Alle teksten van deze blog mogen gecopieerd worden en zijn beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL
Omdat de rijen met blogs die ik regelmatig bezoek helemaal onoverzichtelijk werden, zijn deze nu in een apart 'hoekje' ondergebracht, samen met de websites van mijn persoonlijke interesses. Gewoon hieronder aanklikken.
Foto's van al de wandelingen in ons "Fotoboek Wandelingen"
Ik loop met Asics Gel Kayano
We fotograferen met de Nikon D80
Mijn mountainbike
Loopkilometers 2009 Januari: 80,7 km (9x) Februari: 30 km (4x) Maart : 26,8 km (3x) April: 6 km (1x) Mei: 74,5 km (8x) Juni: 42,9 km (10x) Juli: 52,8 km (7x) Augustus: 98,7 km (8x) September: 110,2 km (9x) Oktober: 44,8 km (6x) November: 7 km (2x) December: 8 km (2x)
Loopkilometers 2010 Januari: 8 km (2x) Februari: 13 km (3x) Maart : 41,3 km (7x) April: 69,2 km (8x) Mei: 4 km (1x) Juni: 34,7 km (7x) Juli: 55 km (8x) Augustus: 24,8 km (3x) September: 32,6 km (5x) Oktober: 70,9 km (8x) November: 98,3 km (11x) December: 30,6 km (3x)
Loopkilometers 2011 Januari: 53,1 km (8x) Februari: 76 km (9x) Maart : 88,1 km (9x) April: 48,4 km (6x) Mei: 66,6 km (6x) Juni: 47 km (5x) Juli: 0 km (x) Augustus: 27,5 km (5x) September: 0 km (x) Oktober: 13,2 km (3x) November: 0 km (x) December: 41,1 km (9x)
Loopkilometers 2012 Januari: 87,9 km (11x) Februari: x km (x) Maart : x km (x) April: x km (x) Mei: x km (x) Juni: x km (x) Juli: x km (x) Augustus: x km (x) September: x km (x) Oktober: x km (x) November: x km (x) December: x km (x)
Aantal loopkm's 2005: 1082 km Aantal loopkm's 2006: 1571,9 km Aantal loopkm's 2007: 1085,8 km Aantal loopkm's 2008: 1007,7 km Aantal loopkm's 2009: 578,2 km Aantal loopkm's 2010: 482,4 km Aantal loopkm's 2011: 461 km Aantal loopkm's 2012: ?? km
Over wandelen, hardlopen, fotografie en Belgische bieren Van 0 naar 42,2 km! September 2004 beginnen lopen, om overgewicht kwijt te geraken. Inmiddels 2 marathons uitgelopen (Brussel 2006, Cheverny 2007). Hier vertel ik over mijn loopvorderingen, verslagjes over mijn wandeltochten en mijn ontdekkingsreis door de Belgische biercultuur. Maar ook mijn andere hobby's zoals natuur en fotografie, muziek en onze perikelen als lesgever en ongevalssimulanten bij het Rode Kruis komen hier aan bod. Op 28 april 2006 traden Fleur en ik in het huwelijk en gingen daaropvolgend schapenhoeden in Zuid-Frankrijk. Op 23 juni 2007 werd onze dochter Ariadne geboren.
13-08-2006
Verslag Dodentocht Bornem 11 augustus 2006
Vrijdagavond stond ik voor de zesde maal aan de start van de 100 km Dodentocht te Bornem. In totaal 8413 deelnemers zouden het avontuur aangaan, bijna de helft zullen het einde niet halen. De eerste kilometers wilde ik gebruiken als duurlooptraining en de rest uitwandelen. Mijn broer Jeff met zijn dochter Fé begeleidden mij met de auto, zodat ik steeds voldoende reservekledij, schoenen, eten en drinken bij de hand had, geen overbodige luxe. Er was al heel wat regen uit de lucht gevallen maar gelukkig was het voor het vertrek droog. Alhoewel we vooraan stonden, duurde het toch een poosje vooraleer we door de smalle straten konden beginnen lopen en al vrij snel vonden we enkele lopers met hetzelfde tempo zodat we met een viertal samen liepen. Na een tiental kilometer bleek ons groepje al uitgegroeid te zijn tot vijftien lopers, rustig lopend en ondertussen wat pratend. Intussen was het wel al beginnen regenen en de regenkledij werd door iedereen bovengehaald. Het groepje is pas uiteen gevallen bij de eerste controlepost rond km 17, waar ik de eerste keer van T-shirt wisselde. Gelukkig heeft het maar anderhalf uur geregend en zou het voor de rest van de tocht droog blijven. In Ruisbroek (km 30) voelde ik mij nog goed zodat ik verder gelopen ben tot Breendonk, brouwerij Moortgat (km 39,5) waar ik om 1u30 toegekomen ben (onderweg twee maal tien minuten pauze).
