Alle teksten van deze blog mogen gecopieerd worden en zijn beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL
Omdat de rijen met blogs die ik regelmatig bezoek helemaal onoverzichtelijk werden, zijn deze nu in een apart 'hoekje' ondergebracht, samen met de websites van mijn persoonlijke interesses. Gewoon hieronder aanklikken.
Foto's van al de wandelingen in ons "Fotoboek Wandelingen"
Ik loop met Asics Gel Kayano
We fotograferen met de Nikon D80
Mijn mountainbike
Loopkilometers 2009 Januari: 80,7 km (9x) Februari: 30 km (4x) Maart : 26,8 km (3x) April: 6 km (1x) Mei: 74,5 km (8x) Juni: 42,9 km (10x) Juli: 52,8 km (7x) Augustus: 98,7 km (8x) September: 110,2 km (9x) Oktober: 44,8 km (6x) November: 7 km (2x) December: 8 km (2x)
Loopkilometers 2010 Januari: 8 km (2x) Februari: 13 km (3x) Maart : 41,3 km (7x) April: 69,2 km (8x) Mei: 4 km (1x) Juni: 34,7 km (7x) Juli: 55 km (8x) Augustus: 24,8 km (3x) September: 32,6 km (5x) Oktober: 70,9 km (8x) November: 98,3 km (11x) December: 30,6 km (3x)
Loopkilometers 2011 Januari: 53,1 km (8x) Februari: 76 km (9x) Maart : 88,1 km (9x) April: 48,4 km (6x) Mei: 66,6 km (6x) Juni: 47 km (5x) Juli: 0 km (x) Augustus: 27,5 km (5x) September: 0 km (x) Oktober: 13,2 km (3x) November: 0 km (x) December: 41,1 km (9x)
Loopkilometers 2012 Januari: 87,9 km (11x) Februari: x km (x) Maart : x km (x) April: x km (x) Mei: x km (x) Juni: x km (x) Juli: x km (x) Augustus: x km (x) September: x km (x) Oktober: x km (x) November: x km (x) December: x km (x)
Aantal loopkm's 2005: 1082 km Aantal loopkm's 2006: 1571,9 km Aantal loopkm's 2007: 1085,8 km Aantal loopkm's 2008: 1007,7 km Aantal loopkm's 2009: 578,2 km Aantal loopkm's 2010: 482,4 km Aantal loopkm's 2011: 461 km Aantal loopkm's 2012: ?? km
Over wandelen, hardlopen, fotografie en Belgische bieren Van 0 naar 42,2 km! September 2004 beginnen lopen, om overgewicht kwijt te geraken. Inmiddels 2 marathons uitgelopen (Brussel 2006, Cheverny 2007). Hier vertel ik over mijn loopvorderingen, verslagjes over mijn wandeltochten en mijn ontdekkingsreis door de Belgische biercultuur. Maar ook mijn andere hobby's zoals natuur en fotografie, muziek en onze perikelen als lesgever en ongevalssimulanten bij het Rode Kruis komen hier aan bod. Op 28 april 2006 traden Fleur en ik in het huwelijk en gingen daaropvolgend schapenhoeden in Zuid-Frankrijk. Op 23 juni 2007 werd onze dochter Ariadne geboren.
04-08-2010
Weekendtip: Opendeurdagen bij brouwerij Slaghmuylder
Volgend weekend zijn er bij brouwerij Slaghmuylder opendeurdagen. Onder andere Witkap Pater kan er gedegusteerd worden. Meer info vind je door op de affiche te klikken.
Canisvliet is een poldergebied en natuurreservaat bij Westdorpe in de Nederlandse gemeente Terneuzen (Zeeland). Het totale gebied is 450 hectare groot. Hiervan is het natuurontwikkelingsbied 100 hectare.
Het gebied was ooit een zijarm van de Honte. Na de sluiting van de Graafjansdijk (1790) en de Sasdijk kon het deels worden drooggelegd. Het bleef onbewoond landbouwgebied, met brak water. Begin jaren zestig vond een ruilverkaveling plaats. De ornitholoog Johan van den Steen uit Sas van Gent wist te verhinderen dat het gebied werd opgespoten met grond die vrijkwam bij de verbreding van het Kanaal van Gent naar Terneuzen.
