Alle teksten van deze blog mogen gecopieerd worden en zijn beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL
Omdat de rijen met blogs die ik regelmatig bezoek helemaal onoverzichtelijk werden, zijn deze nu in een apart 'hoekje' ondergebracht, samen met de websites van mijn persoonlijke interesses. Gewoon hieronder aanklikken.
Foto's van al de wandelingen in ons "Fotoboek Wandelingen"
Ik loop met Asics Gel Kayano
We fotograferen met de Nikon D80
Mijn mountainbike
Loopkilometers 2009 Januari: 80,7 km (9x) Februari: 30 km (4x) Maart : 26,8 km (3x) April: 6 km (1x) Mei: 74,5 km (8x) Juni: 42,9 km (10x) Juli: 52,8 km (7x) Augustus: 98,7 km (8x) September: 110,2 km (9x) Oktober: 44,8 km (6x) November: 7 km (2x) December: 8 km (2x)
Loopkilometers 2010 Januari: 8 km (2x) Februari: 13 km (3x) Maart : 41,3 km (7x) April: 69,2 km (8x) Mei: 4 km (1x) Juni: 34,7 km (7x) Juli: 55 km (8x) Augustus: 24,8 km (3x) September: 32,6 km (5x) Oktober: 70,9 km (8x) November: 98,3 km (11x) December: 30,6 km (3x)
Loopkilometers 2011 Januari: 53,1 km (8x) Februari: 76 km (9x) Maart : 88,1 km (9x) April: 48,4 km (6x) Mei: 66,6 km (6x) Juni: 47 km (5x) Juli: 0 km (x) Augustus: 27,5 km (5x) September: 0 km (x) Oktober: 13,2 km (3x) November: 0 km (x) December: 41,1 km (9x)
Loopkilometers 2012 Januari: 87,9 km (11x) Februari: x km (x) Maart : x km (x) April: x km (x) Mei: x km (x) Juni: x km (x) Juli: x km (x) Augustus: x km (x) September: x km (x) Oktober: x km (x) November: x km (x) December: x km (x)
Aantal loopkm's 2005: 1082 km Aantal loopkm's 2006: 1571,9 km Aantal loopkm's 2007: 1085,8 km Aantal loopkm's 2008: 1007,7 km Aantal loopkm's 2009: 578,2 km Aantal loopkm's 2010: 482,4 km Aantal loopkm's 2011: 461 km Aantal loopkm's 2012: ?? km
Over wandelen, hardlopen, fotografie en Belgische bieren Van 0 naar 42,2 km! September 2004 beginnen lopen, om overgewicht kwijt te geraken. Inmiddels 2 marathons uitgelopen (Brussel 2006, Cheverny 2007). Hier vertel ik over mijn loopvorderingen, verslagjes over mijn wandeltochten en mijn ontdekkingsreis door de Belgische biercultuur. Maar ook mijn andere hobby's zoals natuur en fotografie, muziek en onze perikelen als lesgever en ongevalssimulanten bij het Rode Kruis komen hier aan bod. Op 28 april 2006 traden Fleur en ik in het huwelijk en gingen daaropvolgend schapenhoeden in Zuid-Frankrijk. Op 23 juni 2007 werd onze dochter Ariadne geboren.
Dit donkerbruine bier lijkt misschien wel wat beter op wijn dan op bier. Dit bier, met smaakevolutie, wordt net zoals de gewone Delirium Tremens driemaal gegist, en wordt gebotteld in het typisch wit bierflesje. Verkrijgbaar zowel in 33cl- als in 75cl-flessen. Zoals de meeste winterbieren heeft Delirium Noël ook een hoog alcoholgehalte van 10%. Door dit hoge alcoholgehalte zakt het schuim redelijk snel in. Het bier heeft een volle smaak, een kruidig aroma en een lange afdronk. Het loopt verrassend goed binnen, heel gevaarlijk voor zulk een straf biertje, als je niet oppast zie je al snel roze olifanten rondhuppelen.
Na de wandeling zondagnamiddag hoeven we niet ver te zoeken naar onze eerste tussenstop.
