Alle teksten van deze blog mogen gecopieerd worden en zijn beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL
Omdat de rijen met blogs die ik regelmatig bezoek helemaal onoverzichtelijk werden, zijn deze nu in een apart 'hoekje' ondergebracht, samen met de websites van mijn persoonlijke interesses. Gewoon hieronder aanklikken.
Foto's van al de wandelingen in ons "Fotoboek Wandelingen"
Ik loop met Asics Gel Kayano
We fotograferen met de Nikon D80
Mijn mountainbike
Loopkilometers 2009 Januari: 80,7 km (9x) Februari: 30 km (4x) Maart : 26,8 km (3x) April: 6 km (1x) Mei: 74,5 km (8x) Juni: 42,9 km (10x) Juli: 52,8 km (7x) Augustus: 98,7 km (8x) September: 110,2 km (9x) Oktober: 44,8 km (6x) November: 7 km (2x) December: 8 km (2x)
Loopkilometers 2010 Januari: 8 km (2x) Februari: 13 km (3x) Maart : 41,3 km (7x) April: 69,2 km (8x) Mei: 4 km (1x) Juni: 34,7 km (7x) Juli: 55 km (8x) Augustus: 24,8 km (3x) September: 32,6 km (5x) Oktober: 70,9 km (8x) November: 98,3 km (11x) December: 30,6 km (3x)
Loopkilometers 2011 Januari: 53,1 km (8x) Februari: 76 km (9x) Maart : 88,1 km (9x) April: 48,4 km (6x) Mei: 66,6 km (6x) Juni: 47 km (5x) Juli: 0 km (x) Augustus: 27,5 km (5x) September: 0 km (x) Oktober: 13,2 km (3x) November: 0 km (x) December: 41,1 km (9x)
Loopkilometers 2012 Januari: 87,9 km (11x) Februari: x km (x) Maart : x km (x) April: x km (x) Mei: x km (x) Juni: x km (x) Juli: x km (x) Augustus: x km (x) September: x km (x) Oktober: x km (x) November: x km (x) December: x km (x)
Aantal loopkm's 2005: 1082 km Aantal loopkm's 2006: 1571,9 km Aantal loopkm's 2007: 1085,8 km Aantal loopkm's 2008: 1007,7 km Aantal loopkm's 2009: 578,2 km Aantal loopkm's 2010: 482,4 km Aantal loopkm's 2011: 461 km Aantal loopkm's 2012: ?? km
Over wandelen, hardlopen, fotografie en Belgische bieren Van 0 naar 42,2 km! September 2004 beginnen lopen, om overgewicht kwijt te geraken. Inmiddels 2 marathons uitgelopen (Brussel 2006, Cheverny 2007). Hier vertel ik over mijn loopvorderingen, verslagjes over mijn wandeltochten en mijn ontdekkingsreis door de Belgische biercultuur. Maar ook mijn andere hobby's zoals natuur en fotografie, muziek en onze perikelen als lesgever en ongevalssimulanten bij het Rode Kruis komen hier aan bod. Op 28 april 2006 traden Fleur en ik in het huwelijk en gingen daaropvolgend schapenhoeden in Zuid-Frankrijk. Op 23 juni 2007 werd onze dochter Ariadne geboren.
20-09-2007
Enkele biertjes geproefd
Zoals reeds eerder vermeld, was er in cafe "Botteltje" in Oostende een grote bierkeuze en konden we enkele voor ons onbekende biertjes proeven.