De Canisvlietkreek werd een natuurreservaat. Eind jaren negentig werd de kreek gesaneerd, nadat de waterkwaliteit decennia was verslechterd door lozingen van sterk vervuild water vanuit België via de Reigerskil.
De GR5A loopt doorheen het reservaat, met een extra lus (totaal 3,5 km).
Weer een week van rugpijn, nadat ik mij vorige week zaterdag geforceerd had door gebukt te werken thuis. Maandag nog naar het werk gesukkeld maar daarna thuis moeten blijven. Een reeks spuiten bij de dokter en daarna tot donderdag pijnstillers genomen. Rusten is het enige dat helpt. Dus was er weeral een week rust tussen beide looptrainingen.
Zaterdagnamiddag 24 juli: DL1 - 6 km - 0:35:30 (10,1 km/h - 5:55 min/km - GHS 132) De Siesmeersroute gelopen in het domein Puyenbroeck. Deze is maar een 5,5 km lang, door mij 500 meter te mislopen kwam ik op 6 km uit.
Zaterdagmiddag 31 juli: DL1 - 8,8 km - 0:53:30 (9,9 km/h - 6:05 min/km - GHS 125) Deze maal met Fleur en Ariadne op de fiets als begeleiders een loopje gedaan na een week (verplichte) rust. Het ging redelijk, maar duidelijk merkbaar dat de conditie niet opperbest is omdat na 6 kilometer de hartslag gestaag omhoog ging, logisch eigenlijk en niet te hoog om ongerust te zijn.
De volgende foto's heb ik op een "parking" genomen in Zuid-Frankrijk waar deze Peugeot 203 (bouwjaar 1955-1957) langdurig geparkeerd stond sinds 12 jaar.
De Via Domitia was de eerste heirbaan die aangelegd werd in Gallië. De baan werd aangelegd in 118 voor Chr. door de proconsul Gnaeus Domitius Ahenobarbus, samen met de eerste Romeinse kolonie in Gallië, het hedendaagse Narbonne. De weg was een strategisch belangrijke verbinding.
De via Domitia verbond Italië met Spanje. De baan kruiste de Via Aquitania, die naar de Atlantische Oceaan leidde, in Narbonne.
Wij bezochten via een aantal geocaches langs deze Via Domitia een aantal overblijfselen, leuke stadjes en oude Romeinse bruggen (al of niet herbouwd).
(GC1MV8W)Le Pont Romain de l'Aiguebelle te Cereste is een Romeinse brug van 6,50 m hoog en 36 m lang, en bestaat uit twee bogen van ongeveer 6 meter in diameter. Eigenlijk werd deze brug herbouwd in de 18de eeuw.
(GC1MV8P)Montjustin is een klein dorpje in de Luberon tussen la vallée de lAiguebelle en la vallée de lEncrème. Men vind er ook nog resten van het middeleeuws versterkt fort. Bovendien vind men daar op de kleine begraafplaats het graf van de bekende Franse fotograaf Henri Cartier-Bresson, mede oprichter van het fotografen-coöperatief Magnum in 1947.
(GC1MV8H)Villemus was het volgende dorpje op onze tocht. Vanaf de kerk Saint-Étienne, gebouwd in de 17de eeuw hadden we een prachtig zicht op de omgeving.
(GC1N5PG)Le gué du Reculon. Naast het gebruik van veerboten en boten op rivieren en grote rivieren, bouwden de Romeinen bruggen of doorwaadbare passages (des gués) op kleinere stromen. Le gué du Reculon is een van de weinige Romeinse overblijfselen van dit type. Het bestaat uit een heuvelrug gevormd door 34 grote kalkstenen blokken, waarop een geplaveide weg kwam. Deze passage is 25 m lang en 6-7 m hoog.
(GC1MV8Y)Pont Julien is een Romeinse brug, gedateerd in het jaar 3 voor Chr., aan de monding van de bergpas van Roquefure, 5 km ten noorden van Bonnieux (Vaucluse, Zuid-Frankrijk) en 8 km ten westen van de Stad Apt. De brug was gelegen op de Via Domitia. Hij is 80 meter lang met een spanwijdte van 46 m, 6 m breed, met een hoogte van 11,50 m. Het bestaat uit drie halfronde bogen, de centrale boog die hoger ligt dan die van de noord-en zuidkant, en de palen zijn voorzien van grote boogramen om de doorstroming te vergemakkelijken tijdens overstromingen.
