Alle teksten van deze blog mogen gecopieerd worden en zijn beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL
Omdat de rijen met blogs die ik regelmatig bezoek helemaal onoverzichtelijk werden, zijn deze nu in een apart 'hoekje' ondergebracht, samen met de websites van mijn persoonlijke interesses. Gewoon hieronder aanklikken.
Foto's van al de wandelingen in ons "Fotoboek Wandelingen"
Ik loop met Asics Gel Kayano
We fotograferen met de Nikon D80
Mijn mountainbike
Loopkilometers 2009 Januari: 80,7 km (9x) Februari: 30 km (4x) Maart : 26,8 km (3x) April: 6 km (1x) Mei: 74,5 km (8x) Juni: 42,9 km (10x) Juli: 52,8 km (7x) Augustus: 98,7 km (8x) September: 110,2 km (9x) Oktober: 44,8 km (6x) November: 7 km (2x) December: 8 km (2x)
Loopkilometers 2010 Januari: 8 km (2x) Februari: 13 km (3x) Maart : 41,3 km (7x) April: 69,2 km (8x) Mei: 4 km (1x) Juni: 34,7 km (7x) Juli: 55 km (8x) Augustus: 24,8 km (3x) September: 32,6 km (5x) Oktober: 70,9 km (8x) November: 98,3 km (11x) December: 30,6 km (3x)
Loopkilometers 2011 Januari: 53,1 km (8x) Februari: 76 km (9x) Maart : 88,1 km (9x) April: 48,4 km (6x) Mei: 66,6 km (6x) Juni: 47 km (5x) Juli: 0 km (x) Augustus: 27,5 km (5x) September: 0 km (x) Oktober: 13,2 km (3x) November: 0 km (x) December: 41,1 km (9x)
Loopkilometers 2012 Januari: 87,9 km (11x) Februari: x km (x) Maart : x km (x) April: x km (x) Mei: x km (x) Juni: x km (x) Juli: x km (x) Augustus: x km (x) September: x km (x) Oktober: x km (x) November: x km (x) December: x km (x)
Aantal loopkm's 2005: 1082 km Aantal loopkm's 2006: 1571,9 km Aantal loopkm's 2007: 1085,8 km Aantal loopkm's 2008: 1007,7 km Aantal loopkm's 2009: 578,2 km Aantal loopkm's 2010: 482,4 km Aantal loopkm's 2011: 461 km Aantal loopkm's 2012: ?? km
Over wandelen, hardlopen, fotografie en Belgische bieren Van 0 naar 42,2 km! September 2004 beginnen lopen, om overgewicht kwijt te geraken. Inmiddels 2 marathons uitgelopen (Brussel 2006, Cheverny 2007). Hier vertel ik over mijn loopvorderingen, verslagjes over mijn wandeltochten en mijn ontdekkingsreis door de Belgische biercultuur. Maar ook mijn andere hobby's zoals natuur en fotografie, muziek en onze perikelen als lesgever en ongevalssimulanten bij het Rode Kruis komen hier aan bod. Op 28 april 2006 traden Fleur en ik in het huwelijk en gingen daaropvolgend schapenhoeden in Zuid-Frankrijk. Op 23 juni 2007 werd onze dochter Ariadne geboren.
28-09-2008
Wedstrijd 2 SSP Criterium 2008-2009
Zaterdagnamiddag: wedstrijd 4,8 km 0:20:34 (14,05 km/h 4:15 min/km)
De tweede wedstrijd van het SSP-criterium werd gelopen in Axel. Eigenlijk hadden we zaterdag andere plannen maar omdat deze in het water vielen, kon ik toch aan deze wedstrijd deelnemen. Weeral een schitterend weertje en deze maal was de opkomst groter dan vorige week. Terwijl Fleur met Ariadne ging winkelen in het centrum, maakte ik me klaar voor de start. Daar voor de eerste maal kennis gemaakt met Cremke, alhoewel wij mekaars blog regelmatig bezoeken. Hij ging zoals gewoonlijk voor de langste afstand (13 km) in voorbereiding voor de marathon van Eindhoven. Deze maal verstandig gestart en ik had me gefocust op een loper die mij vorige week tijdens de 2,5 km wedstrijd voorbij gegaan was. Ik hoorde hem zeggen dat de 5 km tegenwoordig iets te lang was voor hem. Hij hing in een groep waar ik een vijftal meter achter bleef. Toen ik hem de groep zag lossen voerde ik het tempo lichtjes op zodat we samen liepen. Na een tijdje moest hij ook mijn tempo lossen en verloor hij op zijn beurt enkele meters op mij. Spijtig genoeg kon ik na 15 minuten dit tempo niet volhouden en moest opnieuw toelaten dat hij me inhaalde en voorbij ging. Uiteindelijk finishte hij 6 seconden voor mij. Ik eindigde daarmee op plaats 13 (39 starters) met een mooie tijd van 0:20:34, mijn snelste 5 km ooit, maar geen P.R. want het bleken achteraf maar 4,8 km te zijn. Gezien de weinige trainingsarbeid en weinig wedstrijdritme ben ik heel tevreden want ik liep zelfs sneller dan vorige week, waar ik waarschijnlijk de motor opgeblazen heb in de eerste kilometer.