Keyte Ostends belegeringsbier (goudgeel, 7,5% alc.) wordt door brouwerij Strubbe te Ichtegem gebrouwen in opdracht van De Oostendse Bierjutters en dit naar aanleiding van de herdenking van het Beleg van Oostende: een Europese veldslag die van 1601 tot 1604 werd uitgevochten tussen het katholieke kamp van Filips II en het protestantse kamp van de Engelsen en de Nederlanders. De naam van het bier zou verwijzen naar het Franse werkwoord "cuire" waarvan "prendre une cuite": zich bedrinken, een afgeleide is. Het bier werd in de 16e eeuw in de Nederlanden al eens gebrouwen als "Hoploze Keyte" en werd toen veelvuldig gedronken omdat het water besmet was en men wel bier moest drinken. Het huidige bier is echter een volledig nieuw bier dat vooral dient om de historische gebeurtenis te herdenken en aan te tonen dat bier - als historisch gegeven - een ontegensprekelijk deel uitmaakt van het Oostendse cultureel patrimonium. Ingrediënten: bronwater, pils en Münich gerstemout, hoppellets, verse gist, bleke kandij. Het resultaat was een hoppig biertje met weinig schuim dat ook snel weg was.
(Brugse) Babbelaar, blond, 6,5% alc., werd in opdracht gebrouwen door de Proefbrouwerij te Lochristi. Dit bier dankt zijn naam aan het feit dat bier de tongen losmaakt. Het is een zoet bier met een bittere toets van kruiden, ons heel goed bevallen.
Woensdagavond: IT - 6,4 km - 0:34:10 (11,23 km/h - 5,34 min/km)
Omdat ik pas laat thuis ben na het werk was het al 19u20 toen ik met de training aanving. Miezerige regen, fris, al donker aan't worden en de bladeren beginnen van de bomen te vallen. Ja mensen, we kunnen er niet meer omheen einde deze week begint de herfst. En dit na een kwakkelzomer met typisch Belgisch zomerweer, gelukkig hadden we redelijk wat goede weekends er tussen zitten. Het weertje vanavond nodigde niet uit om een rustige duurloop te doen, er dus maar een pittige intervaltraining van gemaakt. Eerst inlopen, daarna interval - 3x 1000 m in 5 min, R:2 min - en daarna rustig uitlopen. Na de verkwikkende douche had Fleur weer een lekker maal gemaakt, dus nu meer dan voldaan voor de computer. Vervolgens een aardrijkskundeles. Vraag: waar ligt Oostende? Antwoord: 764 km van Guinness, 265 km van LaChouffe en 41 km van Rodenbach. Hieronder het bewijs.
In het centrum van Oostende gelegen, was dit cafeetje (aan hotel Marion) voor ons een ware ontdekking. Een grote verscheidenheid aan bieren en jenevers en heel gezellig ingericht, beetje in de stijl van een Ierse pub. Een keuze uit circa 300 bieren waaronder 13 bieren vant vat, en niet de minste (o.a. Westmalle, LaChouffe, Kwak, Guinness, Brugse Zot). We vonden enkele biertjes die we niet kenden en proefden een Babbelaar en een Keyte vant vat (gratis van het cafeboek), hierover later meer details. We aten er bovendien lekkere lamsragout met Lachouffe en brood. Neem daarbij een vriendelijke bediening en een klein terras int zonnetje, hier komen we zeker en vast nog terug.
Het Rode Kruis geeft in België al lessen sinds de Tweede Wereldoorlog en de handboeken worden zo om de twee jaar aangepast. Enkele jaren geleden duurden de cursussen 40 uren, nadien werd dit teruggebracht naar 32 uren. Onze doelstellingen zijn eenvoudig, wij willen de gehele bevolking een kans geven eerste hulp aan te leren. Nu heeft men de drempel verlaagd en worden er twee cursussen ingericht (gratis!) van amper 12 uren elk. Cursus "Eerste Hulp" Je kleinkind schaaft zijn elleboog, je zus verzwikt haar voet tijdens een wandeling, je grootvader grijpt naar zijn borstkas wanneer hij de trap afkomt... situaties waar eerste hulp goed van pas komt. Wilde je al lang weten hoe je het doet? Het kan nu in slechts 12 uur! Je leert kleine en grote wonden verzorgen, bloedingen stelpen, omgaan met verslikking, breuken, verstuikingen en ontwrichtingen. Ook vergiftigingen en hoofd- en wervelletsels komen aan bod, en de aanpak van een hartaanval of een beroerte. Bovendien leer je reanimeren. En het belangrijkste van allemaal, je leert hoe je zon eerstehulpsituatie nu eigenlijk aanpakt, of het nu om een groot of een klein ongeval gaat. Op het einde van de cursus kan je een examen afleggen en een brevet Eerste Hulp behalen. Cursus "Helper" Ben ja na de cursus Eerste Hulp op je honger blijven zitten? Wil je je vaardigheden verder verfijnen? Volg dan de cursus Helper, die eveneens 12 uur duurt. Je komt er meer te weten over flauwte, hersenschudding, insectensteken en tekenbeten, kortademigheid, hyperventilatie, onderkoeling, zonneslag en hitteslag, epilepsie, koortsstuipen, diabetes en amputatie. Op het einde van de cursus kan je een examen afleggen en een brevet Helper behalen. In primeur ontvingen we zaterdag het praktische oefenboek en het fantastisch uitgewerkte handboek "Help!".
