Alle teksten van deze blog mogen gecopieerd worden en zijn beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL
Omdat de rijen met blogs die ik regelmatig bezoek helemaal onoverzichtelijk werden, zijn deze nu in een apart 'hoekje' ondergebracht, samen met de websites van mijn persoonlijke interesses. Gewoon hieronder aanklikken.
Foto's van al de wandelingen in ons "Fotoboek Wandelingen"
Ik loop met Asics Gel Kayano
We fotograferen met de Nikon D80
Mijn mountainbike
Loopkilometers 2009 Januari: 80,7 km (9x) Februari: 30 km (4x) Maart : 26,8 km (3x) April: 6 km (1x) Mei: 74,5 km (8x) Juni: 42,9 km (10x) Juli: 52,8 km (7x) Augustus: 98,7 km (8x) September: 110,2 km (9x) Oktober: 44,8 km (6x) November: 7 km (2x) December: 8 km (2x)
Loopkilometers 2010 Januari: 8 km (2x) Februari: 13 km (3x) Maart : 41,3 km (7x) April: 69,2 km (8x) Mei: 4 km (1x) Juni: 34,7 km (7x) Juli: 55 km (8x) Augustus: 24,8 km (3x) September: 32,6 km (5x) Oktober: 70,9 km (8x) November: 98,3 km (11x) December: 30,6 km (3x)
Loopkilometers 2011 Januari: 53,1 km (8x) Februari: 76 km (9x) Maart : 88,1 km (9x) April: 48,4 km (6x) Mei: 66,6 km (6x) Juni: 47 km (5x) Juli: 0 km (x) Augustus: 27,5 km (5x) September: 0 km (x) Oktober: 13,2 km (3x) November: 0 km (x) December: 41,1 km (9x)
Loopkilometers 2012 Januari: 87,9 km (11x) Februari: x km (x) Maart : x km (x) April: x km (x) Mei: x km (x) Juni: x km (x) Juli: x km (x) Augustus: x km (x) September: x km (x) Oktober: x km (x) November: x km (x) December: x km (x)
Aantal loopkm's 2005: 1082 km Aantal loopkm's 2006: 1571,9 km Aantal loopkm's 2007: 1085,8 km Aantal loopkm's 2008: 1007,7 km Aantal loopkm's 2009: 578,2 km Aantal loopkm's 2010: 482,4 km Aantal loopkm's 2011: 461 km Aantal loopkm's 2012: ?? km
Over wandelen, hardlopen, fotografie en Belgische bieren Van 0 naar 42,2 km! September 2004 beginnen lopen, om overgewicht kwijt te geraken. Inmiddels 2 marathons uitgelopen (Brussel 2006, Cheverny 2007). Hier vertel ik over mijn loopvorderingen, verslagjes over mijn wandeltochten en mijn ontdekkingsreis door de Belgische biercultuur. Maar ook mijn andere hobby's zoals natuur en fotografie, muziek en onze perikelen als lesgever en ongevalssimulanten bij het Rode Kruis komen hier aan bod. Op 28 april 2006 traden Fleur en ik in het huwelijk en gingen daaropvolgend schapenhoeden in Zuid-Frankrijk. Op 23 juni 2007 werd onze dochter Ariadne geboren.
03-06-2006
Werken in den hof
Fleur was niet meer te houden, zodra de zon schijnt is ze altijd te vinden in ons tuintje, ik help haar graag mee. Ons gras stond ook al zo hoog dus dat kwam eerst aan de beurt. Verder moest er nogal wat onkruid gewied worden van tussen onze kruiden en de haag kreeg ook een opmaakbeurt. Daar stuitten we op honderden kleine spinnetjes die net op het punt stonden de wijde wereld te verkennen.
Onze kruiden gedijen goed en sommige moeten uitgedund (Bernagie) of ingeperkt (Munt) worden. Onze kruidenperken werden weer iets uitgebreid en de overtollige graszoden werden in de zandbak van de konijntjes gegooid en die natuurlijk meteen volle pret! Mozart is wel de grootste graver alhoewel Snuffel zich ook wel amuseerde. En zo ging onze eerst zonnige junidag voorbij, met het besef dat ons verlof bijna ten einde loopt, Fleur moet maandag reeds beginnen werken en ik dinsdag, t zal weer zeer doen.
