Alle teksten van deze blog mogen gecopieerd worden en zijn beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL
Omdat de rijen met blogs die ik regelmatig bezoek helemaal onoverzichtelijk werden, zijn deze nu in een apart 'hoekje' ondergebracht, samen met de websites van mijn persoonlijke interesses. Gewoon hieronder aanklikken.
Foto's van al de wandelingen in ons "Fotoboek Wandelingen"
Ik loop met Asics Gel Kayano
We fotograferen met de Nikon D80
Mijn mountainbike
Loopkilometers 2009 Januari: 80,7 km (9x) Februari: 30 km (4x) Maart : 26,8 km (3x) April: 6 km (1x) Mei: 74,5 km (8x) Juni: 42,9 km (10x) Juli: 52,8 km (7x) Augustus: 98,7 km (8x) September: 110,2 km (9x) Oktober: 44,8 km (6x) November: 7 km (2x) December: 8 km (2x)
Loopkilometers 2010 Januari: 8 km (2x) Februari: 13 km (3x) Maart : 41,3 km (7x) April: 69,2 km (8x) Mei: 4 km (1x) Juni: 34,7 km (7x) Juli: 55 km (8x) Augustus: 24,8 km (3x) September: 32,6 km (5x) Oktober: 70,9 km (8x) November: 98,3 km (11x) December: 30,6 km (3x)
Loopkilometers 2011 Januari: 53,1 km (8x) Februari: 76 km (9x) Maart : 88,1 km (9x) April: 48,4 km (6x) Mei: 66,6 km (6x) Juni: 47 km (5x) Juli: 0 km (x) Augustus: 27,5 km (5x) September: 0 km (x) Oktober: 13,2 km (3x) November: 0 km (x) December: 41,1 km (9x)
Loopkilometers 2012 Januari: 87,9 km (11x) Februari: x km (x) Maart : x km (x) April: x km (x) Mei: x km (x) Juni: x km (x) Juli: x km (x) Augustus: x km (x) September: x km (x) Oktober: x km (x) November: x km (x) December: x km (x)
Aantal loopkm's 2005: 1082 km Aantal loopkm's 2006: 1571,9 km Aantal loopkm's 2007: 1085,8 km Aantal loopkm's 2008: 1007,7 km Aantal loopkm's 2009: 578,2 km Aantal loopkm's 2010: 482,4 km Aantal loopkm's 2011: 461 km Aantal loopkm's 2012: ?? km
Over wandelen, hardlopen, fotografie en Belgische bieren Van 0 naar 42,2 km! September 2004 beginnen lopen, om overgewicht kwijt te geraken. Inmiddels 2 marathons uitgelopen (Brussel 2006, Cheverny 2007). Hier vertel ik over mijn loopvorderingen, verslagjes over mijn wandeltochten en mijn ontdekkingsreis door de Belgische biercultuur. Maar ook mijn andere hobby's zoals natuur en fotografie, muziek en onze perikelen als lesgever en ongevalssimulanten bij het Rode Kruis komen hier aan bod. Op 28 april 2006 traden Fleur en ik in het huwelijk en gingen daaropvolgend schapenhoeden in Zuid-Frankrijk. Op 23 juni 2007 werd onze dochter Ariadne geboren.
21-10-2007
Fotoalbums wandeling Meldert
Gisteren van het mooie weertje geprofiteerd om in de tuin te werken. Haag scheren, onkruid wieden, terwijl Fleur zich voornamelijk bezig hield met het snoeiwerk. Het ging goed tot halfvijf en toen 'schoot' er iets in mijn rug - de ouderdom? - en gedaan met de pret. Vandaag loop ik hier nog steeds rond als een oud peeken. Geen wandeling dus, meteen wat tijd gemaakt om de fotoalbums van de "Affligem Abdijbieren Classic" te Meldert op 14 oktober j.l. online te zetten. Als je op de eerste foto klikt (genomen door Fleur) kom je terecht bij de foto's van Fleur en mij.
Pieter en Cédric gingen mee op stap met mijn eerste digitaal fototoestel - Sony Cybershot - en hun album kun je bekijken door op de tweede foto genomen door Pieter) te klikken.
Een tijdje geleden ontdekte ik enkele 'vergeten' flessen wijn in de kelder bij mijn ouders. De wijn, een "Chateau Plaisance Saint Emilion" van 1981 - meer dan een kwarteeuw oud dus - kocht ik een dikke twintigtal jaar geleden.