Zondagnamiddag: DL1 10,6 km 1:02:30 (10,18 km/h 5,90 min/km)
Vandaag verliep anders dan gepland. Normaal gezien zouden we met Pieter, Cédric en Ariadne naar Zeebrugge rijden om een bezoek aan "Seafront" te brengen. Spijtig genoeg werd de tweeling donderdag ziek en waren ze nog niet voldoende genezen. Uitgesteld naar volgend weekend, hopelijk lukt het dan wel. Het mooie weertje nodigde uit voor een loopje en deze maal ben ik naar het Provinciaal Domein Puyenbroeck gelopen en zo langs het golfterrein en de camping een toertje gemaakt. De terugweg liep langs de Moervaart die deze maal druk bevolkt was met kajakkers. De zon die regelmatig achter de wolken verdween, zorgde voor de nodige warmte de weerman sprak van 22°C en het windje zorgde dan weer voor voldoende verfrissing tijdens het lopen. Ariadne had gisteren een drukke dag achter de rug zodat ze flink doorgeslapen had deze nacht en wij ook. Een verkwikkende en lange nachtrust heeft ook een positief gevolg op het lopen want dit uurtje ging vlotjes en was voorbij voordat ik het wist. Nog maar eens een fotootje van onze dochter - gisteren genomen - 2 maand, 3 weken en 2 dagen oud.
Woensdagavond: DL1 6,4 km 0:39:20 (9,76 km/h 6,15 min/km)
Veel wordt er niet gelopen deze en volgende maand maar toch probeer ik regelmatig een loopje te doen. En als is het pas rond 19u dat ik thuis kom, met zon pracht loopweer probeer ik toch de baan op te gaan. Gisterenavond moeizaam op gang gekomen, de moeite van de lange werkdagen duidelijk merkbaar. Heel rustig gelopen en zodoende toch genoten van deze veertig minuten na een zware werkdag. Op onderstaande foto het monument van de brouwer te Watou.
Inbev start een nieuwe advertentiecampagne voor Stella Artois in het Verenigd Koninkrijk. Daarmee wil de brouwer het negatieve imago van zijn bestseller ombuigen. De ingreep is een rechtstreeks gevolg van een vonnis van een Britse rechter die in een zaak van partnergeweld letterlijk het Stellabier als bepalende factor noemde. Dat heeft De Morgen vrijdag geschreven. "Pass on something good", zo luidt de nieuwe slogan voor Stella over de plas. De nieuwe campagne moet Stella van zijn kwalijke reputatie afhelpen. De voorbije jaren heeft het bier in het Verenigd Koninkrijk de bijnaam "wife beater" gekregen, een etiket dat steeds hardnekkiger aan het merk is gaan kleven. Een recent verdict van een Britse rechter zet die reputatie nog eens in de verf. In een dossier waarin een arbeider de nieuwe partner van zijn ex te lijf was gegaan, zei rechter John Hardy: "Er zijn twee sleutelbegrippen die steeds weer opduiken in zaken waar jonge mannen en alcohol bij betrokken zijn. Dat zijn "Stella" en "binge drinking" (drinkwedstrijden). In de Verenigde Staten heeft Stella dan weer wel een goede naam en wordt daar als een exclusief Premium Beer verkocht.
