Alle teksten van deze blog mogen gecopieerd worden en zijn beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL
Omdat de rijen met blogs die ik regelmatig bezoek helemaal onoverzichtelijk werden, zijn deze nu in een apart 'hoekje' ondergebracht, samen met de websites van mijn persoonlijke interesses. Gewoon hieronder aanklikken.
Foto's van al de wandelingen in ons "Fotoboek Wandelingen"
Ik loop met Asics Gel Kayano
We fotograferen met de Nikon D80
Mijn mountainbike
Loopkilometers 2009 Januari: 80,7 km (9x) Februari: 30 km (4x) Maart : 26,8 km (3x) April: 6 km (1x) Mei: 74,5 km (8x) Juni: 42,9 km (10x) Juli: 52,8 km (7x) Augustus: 98,7 km (8x) September: 110,2 km (9x) Oktober: 44,8 km (6x) November: 7 km (2x) December: 8 km (2x)
Loopkilometers 2010 Januari: 8 km (2x) Februari: 13 km (3x) Maart : 41,3 km (7x) April: 69,2 km (8x) Mei: 4 km (1x) Juni: 34,7 km (7x) Juli: 55 km (8x) Augustus: 24,8 km (3x) September: 32,6 km (5x) Oktober: 70,9 km (8x) November: 98,3 km (11x) December: 30,6 km (3x)
Loopkilometers 2011 Januari: 53,1 km (8x) Februari: 76 km (9x) Maart : 88,1 km (9x) April: 48,4 km (6x) Mei: 66,6 km (6x) Juni: 47 km (5x) Juli: 0 km (x) Augustus: 27,5 km (5x) September: 0 km (x) Oktober: 13,2 km (3x) November: 0 km (x) December: 41,1 km (9x)
Loopkilometers 2012 Januari: 87,9 km (11x) Februari: x km (x) Maart : x km (x) April: x km (x) Mei: x km (x) Juni: x km (x) Juli: x km (x) Augustus: x km (x) September: x km (x) Oktober: x km (x) November: x km (x) December: x km (x)
Aantal loopkm's 2005: 1082 km Aantal loopkm's 2006: 1571,9 km Aantal loopkm's 2007: 1085,8 km Aantal loopkm's 2008: 1007,7 km Aantal loopkm's 2009: 578,2 km Aantal loopkm's 2010: 482,4 km Aantal loopkm's 2011: 461 km Aantal loopkm's 2012: ?? km
Over wandelen, hardlopen, fotografie en Belgische bieren Van 0 naar 42,2 km! September 2004 beginnen lopen, om overgewicht kwijt te geraken. Inmiddels 2 marathons uitgelopen (Brussel 2006, Cheverny 2007). Hier vertel ik over mijn loopvorderingen, verslagjes over mijn wandeltochten en mijn ontdekkingsreis door de Belgische biercultuur. Maar ook mijn andere hobby's zoals natuur en fotografie, muziek en onze perikelen als lesgever en ongevalssimulanten bij het Rode Kruis komen hier aan bod. Op 28 april 2006 traden Fleur en ik in het huwelijk en gingen daaropvolgend schapenhoeden in Zuid-Frankrijk. Op 23 juni 2007 werd onze dochter Ariadne geboren.
05-12-2010
Sinterklaaswandeling
Zondagvoormiddag: 15,7 km - 1:40:00 (9,4 km/h - 6:21 min/km - GHS 145)
Zondag organiseerde wandelclub 'De Lachende Klomp' uit Nieuwkerken hun Sinterklaastocht, traditioneel hun afsluiter van het jaar. Het vertrek was deze maal in het Parochiecentrum te Moerbeke-Waas. Vermits bijna al de sneeuw verdwenen was door de regen, besloot ik op hun parcours een langere duurloop te maken. De temperatuur was terug boven nul (4°C) en toen ik vertrok stopte het net met regenen. Eerst over vertrouwde wegen, zoals de oude spoorlijn Stekene-Moerbeke, het 'Anton Van Wilderode literair wandelpad' en het pad langs de Moervaart, maar ook veel trage (lees: slijk) wegen doorheen de polders. Na vijf kilometers waren mijn kousen al doorweekt, gelukkig geen blaren tot gevolg. Hier en daar nog een beetje sneeuw en ijs maar vooral veel slijk waardoor het parcours heel zwaar was. Rustig en voorzichtig gelopen. Het tweede deel voerde me naar Eksaarde waar ik een toiletstop hield op de rustpost in het schooltje. Daarna terug richting Dambrug naar de startplaats, na weer eerst enkele kilometers modder onder de schoenen gehad te hebben.
