Alle teksten van deze blog mogen gecopieerd worden en zijn beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL
Omdat de rijen met blogs die ik regelmatig bezoek helemaal onoverzichtelijk werden, zijn deze nu in een apart 'hoekje' ondergebracht, samen met de websites van mijn persoonlijke interesses. Gewoon hieronder aanklikken.
Foto's van al de wandelingen in ons "Fotoboek Wandelingen"
Ik loop met Asics Gel Kayano
We fotograferen met de Nikon D80
Mijn mountainbike
Loopkilometers 2009 Januari: 80,7 km (9x) Februari: 30 km (4x) Maart : 26,8 km (3x) April: 6 km (1x) Mei: 74,5 km (8x) Juni: 42,9 km (10x) Juli: 52,8 km (7x) Augustus: 98,7 km (8x) September: 110,2 km (9x) Oktober: 44,8 km (6x) November: 7 km (2x) December: 8 km (2x)
Loopkilometers 2010 Januari: 8 km (2x) Februari: 13 km (3x) Maart : 41,3 km (7x) April: 69,2 km (8x) Mei: 4 km (1x) Juni: 34,7 km (7x) Juli: 55 km (8x) Augustus: 24,8 km (3x) September: 32,6 km (5x) Oktober: 70,9 km (8x) November: 98,3 km (11x) December: 30,6 km (3x)
Loopkilometers 2011 Januari: 53,1 km (8x) Februari: 76 km (9x) Maart : 88,1 km (9x) April: 48,4 km (6x) Mei: 66,6 km (6x) Juni: 47 km (5x) Juli: 0 km (x) Augustus: 27,5 km (5x) September: 0 km (x) Oktober: 13,2 km (3x) November: 0 km (x) December: 41,1 km (9x)
Loopkilometers 2012 Januari: 87,9 km (11x) Februari: x km (x) Maart : x km (x) April: x km (x) Mei: x km (x) Juni: x km (x) Juli: x km (x) Augustus: x km (x) September: x km (x) Oktober: x km (x) November: x km (x) December: x km (x)
Aantal loopkm's 2005: 1082 km Aantal loopkm's 2006: 1571,9 km Aantal loopkm's 2007: 1085,8 km Aantal loopkm's 2008: 1007,7 km Aantal loopkm's 2009: 578,2 km Aantal loopkm's 2010: 482,4 km Aantal loopkm's 2011: 461 km Aantal loopkm's 2012: ?? km
Over wandelen, hardlopen, fotografie en Belgische bieren Van 0 naar 42,2 km! September 2004 beginnen lopen, om overgewicht kwijt te geraken. Inmiddels 2 marathons uitgelopen (Brussel 2006, Cheverny 2007). Hier vertel ik over mijn loopvorderingen, verslagjes over mijn wandeltochten en mijn ontdekkingsreis door de Belgische biercultuur. Maar ook mijn andere hobby's zoals natuur en fotografie, muziek en onze perikelen als lesgever en ongevalssimulanten bij het Rode Kruis komen hier aan bod. Op 28 april 2006 traden Fleur en ik in het huwelijk en gingen daaropvolgend schapenhoeden in Zuid-Frankrijk. Op 23 juni 2007 werd onze dochter Ariadne geboren.
02-03-2009
Trappistentocht te Zoersel
At Sunday we were able to enjoy the first touch of spring with temperatures of 14°C after the cold dark winter months. We went hiking (walked 15 kilometers) in a forest, (Molenbos, Zoersel) about 60 kilometers from our home. Go and check out more MyWorld images at the MyWorld Site!
Zondag organiseerde Natuurvrienden Zoersel hun Trappistentocht te St-Antonius-Zoersel. De grote vertrekzaal was gelukkig groot genoeg om de 3269 wandelaars te verwelkomen. Het zonnetje was niet echt van de partij maar de zachte temperatuur (rond 14°C) gaf ons al een voorsmaakje van de lente na deze lange gure en koude wintermaanden. Het eerste en nagenoeg enige stuk beton kregen we van en naar de vertrekplaats. Het Bethaniënhuis was het eerste bezienswaardige dat we passeerde. De meeste ontwerpen voor het complex zijn van Jef Huygh.
