Alle teksten van deze blog mogen gecopieerd worden en zijn beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL
Omdat de rijen met blogs die ik regelmatig bezoek helemaal onoverzichtelijk werden, zijn deze nu in een apart 'hoekje' ondergebracht, samen met de websites van mijn persoonlijke interesses. Gewoon hieronder aanklikken.
Foto's van al de wandelingen in ons "Fotoboek Wandelingen"
Ik loop met Asics Gel Kayano
We fotograferen met de Nikon D80
Mijn mountainbike
Loopkilometers 2009 Januari: 80,7 km (9x) Februari: 30 km (4x) Maart : 26,8 km (3x) April: 6 km (1x) Mei: 74,5 km (8x) Juni: 42,9 km (10x) Juli: 52,8 km (7x) Augustus: 98,7 km (8x) September: 110,2 km (9x) Oktober: 44,8 km (6x) November: 7 km (2x) December: 8 km (2x)
Loopkilometers 2010 Januari: 8 km (2x) Februari: 13 km (3x) Maart : 41,3 km (7x) April: 69,2 km (8x) Mei: 4 km (1x) Juni: 34,7 km (7x) Juli: 55 km (8x) Augustus: 24,8 km (3x) September: 32,6 km (5x) Oktober: 70,9 km (8x) November: 98,3 km (11x) December: 30,6 km (3x)
Loopkilometers 2011 Januari: 53,1 km (8x) Februari: 76 km (9x) Maart : 88,1 km (9x) April: 48,4 km (6x) Mei: 66,6 km (6x) Juni: 47 km (5x) Juli: 0 km (x) Augustus: 27,5 km (5x) September: 0 km (x) Oktober: 13,2 km (3x) November: 0 km (x) December: 41,1 km (9x)
Loopkilometers 2012 Januari: 87,9 km (11x) Februari: x km (x) Maart : x km (x) April: x km (x) Mei: x km (x) Juni: x km (x) Juli: x km (x) Augustus: x km (x) September: x km (x) Oktober: x km (x) November: x km (x) December: x km (x)
Aantal loopkm's 2005: 1082 km Aantal loopkm's 2006: 1571,9 km Aantal loopkm's 2007: 1085,8 km Aantal loopkm's 2008: 1007,7 km Aantal loopkm's 2009: 578,2 km Aantal loopkm's 2010: 482,4 km Aantal loopkm's 2011: 461 km Aantal loopkm's 2012: ?? km
Over wandelen, hardlopen, fotografie en Belgische bieren Van 0 naar 42,2 km! September 2004 beginnen lopen, om overgewicht kwijt te geraken. Inmiddels 2 marathons uitgelopen (Brussel 2006, Cheverny 2007). Hier vertel ik over mijn loopvorderingen, verslagjes over mijn wandeltochten en mijn ontdekkingsreis door de Belgische biercultuur. Maar ook mijn andere hobby's zoals natuur en fotografie, muziek en onze perikelen als lesgever en ongevalssimulanten bij het Rode Kruis komen hier aan bod. Op 28 april 2006 traden Fleur en ik in het huwelijk en gingen daaropvolgend schapenhoeden in Zuid-Frankrijk. Op 23 juni 2007 werd onze dochter Ariadne geboren.
27-08-2006
Bloed, zweet en tranen
Het is gelukt, ik heb de Brussels marathon uitgelopen. Maar het parcours was zwaar, veel te zwaar voor een eerste marathon, ik heb dan ook enorm afgezien. Niettemin gelukt dus en, gezien de omstandigheden, ben ik heel tevreden met mijn eindtijd (onofficeel: 4:09:10). Straks krijg ik een deugddoende massage van Fleur en morgen breng ik hier een uitgebreid verslag, nu ontbreekt me de fut. Fleur heeft mijn aankomst op de Grote Markt voor het nageslacht vastgelegd.
Een loper kent de langzame gevaren Van zijn solitair traject - hij is bestand En baant zich met bedachtzame gebaren Een weg door regen, wind en zand
Afstand is een rusteloos begrip, een betekenisvol Vreemd decor dat steeds verwacht. (Ik sta stil Bij hoe het licht ook mij, het hoofd een wereldbol, Verblindt. Ik chronometreer elk tijdsverschil.)
God krijgt dikwijls namen mee als vangrail, boom. Een wagen doet zijn eigen marathon In minder dan drie uur. Te snel. Te autonoom. Enkel lopers lopen dichter bij de bron
Frank Pollet (uit de gedichtenbundel "Weeromstuit")
Persfotograaf Joe Rosenthal, de maker van de beroemde foto van de soldaten die op het Japanse eiland Iwo Jima de Amerikaanse vlag hijsen, is op 94-jarige leeftijd overleden. Rosenthal stierf zondag (20 augustus) in een bejaardentehuis in een voorstad van San Francisco. De in 1911 in Washington D.C. geboren Rosenthal verhuisde als jonge man naar zijn broer in San Francisco en woonde bij hem in tot hij in 1930 een baan kreeg bij de Newspaper Enterprise Association. Twee jaar later werd hij verslaggever/fotograaf bij de inmiddels verdwenen krant San Francisco News. Rosenthal begon zijn AP-carrière toen AP Wide World Photos opkocht, waarvoor Rosenthal vanaf 1936 werkte als redactiechef. In 1944 werd hij naar de slagvelden van de Tweede Wereldoorlog gestuurd. Het is de droom van iedere fotograaf om dat ene beeld te schieten dat hem wereldberoemd maakt, en dat lukte Joe Rosenthal in 1945.