Categorie:Geocaching Tags:Provence, Luberon, Via Domitia
Het eerste fotoalbum van onze vakantie 2010 is online. We wandelden in de voormalige okergroeven van Rustrel (Vaucluse), genaamd 'Le Colorado Provençal', de foto's maken je meteen duidelijk van waar deze benaming komt. Klik op de foto om het album te bekijken.
Categorie:wandelen Tags:Provence, Le Colorado Provençal, Rustrel
Zoals reeds eerder vermeld wandelden we woensdag de Grenskrekentocht te Lapscheure, een organisatie van "Levenslijn team Damme". Dit was ook een 'Chimay-wandeling', zoals we zagen toen we aan de grote starttent toekwamen. Het was een beetje wisselvallig weer met kans op regen, vandaar waarschijnlijk de tegenvallende opkomst, maar iets meer dan 800 wandelaars. De afwezigen hadden ongelijk want we kregen een mooie tocht voorgeschoteld, de zon was van de partij en op de organisatie was niks aan te merken. De tocht voerde ons voorbij kreken, polders en doorheen mooie dreven, veelal 'trage wegen' of rustige banen. Wij volgden ook verschillende malen GR-paden, ik denk op de GR 5A. Nabij de rustplaats hadden we tot groot plezier van Ariadne nog een onverwachte ontmoeting met Zeppe & Ziggy, waarbij ze samen op de foto gingen. Op het einde kregen we nog een mooie oversteek over de Damse Vaart, waarbij we de overzetboot 'Kobus' zelf moesten bedienen. Na een wandeling van 11 km kwamen we terug bij de startplaats en de zon was ook terug van de partij zodat we nog uitgebreid hebben kunnen nagenieten met enkele Chimay's. Het volledige fotoalbum is te bekijken door op de foto te klikken.
De Gentse Buitenband is in het Gentse en reeds in een bredere omgeving vooral gekend als de belangrijkste jaarlijkse fietsmanifestatie in de provincie Oost-Vlaanderen.
Met de klassieke Gentse Buitenband, in een lus rond Gent over een afstand van 80 km, wordt werkelijk het mooiste getoond van wat overblijft van landelijk groen in de rand van Gent. De vier startplaatsen te Drongen, Wondelgem, Desteldonk en Zwijnaarde en de stopplaatsen van de diverse routes (25km, 45km, 80km) zijn telkens op boerderijen, waar volop gefeest wordt en men de landelijke gastvrijheid kan ervaren.
Wij verkozen vandaag om te starten in Wondelgem van waaruit we de Papaverroute (25 km) fietsten. Zodra we de drukte van Wondelgem uit waren werden we langs rustige banen en trage wegen doorheen de velden gestuurd, langs Sleidinge, Kluizen, Ertvelde, Wippelgem, Evergem en zo terug richting startplaats.
We fietsten doorheen het park van het Kasteel van Wippelgem waar we een extra stop hielden in Het Hoveniershuis, een gezellig en authentiek eet- en koffiehuis met een speciale theekaart, een uitgebreide koffiekaart, heerlijke pannenkoeken en zes verschillende trappisten op de kaart.
Ariadne had er al snel een speelgenoot gevonden
Bij aankomst op Hoeve Lootens konden we genieten van Oost-Vlaamse kleinkunst en andere muziek, kregen we een bloemetje mee (en Ariadne stoepkrijt) en dronken we een Augustijn, waarna we tevreden terug huiswaarts trokken.
Ondertussen een is er een volle week voorbij sinds onze terugkomst in België, en ben ik ook alweer terug aan het werk. Stilte op de blog maar niet thuis. Wat hebben we ondertussen gedaan? Twee maal gaan eten op restaurant, twee barbecues, twee maal gelopen, drie maal gefietst en één wandeling gemaakt. Een overzichtje: Donderdagmiddag 15/07: DL1 - 9,5 km - 0:56:40 (10,1 km/h - 5:57 min/km - GHS 131) Vanaf thuis richting Puyenbroeck, doorheen het domein en dan via Kalvebrug en Moervaart terug naar huis. Vlotjes, alhoewel ik de kniepijn in de rechtse knie steeds blijf voelen. Vrijdag 16/07: Met de mountainbike en fietskar langs Turfmeersen en Moervaart richting Moerbeke-Waas en terug, goed voor 24 km. Zaterdag 17/07: Avondje uit samen met vrienden, gaan eten in de 'Velvet Lounge', Antwerpen-Zuid. Heel lekker! Zondagmiddag 18/07: BBQ van de Wa-Waa, en een beetje reünie van de eerste kleuters van de kinderopvang te Vrasene (op de foto Ariadne met Stefanie).