Zo lag de dreef naar het Heidebos er nog bij op vrijdag. Als je heel goed kijkt zie je achteraan de dreef een fietser. Dat was een medewerker van DLK tijdens het pijlen uitzetten voor de wandeling. Een dikke pluim voor deze en al de andere vrijwillige medewerkers die weeral zorgden voor een goede organisatie.
Hoofdstad van het departement Saône-et-Loire, regio Bourgondië. Mâcon, een oude Gallische stad, Matisco, gelegen op de rechteroever van de Saône, die hier zeer breed is, is de hoofdplaats van de vruchtbare wijnstreek La Máconnais.
We verbleven in Hotel de Bourgogne. Eigenaar Chauveau gaf een eigen persoonlijke touch aan de inrichting van het hotel, met veel paars en roze. Het past op een uitbundige manier bij de opvallende houten trap en parketvloeren in de lobby van het negentiende-eeuwse hoekhuis. We hebben er s avonds ook lekker gegeten.
Overnachten, tafelen en genieten in Frankrijk op weg naar of op de terugweg van het Zuiden, dat is de korte samenvatting van het reisboek Halfweg. Deze ondertitel vat mooi samen wat je in dit boek kunt verwachten. De meeste vakantiegangers lassen halfweg hun vakantiereis een halte in en komen dan meestal in een drukke en ongezellige zelfbediening terecht. Of ze overnachten in een betonnen doos waar ze de halve nacht worden geconfronteerd met het voorbijrazende verkeer. Dat het anders kan ontdek je in dit boek. Het staat boordevol praktische tips, reisroutes om files te vermijden en adressen van hotels, campings, restaurants en picknickplaatsen.
Pluspunt bij de teksten zijn de raadgevingen van Marc Van Damme, verkeersspecialist van de VAB. In een apart hoofdstuk vind je tabellen en uurroosters waarmee je de bekende vakantiefiles kunt omzeilen.
Het boek is ingedeeld in zes hoofdstukken met telkens een bepaalde route halfweg Frankrijk. Deze routes staan ook afgebeeld op wegenkaart vooraan in het boek. Achteraan vind je ook nog een hoofdstuk met tips om de kinderen op een aangename manier bezig te houden tijdens de reis.
Een aanrader voor liefhebbers van reizen met de auto. Auteur, Liesbeth Baeten, laat met dit boek zien dat ze heel wat in haar mars heeft voor wat het samenstellen van reisboeken betreft. En dit zowel met inspirerende teksten als met mooie fotos die er ook nog eens een mooi kijkboek van maken. Een aanrader voor al wie met de auto vanuit Nederland of België naar Zuid-Frankrijk, Italië of Spanje wil rijden.
Wij kozen deze zomer in de heenreis naar de Provence voor een tussenstop in Mâcon, waar we na 750 kilometer rijden konden overnachten. We maken gebruik van de wintermaanden om onze vakantiefotos te sorteren en de volgende dagen gaan we om te beginnen het uitgebreid hebben over Mâcon.
Vraag: moet men zot zijn om bij een temperatuur van -8°C en een 10 cm dikke sneeuwlaag te lopen in het bos? Antwoord: neen, maar het helpt wel .