Wij gingen indertijd naar het 'voedingssalon' in het 'Kuipke' te Gent waar we steeds wijn gingen proeven bij wijnhandelaar 'Boon'. Een aantal flessen waren in de kelder gestockeerd en een beetje in de vergeethoek geraakt. Eerst even nagevraagd bij een wijnkenner wat ik kon verwachten van deze wijn. De maximum houdbaarheid van een St-Emilion was wel bereikt en 1981 was geen schitterend wijnjaar, dus het was afwachten of de wijn naar kurk of zelfs azijn smaken zou . De fles voorzichtig naar huis gebracht en 24 uur laten rechtstaan. Gisterenavond de fles open gemaakt en laten chambreren, de reuk was alvast veelbelovend. Fleur had lekkere Osso Buco met Tagliatelle gemaakt en de wijn smaakte heerlijk De andere flessen zullen we voor alle zekerheid dit jaar ook maar opdrinken.
Een belangrijk deel van het Kloosterbos (meer dan 100 ha) is sedert enkele jaren in eigendom van de Provincie Oost-Vlaanderen. Dit bos, gelegen op de grondgebieden Zelzate en Wachtebeke, wordt geleidelijk omgevormd naar een meer natuurlijk bos.
Zo een omvorming vergt in eerste instantie een aantal drastische maatregelen. De voorbije maanden is er dan ook serieus wat werk verzet in het bos. Kettingzagen gingen wild tekeer en bomen gingen tegen de vlakte. Op het eerste zicht lijkt dit weinig bij te dragen aan een meer natuurlijk bos. Doch niets is minder waar!
De huidige dennenbestanden ogen vrij monotoon en zijn zo doorzichtig dat het bosgevoel je soms ontbreekt bij het doorkruisen van het bos. Ook voor dieren en planten zijn dergelijke dennenakkers weinig aantrekkelijk. Daarom werd geopteerd om geleidelijk aan de bestanden met corsikaanse den, een soort die eigenlijk niet thuishoort in onze streken, om te vormen naar meer natuurlijk bos met eik en berk. De omvorming gebeurt door verspreid over het bos groepen dennen volledig te kappen en in te planten met zomereik. Daarnaast zullen zich van nature ook spontaan andere soorten, zoals ruwe berk, spork en lijsterbes in deze aanplanten vestigen. Om de 12 jaar worden de aanplanten met zomereik uitgebreid, zodat na ongeveer 50 jaar alle 64 ha corsikaanse dennen zullen zijn omgevormd naar een gevarieerder berkeneikenbos. De grove dennen, een inheemse soort, die in het bos staan, kunnen gerust blijven staan. Enkel indien ze de uitgroei van bijvoorbeeld een opschietende eik belemmeren, worden ze gekapt.
Naast bovenvernoemde kappingen, gebeurden er kappingen in functie van de ontwikkeling van meer geleidelijke bosovergangen. Hiertoe werden aan weerszijden van de centrale wandeldreef dennen gerooid over een breedte van 2 x 10 m. Deze strook zal beheerd worden als een 'zoom-mantelvegetatie'. Een zoom-mantelvegetatie bestaat uit een strook met kruiden (= zoom) en aansluitend een strook met ruigte, struiken en kleine bomen (=mantel). Door hun specifieke karakter (overgang schaduw naar licht) zijn bosranden zeer waardevolle biotopen. Struiken bloeien er zeer uitbundig in het volle zonlicht en dragen veel bessen en zaden. Hierdoor vinden talloze insecten, vogels en kleine zoogdieren er voedsel en schuil- en nestgelegenheid. De foto's heb ik enkele weken geleden op een ochtend genomen toen de ochtendnevel in het bos nog aanwezig was. Dit zorgde voor mooie kleuren.
Gisteren heb ik als lesgever bij het Rode Kruis, een halve dag les gegeven in het zesde leerjaar van het K.A. De Bever, in de klas van Pieter. In het kader van de gezondheidsweek werd me gevraagd een initiatieles Reanimatie te geven. Ik stond wel al meer voor de klas bij 10 en 11-jarigen dus dat was geen probleem. Voor de kinderen is het eens wat anders dan hun eigen juf en vermits onze initiaties vooral doe-cursussen zijn hebben ze weer heel wat opgestoken.
