Alle teksten van deze blog mogen gecopieerd worden en zijn beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL
Omdat de rijen met blogs die ik regelmatig bezoek helemaal onoverzichtelijk werden, zijn deze nu in een apart 'hoekje' ondergebracht, samen met de websites van mijn persoonlijke interesses. Gewoon hieronder aanklikken.
Foto's van al de wandelingen in ons "Fotoboek Wandelingen"
Ik loop met Asics Gel Kayano
We fotograferen met de Nikon D80
Mijn mountainbike
Loopkilometers 2009 Januari: 80,7 km (9x) Februari: 30 km (4x) Maart : 26,8 km (3x) April: 6 km (1x) Mei: 74,5 km (8x) Juni: 42,9 km (10x) Juli: 52,8 km (7x) Augustus: 98,7 km (8x) September: 110,2 km (9x) Oktober: 44,8 km (6x) November: 7 km (2x) December: 8 km (2x)
Loopkilometers 2010 Januari: 8 km (2x) Februari: 13 km (3x) Maart : 41,3 km (7x) April: 69,2 km (8x) Mei: 4 km (1x) Juni: 34,7 km (7x) Juli: 55 km (8x) Augustus: 24,8 km (3x) September: 32,6 km (5x) Oktober: 70,9 km (8x) November: 98,3 km (11x) December: 30,6 km (3x)
Loopkilometers 2011 Januari: 53,1 km (8x) Februari: 76 km (9x) Maart : 88,1 km (9x) April: 48,4 km (6x) Mei: 66,6 km (6x) Juni: 47 km (5x) Juli: 0 km (x) Augustus: 27,5 km (5x) September: 0 km (x) Oktober: 13,2 km (3x) November: 0 km (x) December: 41,1 km (9x)
Loopkilometers 2012 Januari: 87,9 km (11x) Februari: x km (x) Maart : x km (x) April: x km (x) Mei: x km (x) Juni: x km (x) Juli: x km (x) Augustus: x km (x) September: x km (x) Oktober: x km (x) November: x km (x) December: x km (x)
Aantal loopkm's 2005: 1082 km Aantal loopkm's 2006: 1571,9 km Aantal loopkm's 2007: 1085,8 km Aantal loopkm's 2008: 1007,7 km Aantal loopkm's 2009: 578,2 km Aantal loopkm's 2010: 482,4 km Aantal loopkm's 2011: 461 km Aantal loopkm's 2012: ?? km
Over wandelen, hardlopen, fotografie en Belgische bieren Van 0 naar 42,2 km! September 2004 beginnen lopen, om overgewicht kwijt te geraken. Inmiddels 2 marathons uitgelopen (Brussel 2006, Cheverny 2007). Hier vertel ik over mijn loopvorderingen, verslagjes over mijn wandeltochten en mijn ontdekkingsreis door de Belgische biercultuur. Maar ook mijn andere hobby's zoals natuur en fotografie, muziek en onze perikelen als lesgever en ongevalssimulanten bij het Rode Kruis komen hier aan bod. Op 28 april 2006 traden Fleur en ik in het huwelijk en gingen daaropvolgend schapenhoeden in Zuid-Frankrijk. Op 23 juni 2007 werd onze dochter Ariadne geboren.
18-11-2007
Geocaching: GCZD8Z La Prière 3
Op de terugweg van Kallo passeerde ik in Moerbeke waar ik nog even snel een 'micro-cache' opgepikt. Een 'micro' bestaat meestal uit een klein plastiek doosje van een filmrolletje met een rolletje papier in. De cache 'La Priére 3' maakt deel uit van een twintigtal 'micro's' die allen geplaatst zijn door 'Pietje Pek' en nabij een wegkapelletje in Oost- of West-Vlaanderen liggen.
Dit kapelletje staat in een mooie bosrijke omgeving, zeker nu alles in herfstkleuren getooid is.
Het papieren rolletje bleek nat te zijn, dus het logboek invullen lukte niet meer, enkel een fotootje genomen.
Vandaag mijn eerste 'Mystery Cache' gevonden, genaamd 'Juvenilus dilemma' en gelegd door 'Polle'. Mystery caches: dit zijn schattentochten waar eerst voorwerk voor verricht moet worden om het beginpunt van de tocht vast te stellen. Denk aan het oplossen van een puzzel of onderzoek op Internet. Het vervolg van de tocht kan dan weer in de vorm van een Traditionele of een Multi cache zijn. De opdracht oplossen - een puzzel waarbij een code moest gekraakt worden - bleek meer tijd in beslag te nemen dan het vinden van de cache zelf. De coördinaten brachten ons uiteindelijk naar bekend gebied in een klein stukje overgebleven polder in Kallo. Door de uitbreiding van de haven op linkeroever zijn hier grotendeels de akkers, weiden en boerderijen onteigend.
De 'cache' - een kleine metalen munitiekist van het leger - was snel ontdekt - ik word nog een echte specialist . Het logboek ingevuld, een item geruild en de kist terug mooi op zijn verstopplaats gelegd, klaar om opnieuw gevonden te worden.