Nagenoeg 80 jaar na de oprichting ervan, is het Psychiatrisch Centrum Bethanië nogsteeds een van de belangrijkste gebouwencomplexen in de gemeente Zoersel.We liepen voorbij Rivendel, Lorien en Hobbitstee richting de rustpost. Daar vandaan kregen we acht kilometer lang onverharde wegen doorheen de prachtige natuur van het Molenbos en omstreken.
De modder op de glooiende paden zorgden er voor dat ik heel wat powertraining af te werken had om Ariadne in de buggy overeal doorheen te loodsen, ik voelde het s avonds aan de spieren. Natuurgebied 'Molenbos", hier ook bekend als 'Drieboomkesberg', is 175 ha groot en 8 bewegwijzerde wandelpaden van 4 tot 12 kilometer doorkruisen dit prachtige bos. Ideaal voor een zondagmiddagwandeling.
Op het einde van de wandeling liepen we op een stukje op de rode route langs het natuurreservaat De Hegte Heyde, beheerd door Natuurpunt Voorkempen. Dit reservaat is gelegen aan de oude Lierse baan meer bepaald achter PC Bethanieën en is ongeveer 7,5 ha. groot. Het is een typisch heischraal landschap van 2,5 ha. dat nog zeer weinig voorkomt in de Kempen en dat ook specifieke plantensoorten herbergt zoals Zandzegge, Vogelpootje en Veelbloemige veldbies. Ook de sprinkhanen zijn flink vertegenwoordigd met het Wekkertje, Krasser en het Gewoon doorntje, al deze soorten komen voor op de rode lijst van Sprinkhanen en Krekels in België en zijn dus beschermd.
Na een korte pauze in de rustpost ging het terug richting vertrekhal waar we na een tocht van 15 kilometer tevreden toekwamen.
Categorie:wandelen Tags:Trappistentocht, Zoersel, My World Tuesday
Op 'I love faces' doe ik regelmatig mee aan de wekelijkse wedstrijd. Van de leukste foto's worden wekelijks enkele collage's gemaakt, zo ook onderstaande (waarop een foto van Ariadne tweede vanaf links boven).
Voor meer informatie klik op onderstaande banner.
Vrijdag's is er dan nog een leuke uitdaging 'fix-it friday', waarbij gevraagd wordt een foto te bewerken, deze week 'Silly Girl'.
Hierboven het origineel, onderaan mijn bewerkte versie met Adobe PS Elements, door gebruik te maken van lagen, effecten en omzetting naar zwart-wit.
Above the result of the 'fix-it friday' challenge. I have used Adobe PS Elements with different layers, effects and B&W convertion.
Sinds donderdagochtend houdt een virale infectie in de darmen me thuis, vooral gisteren op de pot Vandaag nog wat bekomen en enkele dagen dieet vooraleer ik er helemaal bovenop zal zijn. Zoals gewoonlijk komt zulks heel ongelegen maar niks aan te doen. Voor de rest gaat hier alles zijn gewone gangetje. Pieter en Cédric (beiden 12 jaar) haalden vorige week een schitterend resultaat op de manège 'De Winning' te Melsele waar ze meededen aan de wedstrijd "dressuur". In hun reeks haalde Cédric de derde plaats en Pieter zelfs de eerste plaats zodat hij nu de trotse eigenaar is van zijn eerste beker.
Ariadne,ondertussen 20 maand, houdt ervan papa en mama te imiteren als we onze gsm in het bereik van haar grijpgrage handjes laten liggen en brabbelt er dan lustig op los.
De vogels bezoeken nog massaal onze tuin en ik heb ze bijna allemaal op foto.
Vorig weekend zagen we ook de eerste voorbodes van de lente na deze (veel te) lange winter.
Dinsdag waren Fleur en ik acht jaar samen en dat hebben we woensdag gevierd met een dagje uit in Gent, voor Ariadne hebben we gelukkig altijd prima opvang klaar staan, bedankt!
