Alle teksten van deze blog mogen gecopieerd worden en zijn beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL
Omdat de rijen met blogs die ik regelmatig bezoek helemaal onoverzichtelijk werden, zijn deze nu in een apart 'hoekje' ondergebracht, samen met de websites van mijn persoonlijke interesses. Gewoon hieronder aanklikken.
Foto's van al de wandelingen in ons "Fotoboek Wandelingen"
Ik loop met Asics Gel Kayano
We fotograferen met de Nikon D80
Mijn mountainbike
Loopkilometers 2009 Januari: 80,7 km (9x) Februari: 30 km (4x) Maart : 26,8 km (3x) April: 6 km (1x) Mei: 74,5 km (8x) Juni: 42,9 km (10x) Juli: 52,8 km (7x) Augustus: 98,7 km (8x) September: 110,2 km (9x) Oktober: 44,8 km (6x) November: 7 km (2x) December: 8 km (2x)
Loopkilometers 2010 Januari: 8 km (2x) Februari: 13 km (3x) Maart : 41,3 km (7x) April: 69,2 km (8x) Mei: 4 km (1x) Juni: 34,7 km (7x) Juli: 55 km (8x) Augustus: 24,8 km (3x) September: 32,6 km (5x) Oktober: 70,9 km (8x) November: 98,3 km (11x) December: 30,6 km (3x)
Loopkilometers 2011 Januari: 53,1 km (8x) Februari: 76 km (9x) Maart : 88,1 km (9x) April: 48,4 km (6x) Mei: 66,6 km (6x) Juni: 47 km (5x) Juli: 0 km (x) Augustus: 27,5 km (5x) September: 0 km (x) Oktober: 13,2 km (3x) November: 0 km (x) December: 41,1 km (9x)
Loopkilometers 2012 Januari: 87,9 km (11x) Februari: x km (x) Maart : x km (x) April: x km (x) Mei: x km (x) Juni: x km (x) Juli: x km (x) Augustus: x km (x) September: x km (x) Oktober: x km (x) November: x km (x) December: x km (x)
Aantal loopkm's 2005: 1082 km Aantal loopkm's 2006: 1571,9 km Aantal loopkm's 2007: 1085,8 km Aantal loopkm's 2008: 1007,7 km Aantal loopkm's 2009: 578,2 km Aantal loopkm's 2010: 482,4 km Aantal loopkm's 2011: 461 km Aantal loopkm's 2012: ?? km
Over wandelen, hardlopen, fotografie en Belgische bieren Van 0 naar 42,2 km! September 2004 beginnen lopen, om overgewicht kwijt te geraken. Inmiddels 2 marathons uitgelopen (Brussel 2006, Cheverny 2007). Hier vertel ik over mijn loopvorderingen, verslagjes over mijn wandeltochten en mijn ontdekkingsreis door de Belgische biercultuur. Maar ook mijn andere hobby's zoals natuur en fotografie, muziek en onze perikelen als lesgever en ongevalssimulanten bij het Rode Kruis komen hier aan bod. Op 28 april 2006 traden Fleur en ik in het huwelijk en gingen daaropvolgend schapenhoeden in Zuid-Frankrijk. Op 23 juni 2007 werd onze dochter Ariadne geboren.
Deze maal nog eens met ons originele cafes-boek weggeweest. We hebben maar één café gedaan en een paar uurtjes blijven hangen in het Waterhuis aan de bierkant te Gent. Altijd gezellig en druk, er kwamen net twee plaatsen vrij toen we binnenkwamen. We hebben een aaantal onbekende biertjes gekozen uit de bierkaart van 150 verschillende bieren (waaronder 14 op de tap!) Het huisbier Gandavum kregen we gratis (met het boek). Een leuk avondje uit met bij de biertjes wat kaas, salami en Gentse kop met Tierenteyn-mosterd. Er komt trouwens heel binnenkort een nieuwe editie uit voor Oost- en West-Vlaanderen, voor meer info contacteer Bob Heyndrickx.
Meer over de speciale biertjes: GANDAVUM DRY HOPPING Een blond volmoutbier van 7,5%, lichtjes troebel en EXCLUSIEF van het vat te proeven in Het Waterhuis aan de Bierkant!!! Volmoutbier wil zeggen dat enkel 100% mout gebruikt wordt bij de bereiding van het bier, dus zonder toevoeging van suikers, enkel een minimale hoeveelheid voor de nagisting! Mout is een basisbestanddeel voor het brouwen van bier en ontstaat door het laten kiemen van gerst. Door dit ontkiemen worden enzymen geproduceerd in de gerstkorrel en die zijn nodig omdat gist enkel van suiker alcohol kan maken! Dry hopping, in het Nederlands ook wel drooghoppen genoemd, is het toevoegen van hop na het koken om het hoparoma te verhogen. GANDAVUM Dry Hopping wordt gebrouwen met pilsmout en Munich, als hopsoorten worden Tomahawk en Willamette gebruikt en de dry hopping gebeurt eveneens met Willamette. Het bier wordt in opdracht gebrouwen bij De Proefbrouwerij uit Lochristi. Resultaat: een stevige doordrinker met fruitige(gist) en bitterige smaak en bitterdroge afdronk. Onze beoordeling: weeral een lekker fruitig bier met een licht bittere afdronk.