Vrijdagmiddag: WD - 10 km - 0:53:45 (GHS:133 - 11,16 km/h - 5,38 min/km)
Drie dagen rotweer, regen en veel te lage temperaturen. Gisteren was het de koudste 1 juni ooit sinds het begin van de metingen, 10°C!! Het zouden er 20°C moeten zijn. Gevolg: helemaal geen zin om te lopen, we doen het nog altijd voor de fun. Vandaag echter zonnig en 18°C, het begon direct te kriebelen en deze namiddag de loopkledij aan en naar buiten voor een wisselende duurloop. Ik breng regelmatig variatie zowel in mijn parkoersen (beperkt) als in de trainingen (interval, heuvelloop, wisselende duurloop, etc ) Op de blog van Ruth vond ik een mooie extensieve intervaltraining die ze dinsdag afgewerkt had uit een schema van de methode Verheul (voor meer info moet je maar eens op Ruths blog kijken). Oorspronkelijk: 1000 meter 10K-tempo, 100 meter wandelen, 800 meter joggen, 100 meter wandelen, ik heb ze een beetje aangepast voor mezelf. Eerst vijf minuten warmlopen, dan vier wisselreeksen en uiteindelijk vijf minuten uitlopen. Eén wisselreeks bestond bij mij uit vijf minuten 10K-tempo (GHS:155), halve minuut wandelen, vijf minuten joggen (GHS:120), halve minuut wandelen. Dit was weer een heerlijke training, vatbaar voor herhaling. Maandag lopen we dan de ING-stadloop te Gent, mijn streeftijd wordt 45 minuten voor de 10K. En vermits het mooi weer is hebben Fleur en ik de rest van de namiddag werkend in onze tuin doorgebracht.
De Trollekelder, aan de voet van de St.-Jacobskerk is al jaren één van onze favoriete speciaal-biercafes. Omdat de kroeg nu ook in het nieuwe Originele cafés-boek van Bob Hendrickx staat, besloten we daar onze eerste stempel te halen. Heel gezellig ingericht in een 15de eeuwshuis, met kelder en bovenverdieping en een keuze van meer dan 150 bieren.
Fleur koos voor de Christoffel Robertus, bruin, 6% vol.alc., gebrouwen in brij.St-Christoffel te Roermond. Dus zonder het te weten hadden we een Nederlands biertje. Deze jonge brouwerij startte pas op in 1986 en werd vernoemd naar de patroonheilige van Roermond. Een moutig fris bier, met een mooie schuimkraag die echter snel verdween en weinig afdronk, wordt gebrouwen volgens het Reinheitsgebot van 1516. Het Reinheitsgebot: Het Beiers 15de-eeuws hof maakte zich zorgen over de ingrediënten die de vele brouwerijen in hun bieren verwerkten, en dit niet helemaal ten onrechte. Sommige brouwers kleurden hun bier met pek, roet of kalk, en behalve granen werden er ook bonen en erwten in verwerkt. Zelfs dierlijke toevoegingen waren geen uitzondering. In 1516 vaardigde de Beierse Hertog Willem IV een wet uit, die het brouwen van bier aan banden legde. Deze wet staat bijna 500 jaar later nog steeds als een keiharde consumentenbeschermer overeind, waar de Duitse brouwerijen tot op de dag van vandaag zich nog aan moeten houden. De wet bevatte onder andere de toegestane ingrediënten: gerst (of tarwe), hop en water (later werd daar gist aan toegevoegd, in 1516 nog niet bekend). Een voordeel dat we ons in België niet aan deze wet moeten houden, waardoor we een meer gevarieerder aanbod van Belgische bieren kunnen brouwen. Ikzelf koos voor een Slaapmutske Tripel, amber, 8,1% vol.alc., gebrouwen onder licentie in Proefbrouwerij Lochristi. Het bier is ontwikkeld door brouwerij-ingenieur en bierliefhebber Dany De Smet, samen met zijn vrouw Marleen. Eerst thuis op kleine schaal, nu wegens het succes en de groter aanvraag in de Proefbrouwerij. Slaapmutske Tripel werd begin 2002 op de markt gebracht en is de derde in de reeks. Het is ook een fantastisch biertje met een volle fruitige smaak en een lange afdronk, een aanrader.
Bij een portie kaas genoten we daarna nog van een Duchesse De Bourgogne en een Barbar (gratis van het boek). Fleur koos voor één van haar favorieten, een Duchesse De Bourgogne, bruin, 6,2% vol.alc, gebrouwen in brij. Verhaeghe te Vichte. Het bier heeft een volle zoete smaak en een fris-zurige afdronk. Hier word het geschonken vant vat, geeft een nog betere smaak. Het was geleden van de Watermolen in Vichte (ook in het boek), dat we de Duchesse vant vat gedronken hadden. Ook de Barbăr kwam van het vat, donkerblond, 8% vol.alc, gebrouwen in brie. Lefebvre te Quenast. Men gebruikt voor het brouwen van dit bier 2,5% honing, eeuwen lang het enig gekende zoetmiddel. Het bier is een streling voor de reuk- en smaakpapillen, met een mengeling van aromas die je tegemoet komen, een echte topper.
De laatste schilderwerken, tussen de buien door, zijn gedaan zodat Snuffel en Mozart in hun buitenhok kunnen.
Het is echt wel nodig want hun hok is te klein geworden. Snuffel duld de aanwezigheid van Mozart niet meer zodat ze bijna hun kot afbreken. Vannacht hebben we ze nog apart moeten zetten, 't was niet meer te doen. Via een poortje in de muur komen ze in een binnenhok (onderste foto), waarvan we vooraan het deurtje open kunnen zetten, dan hebben ze nog heel de achterkeuken om in te ravotten. Het zal voor de rest afwachten zijn of die twee kunnen samenblijven. Vermits ze nu meer ruimte krijgen hopen we dat het beter gaat, de toekomst zal het wel uitwijzen.
