen van Marleen, Fé en Fleur. Donderdag was er werk in den hof, eerst in Melsele, een stuk grond van mijn vader, waar onder andere Fleur haar tomaten en pompoenen staan. Daar werden preiplantjes uitgestoken, erwten (blauwschokkers), uien en wortelen geoogst en onkruid gewied in het pompoenenveld. Daarna naar het stuk grond in Vrasene, bij Fleurs ouders, waar een 120 preien geplant werden. In de loop van de dag kreeg in keelpijn, geen goed teken. Fleur sukkelde al sinds aanvang vorige week met gezwollen klieren, nek- en hoofdpijn en ontstoken sinussen. Sinds donderdag ging het dan van kwaad naar erger en heb ik zowel een ontstoken keel als ontstoken sinussen en zit ik te snotteren boven mijn toetsenbord. Ondertussen moet het klussen binnen wel doorgaan, die werken vorderen gelukkig wel goed. Het andere positieve is mijn gewicht. Na maandenlang net boven de 70 kg te hangen blijf ik sinds een drietal weken er net onder, vanmorgen gaf de weegschaal 69,5 kg aan.
Hierboven twee verstrengelde zielen van onze worteloogst, hieronder onze eigen tuin waar wilde pompoenen welig tieren, zaadjes die tussen onze compost zaten, brengen ons misschien ook pompoenen op.
Nogmaals een aantal foto's van ons bezoek aan de Zoo van Antwerpen vorige zondag. Hierbij een selectie dieren groot en klein, leuk en lelijk. Past Sunday we went to the Zoo of Antwerp, hereby a selection of animals big and small, cute and ugly.
Categorie:algemeen Tags:Zoo Antwerpen, Camera critters
Aanstaande zondag vinden - waarschijnlijk voor de allerlaatste maal - de Scheldewijdingsfeesten plaats te Doel, het dorp dat niet weg wil. Dus allen daarheen, al is het maar als steunbetuiging aan de laatste inwoners. Meer informatie is te vinden door op de affiche te klikken.
De Moervaart is de verbinding tussen het kanaal Gent-Terneuzen en de Durme. Deze waterloop loopt doorheen de gemeenten Gent, Wachtebeke, Moerbeke-Waas en Lokeren. Het kanaal heeft vandaag nog weinig economische betekenis en wordt enkel door de pleziervaart gebruikt. Vooral tijdens de zomermaanden wordt er heel wat afgevaren, niet enkel met kajaks en kano's maar ook met zelfgemaakte vlotten.
The Moervaart is the connection between the canal Ghent-Terneuzen and the river Durme. This watercourse runs through the towns of Ghent, Wachtebeke, Moerbeke-Waas and Lokeren. Today the channel has little economic significance and is only used by pleasure craft. Especially during the summer months there are a lot of people, not only using kayaks and canoes, but even with homemade rafts.
Vandaag met de mountainbike naar het zwembad gereden in Puyenbroeck, daarbij de gehele groene lus van de Puidonkroute gevolgd doorheen het domein. Dit is een grotendeels onverhard parcours doorheen het onbekendere natuurgedeelte van het domein, een echte aanrader.
Dinsdagnamiddag: MTB - 18 km - 0:48:15 (22,4 km/h) / Zwemmen - 1200 meter
Nog maar eens het zwembad ingedoken, zoals op de foto , niet enkel om baantjes te trekken, maar ook om verder de oefeningen te doen die ik gekregen had tijdens de zwemtraining van WTT2000. Tevreden met de vorderingen na een uurtje uit het zwembad gekomen. De laatste 100 meter heb ik in het 50 meter-buitenzwembad gezwommen, heel plezant.
Maandagavond: WD - 10,6 km - 0:58:00 (11 km/h - 5:28 min/km - GHS 137)
De buien waren overgetrokken toen ik de training begon en zelfs het zonnetje kwam soms kijken. Een mooi loopweertje alhoewel het tamelijk warm bleef. Weer gelopen langs de Moervaart vanaf de Langelede via de Overledebrug en Kalvebrug tot de Terwestbrug en terug. Na twee kilometer "warming up", acht kilometers met wisselend tempo, tekens 1 kilometer aan ca. 5 min/km afgewisseld met een kilometer aan 6 min/km. De snelle kilometers gingen respectievelijk aan 4:52 (GHS 142), 4:51 (GHS 140), 4:51 (GHS 150) & 4:39 (GHS 156). Ondanks de warmte en de wind op kop in het tweede gedeelte, ging ook deze training weer heel vlot.