We begonnen met een laat biologisch ontbijt in Le Pain Quotidien, een van de 25 vestigingen in België. Deze winkel ligt in het historische hart van het gezellige Gent, onder de schaduw van de drie torens, de Kalandeberg bevindt zich op 100 meter van de Kouter en een 500-tal meter van het Belfort.. Le Pain Quotidien heeft zich in 2006 genesteld in een prachtig historisch gebouw dat in overleg met monumentenzorg en de eigenaar in zijn oorspronkelijke glorie van weleer werd hersteld. Le Pain Quotidien is ook te Gent de succesvolle combinatie van bakkerij-patisserie met daaraan verbonden een verbruikszaal. De verbruikszaal is verdeeld over een gelijkvloers en een eerste verdiep met een prachtig uitzicht. Telkens krijgt de gemeenschappelijke tafel de dominante plaats die ze verdient, een tafel waaraan elkeen wordt uitgenodigd om bij aan te schuiven.
Na dit uitgebreid ontbijt vertoefden we een uurtje in de privé-sauna Saunshine waar we konden genieten van een Finse sauna, kruidensauna, Turks stoombaden en relaxruimte met houtkachel. Zeker een aanrader en het uur was veel te snel om.
De resterende namiddag werd gevuld met film in de kleine cinemazaal Studioskoop. 165 minuten lang werden we meegesleept met de winnaar van drie oscars, de film "The curious case of Benjamin Button".
Benjamin wordt geboren als een 90-jarige, gerimpeld, met artritis en andere symptomen van ouderdom, tot afschuw van zijn vader die hem op de stoep van een bejaardentehuis achterlaat. De zwarte bediende Queenie neemt hem in huis en voedt hem op. Als Benjamin opgroeit ziet hij er minder gerimpeld uit en wordt het duidelijk dat hij omgekeerd verouderd. Benjamin Button, een adaptatie van een kort verhaal van F. Scott Fitzgerald, is een groots episch verhaal van een niet zo gewone man, de mensen die hij ontmoet en de plaatsen die hij op zijn weg ontdekt, de liefde die hij vindt, de vreugde van het leven en het verdriet van de dood, en datgene wat blijft ongeacht de tijd. Brad Pitt en Cate Blanchett leveren de acteerprestatie van hun leven, deze film zal nog dagenlang blijven nazinderen in onze hersenen.
Na de film gingen we nog even iets drinken in het Trappistenhuis, Fleur proefde een Gouyasse (blond, alc.6% vol, goede dorstlesser, kruidig en licht bittere afdronk, Brasserie des Géants, Ath). Ik proefde het stadsbier Johannes (blond, alc.6,5% vol, geur zoetig, kruidige toets, licht bittere volle smaak die ook in de afdronk merkbaar is. Lekker biertje, beetje nevelig omdat hij niet volledig gefilterd wordt).
Een mooie afsluiter van een fantastische relax dag te Gent.
Maandagavond: DL1 - 6,5 km - 0:36:30 (10,5 km/h - 5:44 min/km - GHS 139)
Een echt rotweertje maandagavond, koud en miezerige regen. Maar omdat ik dit weekend - weeral - geen meter gelopen heb, moest er toch gelopen worden. Eerst enkele kilometers 'warming up' en daarna vier kilometers, elke kilometer steeds iets sneller, in respectievelijk 5:46 min/km, 5:38 min/km, 5:31 min/km en 5:11 min/km. Daarna de resterende halve kilometer rustig uitgelopen. Hierbij nog wat gevederde vrienden, 'gespot' in de vijvers van domein Puyenbroeck (meerkoet en wilde eend).
"My world": only one mile from our home, nice to walk in the nature and a lot of toys in the play garden for our daughter, 20 months old.
Van het 'betere' weer geprofiteerd om zaterdag een wandeling te maken op het nabijgelegen Provinciaal Domein Puyenbroeck. Eerst werd er door Ariadne flink geravot in de speeltuin.
Daarna wandelden we rond de vijvers richting dierenpark.