De legende achter Brugse Zot... Om Maximiliaan van Oostenrijk hartelijk welkom te heten in hun trotse stad lieten de Bruggelingen een bonte stoet uitbundige feestvierders en zotten voorbijtrekken. Toen ze hem na afloop om een nieuw zothuis vroegen, riep hij uit: Ik heb hier vandaag alleen zotten gezien. Brugge is zo al één groot zothuis! Sindsdien dragen de Bruggelingen de bijnaam van Brugse Zotten, ook gekend als Brugse Jonckers. Het bier: Brugse Zot is een goudblond bier met een rijke schuimkraag en een fruitig aroma. Het bier wordt gebrouwen in brouwerij Halve maan, Brugge, met 4 verschillende moutsoorten en 2 aromatische hopvariëteiten die het bier een unieke smaak geven. Met het alcoholgehalte van 6 % Vol is het een evenwichtig doordrinkbier met karakter. Brugse Zot is een natuurlijk bier, dat ontstaat uit een selectie van alleen de beste ingrediënten. De hergisting op fles zorgt er bovendien voor dat het bier een langere natuurlijke houdbaarheid heeft. Brugse Zot is een levend bier met smaakevolutie. Onze beoordeling: een goede doordrinker met een lange afdronk, lekker.
SLAGHMUYLDER'S PAASBIER erkend als STREEKPRODUCT. Brouwerij Slaghmuylder is een familiale brouwerij die traditie, authenticiteit en vakkundigheid hoog in het vaandel dragen. Het streekproductenlabel wordt door de VLAM toegekend op basis van zeer strikte criteria: Dit zijn verse of verwerkte producten gemaakt met streekeigen grondstoffen of die als streekeigen worden beschouwd. Ze moeten bekend staan als een streekeigen product, in de streek bereid worden, én een langdurige of een historische bekendheid genieten. Het label van streekproduct voor Slaghmuylders Paasbier is voor Brouwerij Slaghmuylder dan ook een mooie erkenning voor een traditie die al meer dan 50 jaar in ere gehouden wordt. Na de vastenperiode werd in Vlaanderen Pasen passend gevierd met een zwaarder bier, en dit niet alleen bij de Trappisten maar ook bij de lokale kleine brouwers. Slaghmuylders Paasbier wordt sterker gehopt, met hop uit Aalst en omstreken, en kent een langere lagering, dit betekent dat men het bier op een lage temperatuur gedurende een tweetal maanden laat rusten. Brouwerij Slaghmuylder brengt dit bier enkel rond de Paasperiode op de markt, een seizoensgebonden biertje dus. Slaghmuylders Paasbier is blond, parelend en hoppig en wordt ideaal geschonken bij 8°C. Onze beoordeling: een lekker biertje met een kruidige smaak.
Reacties op bericht (2)
06-04-2006
Brugse Zot !
Toevallig gisteren ook Brugse Zot gedegusteerd ! Het
is het bier van de maand van de Limburgse Biervrienden ... niet slecht
maar daar hou ik het bij .... mijn misgroeide trappistenpassie hé ....
ik drink trouwens ook ni graag Duvel .... sorry hé !
groeten uit de Kempen
Vader Abt & Tante Nonneke
06-04-2006 om 20:00
geschreven door Vader Abt
Sante
Een leuk idee om deze zomer eens te doen ... Gent bezoeken en eindigen met een goei pint.
06-04-2006 om 19:54
geschreven door michael
Have fun translating my webpage into your favorite language. Not always 100% correct, but fun guaranteed!
Ik ben Dirk, 58 jaar oud, en getrouwd met Fleur. Kinderen: Pieter en Cédric (beiden 19 jaar) en Ariadne (69jaar). Onze interesses: wandelen, lopen, fotografie, natuur, reizen, lezen (vnl. SF & Fantasy), spellen, motorrijden, Rode Kruis, muziek, koken (en lekker eten) en Belgische biercultuur. Hoe het allemaal begon: Wandelen: de voorgeschiedenis Hardlopen: de voorgeschiedenis