De frisse Duvel smaakte en vanaf nu zou het enkel wandelen worden, de beide knieën konden een loopbelasting niet meer aan. Het wandelen ging vlot tot km 85, enkel onderweg s nachts een veulen van straat gehaald en terug de weide in gestuurd waar de moeder ongerust en luid hinnikend haar kind toeriep. Toen kwam ik de man met de hamer tegen en elk steentje, hoe klein het ook was, schopte ik voor me uit omdat ik mijn voeten bijna niet meer omhoog geheven kreeg. De rug en knieën voelden het pijnlijkst aan en de kilometers beginnen door te wegen Tot 9 uur had ik het gezelschap van lopers, waarbij het wandelen minder vlot ging maar nu word ik, met mondjesmaat weliswaar, voorbij gegaan door de echte wandelaars, licht voorover gebogen en met hevig zwaaiende armen een stevig tempo halend. Onder de echte wandelaars bedoel ik degenen die de tocht volledig wandelend volbrengen. Na de controle in St-Amands lijkt het alsof ik vleugels krijg en vlieg ik over de dijk, met een snelheid rond de 6,8 km/h waarschijnlijk met hevig zwaaiende armen ga ik nog 12 medewandelaars voorbij alvorens ik de laatste controlepost in Branst (km 94,6) bereik. Daarna is het aftellen richting start, de laatste loodjes wegen altijd het zwaarst, die ik bereik om 11u38 blijkbaar heb ik die laatste 6,4 km toch nog gewandeld in 6,3 km/h. Met de ananas en het diploma in de hand brengt mijn broer mij thuis waar Fleur voor de nodige versterkende middelen gezorgd heeft, zoals krentenbollen en kippensoep. Daarna een uitgebreid bad en na enkele uren slapen voel ik mij heel wat beter. Daarna geeft Fleur mij nog een uitgebreide massage zodat ik s morgens vroeg mij heel wat beter voel. Nu the day after kan ik vlot de trap op en af in het verleden is dat al minder geweest en de spierpijnen zijn eerder beperkt (kuiten, zijkanten bovenbeen, rug) en ook geen blaren op de voeten, die deze tocht pijnloos doorstaan hebben. Nu laat ik de spieren vier dagen rusten en worden het daarna enkele beperkte trainingslopen met het oog op de Brussels marathon op 27 augustus. Meerdere Dodentocht-ervaringen zijn te vinden bij Guy, Michaël en Carmen.
Vrijdagavond: DL1 - 39,5 km - 4:10:00 (9,48 km/h - 6,33 min/km)
De Dodentocht zit er op! Het eerste stuk, 39,5 km gelopen tot "den Duvel", en daarna verder uitgewandeld, aankomst in Bornem om 11u38, mijn beste resultaat tot nu toe. Een uitgebreid verslag en "The day after" volgt morgen.
Sinds 29 juni is Gizmo bij ons komen wonen, en het was wel eventjes enkele weken wennen alvorens hij zijn draai gevonden had. Hij kwam nauwelijks binnen, enkel om even te eten en terug weg. Ondertussen is hij al vree goed gewend, wat wil zeggen dat hij de gehele dag binnen ligt en enkel nog buiten gaat voor de noodzakelijke behoeften. Verder zorgt hij dat hij steeds zo dicht mogelijk bij ons ligt, in de zetel, in bed, of op de stoel wanneer we aan tafel zitten. Hij brengt zelfs al vriend(innet)jes mee, en het toppunt was wel gisterenmorgen toen we een andere kat aantroffen die lekker lag te slapen in onze zetel binnen gekomen langs het pas geïnstalleerde kattenluikje. Blijkbaar heeft onze woonplaats een grote aantrekkingskracht voor de katten van de buren want het is niet de eerste maal dat er bij ons komen slapen. Het record is vier stuks, allen pas uit het nest, op verkenning in onze tuin en later al spelend in slaap gevallen in onze zetel. Hierbij enkele actiefotos van onze roste.