Op zaterdag 15 en zondag 16 september 2007 organiseren De Brugse Autonome Bierproevers in samenwerking met het Brugse stadsbestuur de eerste editie van hun bierfestival. Zo maar eventjes 46 brouwerijen en bierfirmas (dit zijn firmas met een eigen bier die niet over een eigen brouwerij beschikken) zullen u het beste presenteren dat op de Belgische biermarkt te verkrijgen is. Naast 5 Trappistenbrouwerijen en enkele artisanale geuzestekers en brouwerijen, ontmoet u de fine-fleur uit het Belgisch bierlandschap.1 Britse brouwerij gaat eveneens de uitdaging aan. Naast het proeven zelf is er heel wat boeiende randanimatie voorzien. Je koopt een speciaal ontworpen proefglas van 3 en tegen jetons van 1 kunnen alle voorhanden bieren (meer dan 150 !) gedegusteerd worden. Meestal is de brouwer aanwezig om uw vragen of bemerkingen te beantwoorden. Proeven kun je alleen, of nog beter met enkele vrienden samen waarbij een wisseling van ideeën over de verschillende bieren zeker bijdraagt tot het plezant en bewust nuttigen van deze verschillende lekkernijen. Voor meer info klik op de affiche.
InBev investeert het komende jaar bijna 60 miljoen euro in zijn brouwerijen van Hoegaarden, Jupille en Leuven. Terwijl de investeringen in Leuven en Jupille nodig zijn om te kunnen voldoen aan de toenemende wereldwijde vraag naar pilsbier, zal een belangrijk deel van de investeringen dienen om van Hoegaarden de enige specifieke witbierbrouwerij te maken. InBev zal in Hoegaerden investeren in productie en de logistieke uitrusting en de vestiging opwaarderen. De beslissing van twee jaar geleden om het brouwen van het witbier van Hoegaarden naar Jupille over te brengen, lokte heel wat protest uit. Er waren de afgelopen maanden voortdurend geruchten dat het brouwen van het witbier in Jupille niet echt lukte en dat veel van het brouwsel moest worden vernietigd wegens onvoldoende resultaat. Er deden zich ook bevoorradingsproblemen voor. Tot nog toe werd er deels in Jupille en deels in Hoegaarden gebrouwen.
Hoegaarden reageert vol ongeloof op terugkeer witbier. Burgemeester Frans Huon van Hoegaarden is een zeer tevreden man. De aankondiging van InBev dat Hoegaarden de enige witbierbrouwerij van de groep in België wordt, is van belang voor de tewerkstelling en het toerisme in de Vlaams-Brabantse grensgemeente. Voor Huon kwam de aankondiging als een verrassing, al voelde hij al enige tijd dat er iets op til was. "De mensen zelf reageerden met ongeloof". De beslissing kostte Huon al een rondje in een van de zes dorpscafés in het brouwersdorp dat Hoegaarden blijft. "Hoegaarden is de winnende partij", klonk een "zeer tevreden" burgemeester Huon (CD&V) telefonisch. "De nagisting en het bottelen van het Hoegaards witbier is altijd in Hoegaarden gebleven na de sluiting van de gistingsafdeling. Dat vergeten de mensen", aldus Huon. Bovendien heeft de gemeente nadien een toeristisch onthaalcentrum gekregen. "We voelden al enkele weken dat er iets op til was. Er waren de lang aanslepende problemen in Jupille, hoewel ik ervan overtuigd ben dat Jupille een perfect product kan afleveren. Met de problemen inzake productiecapaciteiten, drong een herschikking zich op". Toch kwam de InBev-aankondiging maandag als een verrassing. Huon had verwacht dat de terugkeer eerder tijdelijk zou zijn. (belga/hln)