Superspion Ethan Hunt is terug voor de derde maal. J.J. Abrams (o.a. Lost) maakte van het eenvoudige verhaaltje mede dankzij zijn vinnige cameravoering een actieprent van formaat. Neem daarbij het charisma dat Tom Cruise uitstraalt en oscarwinnaar Philip Seymour Hoffman die een mean motherfucker van een slechterik neerzet en je hebt een blockbuster. Deze film draait eigenlijk enkel rond actie, vooral de spectaculaire shoot-out op de brug was mijn favoriet. Ik vond het zelf de beste van de drie M.I.-films en Fleur is een grote fan van Tom Cruise, dus we hadden weer een aangename filmavond.
Maandagnamiddag: IT 7,4 km 0:39:20 (GHS:132 11,29 km/h 5,31 min/km)
Vandaag maar één buitje vanmorgen, dus deze keer goed kunnen doorwerken aan het konijnenkot dat bijna afgewerkt is. De konijntjes zijn er net al op verkenning gegaan, het deurtje van de achterkeuken naar het buitenhok hadden ze snel gevonden. Morgen nog de laatste verfwerken, de fotos volgen daarna op de blog. Rond 17 uur tijd voor een loopje dat ik wegens de koude ingekort heb. Ik denk dat het amper 13°C was ik kreeg het gewoon niet warm genoeg. De planning om een rustig loopje van een uur te doen dus opgeborgen en er een pittige korte intervaltraining van gemaakt met zes intervals van één minuut snel, afgewisseld met twee minuten traag. Woensdag plan ik mijn laatste training voor deze week en dan rust tot volgende week maandag. Op de ING-stadsloop te Gent, hoop ik een P.R. op de 10K te lopen. Enkele minuten sneller ligt binnen de mogelijkheden denk ik.
Tijdens onze wandeling op zondag passeerden we in de polders van Assenede dit afgelegen huisje, met een mooi groot terras ernaast. Een bord waarop te lezen stond: De koffie staat klaar, nodigde ons uit en we werden heel gastvrij en vriendelijk ontvangen door de Nederlandse uitbaters in dit gezellig ingericht cafeetje. Behalve een aantal snacks was er keuze uit een twintigtal bieren waaronder bijna alles van brouwerij Roman te Oudenaarde. We waren niet de enige wandelaars die de verleiding niet konden weerstaan en gelukkig vonden we nog een tafeltje vrij in de piepkleine veranda achteraan waar het lekker warm was. Het café, gelegen op de hoek van Valkstraat en Kasteeldijk, ligt nabij twee fietsroutes (Grote Geul en Maurits-pad) en op een knooppunt van het fietsnetwerk Meetjesland, dus in de zomermaanden komt hier veel volk langs. Nu zijn ze enkel in het weekend open vanaf 14u en bij terrasjesweer zelfs al vanaf 10u30. Hier komen we zeker nog terug!
We kiezen beiden voor een Adriaen Brouwer, een bier met een warme roodbruine kleur. De eerste smaakaanzet is zacht en een licht bittere afdronk, maken van dit bier met 5% vol. alc. een echte dorstlesser. Met de naam Adriaen Brouwer sloeg Brouwerij Roman twee vliegen in één klap. De link met Oudenaarde hoef je niet ver te zoeken. Adriaen Brouwer werd immers in 1605 in Oudenaarde geboren en enkele van zijn bekendste schilderijen, die de vijf zintuigen (smaak, gehoor, gezicht, reuk en gevoel) uitbeelden, kunt u in het Oudenaardse stadhuis bewonderen. Hij kende een bewogen leven, waarin zijn vrije zeden, zijn avontuurlijk karakter en zijn belangstelling voor de zelfkant van het leven centraal stonden en daarin kon bier natuurlijk niet ontbreken. Alleen al het feit dat de jaarlijkse bierfeesten naar hem genoemd zijn, er een Adriaen Brouwer-fietsroute bestaat en u op de markt van Oudenaarde een bruintje kunt drinken in het café Adriaen Brouwer, maakt deze volkse kunstenaar onlosmakelijk verbonden met de hoofdstad van de Vlaamse Ardennen.
Have fun translating my webpage into your favorite language. Not always 100% correct, but fun guaranteed!
Ik ben Dirk, 58 jaar oud, en getrouwd met Fleur. Kinderen: Pieter en Cédric (beiden 19 jaar) en Ariadne (69jaar). Onze interesses: wandelen, lopen, fotografie, natuur, reizen, lezen (vnl. SF & Fantasy), spellen, motorrijden, Rode Kruis, muziek, koken (en lekker eten) en Belgische biercultuur. Hoe het allemaal begon: Wandelen: de voorgeschiedenis Hardlopen: de voorgeschiedenis