De foto's zijn van de mooie omgeving in Axel waar de wedstrijd plaats had. Ook vermeldens waard is 'Het Wapen van Axel', de taverne waar Fleur de heerlijkste 'banana split' ooit gegeten heeft, vergezeld met een overheerlijke hazelnoten-koffie.
We bezochten zondag ook Paardenkwekerij Vant Heesveld te Laarne, Oost-Vlaanderen. In 1998 kochten Geert en Annelies hun eerste Vlaams merrieveulentje, Emma. Het veulentje werd een forse merrie en op driejarige leeftijd werd ze gedekt en begon Geert zelf te fokken. Momenteel zijn er op het bedrijf 5 fokmerries die allemaal uit een totaal verschillende bloedlijn afstammen. Intussen verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie te Laarne, waar alle paarden samen in de weide vertoeven en waar ieder dier over een eigen stal beschikt.
Het Vlaams Paard is een koudbloedras dat onder de categorie van de trekpaarden kan gerangschikt worden en zoals de naam het zelf zegt ligt de oorsprong van deze prachtdieren in onze contreien. Het Vlaams Paard was eeuwen terug dan ook hét ridderpaard bij uitstek en het was ook zeer gegeerd voor het trekken van zware lasten en voor het bewerken van de Vlaamse landbouwgrond. Maar aan alle mooie liedjes komt een einde en zo kende ook het Vlaamse paard een achteruitgang op het einde van de 19de eeuw. Deze achteruitgang kwam er door de opkomst van het Brabants Trekpaard, dat immers afstamt uit het Vlaams Paard, wat resulteerde in een volledige verdwijning van het Vlaams Paard in onze streken vanaf het begin van de jaren 1900. Maar de trots van onze voorouders was nog niet volledig verdwenen. De Amish-gemeenschap, een bevolkingsgroep uit de Verenigde Staten, wist de waarde en werkwilligheid van onze Vlaamse Paarden te waarderen en kochten dan ook massaal Vlaamse Paarden op en verscheepten die naar hun eigen land om er tot op de dag van vandaag het zware landbouwwerk te verrichten. Daar werden de Vlaamse Paarden, die zij Belgians noemen, in de zuivere bloedlijnen verder gefokt en ook het stamboek werd er zorgvuldig bijgehouden. De populatie van de Belgians kende een zodanige groei dat het stamboek ervan momenteel een van de grootste stamboekverenigingen van de VS is. In 1993, bijna een eeuw na de verdwijning van het Vlaams Paard, werd er opnieuw een Vlaamse hengst naar België overgevlogen: de verloren zoon was terug. Nadien werden ook nog enkele merries overgebracht zodat het fokprogramma van start kon gaan en ook de stamboekvereniging, de vzw Het Vlaams Paard, werd opgericht. Na een strijd van meer dan 10 jaar is deze vzw opnieuw erkend door het Ministerie van Landbouw als Moederstamboek van het Vlaams Paard (juni 2005). Met enige fierheid kunnen wij u zeggen dat er momenteel op Europese bodem opnieuw een 150-tal raszuivere paarden aanwezig zijn. De Vlaamse Paarden zijn elegante trekpaarden met een gemiddelde schofthoogte van ongeveer 1.75m voor de merries en meer dan 1.80m voor de hengsten. Ze zijn meestal voskleurig met witte manen en bereiken al vlug een gewicht dat varieert van 850 tot meer dan 1000 kg. Daarenboven hebben de paarden weinig of geen behang op de benen en ze bezitten vlotte en elegante gangen. Ondanks hun groot gestalte en gewicht zijn ze toch enorm wendbaar waardoor de paarden zowel aangespannen voor de koets als bereden onder het zadel aan bod kunnen komen.