Vrij vertaald kun je zeggen dat Geocaching verstopplek in of op de aarde betekent. (Geo=aarde en caching=verstopplaats) Tegenwoordig kun je zeggen dat Geocaching schattenjacht met behulp van GPS apparatuur is. Sinds we met geocaching begonnen zijn, hebben we ook een ander gebied ontdekt, namelijk waymarking. Er bestaan verschillende soorten caches, één soort er van waren de virtual caches. Een virtual cache is geen verstopte schat maar een interessante locatie ergens op de wereld. Men moet deze dus bezoeken, soms een antwoord op een vraag geven en meestal een foto nemen om te bewijzen dat je er was. Wegens de expansie wereldwijd is men bij geocaching gestopt hiermee en is deze virtual cache nu veranderd in een waymark. Op de website www.waymarking.com kan men zijn bezoek loggen of zelf een waymark aanmelden. Momenteel zijn er op de website 73762 waymarks in 635 user-created categories over de gehele wereld. Iedereen kan (met drie premium-members) zelf een categorie opstarten en beheren, wat er voor zorgt dat er ondertussen een grote variatie ontstaan is. Men kan op de site net zoals bij geocaches een waymark in jouw buurt opzoeken, de coördinaten noteren en dit bezoek combineren met een wandeling of een geocache. Bij Moving Bridges heb ik alvast 2 bruggen aangemeld, namelijk de Kalvebrug (foto1) (WM2KBY) en de Overledebrug (foto 2) (WM2KBR), allebei over de Moervaart te Wachtebeke en geklasseerd als beschermd monument.
Woensdagavond: DL1 - 6 km 0:36:30 (9,86 km/h 6,08 min/km)
Frisjes de thermometer gaf 5°C aan maar wel droog vanavond. Met volle moed begonnen en voor alle zekerheid een knieband aan de rechterknie. Na drie kilometer was het weer van dadde. Plots stekende pijn, blijkbaar is het de pees die over de knieschijf loopt waar het probleem zich situeert. Onmiddellijk rechtsomkeer gemaakt en een beetje pikkelend verder gelopen, tussendoor enkele keren halt houdend. En zo plots als de pijn gekomen was, hield ze ook op begrijpen wie begrijpen kan?! Nadien als testje nog even een versnelling ingelast, ook probleemloos. Op aanraden van de kinesist na het lopen ijs er op en afwachten. Vanavond voel ik nog een klein restje zeurende pijn, meer niet. Het begint vervelend te worden met die verdomde knie!
Fleur experimenteert ondertussen verder met nachtfotografie.
Deze maal nog eens een foto van Gizmo, begin dit jaar genomen. Ik heb een beetje geëxperimenteerd met Photoshop, omgezet naar zwartwit en dan een grove korrel aan toegevoegd. Ik vind deze persoonlijk wel geslaagd.
Een geocache als ontbijt. Maandag een vrije dag en van het zonnetje s ochtends geprofiteerd om een cache te gaan zoeken in de nabijheid. Deze cache bevond zich in Desteldonk midden in de velden. De eigenaar had aangeraden een paar laarzen mee te nemen en die goede raad opgevolgd. In de Oudemolenstraat mijn auto geparkeerd en de gps gaf aan dat ik 690 meter verwijderd was van de vindplaats. Een mooi stukje gewandeld tussen de weiden over een weg waar normaal alleen tractoren over rijden.
Toen hield het pad op en moest ik mij een weg banen tussen akker en weide. Het laatste stuk ging dan over de weide zelf, het enige stuk waar zich op dat moment gelukkig geen koeien bevonden. De gps stuurde me exact naar de juiste plaats, de laarzen zakten een heel stuk in de modder weg en ik prees me gelukkig dat ik de goede raad opgevolgd had.
Even alles van op afstand bekeken en bingo! De cache gespot en uit zijn schuilplaats gehaald.
Terwijl ik het logboek invulde kwam een nieuwsgierige jonge stier geen idee waar die plots vandaan kwam met grote belangstelling toezien wat ik in zijn weide te zoeken had. Kalm er voorbij gewandeld, de cache terug gelegd en een foto van de toeschouwer genomen.
Een heel leuke cache in een prachtige omgeving en ik vraag mezelf af, hoe kom je op het idee om hier een cache te verstoppen?
In ons wekelijks bio3-groentenpakket zitten steeds minder bekende groenten, elke week laat ik jullie kennismaken met een er van. Daikon, rettich of zomerrammenas is een stuk langer dan zijn soortgenoten. Radijs is een echte voorjaarsgroente, terwijl daikon meer een zomer- en herfstgroente is. Daikon blijkt niet erg geliefd bij de Westerse consument, ook al gebruik men pseudoniemen zoals Chinese of Japanse (reuzen)radijs. Volgt alvast een eerste, bescheiden poging om het negatieve imago op te krikken. Daikon bewaart zeer goed. Het voordeel: je hoeft er niet meteen een oplossing voor te bedenken. Het nadeel: je kan er lange tijd mee verveeld zitten. Daikon heeft weliswaar een waterafdrijvende werking, maar is zonder meer gezond. Het voordeel: dat is een troostende gedachte. Het nadeel: je hoeft niet meer te proeven. Daikon heeft een zachte smaak. Het voordeel: een betere vertering (het smijt niet op, het komt niet meer terug!). Het nadeel: je hebt geen geldig excuus meer, je moet het uitproberen. Daikon behoort tot de kruisbloemenfamilie en wordt, net zoals bij radijs, raap en rammenas, voor de wortel geteeld. Omwille van de vruchtwisseling wordt de plant echter bij de koolgewassen gerekend. Op tafel is deze groente geliefd als ze geraspt wordt en gemengd met yoghurt/platte kaas en verse peterselie. Bron: De Wassende Maan
Have fun translating my webpage into your favorite language. Not always 100% correct, but fun guaranteed!
Ik ben Dirk, 58 jaar oud, en getrouwd met Fleur. Kinderen: Pieter en Cédric (beiden 19 jaar) en Ariadne (69jaar). Onze interesses: wandelen, lopen, fotografie, natuur, reizen, lezen (vnl. SF & Fantasy), spellen, motorrijden, Rode Kruis, muziek, koken (en lekker eten) en Belgische biercultuur. Hoe het allemaal begon: Wandelen: de voorgeschiedenis Hardlopen: de voorgeschiedenis