Gouyasse Tradition (blond, 6% alc.), het eerste brouwsel van de "Brasserie des Géants" (augustus 2000) werd gedurende verschillende maanden op punt gesteld. De wens van Pierre Delcoigne meester brouwer, een bier te produceren rijk aan smaak en licht alcoholgehalte en uitgaande van de vier basisstoffen (mout, hop, zuiver water en gist) zonder iets toe te voegen. Een hoppig licht blond helder biertje met een lichte toets van citroen en een mooie schuimkraag. Het aroma : frisheid aan het mout en hop die de natuurlijkheid vermelden. De kleur : zeer mooi licht geel, de uitdrukking van een gefilterd bier als men slechts ¾ van de fles in een glas inschenkt. Ze sluiert zich normaal met het laatste kwart droesem. De smaak : het perfect evenwicht tussen een droge bitterheid die zich niet uitbreidt en een mout die de hop toets verzwakt. Het schuim : een zeer mooi gepareld schuim. Uittreksel van Vif-L'Expresse (Weekend, n° 11, 2001), auteur : Mr Christian Deglas. Wat betekent Gouyasse? Tijdens het vierde weekend van de maand augustus trilt Ath op het ritme van de folklore en traditie. 's Zaterdags gaat de reus Goliath die liefdevol "Gouyasse" word genoemd na zijn befaamd huwelijk ter gelegenheid van de vespers, een gevecht aan tegen de herder David. 's Anderdaags trekt een stoet door de stad, bestaande uit verschillende dansende reuzen op de muziek van de fanfares, en schilderachtige wagens en groepen. Een traditie die terug gaat tot in de middeleeuwen, en door de tijden heen nog steeds zeer levendig is.
Bière des Ours (Berenbier), blond, 8,5% alc., een ongefilterd biertje bereid met honing, een volle aromatische smaak en zoete afdronk. Gebrouwen in Brasserie la Binchoise. In 1986 begint André Graux met het brouwen van traditioneel bier van hoge gisting. De eerste commerciële brouwsels La Binchoise Blonde en La Binchoise Brune worden in 1987 op de markt gebracht. Inmiddels werden er al vijf andere bieren aan toegevoegd. Dit Bière des Ours behaalde in 1995 zelfs de gouden medaille op de World Beer Championships te Chicago.
Zondagnamiddag: DL1 9,1 km 0:54:15 (10,06 km/h 5,96 min/km)
Zondag, rustdag, wandeldag, loopdag niet voor mij dus, want vandaag was een werkdag. Vanmorgen om 6 uur al opgestaan want mijn aanwezigheid op het werk was spijtig genoeg vereist. In de late namiddag kon ik gelukkig toch nog even de loopkledij aandoen voor (pas) de tweede loop van deze week. Deze maal nog eens de mp3-speler mee gedaan, was weeral een tijdje geleden. Wel eerst de batterij moeten vervangen, die was leeg terwijl de speler niet gespeeld had. Doet mij denken aan een van mijn eerste autos die ook zon hoog verbruik had. Die verbruikte zelfs benzine terwijl hij stil in de garage stond, echt waar. Met een rustig tempootje mijn kilometers gemalen zonder noemenswaardige incidenten. Wel één maal langs de Moervaart moeten opzij springen voor een auto, bestuurd door een vrouwtje dat de houdbaarheidsdatum al lang overschreden had, die mij van het pad wilde rijden. Dat is een van de nadelen van het wandel-fietspad langs de vaart. Het is breed genoeg om met de auto door te rijden, en wordt daarom veel door autos (illegaal) benut. Men kan ook geen paaltjes zetten omdat er plaatselijk verkeer (landbouwers) moeten kunnen passeren. Voor de rest onder begeleiding van Aerosmith, Guns N Roses, the Counting Crows, Apocaliptica, Deep Purple en Black Sabbath ontspannend gelopen. En Fleur zorgde daarna voor een lekker maal zalm met pasta en een lekker sausje (met St.Feuillein Blond), njam njam!