Het probleem zat hem echter in de voorbereiding. Ik werk met een powerpointpresentatie, maar toen ik woensdag mijn laptop aansloot op de beamer lukte het me niet de presentatie geprojecteerd te krijgen, wat ik ook aan de instellingen veranderde. Dus maar op de website van Dell het nummer opgezocht van technical support en naar de Dell-helpdesk gebeld, hierna het relaas: HD Dell: Hallo, Dell Technical Suport, waarmee kan ik U helpen? Ik: uitgelegd wat het probleem was HD Dell: Dat lijkt me een sofwareprobleem en U bent verbonden met de Hardware-helpdesk, ik geef U de nummer van de Software- helpdesk Gebeld naar de nieuwe nummer: HD Dell: Hallo, Dell Technical Suport, waarmee kan ik U helpen? Ik: uitgelegd wat het probleem was HD Dell: Welke soort beamer hebt U? Ik: Een beamer van Hitachi HD Dell: Sorry, wij ondersteunen enkel onze eigen merken. Ik: Het probleem is niet bij de beamer maar bij de instellingen van mijn Dell-notebook. HD Dell: Ik verbind U even door met iemand anders. muziekje muziekje HD Dell: Hallo, Dell Technical Suport, waarmee kan ik U helpen? Ik: uitgelegd wat het probleem was HD Dell: Welke soort beamer hebt U? Ik: Het probleem is niet bij de beamer maar bij de instellingen van mijn Dell-notebook. HD Dell: Oh, maar dan bent U niet juist verbonden, wij staan enkel voor printers en beamers. Ik: Dat heb ik tegen de vorige ook al gezegd. HD Dell: Ik verbind U even door met iemand anders. muziekje muziekje HD Dell: Hallo, Dell Technical Suport, waarmee kan ik U helpen? Ik: uitgelegd wat het probleem was HD Dell: Dat lijkt me een sofwareprobleem en U bent verbonden met de Hardware-helpdesk, ik geef U de nummer van de Software-helpdesk Ik: Dank U, maar daar was ik drie doorverbindingen geleden ook al mee verbonden. HD Dell: Ok, ik vraag het even na, hebt U een minuutje geduld? muziekje muziekje HD Dell: U geeft een presentatie met MS Powerpoint? Ik: ja, dat klopt HD Dell: Dat lijkt me dus een probleem voor Microsoft, ik geef U de nummer van de MS-helpdesk. Als U wilt kan ik U doorverbinden. Ik: Nee, laat maar. Uiteindelijk zelf verder gezocht, en wonder oh wonder gevonden waar ik de instelling kon veranderen vrij eenvoudig dan nog wel en de presentatie op het grote scherm gekregen.
Omdat we vorige zondag over het Pol de Mont wandelpad wandelden en in Wambeek aan het geboortehuis van Pol De Mont passeerden (foto), heb ik wat opzoekwerk verricht over deze tot dan toe voor ons onbekende figuur. Nieuwsgierig geworden ga ik zeker verder op zoek naar zijn werken, om er enkele te lezen.
Pol De Mont (23 april 1857 - 29 juni 1931) was een Vlaams schrijver en dichter. Pol De Mont werd geboren in Wambeek. Na zijn middelbare studies in het Frans te Ninove gevolgd te hebben, ging hij naar het Klein Seminarie in Mechelen. Hier was het dat hij zijn eerste gedichten schreef en in 1875 zijn eerste bundel Klimoprankske liet drukken. Twee jaar later ging hij rechten studeren aan de universiteit van Leuven. Samen met Albrecht Rodenbach stichtte hij hier Het Pennoen. In 1880 werd zijn, met de Vijfjaarlijkse Staatsprijs voor Vlaamse Letterkunde bekroonde, bundel Gedichten gepubliceerd. Hierna een voorbeeld van een van zijn prachtige gedichten.
O kom met mij in de lentenacht! Kom dwalen over de bloemenwei - de roze sluimert, de sterre lacht, in stille dromen wasemt de hei.
O kom met mij in de lentenacht! Het leeft, en het hijgt en het mint daar al! De leveren lispelen, het windje smacht, en donkere wegelen lokken door 't dal.
O kom met mij in de lentenacht! De heuvel glimt in de maneschijn, - daar hellen ons hoofden te saam, zo zacht en gans de natuur zal ons eigen zijn.