De Poezenelle, Dikkele
Dikkele kun je beschrijven als een trossel bejaarde huisjes, neergehurkt onder een al even overbejaarde kerktoren, in een wijds landschap van de eerste glooiingen van de Vlaamse Ardennen in de Zwalmstreek. De Poezenelle is een dorpsherberg met een (goedaardige) heksenreputatie, waar mensen samenkomen voor een gezellige babbel, een hapje of een drankje. Buiten de herberg in de brouwerijstraat (!) staat het standbeeld van de brouwer, tussen de twee dorpsherbergen die Dikkele rijk is. Fleur drinkt een lekkere Lumumba, zijnde warme chocomelk met Amaretto, terwijl ik ga voor het lokale streekbier: Zwalmse Tripel vant vat, allen maar hier verkrijgbaar. Het amberkleurig bier met 8% alcoholgehalte is fruitig, met mooie afdronk, en wordt gebrouwen door de proefbrouwerij in Lochristi. Eeuwen geleden behoorde deze streek tot het Graafschap Vlaanderen en daarom wordt het bier gepromoot door Graaf van Vlaanderen, Graaf van Namen en Graaf van Egmond van Zottegem met de uitspraak: Ze keken er naar, zagen dat het goed was, proefden ervan en genoten vaak. Als (gratis) tweede consumptie kiest Fleur krieken op jenever, op grootmoeders wijze, terwijl ik het op een koffie houdt.
Den Hert, Laarne
Deze 215 jaar oude hoeve, omgebouwd tot café ligt op onze terugweg, en is onze volgende halte. Het is een echt volkscafé waar iedereen elkander kent, en waar maar één tafel staat en een zestal plaatsen aan den toog. Zo geraak je al snel aan de praat met de lokale bevolking. Geen speciale bierkaart, alhoewel men hier pils en export schenkt van de lokale Laarnese brouwerij Walrave. Een Duvel kost hier maar 2 , zul je op niet veel plaatsen meer vinden tegenwoordig.
La Mazure, Beervelde
Ondertussen is het al donker en besluiten we onze honger te stillen in Beervelde, een heel goede keuze naar blijkt. Weer een gezellig café, rustige muziek op de achtergrond en vriendelijke bediening, met een zestigtal bieren op de kaart, waaronder alle zes de Belgische trappisten. De spaghetti wordt ons samen met brood geserveerd in ruime porties. Nadien krijgen we een gratis Delirium Tremens vant vat (!) aangeboden. Op mijn vraag krijg ik in plaats ervan de Delirium Noël, het kerstbiertje dat zelfs nog iets straffer is, een gepaste afsluiter voor deze dag.
Zondagmiddag: Munkzwalm Gentbrugse Zwalmvrienden 14 km
We hebben een stralende dag uitgekozen voor onze eerste wandeling van het jaar, een flink winterzonnetje laat de temperatuur tot 7°C opklimmen, en meer dan 2000 wandelaars zijn komen opdagen op deze perfect georganiseerde wandeling. De Zwalmstreek ligt aan de rand van de Vlaamse Ardennen en is een geliefd wandel- en fietsgebied. We verlaten al vrij snel buiten Munkzwalm de verharde weg en volgen een kronkelend GR-pad langs het riviertje de Zwalm, waar de populieren groen van de klimop staan te glimmen in de zon. Afwisselend langs rustige polderwegen en slijkerige veldwegels leidt de wandeling ons door St-Maria-Latem, Paulatem, Beerlegem en Dikkele. De wandeling voert ons van Vlaanderendal tot Hemelrijk, om nog maar enkele straatnamen te noemen. Na een halfuurtje door het heuvelachtig landschap gestapt te hebben, loopt het zweet ons al van de rug. Halfweg nemen we een halfuurtje verpozing en maken een leuke babbel met een wandelend koppel, Stormvogels uit Oostende. We blijven daarna op verharde wegen tot het einde van de wandeling en genieten van het weids landschap. Na iets meer dan drie uur zitten onze eerste 14 kilometers er voor dit jaar op, en we sluiten deze wandeldag af met een tevreden gevoel.
Hoe kun je de Belgische biercultuur beter leren kennen dan via zijn café's? Daarom bracht Bob Hendrickx het boek uit "Originele Café's in Vlaanderen, ondertussen al aan zijn 6de uitgave toe. Tweejaarlijks verschijnt in april een nieuwe editie. Dit caféboek toont maar liefst 332 originele café's om uw dorst te lessen en een praatje te maken aan de toog met de plaatselijke bevolking. Vernieuwend aan deze editie zijn de café's in Londen en Amsterdam, goed combineerbaar met een weekendje aldaar. Ook nieuw is het hoofdstuk met een aantal brouwerijen. Wij nemen dit boek overal mee op onze wandeltochten en naar de loopwedstrijden. Leuk is dat in de meeste zaken op vertoon van het boek een tweede gratis consumptie gegeven wordt, waardoor dit boek 700 waard is! Dit boek is te gebruiken op uw ontdekkingstocht door het mooie Vlaamse land, maar blijf voorzichtig, het bier kan jullie begeesteren!