In het 'Levend Erfgoed Park' geen exotische of uitheemse dieren maar hier enkel de 'oude' boerderijdieren die in ere gehouden worden. Voor Ariadne geen schapen of koeien want ze was ondertussen in dromenland verzeild.
Niks erg want hier komen we het gehele jaar door wandelen of fietsen. Nogal wat foto's genomen, die zullen dus de komende week met regelmaat op deze blog verschijnen.
The play garden with the colors mostly blue, yellow and red, a paradise for our daughter Ariadne.
Kon ik dinsdagmorgen nog melden dat ze de eerste nacht doorgeslapen had. De nacht van woensdag op donderdag hebben we dan vanaf 2u niet meer moeten slapen, ze bleek ook wat ziek en had temperatuursverhoging. Uiteindelijk om halfzes uit bed om te gaan werken en om zes uur viel ze in slaap Gevolg: de hele voormiddag geslapen en Fleur moeten thuisblijven. Vannacht weer wat beter geslapen maar niet zonder enkele malen wakker te worden.
De eerste foto zit ze te tekenen aan haar nieuwe tafel, die ze gekregen heeft van tante Isabelle, daar gaat ze nog veel plezier mee beleven.
Woensdagavond: DL1 - 8,5 km - 0:51:00 (10 km/h - 6 min/km - GHS 137)
De dagen verlengen en dat merken we wanneer we na het werk gaan lopen. Tussen 18u en 19u gelopen en het eerste deel is het nog tamelijk licht, dat is leuk. De kilometers werden vlot gemalen aan 6 min/km, maar de hartslag vind ik nog te hoog. Dat zal wel beteren naarmate ik regelmatiger terug de baan op ga. Ondertussen verloopt het leven hier normaal, sinds meer dan een week herhaalt Ariadne haar eerste woordjes, waaronder 'papa'. De nacht van maandag op dinsdag konden we de eerste keer noteren - na een kleine 20 maanden - dat Ariadne het nachtje doorgeslapen heeft (van 22u tot 5u45). Voor het vervangen van de pampers hebben we inmiddels de geschikte hulpmiddelen gevonden .
Dinsdagavond waren we in De Centrale te Gent waar we genoten hebben van een heel knap optreden van twee strijkorkesten, van tientallen jongeren uit twee totaal verschillende werelden. Enerzijds het Vlaamse Violet uit Oud-Heverlee, anderzijds The Bochabela String Orchestra uit Bloemfontein, Zuid-Afrika. Beiden bespelen op een andere manier de viool, cello of contrabas (fotos gisteren genomen).
Violet Oud-Heverlee Het verhaal van Voilet begint in het voorjaar van 2002. "Een nieuwe lente, een nieuw geluid!" dachten Aag en Greet en dus richtten ze vol enthousiasme een nieuw strijkorkest op. Twee orkesten eigenlijk: bij Violetje nam Aag de strijkertjes van de lagere school onder haar hoede, terwijl Greet in Violet de (iets) oudere muzikanten verzamelde. Met ongeveer 40 waren ze, voornamelijk leerlingen van de academie van Oud-Heverlee (GAMWOH) waar Greet nog steeds vioolles geeft en Aag ooit zelf les volgde. En dus weerklonken er elke zondagmorgen prachtige melodieën in Oud-Heverlee, van traditionele volksmuziek tot heuse kamerorkestwerken, zoals de speelgoedsymfonie van Mozart (mét vogelfluitjes, ratels en plastic trompetten). Violet telt ondertussen al meer dan 100 leden.