Een heel interessante website over onze Vlaamse schrijvers kun je hier vinden.
Maandagavond: DL1 - 3,1 km - 0:17:20 (10,73 km/h - 5,59 min/km)
Na drie weken rust wegens problemen met de rechterknie ben ik vanavond weer eens gaan lopen. Het kriebelde al een tijdje, door de gedwongen rustperiode, en na het lezen van de verhalen over Eindhoven zelfs nog meer. Ik heb alles nog niet gelezen maar er werden prachttijden gelopen door velen en vooral door degenen die hun (halve) marathondebuut maakten. Iedereen alvast een dikke proficiat met hun prestatie EN met het fantastische bedrag dat voor "Make a Wish" werd binnengehaald!! Menigeen trainde met een schema van coach Mario die zeker ook een hand heeft in die vele records, en daarbij liep hij zelf meer dan 45 km zondag om enkele van zijn 'poulains' te hazen. Petje af! Betreffende mijn eigen prestatie vandaag valt weinig te zeggen, voorzichtig 3 km gelopen, mooi tempo, geen pijn. Afwachten en hopelijk verder opbouwen. Een bezoekje bij de dokter staat nog op het programma, nu de grootste drukte op het werk voorbij is zal het er eindelijk van komen.
Zaterdag moest ik spijtig genoeg werken zodat we op de boswandeling in Oosteeklo van onze club De Kwartels niet aanwezig konden zijn. Zondag waren we wel van de partij om van het prachtig najaarsweer te genieten. Samen met ons wandelden meer dan 1700 wandelaars de 8ste Affligem abdijbieren Classic te Meldert, georganiseerd door WSV De Kadees van Aalst.
Deze maal waren we alle vijf nog eens van de partij en we kozen daarom voor de kleinste afstand 6,3 km. Pieter en Cédric gebruikten om beurten ons tweede fototoestel of duwden de kinderwagen, een hele hulp voor ons. Misschien lag het aan de grote opkomst, maar Meldert was niet meteen het ideale startpunt, heel weinig parkeermogelijkheden en een te kleine zaal. De organisatie had ook hun parcours moeten veranderen wegens te veel regen (?) zodat men enkel twee lussen kon aanbieden vanaf de start. We waren vanaf Aalst richting Meldert twee maal verkeerd gereden de luxe van een GPS hebben we nog niet mede omdat we de eerste Marspijlen pas tegenkwamen toen we bijna aan de startplaats waren. Ik geef toe dat we als wandelaars verwend worden in Vlaanderen, maar de organisatie krijgt van ons een onvoldoende. De eerste kilometers kregen we één veldwegel en veel beton onder de voeten. Banen met druk verkeer dan nog waar we met de kinderwagen en twee tieners niet echt een veilig gevoel kregen omdat we verplicht waren op de baan zelf te wandelen. Tussendoor enkele fietspaden met links en rechts huizen om na 3,8 km aan de rustpost nabij de abdij van Affligem te komen.
Hier vertoeven we graag. Spijtig genoeg waren dankzij het mooie herfstweer heel veel mensen van dezelfde mening en reken daarbij nog meer dan duizend wandelaars die hier passeerden. Het gevolg was een overvolle gelagzaal en terras waar wij gelukkig een plaatsje vonden in de veranda voor onze vieren en de kinderwagen, niet iedereen had dat geluk. De Affligem smaakte heerlijk vooral de donkere vant vat de pannenkoeken heel wat minder. De resterende 2,5 km waren beter en werden we langs rustige wegen door mooie stukken natuur en doorheen maïsvelden terug richting Meldert geloodst. We hebben al betere wandelingen meegemaakt van de Kadees, deze zullen we allicht niet meer meewandelen.
Have fun translating my webpage into your favorite language. Not always 100% correct, but fun guaranteed!
Ik ben Dirk, 58 jaar oud, en getrouwd met Fleur. Kinderen: Pieter en Cédric (beiden 19 jaar) en Ariadne (69jaar). Onze interesses: wandelen, lopen, fotografie, natuur, reizen, lezen (vnl. SF & Fantasy), spellen, motorrijden, Rode Kruis, muziek, koken (en lekker eten) en Belgische biercultuur. Hoe het allemaal begon: Wandelen: de voorgeschiedenis Hardlopen: de voorgeschiedenis