Woensdagavond: HT 6,4 km 0:37:45 (10,17 km/h 5,90 min/km)
De dertigplus-loop van de zondag is verrassend goed verteerd, s avonds zelf een beetje zere knieën en maandagavond nog enkel spierpijn aan de zijkant van mijn billen. Dinsdag voelde ik al niks meer. Vrijdagavond is mijn tweede dertigplusser gepland dus nu vanavond een kort rustig loopje, en daarbij altijd tijd voor enkele overpeinzingen. Een zevental jaar geleden, pas veertig geworden en een pijnlijke scheiding achter de rug zocht ik een zinvolle weekendbesteding en geraakte ik zo aan het wandelen. Ik ben Rudi, Gunther en vele anderen van de wandelclub De Lachende Klomp uit Nieuwkerken nog altijd dankbaar voor hun begeleiding tijdens mijn eerste wandelpasjes. Mijn eerste 20 km-tocht in Sint-Pauwels staat nog altijd vers in mijn geheugen gegrift en vooral de daarbij horende blaren en spierpijnen de volgende dagen. Ik keek werkelijk op naar degenen die blijkbaar moeiteloos 30 km aan een stuk wandelden. Ik besef nu eigenlijk pas goed dat ik er zondag 31 km gelopen (!) heb. Net hetzelfde met de 6,4 km die ik nu relaxed loop als recuperatieloop, terwijl nog geen twee jaar geleden deze afstand nog ontzettend ver leek. Ik denk dat het voornaamste is dat men niks mag forceren en geleidelijk aan moet opbouwen, in mijn geval heeft dit allicht resultaten opgeleverd die ik niet voor mogelijk achtte. Nu nog even een douche nemen en wat eten klaarmaken want Fleur moet met de late shift werken, zij kan de nodige vitaminen best gebruiken.
Zaterdagavond nog eens een bezoek aan de Bierkamer te Kluizen gebracht, om er weer eens op het gemakje een selectie van biertjes uit de ruime bierkaart te degusteren. Het café zelf is gezellig ingericht met veel brocant rond ons en hop aan het plafond en wij worden steeds vriendelijk geholpen door Muriel en Gert.
De keuze van Fleur: Brussels Kriek (vant vat), rood, 3,5% vol.alc., brij.Van Steenberge, Ertvelde. Gebrouwen naar een recept van Pierre Celis (de oprichter van Hoegaerden) op basis van witbier met een zoetig kriekenaroma. Brouwerij Van Steenberge heeft alle recepten overgekocht van Celis en brouwt op deze basis ook bieren met andere fruitsoorten. La Sara, donker, 6% vol.alc., brasserie de Silenrieux, Namur. Een boekweitbier, de smaak van gebrande mout komt duidelijk naar voor maar de afdronk is snel weg. Guido, bruin, 8% vol.alc., brij. de regenboog, Assebroek (Brugge). De regeboog is één van de kleinste brouwerijen van België van Johan Brandt, artisanaal brouwer en imker, die als amateurbrouwer begonnen is. Dit biertje is een eerbetoon van Johan, aan Guido Gezelle. Een ietwat zurig biertje met een goede nasmaak die een tijdje blijft hangen.
Ik ging deze avond voor de bittere biertjes die mij altijd kunnen bekoren: Druide blond, 6,5% vol.alc., brij.Druide VOF. Gebrouwen met vier soorten mout en Poperingse hop, via dryhopping verkreeg men een lekker bier met een hoppig aroma, volle smaak en een bittere afdronk. Alvinne Extra, blond, 7,1% vol.alc., brij.Alvinne, Ingelmunster. Ook weer gebruik gemaakt van dryhopping om een hoppig bitter bier te bekomen en een bittere afdronk. Kameleon Tripel, 8,5% vol.alc.,brij.Den Hopperd, Westmeerbeek. Bart en Ann De Saeger zijn een brouwerskoppel en hebben sinds 2001 resuluut gekozen voor biologische bieren die vrij bitter zijn. In dit geval een fruitig bier met een bittere afdronk.
Bij elke bestelling kregen we nootjes, olijven of zilveruitjes, een schitterende service. Volgende maal kunnen we weer een paar onbekendere biertjes komen proeven.
Have fun translating my webpage into your favorite language. Not always 100% correct, but fun guaranteed!
Ik ben Dirk, 58 jaar oud, en getrouwd met Fleur. Kinderen: Pieter en Cédric (beiden 19 jaar) en Ariadne (69jaar). Onze interesses: wandelen, lopen, fotografie, natuur, reizen, lezen (vnl. SF & Fantasy), spellen, motorrijden, Rode Kruis, muziek, koken (en lekker eten) en Belgische biercultuur. Hoe het allemaal begon: Wandelen: de voorgeschiedenis Hardlopen: de voorgeschiedenis