Alle teksten van deze blog mogen gecopieerd worden en zijn beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL
Omdat de rijen met blogs die ik regelmatig bezoek helemaal onoverzichtelijk werden, zijn deze nu in een apart 'hoekje' ondergebracht, samen met de websites van mijn persoonlijke interesses. Gewoon hieronder aanklikken.
Foto's van al de wandelingen in ons "Fotoboek Wandelingen"
Ik loop met Asics Gel Kayano
We fotograferen met de Nikon D80
Mijn mountainbike
Loopkilometers 2009 Januari: 80,7 km (9x) Februari: 30 km (4x) Maart : 26,8 km (3x) April: 6 km (1x) Mei: 74,5 km (8x) Juni: 42,9 km (10x) Juli: 52,8 km (7x) Augustus: 98,7 km (8x) September: 110,2 km (9x) Oktober: 44,8 km (6x) November: 7 km (2x) December: 8 km (2x)
Loopkilometers 2010 Januari: 8 km (2x) Februari: 13 km (3x) Maart : 41,3 km (7x) April: 69,2 km (8x) Mei: 4 km (1x) Juni: 34,7 km (7x) Juli: 55 km (8x) Augustus: 24,8 km (3x) September: 32,6 km (5x) Oktober: 70,9 km (8x) November: 98,3 km (11x) December: 30,6 km (3x)
Loopkilometers 2011 Januari: 53,1 km (8x) Februari: 76 km (9x) Maart : 88,1 km (9x) April: 48,4 km (6x) Mei: 66,6 km (6x) Juni: 47 km (5x) Juli: 0 km (x) Augustus: 27,5 km (5x) September: 0 km (x) Oktober: 13,2 km (3x) November: 0 km (x) December: 41,1 km (9x)
Loopkilometers 2012 Januari: 87,9 km (11x) Februari: x km (x) Maart : x km (x) April: x km (x) Mei: x km (x) Juni: x km (x) Juli: x km (x) Augustus: x km (x) September: x km (x) Oktober: x km (x) November: x km (x) December: x km (x)
Aantal loopkm's 2005: 1082 km Aantal loopkm's 2006: 1571,9 km Aantal loopkm's 2007: 1085,8 km Aantal loopkm's 2008: 1007,7 km Aantal loopkm's 2009: 578,2 km Aantal loopkm's 2010: 482,4 km Aantal loopkm's 2011: 461 km Aantal loopkm's 2012: ?? km
Over wandelen, hardlopen, fotografie en Belgische bieren Van 0 naar 42,2 km! September 2004 beginnen lopen, om overgewicht kwijt te geraken. Inmiddels 2 marathons uitgelopen (Brussel 2006, Cheverny 2007). Hier vertel ik over mijn loopvorderingen, verslagjes over mijn wandeltochten en mijn ontdekkingsreis door de Belgische biercultuur. Maar ook mijn andere hobby's zoals natuur en fotografie, muziek en onze perikelen als lesgever en ongevalssimulanten bij het Rode Kruis komen hier aan bod. Op 28 april 2006 traden Fleur en ik in het huwelijk en gingen daaropvolgend schapenhoeden in Zuid-Frankrijk. Op 23 juni 2007 werd onze dochter Ariadne geboren.
30-03-2008
Een dagje Brugge
Het was weeral een jaar geleden dat we in Brugge waren. Van het iets betere weertje zaterdag geprofiteerd om een trip naar daar te maken. Spijtig genoeg bleef de zon niet van de partij zodat het maar fris aanvoelde. Na een bezoek aan de nieuwe Dali Xpo (daarover later meer) en de inwendige mens versterkt te hebben gingen we op 'schattenjacht' langs de buitenrand van Brugge. We wandelden van poort tot poort waar we een vijftal 'geocaches' bovenhaalden. Natuurlijk is Brugge ook 'fotogeniek', zodat door ons beiden een heleboel foto's genomen zijn. Hierbij de eerste twee van Fleur.
Zaterdagochtend: DL2 10 km 0:55:30 (10,81 km/h 5,55 min/km)
Eindelijk kwam het zonnetje mooi te voorschijn na de vele regenellende deze maand. Deze ochtend vroeg de baan op voor een loopje langs de Moervaart en het Sint-X-Winkelpad. Het was allerminst rustig langs de Moervaart, eigenlijk een kabaal van jewelste. Niet van mensen, autos of boten maar het gevederd volkje was de dader. In de bomen langs de vaart waren het vooral de zangvogels die concerteerden. Op de Moervaart zelf en in de weilanden merkten we Canadese gans, grauwe gans, aalscholver, meerkoet, waterhoen, bergeend, kauw, kraai, kokmeeuw, wilde eend en nog vele anderen op, waarbij vooral de Canadese ganzen het meeste lawaai maakten. De bedoeling was de 10 kilometer aan 6 min/km te lopen, maar het ging vlotter dan verwacht want na 55,5 minuten stond ik al terug thuis. Voor de eerste maal dit jaar ook zonder knieband gelopen en dat ging ook weeral pijnloos, dus heel tevreden vandaag. Hopelijk blijft het zonnetje nog wat van de partij.