Op de foto Cédric (l) en Pieter (r) aan de Moervaart op 21 juli jl.
Gisteren een ideaal weertje om een dagje naar de Zoo van Antwerpen te gaan. Het was voor Ariadne haar eerste bezoek aan een dierentuin. Ze heeft genoten tot ze in slaap viel. Een heleboel foto's natuurlijk, maar als eerste het waarschijnlijk meest gefotografeerde schepsel in de zoo, namelijk het twee maand oude olifantje Kai-Mook.
Kai-Mook werd geboren in de Antwerpse Zoo op 17 mei 2009. Het was de eerste olifant die in België werd geboren. Het is een Aziatische olifant en kreeg de naam Kai-Mook, wat volgens de zoo in het Thais 'parel' zou betekenen. De naam werd pas 3 dagen na de geboorte bekend gemaakt, zeker was wel dat deze met de letter K zou beginnen aangezien elk dier, dit jaar geboren in de zoo van Antwerpen, een naam krijgt beginnende met de letter K. Het publiek kon voorstellen doen tot een naam. De geboorte kreeg een erg uitgebreide media-aandacht. Een door de zoo speciaal opgezette website om de geboorte live te volgen telde in het weekend van de geboorte 1,2 miljoen bezoekers. Ook werden er in de stad enkele grote schermen opgezet, waarop de bevalling live was te volgen. De verzorgers gaven commentaar bij de beelden. In vier dagen tijd lokte de nieuwe olifant 60.000 bezoekers naar de dierentuin. Kai-Mook werd door burgemeester Patrick Janssens ingeschreven in het Antwerpse bevolkingsregister. Peter van de olifant is Vlaams minister-president Kris Peeters, terwijl minister Patricia Ceysens meter is.
Zaterdagavond: DL1 - 8,9 km - 0:53:15 (10 km/h - 6 min/km - GHS 128)
Een tijdje niet op het net geweest wegens een virusinfectie, niet bij mezelf maar bij de computer. Ondanks alle beveiligingen hadden enkele wormvirussen zich op mijn laptop geïnstalleerd. Gelukkig heb ik de hulp gekregen van Fleur's pa, een specialist in het vernietigen van alle computervirussen. Daarbij nog enkele extra beveiligingsprogramma's geïnstalleerd zoals Ad-Aware en Spybot. Sinds donderdag ook begonnen met een grote binnenklus in de living, na drie dagen werk al heel wat vorderingen gemaakt. Klussen gaat boven trainen, dus pas zaterdagavond een volgend loopje gedaan, rustig en vlot ondanks de warmte.
Zondagochtend: MTB - 29,9 km - 1:15:45 (23 km/h - GHS 131)
Zondag vroeg uit de veren voor een mountainbikerit langsheen de Puidonkroute in Wachtebeke. Gedeeltelijk de rode route gevolgd vanaf de Langelede langs de Moervaart tot de Spanjeveerbrug. De brug over doorheen Mendonk richting domein Puyenbroeck en doorheen het domein. Van daar richting Moerbeke langs het Etbos en via de Etbosdreef tot de Terwestbrug en de Moervaart gevolgd terug richting thuis.
Zoals in mijn vorig berichtje vermeld was er afgelopen dinsdag een monster op de Moervaart. Het was inderdaad een broertje van Loch Ness, begeleid door een aantal Schotse dames en heren, allen in rok.
Have fun translating my webpage into your favorite language. Not always 100% correct, but fun guaranteed!
Ik ben Dirk, 58 jaar oud, en getrouwd met Fleur. Kinderen: Pieter en Cédric (beiden 19 jaar) en Ariadne (69jaar). Onze interesses: wandelen, lopen, fotografie, natuur, reizen, lezen (vnl. SF & Fantasy), spellen, motorrijden, Rode Kruis, muziek, koken (en lekker eten) en Belgische biercultuur. Hoe het allemaal begon: Wandelen: de voorgeschiedenis Hardlopen: de voorgeschiedenis