Begin van het schooljaar betekent ook onder andere het begin van het voetbalseizoen. In dit geval voor Cédric bij de préminiemen van KSK Kallo. Vandaag werd er vriendschappelijk gespeeld tegen Temse. Meteen ook wat actiefoto's genomen, deze vond ik de best geslaagde (Cédric staat rechts op de foto).
Voor wie in het laatste weekend van september niet weet wat te doen, heb ik een tip gekregen. De klassieker Paris-Versailles - een wedstrijd van 16 km - wordt reeds voor de 30ste maal ingericht. Er zijn momenteel al 12.000 voorinschrijvingen, ik weet niet welk de limiet is. Voor meer info klik op de affiche.
Open Monumentendag wil het publiek van dichtbij laten kennismaken met het onroerend erfgoed, door monumenten, landschappen en archeologische sites één dag per jaar gratis open te stellen voor het publiek. De achterliggende gedachte is sensibilisering en daardoor versterking van de solidariteit rond de zorg voor ons onroerend erfgoed. Het thema van Open Monumentendag 2007 op zondag 9 september is Wonen. Daarbij gaat het niet alleen om de 'woning'. Het begrip wonen omvat de hele cultuur van waarden waar mensen mee bezig zijn als ze ergens min of meer permanent willen verblijven. Wonen is (zelfs in zijn allerindividueelste expressie) een maatschappelijke en culturele aangelegenheid. Woningen zijn - zoals alle erfgoed - tekens van wisselwerking met maatschappelijke en culturele evoluties. Terugblikkend naar het verleden zijn huizen sporen van de samenleving en dus veel meer dan een verzameling slim gestapelde stenen. (voor meer info klik op de affiche)
Op zondag 9 september (van 10u tot 18u) zet brouwerij Rodenbach te Roeselare zijn deuren open. De toegang is gratis, er is een heleboel randanimatie en elke bezoeker (+18) krijgt een gratis Rodenbach aangeboden.
Maandagavond: DL1 6,4 km 0:37:20 (10,29 km/h 5,83 min/km)
Zoals reeds gezegd wordt er minder gelopen door verschillende omstandigheden, en dat zal er deze maand niet echt op verbeteren. Weer een kort loopje gemaakt in bijna dezelfde tijd als vorige woensdag. Heerlijk relaxed kunnen lopen langs de Moervaart, begeleid door het zonnetje, en een redelijk windje zorgde er voor dat ik goed kon uitwaaien, heerlijk gewoon. Langs het water spotte ik onderstaand bord, maar ik begrijp nog steeds niet wat dit bord langs de waterkant staat te doen. Is het water of de graskant voorbehouden? Geen idee!
6 augustus Palm Breweries verkoopt zijn Poolse dochter Browar Belgia aan de Zuid-Afrikaanse brouwgroep SABMiller. Daarmee komt een einde aan de internationalisering die de brouwer uit Steenhuffel in de jaren negentig opstartte. Nochtans is het gemiddelde bierverbruik van de Poolse consument op tien jaar tijd meer dan verdubbeld tot 70 liter per jaar. De markt wordt er echter gedomineerd door SABMiller, Heineken en Carlsberg. Browar Belgia komt op de vierde plaats. Bovendien vormen grote volumes aan pilsbieren en het loonwerk voor derden bij Browar Belgia voor Palm geen prioriteit. Palm-topman Jan Toye legt de nadruk op de speciaalbieren. De Poolse consument bleek echter weinig interesse hebben voor deze biersoorten. Door een gebrek aan volume draaide de grote Browar Belgia-brouwerij in Kielce met gigantische verliezen. Palm plooit zich terug op de verkoop van Belgische streekbieren op zijn Belgische en Nederlandse thuismarkt. Export wordt overgelaten aan partners. De inkomsten uit de verkoop zullen gebruikt worden om de merken van Palm te versterken. (MH)