Vorige woensdag waren we actief in Sint-Niklaas in een zaaltje achteraan het jeugdhuis 'De Eglantier'. Daar heb ik twee uur initiatie reanimatie gegeven. Fleur was ook van de partij met het fototoestel en heeft een flink aantal beelden geschoten, hierbij enkele als voorproefje.
Vorige zondag wandelden we in het ten dode opgeschreven (?) polderdorp Doel. We dachten dat in de molen de enige overgebleven horecazaak was tot we dit paviljoen ontdekten. Het is gelegen naast de Schelde, tussen het jachthaventje en het Deurganckdok.
De Spuikom is het clublokaal van de watersportvereniging De Noord en voor iedereen toegankelijk tijdens de openingsuren in het weekend en op feestdagen (van 11u tot 19u). Het was er heel gezellig binnen en we werden er heel hartelijk verwelkomd.
Tijdens de zomermaanden kan men op het terras nabij het water genieten van het zonnetje. Nu bij de wintertemperaturen zorgde een kachel voor meer dan voldoende warmte. We hebben er lekkere pannenkoeken gegeten naar grootmoeders recept en genoten van een verse soep. En waar vindt men nog koffie of een verse soep (met brood en geraspte kaas) voor amper 1 Euro en twee heerlijke pannenkoeken met suiker voor 1,5 Euro?
Als je in het weekend Doel bezoekt is dit alvast de plaats om even uit te rusten. Verdere informatie en fotos kun je vinden op hun website.
Het geocachen bracht ons op Paaszondag in het polderdorpje Doel, zowel op schattenjacht met de GPS als op beeldenjacht met het fototoestel. Doel roept bij velen onder ons nostalgische herinneringen op, zowel als kind lopend en spelend over de dijk als bij de Scheldewijdingsfeesten die we steevast elk jaar bezochten.
Doel wordt voor het eerst vermeld in 1267 als "De Doolen". De precieze betekenis is onduidelijk, mogelijk verwijst het naar de "dalen" in de zin van uitgegraven zandhopen. In de middeleeuwen zouden De Doolen nog eilandjes in de Schelde geweest zijn. Het gebied rond Doel was oorspronkelijk veengebied en maakte deel uit van een brede oost-west georiënteerde veenzone over heel Zeeuws-Vlaanderen en het noorden van Oost-Vlaanderen. Vooral ten noorden van Doel, in wat nu het Verdronken Land van Saeftinghe is, was de veenlaag bijzonder dik. Vanaf de 13e eeuw werd in deze veenzone intensief turf gewonnen. Doel en omliggende gebieden behoorden oorspronkelijk toe aan de heer van Beveren, die de turfwinning stimuleerde. In 1571 werd Doel samen met Kieldrecht een afzonderlijke heerlijkheid.
In oktober 1999 werd gestart met de bouw van het Deurganckdok, dat in juli 2005 werd ingehuldigd. Reeds in het voorjaar van 1999 zijn verdere plannen bekend gemaakt voor een tweede containerdok, het Saeftinghedok, dat dwars over Doel zou komen. De uitvoering daarvan is echter nog onzeker. Indien dit nieuwe dok er komt verdwijnt Doel voorgoed van de kaart.
Twee caches werden gevonden, één (GCDFE5 Walk trough target) na een wandeling doorheen het dorp en de andere (GC181EM Links of rechts?) in het vogelrijk broedgebied tussen Doel en Prosperpolder. Alle fotos zijn van Fleur.
Maandagvoormiddag: DL2 4,1 km 0:23:20 (10,54 km/h 5,69 min/km)
De lente is begonnen, het is Paasmaandag en er lag vanmorgen een pak sneeuw. In de Ardennen is er al enkele dagen sneeuwpret en nu lag ook Vlaanderen onder een sneeuwtapijt. Vooraleer de training aan te vangen in het Heidebos ben ik eerst met het fototoestel even rondgewandeld om deze winterse taferelen op beeld te zetten. Opvallend veel wandelaars in het Heidebos die kwamen genieten van deze toestanden. Een rondje gelopen over de groene route en de neerslag van de voorbije dagen had de paden omgevormd tot slijkpoelen. Na één rondje lopen waren schoenen en kousen doornat, maar de natuur rondom mij op dit moment maakte het allemaal de moeite waard.
Have fun translating my webpage into your favorite language. Not always 100% correct, but fun guaranteed!
Ik ben Dirk, 58 jaar oud, en getrouwd met Fleur. Kinderen: Pieter en Cédric (beiden 19 jaar) en Ariadne (69jaar). Onze interesses: wandelen, lopen, fotografie, natuur, reizen, lezen (vnl. SF & Fantasy), spellen, motorrijden, Rode Kruis, muziek, koken (en lekker eten) en Belgische biercultuur. Hoe het allemaal begon: Wandelen: de voorgeschiedenis Hardlopen: de voorgeschiedenis