Wat begon als een lichte irritante keelpijn dinsdagmorgen is nu vanmorgen al serieuze keelpijn en bijna geen stem meer. Dit betekent ook dat ik de rest van de week het lopen mag vergeten. Veel vitamine C, saliethee en keeltabletten, zodat ik snel terug op de been ben.
De voedingsdriehoek, gerealiseerd door het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie (VIG) geeft weer wat we vanaf de leeftijd van 6 jaar gemiddeld per dag zouden moeten eten om voldoende voedingsstoffen in te nemen om gezond te blijven. Elk voedingsmiddel op zich levert een aantal voedingsstoffen. Eén enkel voedingsmiddel levert nooit alle vereiste voedingsstoffen. De voedingsdriehoek heeft zeven groepen voedingsmiddelen die elk hun aandeel leveren in de samenstelling van een gezonde, gevarieerde en evenwichtige voeding. Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs voor het feit dat een evenwichtig voeding hand in hand moet gaan met voldoende beweging. Een duidelijke vertaling voor de consument van het belang van voldoende lichaamsbeweging naast een goede voeding drong zich op. Er werd beslist in april 2005 een beweeglaag in de voedingsdriehoek te integreren. De beweeglaag in de vernieuwde actieve voedingsdriehoek kreeg de benaming lichaamsbeweging en werd toegevoegd onder de watergroep. De beweeglaag is direct onder de watergroep afgebeeld, zonder een spatie te laten. Dit impliceert dat lichaamsbeweging dagelijks essentieel is. De aanbeveling luidt minstens 30 minuten per dag voor volwassenen en minstens 60 minuten voor kinderen en jongeren. De tekeningen in de beweeglaag beelden dagelijks aanbevolen beweegactiviteiten uit die een matige fysieke inspanning vragen, zoals fietsen, stevig doorstappen, traplopen, zwemmen, dansen en balsporten. Bron: www.vig.be. Klik op de tekening voor meer informatie.
Oh ja, er zijn toch nog sportievelingen in mijn familie. Mijn zoontjes (gisteren 9 jaar geworden, hiep hiep hoera!) voetballen nu sinds twee jaar bij de duiveltjes van KSK Kallo. Pieter staat links achteraan en Cédric staat rechts achteraan op de foto.
Maandagavond: DL1 - 11,4 km - 1:07:00 (GHS:130 - 10,21 km/h - 5,88 min/km) Terug op het "winterparcours" met twee maal een viaductje over. "74-75" van "the Connels" klinkt in mijn oren terwijl ik rustig loop. In gedachten keer ik terug naar die tijd, toen ik mijn broek versleet op de schoolbanken. Ik volgde toen dag- en avondonderwijs samen om zo snel mogelijk een aantal diploma's te halen. Ik baalde van de school en de wereld lag voor mijn voeten. Ik was al de eerste maal ziek geweest door 'overmatig' alcoholgebruik, 't zou niet de laatste keer zijn. Mijn grootste interesse ging naar de zus van mijn beste vriend, haar vriendin, diens zus en vriendin, etc.. kortom er werd al wat geëxperimenteerd op het gebied van meisjes, het belangrijkste op de wereld in die periode. Al moet ik bekennen dat de sex sindsdien er alleen maar beter op geworden is. In 1975 componeerde Queen de beste song allertijden, "Bohemian Rapsody" en "One Flew over the Cukoo's Nest"met Jack Nicholson in een glansrol brak alle records als langstdraaiende film in de bioscoop. In oktober begon ik te werken, waar ik nu nog steeds ben, ruim 30 jaar al! Men spreekt dat "de jeugd van tegenwoordig" geen fysiek heeft, wel ik moet bekennen, toen kon ik geen 5 km lopen, had nog nooit meer dan 10 km gewandeld en kon hooguit 100 m zwemmen. De algemene fysiek is er nu zoveel later stevig op vooruit gegaan, hopelijk kan ik dat over 20 jaar ook vertellen (zal wel niet zeker?). Ondertussen hoor ik "In the Year 2525" van Zager & Evans, maar zo ver zullen we het niet brengen.
Have fun translating my webpage into your favorite language. Not always 100% correct, but fun guaranteed!
Ik ben Dirk, 58 jaar oud, en getrouwd met Fleur. Kinderen: Pieter en Cédric (beiden 19 jaar) en Ariadne (69jaar). Onze interesses: wandelen, lopen, fotografie, natuur, reizen, lezen (vnl. SF & Fantasy), spellen, motorrijden, Rode Kruis, muziek, koken (en lekker eten) en Belgische biercultuur. Hoe het allemaal begon: Wandelen: de voorgeschiedenis Hardlopen: de voorgeschiedenis