8 augustus Brouwerij Alken-Maes zag de Belgische verkoop tijdens de eerste jaarhelft licht dalen. Toch kon Alken-Maes zijn marktaandeel behouden, want ook de totale Belgische markt daalde met 0,8 %. De omzet van de groep kende een stijging met 2,1 %, dankzij de focus op de duurdere bieren. Scottish & Newcastle, de Britse moedergroep van Alken-Maes, zag zijn nettowinst met 3,1 % dalen tot £ 124 miljoen. Dat heeft volgens de directie te maken met het bijzonder slechte weer in Groot-Brittannië. De groepsomzet over de eerste jaarhelft steeg 7,8 % procent tot £ 2,11 miljard. Dat is vooral te wijten aan de goede prestaties van het Russische BBH, een joint-venture met het Deense Carslberg. Scottish & Newcastle maakte bekend dat door de matige prestaties de doelstellingen voor dit jaar wellicht niet gehaald zullen worden. (MH) Bron: De Tijd
Het afgelopen weekend is er van lopen niet veel gekomen, s ochtends geen zin en in de namiddag andere dingen te doen, onder andere deze wandeling in Buggenhout. Zondagnamiddag hadden we weer geluk met het weer, weliswaar bewolkt maar de zon kwam af en toe piepen wat zorgde voor aangename temperaturen. WSV De Vossen uit Buggenhout stond zoals gewoonlijk garant voor een mooi parcours en een schitterende organisatie, een reden waarom wij daar graag gaan wandelen. Bij de inschrijving liep ik al meteen Geert tegen het lijf. Hij is lid van De Vossen, hij was er deze keer niet om te wandelen maar om promotie te maken voor het project Born In Africa , waar hij mee de schouders onder gezet heeft. Wij kozen voor de 7 km (werkelijke afstand 6,9 km). Net voorbij de start passeerden we de Verhavents Stade, een prachtig renaissancegebouw dat in 1660 opgetrokken werd. Daarna werden we een mooi verhard pad opgestuurd langsheen weidelanden en maïsvelden waar een bijzondere boom onze aandacht trok (foto).
Daarna de Patersstraat in om zo het Buggenhoutbos te bereiken waar doorheen het grootste deel van deze tocht ging. Het Buggenhoutbos was vroeger 500 ha groot en strekte zich uit van de Schelde tot aan Wolvertem. Thans is het nog maar 149 ha groot en reservaat.
Nu staat er voornamelijk eik, els en Douglasspar, maar vroeger stond hier voornamelijk beuk (buggenhout = beukenboshout). Er stonden een heleboel paddestoelen die mooie plaatjes opleverden alleen moesten we oppassen dat we niet geraakt werden door de tientallen vallende eikels. Zoals Fleur zei: We wandelen doorheen het bos op het ritme van de vallende eikels. Na dit prachtig stuk natuur kwamen we uiteindelijk terug in Buggenhout terecht waar we in Brouwerij Bosteels terecht konden voor een gratis Tripel Karmeliet of een gratis Kwak (vant vat).
En zoals gewoonlijk was er weer een heleboel ambiance, er werd gedanst en gedronken. De zanger van dienst herkenden we van de Duveltocht vorige maand waar hij in het Fort van Liezele het beste van zichzelf gaf. Daarna was het maar een klein stukje naar de aankomst waar we nog een stuk Superanoham kochten alvorens tevreden huiswaarts te keren.
Have fun translating my webpage into your favorite language. Not always 100% correct, but fun guaranteed!
Ik ben Dirk, 58 jaar oud, en getrouwd met Fleur. Kinderen: Pieter en Cédric (beiden 19 jaar) en Ariadne (69jaar). Onze interesses: wandelen, lopen, fotografie, natuur, reizen, lezen (vnl. SF & Fantasy), spellen, motorrijden, Rode Kruis, muziek, koken (en lekker eten) en Belgische biercultuur. Hoe het allemaal begon: Wandelen: de voorgeschiedenis Hardlopen: de voorgeschiedenis