Zondagavond: DL1 - 8 km - 0:47:50 (10 km/h - 5:58 min/km - GHS 141) Kwestie van de overtollige 'feestkilo's' er af te lopen Het was nog heel warm en daarom in het Heidebos gaan lopen om toch wat schaduw te hebben. Over de rode en groene route en een kleine lus op de gele route. Door de warmte was de hartslag ook hoger dan anders. Maandag 19/07: Eerste werkdag na de vakantie, meteen met de fiets gependeld tussen Wachtebeke en Kemzeke. Maandagochtend: MTB - 18 km - 0:46:45 (23 km/h - GHS 122) Maandagavond: MTB - 20 km - 0:49:00 (24,2 km/h - GHS 131) Dinsdagnamiddag 20/07: Barbecue in Hengstdijk met de gehele familie om de 78ste verjaardag van mijn moeder te vieren. Woensdag 21/07: Chimay-wandeling te Lapscheure. 11 km gewandeld en daarna een beetje blijven hangen in de Chimay . Vooraleer naar huis gegaan dan maar gaan eten in het nabijgelegen Damme.
Donderdag 22/07: Weer gefietst tussen Wachtebeke en Kemzeke. Deze keer tegen wind 's avonds en na 10 km (in 25 min) moest ik toch wat gas terug nemen. Gelukkig kon ik de laatste kilometers in het wiel hangen van iemand met de koersfiets zodat het tempo meteen omhoog ging. Aan de Terwestbrug stonden Fleur en Ariadne me op te wachten. Ariadne met haar eerste fiets die ze vorige week voor haar verjaardag gekregen heeft. Samen zijn we naar huis gefietst zodat onze meid toch al meteen 2,5 km gefietst heeft voor de eerste maal. Donderdagochtend: MTB - 18 km - 0:47:00 (23 km/h - GHS 121) Donderdagavond: MTB - 18,5 km - 0:47:25 (23,4 km/h - GHS 128) De weegschaal duidt zowel bij Fleur als bij mij 4 kilo te veel aan, maar met nog twee verjaardagsfeestjes in het verschiet deze maand, zal van afvallen nog niet veel in huis komen.
Montfuron is een rustig dorpje in een mooie natuurlijke omgeving. Hier staat de enige nog werkende windmolen van de regio (gebouwd in de 17de eeuw en gerestaureerd in 1971-1980). Om hem te bezichtigen moet je de sleutels bij het gemeentehuis afhalen.
Op een andere heuvel staat een oriëntatietafel met de namen van de plaatselijke winden. De beruchte Mistral, die zowel de lucht als de bodem schoon blaast, staat hier vermeld als de "Manjo Fango", de "moddervreter".
Het uitzicht overspant hier zes departementen.
Het was puffen toen we de twee korte wandelingen de heuvels opgingen want de temperaturen lagen donderdag boven de 35°C en op weg naar boven waren er weinig schaduwrijke plaatsen.
Het dorp Banon was voor ons zeker een bezoek waard en niet enkel voor zijn lekkere kaas, want die kan op elke Provencaalse markt gekocht worden.
De Banon is een zachte Franse kaas met een onbewerkte korst die 's zomers van geitenmelk gemaakt wordt en 's winters van schapenmelk. De kaas kan ook het jaar rond van koeienmelk gemaakt worden. De wrongel wordt in kastanjebladeren gewikkeld en geïmpregneerd met eau de vie. Groene bladeren impliceren een verse kaas, gedroogde bladeren een gerijpte kaas. De kaas wordt omwikkeld met raffia. De Banon kan nog op diverse manieren behandeld worden, bijvoorbeeld met kruidnagel, met tijm, met rozemarijn, met laurier, met peper. De rijping van de kaas vindt plaats in de open lucht, in de schaduw aan de noordkant van een huis. De kaas wordt maar in een kleine hoeveelheid aangemaakt, slechts een beperkt aantal producenten kan de kaas leveren.
Sinds 2003 heeft de Banon het AOC keurmerk. "Banon" is sedert juni 2007 een beschermde oorsprongsbenaming in de Europese Unie.