The Bochabela String Orchestra Na een concertreis in Zuid-Afrika was de Amerikaanse contrabassist Peter Guy zo onder de indruk van de troosteloze townships dat hij besloot zijn leven een andere wending te geven. In juli 1998 richtte hij The Bochabela String Orchestra op, dat toen 20 muzikantjes telde. Met een busje haalde hij de kinderen van straat, gaf ze een instrument en leerde hen musiceren. Op die manier konden ze even ontsnappen aan de grauwe werkelijkheid die daar gedomineerd wordt door werkloosheid en AIDS. Bovendien leerden de kinderen zo het plezier en engagement van samen muziek maken en biedt het de meest getalenteerden onder hen hoop op een carrière als beroepsmuzikant. Het enthousiasme van de leden was groot, het project kende succes en het orkest breidde snel uit. Anno 2008 is de formule nog steeds ongewijzigd. Het orkest maakte intussen heel wat naam in Zuid-Afrika en telt niet minder dan 360 leden! Naast Peter rijdt nu ook de Afrikaanse Elene Coetzer rond om muziekles te geven. Na het zien van de reportage over The Bochabela String Orchestra van Stev Van Thielen in Man Bijt Hond (zie onderaan), voert Violet, een jongerenstrijkorkest uit Oud-Heverlee, actie voor dit orkest.Het maakte o.a. in 2004 een cd-opname waarvan de opbrengsten naar Bochabela gaan.
Zondagmiddag: DL1 - 6,5 km - 0:38:45 (10,1 km/h - 5:58 min/km - GHS 138)
Weeral een week geleden sinds de laatste training. Nu wel goede redenen, snotvalling en keelpijn hebben me binnen gehouden. Deze maal weer gekozen voor een loopje in het Heidebos langs de groene en rode route (schat, ik ga even met de Joepie wandelen... ) De conditie wordt er niet beter op. De eerste kilometers moest ik me bijna forceren om de snelheid van 6 min/km aan te houden. Na vier kilometer merkte ik opeens dat ik te snel begon te lopen en moest ik een beetje temporiseren. Na 6,5 kilometer was ik terug aan de auto en voelde mij totaal niet moe, een beetje spijt dat ik al terug was. Alleen de gemiddelde hartslag lag zeker minstens vijf slagen te hoog.
Liefde is samen opleiding volgen bij het Rode kruis.
Zaterdag volgden we de nationale bijscholing van de VOS is de Leopoldskazerne
in Gent.
De Leopoldskazerne
is een militair complex gelegen in de Belgische stad Gent. De gebouwen werden
opgetrokken tussen 1890 en 1905. Het
complex werd ontworpen door de architecten Modeste de Noyette en O. Geerling en
werd opgetrokken in eclectische stijl.
Het gebouw heeft een oppervlakte van ruim 2 ha en kon oorspronkelijk ongeveer 1300
militairen kazerneren.
Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de kazerne bezet door Duitse
troepen. Tijdens hun verblijf zorgden de Duitsers ervoor dat de gasverlichting
van de kazerne vervangen werd door elektriciteit en dat het keukencomplex
gemoderniseerd werd. De kazerne werd tijdens de Duitse bezetting ook omgedoopt
tot "Kaserne Kaiser Wilhelm".
Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog ontkwam de kazerne niet
aan de Duitse bezetter die er opnieuw vier jaar verbleef. Ditmaal plaatste de Luftwaffe
er een radarinstallatie en luchtafweergeschut. Hierdoor verdwenen vijf
torenspitsen en bijna alle ijzeren sierspitsen.
Sinds 1955 werd de kazerne gebruikt door de medische dienst
en dient voor de Vorming. Ook de meeste opleidingen van het Rode Kruis hebben
hier plaats.
De VOS staat voor Vlaamse
Ongevals Simulanten (niet voor Vlaamse Oud Strijders . Deze vereniging werd
opgericht binnen Rode Kruis Vlaanderen en hebben een van de uitgebreidste
werkingen en opleidingen in Europa.
Storm, regen, koud, sneeuw een weer om terug te dromen naar de vakantie vorig jaar. Hierbij een
verslagje van een van onze wandelingen. Klik op de eerste foto om het volledige album te bekijken.
Wandeling op 9 juni 2008 in Les-Alpes-Maritimes (Provence, France). Vanaf Gourdon
(760 m hoogte) naar Pont du Loup (230 m hoogte) over een
afstand van 3,5 km
over de 'Chemin du Paradis', vroeger de enige weg die hier bestond. Later
moesten we dezelfde weg 530 meter klimmen terug naar het beginpunt. Goed voor een
zware wandeling van ca. 7 km
in 4 uur.