The Flemish Horse was for centuries the horse par excellence for knights and it was also used to tow heavy loads and for working the Flemish farmland. The Flemish horse disappeared out of the Flanders at the end of the 19th century. But the pride of our ancestors was not completely disappeared. The Amish community, a population group from the United States, knew the value of our Flemish Horses. They bought massive Flemish Horses and shipped them to their own country were they until today are used for heavy agricultural work. The Flemish Horses, called the Belgians were bred further in the pure bloodlines and the pedigree was carefully tracked. In 1993, almost a century after the disappearance of the Flemish Horse, a Flemish stallion was again flown to Belgium: the 'lost son' was back. Afterwards a few mares were also transferred so that the breeding program could be started. With some pride we can say that there are again currently on European soil about 150 pure breed horses. The Flemish Horses are elegant horses with an average height of about 1.75m for the mares and more than 1.80m for the stallions. They are mostly brown with white manes and could reach a weight ranges from 850 to more than 1000 kg. Despite their great stature and weight, they are still extremely agile.
Vrijdagavond: DL1 9,1 km 0:53:45 (10,16 km/h 5,91 min/km)
Vandaag een dagje vrijaf genomen zodat ik een verlengd weekend ingegaan ben. Geprofiteerd van het mooie weertje om wat bij Fleurs ouders te klussen. Samen met Fleurs vader het dak van zijn schuurtje hersteld. Daarna was er nog genoeg tijd over om in de vroege avond een rustige duurloop te lopen, weeral vlotjes afgewerkt. Daarna de douche in, lekker eten en een avondje relaxen, een mooi einde van een tamelijk drukke werkweek.
Zoals reeds eerder vermeld bezochten we zondag enkele bedrijven, van elk van hen volgen nog wat fotos. Vandaag de varkenshouderij van EddyDHeygere te Ingooigem, West-Vlaanderen. In 1985 namen Eddy en Ann dit varkensbedrijf over. Ondertussen is het verdrievoudigd in omvang. Men kon de nieuwe vleesvarkensstal met 600 plaatsen bezoeken. Hier zag je de computergestuurde droogvoederinstallatie aan het werk. Ook de deuren van de biggenbatterij met plaats voor 1000 varkens stonden open voor het grote publiek. Dit modern gesloten varkensbedrijf voldoet aan de huidige milieu- en dierenwelzijnnormen. Er is ook gekozen voor alternatieve energiebronnen: verwarming met houtpellets en zonne-energie. Er was een demonstratie ploegloos zaaien (foto gisteren) en alle bezoekers konden genieten van een lekker stukje varkensvlees.
Een zicht op het polderlandschap van West-Vlaanderen. Tijdens de Dag van de Landbouw werd met deze twee machines een demonstratie van zaaien zonder ploegen gegeven.
A view of the country landscape of West Flanders. During the Day of the Agriculture with these two machines they demonstrated automatically sowing, without to plow the ground.
Woensdagavond: DL1 7,4 km 0:41:30 (10,7 km/h 5,6 min/km)
Tijdsgebrek is wel de grootste reden dat ik de laatste weken zo weinig loop. Deze maal weer Ariadne (in de buggy) als loopgezelschap. Na 12 minuten hield ze het voor bekeken en viel ze in slaap tot ik terug thuis was. Een vlot loopje bij een zacht weertje en moeiteloos een mooi tempo aangehouden, veel valt er dus niet over te melden. De fotos van de dochter zijn genomen vorige zondag in een melkveebedrijf in Ingooigem.
Zondag werd de Dag van de Landbouw georganiseerd, een organisatie van de Boerenbond en Landelijke Gilden.
Een vijftigtal bedrijven doorheen Vlaanderen zetten hun deuren open. Deze maal niet met de fiets maar met de auto er op uit getrokken omdat we meerdere bedrijven wilden bezoeken. We bezochten in Laarne, Oost-Vlaanderen een paardenkwekerij van Vlaamse Paarden en in Ingooigem, West-Vlaanderen een melkveebedrijf en een varkenshouderij. Meer details en fotos volgen nog, nu enkel een foto-impressie van gisteren.
En we leerden een heleboel bij over varkens, koeien en paarden dankzij leuke infoborden, hieronder enkele voorbeelden.
Have fun translating my webpage into your favorite language. Not always 100% correct, but fun guaranteed!
Ik ben Dirk, 58 jaar oud, en getrouwd met Fleur. Kinderen: Pieter en Cédric (beiden 19 jaar) en Ariadne (69jaar). Onze interesses: wandelen, lopen, fotografie, natuur, reizen, lezen (vnl. SF & Fantasy), spellen, motorrijden, Rode Kruis, muziek, koken (en lekker eten) en Belgische biercultuur. Hoe het allemaal begon: Wandelen: de voorgeschiedenis Hardlopen: de voorgeschiedenis