De foto die Rosenthals naam vestigde en waarvoor hij de Pulitzer Prijs ontving kwam toevallig tot stand. Rosenthal schreef later dat hij op bijna had nagelaten het hoogste punt van het strategische Japanse eiland te beklimmen, omdat hij had gehoord dat soldaten er al een vlag hadden geplant. Die werd echter te klein bevonden, en Rosenthal was getuige van het plaatsen van de tweede vlag. "In mijn ooghoek zag ik hoe de mannen begonnen de vlag op te zetten, ik draaide mijn camera en drukte af. Zo heb ik de foto genomen en als je op die manier een foto neemt, dan zeg je niet dat je een fantastische foto hebt gemaakt. Dat weet je op dat moment helemaal niet." De foto sprak onmiddellijk tot de publieke verbeelding. "Miljoenen Amerikanen zagen die foto vijf of zes dagen voordat ik hem zag en toen ik er voor het eerst over hoorde, had ik geen idee welke foto werd bedoeld." Dagen later, toen een collega hem met de foto feliciteerde, dacht Rosenthal dat de man een andere foto bedoelde, van mariniers die onder de vlag stonden te zwaaien en lachen (zie onderste foto).
De veldslag van Iwo Jima staat bekend om de hardst bevochten strijd in de geschiedenis van WOII. Gedurende een maand vochten 100.000 Amerikaanse soldaten tegen 22.000 vastberaden Japanse soldaten. Bijna 7000 Amerikanen sneuvelden en minder dan 1000 Japanse soldaten overleefden de strijd. Op de onderste foto zie je vier van de vlaghijsers (Bradley, Hayes, Sousley en Strank) tesamen met hun makkers. Strank, Sousley en veel van deze jongens zouden weldra sneuvelen.
Aanstaande zaterdag gaat de 9de Mosselfeestentocht door te Philippine in Zeeuwsch-Vlaanderen (NL), georganiseerd door onze wandelclub "De Kwartels". Een leuk vlak parcours dat ook ideaal is voor joggers. Dit weekend hebben de Mosselfeesten plaats en zal er heel wat ambiance aanwezig zijn, en dit is meteen een gelegenheid voor de mosselliefhebbers om van de lekkere Zeeuwsche mosselen te proeven.
Woensdagavond: MT 4,4 km 0:23:15 (11,35 km/h 5,28 min/km)
Te lang rusten is ook niet goed, daarom een laatste kort loopje voor de Brussels marathon van zondag. Weer een beetje op marathontempo gelopen en het deed goed. Nu nog drie dagen pasta eten en ondertussen al een heleboel nuttige tips gekregen dus het zal wel lukken!Onderstaande foto is vandaag genomen door Fleur, iemand enig idee wat het is?
Zoals beloofd, nog enkele foto-impressies van ons bezoek aan de Tall Ship's Races in Antwerpen. Dit zijn beelden genomen door Fleur. Ze heeft nog niet veel foto-ervaring maar ik vind dat ze een schitterend oog heeft voor details.
Tijdens de vestingfeesten in Hulst vindt op zondag 27 augustus op het terrein tussen bierbrouwerij en de Brasserie de Halve Maan van 12u tot 18u een uniek bierfestijn plaats. De bieren die hier gedegusteerd worden, zijn afkomstig uit de omgeving. De roots liggen in Vlaanderen en Zeeland en natuurlijk het gemeenschappelijk Zeeuwsch-Vlaanderen. Exotisch aandoende namen als Lambinus, Bieke, Delirium Tremens, Grof Geschut, Lazarus, Sint Palske, Drie Koningen, Zeezuiper en Cactus zijn hier te vinden. Bezoekers nemen een festivalglas in bruikleen om het vervolgens te laten vullen met deze vloeibare delicatessen uit de eigen streek. Aan de geïnteresseerden wordt een proefformulier uitgereikt, waarop alle bevindingen kunnen worden bijgehouden. Het één en ander zal muzikaal omlijst worden. De Top van Vlaanderen duidt op de ligging van Zeeuwsch-Vlaanderen en door het kwaliteitsniveau van de gepresenteerde bieren rekent het af met de soms misplaatste bescheidenheid waar de gemiddelde (Zeeuwsch-)Vlaming zo vaak mee worstelt.
Have fun translating my webpage into your favorite language. Not always 100% correct, but fun guaranteed!
Ik ben Dirk, 58 jaar oud, en getrouwd met Fleur. Kinderen: Pieter en Cédric (beiden 19 jaar) en Ariadne (69jaar). Onze interesses: wandelen, lopen, fotografie, natuur, reizen, lezen (vnl. SF & Fantasy), spellen, motorrijden, Rode Kruis, muziek, koken (en lekker eten) en Belgische biercultuur. Hoe het allemaal begon: Wandelen: de voorgeschiedenis Hardlopen: de voorgeschiedenis