De Pont du Loup werd gebouwd in 1890 voor de spoorweg en in 1944
vernietigd door de Duitsers en nooit meer heropgebouwd, enkel de reusachtige
pijlers staan er nog.
In Pont du Loup eerst gegeten (Fleur crocque met
geitenkaas, jambon en eendeborst, ik een Salade Niçoise met tonijn en
ansjovis), daarna de Confiserie Florian
bezocht en veel lekkers gekocht. Vanaf Gourdon hadden we zicht op
Cagnes-sur-Mer en de Cote d'Azur. Gourdon is een heel mooi en pittoresk
dorp maar vrij toeristisch. De wandeling is absolute aanrader.
Dit weekend was het weer de grote telling van de vogels op de voederplanken. Sinds enkele jaren zijn we bezig onze tuin vogelvriendelijk te maken, ondermeer door het aanplanten van struiken en boompjes. Vorig jaar lukte dit nog niet doordat onze tuin de speelplaats was van zowat alle katten uit de omgeving. Deze maal geen kat te zien, onze eigen huiskat is al oud en slaapt nu zo'n 20 uren per dag, dus daar hadden de vogels ook al geen last van. Enkel ons konijn huppelt vrolijk tussen de merels en spreeuwen, en eet mee in harmonie met het gevederd volkje aan de zaden op de grond. Ons geluk kon niet op tijdens het 'birdwatching' toen ik een klein gedrongen vogeltje ontdekte met gestreepte vleugeltjes en een gele streep op de kop. De eerste maal dat ik het Goudhaantje(Regulus regulus) ontdekte in onze tuin, het kleinste vogeltje van Europa. Vandaag slaagde ik er in het rusteloos bewegend van tak tot tak springend Goudhaantje te fotograferen. De kwaliteit is niet optimaal maar toch plaats ik hier de beste 'shots' op de blog. We telden dit weekend 13 verschillende soorten in onze tuin (tussen haakjes het grootste aantal op hetzelfde moment): spreeuw (5), merel (3), houtduif (2), turkse tortel (2), pimpelmees (2), goudhaan (1), roodborst (1), koolmees (1), staartmees (1), zwarte mees (1), vink (1), heggenmus (1), huismus (1).
Zondagmiddag: DL1 - 8,5 km - 0:51:15 (9,95 km/h - 6:02 min/km)
Te nat, te koud, te druk, te moe, geen zin, geen motivatie,... redenen genoeg om niet te lopen. Na anderhalve week inactiviteit de draad weer opgenomen en deze middag de baan op voor een traag duurloopje. Conditioneel zit het gelukkig nog goed en het weer viel ook mee. Dit was pas de eerste training van februari, hopelijk verloopt de rest van de maand wat vlotter.
Drukke dagen al achter de rug. Donderdag de gehele dag opstelling van de fototentoonstelling van onze fotoclub 'KunstLigt'. Vrijdagavond receptie en het gehele weekend Expo. In totaal 69 werken van de leden en daarbij 50 foto's van gastfotograaf Ruden Riemens (Middelburg, Zeeland) maken het dik de moeite waard onze tentoonstelling te bezoeken. Na dit weekend blijven trouwens onze foto's nog de gehele maand te bezichtigen in het Cultureel Centrum te Wachtebeke. Hierbij enkele beelden (in het midden de collectie van de gastfotograaf).
Have fun translating my webpage into your favorite language. Not always 100% correct, but fun guaranteed!
Ik ben Dirk, 58 jaar oud, en getrouwd met Fleur. Kinderen: Pieter en Cédric (beiden 19 jaar) en Ariadne (69jaar). Onze interesses: wandelen, lopen, fotografie, natuur, reizen, lezen (vnl. SF & Fantasy), spellen, motorrijden, Rode Kruis, muziek, koken (en lekker eten) en Belgische biercultuur. Hoe het allemaal begon: Wandelen: de voorgeschiedenis Hardlopen: de voorgeschiedenis