Vrijdagvoormiddag: DL1 - 4 km - 0:24:00 (10 km/h - 6 min/km - GHS 153) Voldoende lagen kledij aangedaan, muts en handschoenen aan zodat ik van de koude totaal geen last had. Het probleem was echter het loopparcours. Op de fiets- en voetpaden was het gevaarlijk glad en langs de Moervaart werd ook niet veel gestrooid dus bleef er maar één plaats over waar ik kon lopen, het bos. Maar lopen door een laagje sneeuw is net hetzelfde als lopen in los zand. Dat betekende dat het een serieuze krachttraining werd in deze mooie witte omgeving. Een rondje gelopen langs de rode route in het Heidebos te Moerbeke-Waas en daarna nog even het pad op met het fototoestel.
Maandagavond: DL1 - 6,6 km - 0:39:50 (10 km/h - 6:01 min/km - GHS 137)
Maandagavond na het werk gelopen tussen Kemzeke en Klein-Sinaai waarna Fleur me kwam oppikken. De rest van de week nog geen trainingen wegens het winterweer. Niet wegens de koude of sneeuw, daar kan men als loper wel tegen. Echter de gladheid van de wegen maakt het lopen te gevaarlijk. Fleur is ook nog ziek geworden, zodat ik vrij op het werk genomen heb om Ariadne op te vangen. De sneeuw zorgt voor heel wat winterellende maar ook voor mooie beelden zoals deze van Gent.
De groenten die we eten zijn bijna uitsluitend biologisch, onze aankopen doen we in het Uilenbos te Moerbeke-Waas. Wat vooral opvalt is dat we regelmatig 'vergeten groenten' op ons bord hebben. Deze week is dit daikon, warmoes en boerenkool.
Boerenkool, de koningin van de bladgroente De Brassica oleracea - ook wel boerenkool - was zo´n 4000 jaar geleden al bekend in Klein-Azië en stond reeds op het menu van de oude Egyptenaren. Afkomstig uit het oostelijk deel van het Middellandse-Zeegebied, is ze net als de meer bekende broccoli en bloemkool een afstammeling van de wilde kool. Na 350 v. C., de tijd waarin de Griekse wijsgeer Theophrastus een variëteit van de boerenkool beschreef (wat hebben die filosofen toch met groenten?), raakt de boerenkool dankzij stoutmoedige wereldreizigers in de loop der tijd langzaam verspreid over de rest van onze aardkluit. Het gaat hier over diverse variëteiten, elk met hun eigen benaming. Grünkohl, Braunkohl, collard greens, cottier's kale, cavolo nero, Westlandse winter, arpad, fribor of simpelweg krulkool zijn maar enkele van de vele namen van de talloze verschillende soorten van deze merkwaardige groente. Groene bladgroenten worden al te vaak gereduceerd tot een vorm van borddecoratie, en dat terwijl ze ongelooflijk voedingsrijke producten zijn. Haar naam doet weinig adellijks vermoeden, maar precies vanwege deze nutritionele rijkdom wordt de boerenkool ook wel gezien als de koningin onder de bladgroenten. Ze is een uitstekende bron van calcium, mangaan, bètacaroteen (provitamine A) en vitamines B6 en C. Verder is de groente rijk aan magnesium, ijzer, koper en vitamines B1 en B2. En daar houdt het nog niet bij op: we vinden in boerenkool ook fosfor, eiwit, vitamine B3, foliumzuur, zink en omega-3-vetzuren. Hierbij komt nog dat de calcium uit boerenkool voor 50% wordt opgenomen door het lichaam - meer dan bij melk, waar dat maar 30% is (bron: www.vegetarisme.be).
Fleur maakte een Stamppot boerenkool (een traditioneel recept uit de Nederlandse keuken), met HEMA-rookworst... lekkerrrr!
Have fun translating my webpage into your favorite language. Not always 100% correct, but fun guaranteed!
Ik ben Dirk, 58 jaar oud, en getrouwd met Fleur. Kinderen: Pieter en Cédric (beiden 19 jaar) en Ariadne (69jaar). Onze interesses: wandelen, lopen, fotografie, natuur, reizen, lezen (vnl. SF & Fantasy), spellen, motorrijden, Rode Kruis, muziek, koken (en lekker eten) en Belgische biercultuur. Hoe het allemaal begon: Wandelen: de voorgeschiedenis Hardlopen: de voorgeschiedenis