De naam van de kaas is afgeleid van een dorpje Banon in het departement Alpes-de-Haute-Provence. Het dorp ligt tegen een heuvel aan het einde van de hoge valei van de Coulon (Calavon) op het plateau d'Albion, tussen de montagne de Lure en de Mont Ventoux.
De oude stad is heel pittoresk, met smalle kasseistraatjes en oude huizen waarvan de meeste zeer goed zijn gerestaureerd. Van de vestingmuren zijn sommige delen nog bewaard gebleven. Na een klim uit het moderne centrum ligt boven op de heuvel de 17e eeuwse Romaanse kerk St.-Marc.
De heuvel biedt een mooi uitzicht op de omliggende vallei, met in het oosten de Montagne de Lure.
In de vallei liggen verschillende lavendelvelden en enkele kleine distillerijen.
Twee troeven die wij een bezoek waard vonden:
Ten eerste de grote Librairie Le Bleuet, 800 m2 met 100.000 verschillende titels en alles kon blijkbaar ook gekocht worden.
Ten tweede La Brindille Melchio, een charcuterie waar worsten in vele variëteiten aan de lopende meter kon gekocht worden.
We maakten een kleine (klim)wandeling naar de oude stad waar we genoten van het uitzicht. Daarna dronken we in een lokaal cafeetje (Café de l'Union') in de schaduw, tussen de lokale bevolking, een pastis.
Temperaturen rond de 35°C en volop zon, dus grote wandelingen zitten er niet in deze week. Als ik 's morgens op tijd (7 uur) uit bed geraakte werd er wel gelopen, na acht uur was het reeds te warm. Elk loopje werd beëindigd met een duik in het zwembad.
Maandagochtend: HL - 6 km - 0:38:25 (9,4 km/h - 6:24 min/km - GHS 129) Weer langs de GR 653D en dan richting bos hogerop, maar weldra ging de baan over in een met stenen bezaaid 'wandelpad' zodat lopen te moeilijk werd.
Donderdagochtend: HL - 4,7 km - 0:30:10 (9,3 km/h - 6:25 min/km - GHS 128) Deze maal een andere route uit het dorp gevolgd maar het bleek de zwaarste uit de omgeving te zijn. Eerst 1,5 km tamelijk stijl omhoog waarna de weg stopte. Een stuk verder omhoog, minder stijl deze keer, langs een wandelpad zodat het meer 'trailrunning' werd. Daarna kwam ik op een onverharde weg die terug omlaag naar de baan liep en verder bergaf tot in het dorpscentrum. Even vocht bijgetankt aan de fontein tussen de marktkramers die hun kramen aan het opstellen waren. Daarna ter afkoeling het zwembad in.
Zaterdagochtend: HL - 7 km - 0:42:15 (9,9 km/h - 6:02 min/km - GHS 134) Voor de eerste maal in twee weken was de zon verstopt achter zware bewolking, zodat gevoelsmatig het 10°C koeler leek, beter om te lopen dus. Weer een andere route uit het dorp genomen, de GR653D de andere kant op. Op en af gaande baan die pas op onverharde weg overging na 2,7 km. Daar voelde ik wel opeens warme adem in mijn nek en toen ik mij omdraaide bleek een hond zo groot als een kalf achter me te lopen. Hij schrok gelukkig al even erg als mij en bleef op afstand, was niet echt een held ondanks zijn grootte. Op de terugweg kwam ik hem weer voorbij maar hij bleef mij deze keer op een afstand volgen, gelukkig maar. Toen ik in het dorp weer mijn dorst leste aan de fontein brak de zon alweer door en het zou laterweer dik boven de 30°C warm worden.
Het laatste dat we verwachtten aan te treffen in Moustiers-Ste-Marie was een lokale brouwerij.
Dit dorpje is vooral bekend om zijn faience en ligt nabij de Gorges de Verdon. Sinds een zestal jaren wordt er door een lokale imker ook bier gebrouwen (telkens 800 liter) met honing.
In een lokaal brasserietje Saveurs et Nature in de schaduw hoog in het dorp kan men er genieten van verse fruitsap, milkshakes, maar ook een lekker likeurtje of biertje (vant vat) allebei op basis van hun eigen honingproductie.
Bière du Verdon zelf (dat enkel hier te verkrijgen is) is een lekker amberkleurig ongefilterd bier, met een lichtzoete afdronk. Fleur proefde de likeur die een beetje als Porto smaakte, ook lekker. Ariadne was ondertussen in dromenland verzeild (foto).
Categorie:cafe en bier Tags:Provence, Bière du Verdon
Het plateau van Valensole is rond deze tijd het mooist om te bezoeken, zowel goudgele korenvelden als paarse lavendel zover het oog reikt.
Lavendel en Lavandin (gecultiveerd en een hoger rendement gevend) worden tegenwoordig overvloedig gekweekt in de Provence, want het klimaat en de kalkhoudende grond zijn hiervoor bijzonder geschikt.
De inplanting van deze planten op het plateau van Valensole en langs de weg naar Digne begon in de 19de eeuw, als gevolg van de geleidelijke achteruitgang van de graangewassen.
Fontaine-de-Vaucluse is een van de toeristische trekpleisters van de Vaucluse. Boven het dorp ziet men de restanten van een kasteel uit de 11de eeuw, maar dat is niet de belangrijkste attractie.
De met winkels bezaaide voetgangersweg volgt het water tot aan de bron. Deze bron is de voeding van de rivier de Sorgue.
Men is al langer dan een eeuw bezig om de herkomst van de bron te ontdekken.
Hoe diep is die grot dan wel niet ? Vanaf 1878 zijn 16 pogingen gedaan om dat uit te vissen.
In 1878 dook ene Ottonelli in een duikerpak en wist tot op een fabelachtige diepte van 23 meter te komen.
In 1955 wist de bekende Cousteau een diepte te halen van 74 meter.
In 1985 ging een onbemand vaartuig of duikrobot, tot maar liefst 308 meter.
Het zou op een zandachtige bodem terecht gekomen zijn.
Maar dan nog is niet met zekerheid vastgesteld waar al dat water vandaan komt. De loop van het ondergrondse waternet en de constante waterstroom (gemiddeld 630 m3 het is een van de grootste bronnen van de wereld) blijven een raadsel. Specialisten blijven zich verbazen over zowel de hoge waterstand (tot 90 m3 per seconde) als de constante waterstroom in het droge seizoen.
Die rivier heeft zoveel stroming dat er vele watermolens door aangedreven kunnen worden.
Het vermoeden bestaat dat bijna de hele Vaucluse, ondergronds, al zijn water naar dit ene punt laat gaan (in de bodem gezakt regenwater en smeltwater van de Mont Ventoux, de bergen van de Vaucluse en de Montagne de Lure).
Er werd niet alleen gezond, gezwommen en gewandeld maar ook gelopen in de Provence. Om de twee dagen werd er gelopen rond het dorp Reillanne waar we verbleven.
Zondagochtend: HL - 4 km - 0:24:30 (9,8 km/h - 6:06 min/km - GHS 126) Een eerste verkennend heuvelloopje dat best meeviel. Er wordt altijd gelopen tussen 7 en 8 uur 's morgens omdat het anders te warm wordt.
Dinsdagochtend: HL - 5,7 km - 0:35:45 (9,5 km/h - 6:17 min/km - GHS 131) Deze maal een iets zwaarder en langer parcours gelopen, rustig tempo en ook de hartslag bleef laag.
Donderdagochtend: HL - 5,3 km - 0:32:00 (9,9 km/h - 6:03 min/km - GHS 129) Een volledig ander parcours gevolgd over de GR653D route. De eerste 2,5 kilometer ging het enkel bergop maar hier was er minder druk verkeer en halfweg kon ik genieten van een mooi uitzicht. Deze route zal ik in de toekomst wel meer lopen.
Hierboven een 'crisisorkestje' op de markt in Forcalquier, dat goede muziek speelde op een aantal muziekinstrumenten gemaakt van 'junk'.
Have fun translating my webpage into your favorite language. Not always 100% correct, but fun guaranteed!
Ik ben Dirk, 58 jaar oud, en getrouwd met Fleur. Kinderen: Pieter en Cédric (beiden 19 jaar) en Ariadne (69jaar). Onze interesses: wandelen, lopen, fotografie, natuur, reizen, lezen (vnl. SF & Fantasy), spellen, motorrijden, Rode Kruis, muziek, koken (en lekker eten) en Belgische biercultuur. Hoe het allemaal begon: Wandelen: de voorgeschiedenis Hardlopen: de voorgeschiedenis