Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  26-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 juli Waterki-Jef
  Klik op de afbeelding om de link te volgen L'histoire se répète. De geschiedenis herhaalt zich... Toen wij lang geleden met onze boot jaarlijks naar het Gardameer kwamen waren het vooral de kinderen ( en vriendjes ) die zich uitgebreid konden uitleven bij het waterskiën. En nu zoonlief al sedert enkele jaren dezelfde vakantiestek heeft uitgekozen om met zijn eigen gezinnetje naar toe te komen, ook met de boot achter de wagen, zien we dat ook de kleinkinderen er even goed van kunnen genieten. Jefke is alleszins een fervente beoefenaar. Het monoskiën wil nog niet zo goed vlotten, dat lukt ook wel een van de volgende dagen, maar op twee skis probeert ie zelfs regelmatig de boot voorbij te steken, zoals te zien is op deze foto. 

  26-07-2016 om 23:42 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 juli Parco delle cascate di Molina
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Na al die jaren Garda Meer zijn we er toch nog in geslaagd in de omgeving een toeristische attractie te vinden waar we nog nooit eerder van gehoord hadden, laat staan er geweest waren. Daar hebben we vandaag iets aan gedaan... Il parco delle cascate di Molina, het watervallen-park van Molina, zo'n 30 km van Lazise verwijderd willen wij bij deze aanbevelen aan iedereen die niet de ganse vakantie op zijn rug langs het meer wil liggen. Wij kozen voor de rode wandeling, qua vermelde moeilijkheidsgraad makkelijker dan de zwarte, maar omdat het net een flinke bui gedaan had was het overal toch vrij glad. Oppassen geblazen dus, maar dat kon de algemene pret niet drukken. De grotten, watervallen, wandelwegen, uitzichtpunten en de attracties die ze op enkele plekken voorzien hadden werden door ons, toch wel erg gevarieerd, gezelschap unaniem als "wow" ervaren. Op deze foto zit Julie in een giga-hoge schommel die de dappere gebruiker tot bijna tegen een neerdenderende waterval brengt. 

  25-07-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 juli Lago di Garda
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We hebben er vandaag een luie dag van gemaakt. Na een nacht rijden waren we deze morgen vóór half negen al in Lazise, behoorlijk moe. Koffie, wachten tot de kamer klaar was, nog koffie, even poolshoogte nemen hoe zoonlief en familie het maakt in hun verblijf, koffie, wijn en nog koffie, eten in ons favoriete restaurantje "All Ancora", wijn en koffie en deze avond bubbels met het vrouwtje ( we hadden iets te vieren )... Tussendoor ook enkele fotos gemaakt natuurlijk... dit is een impressie van de sfeer deze avond. Tegenlicht is een uitdaging die ik graag aanga tegenwoordig.

  24-07-2016 om 22:17 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  23-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 juli Moseltalbrücke
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Bij de ontelbare ritten naar Italie of Oostenrijk die we al achter de rug hebben is de Moseltalbrücke bij Koblenz een vaste stopplaats. Het uitzicht is er prachtig en je kunt er, vertrekkend van op de parking , uitgebreid aan wandelen toekomen. Om Phaido zijn pipi- en kaka-momenten te gunnen vinden we dat wel meer dan belangrijk. Het was er vandaag niet meteen het allermooiste weer maar toch heb ik mijn fotografiekriebels weer enkele keren hun gang laten gaan. De brug is al duizenden keren gefotografeerd natuurlijk maar na zoveel keer hier een pauze te hebben ingelast mag ik toch ook wel eens meen ik...

  Van op een parking lang de snelweg ergens in de buurt van München heb ik met de iPhone als hotspot een voldoende stabiele internetverbinding kunnen maken om 'm maar meteen naar mijn dagelijkse blog te knallen. 

   

    

  23-07-2016 om 23:05 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 juli Avond aan de kanaalkom
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De avond was al behoorlijk aan het vallen toen we afscheid genomen hadden van de vrienden in de Brugwachter. Omdat Phaido toch wel heel erg lang braaf bij ons had moeten zitten besloten we alsnog een korte wandeling te maken langs het kanaal voor we weer naar huis zouden rijden. Foto links, foto rechts, foto panorama, foto brug… de sfeer was uitnodigend genoeg om er wat langer te blijven rondhangen. Bij dit beeld van de kanaalkom heb ik enkele Nik-filters toegevoegd in de nabewerking, maar wie zegt daar dat zoiets niet mag?


  22-07-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 juli Jan van de Sas
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was redelijk laat deze morgen voor ik weer tot het rijk der levenden toetrad. Dat had natuurlijk te maken met het feit dat het gisteren in Lommel oergezellig was en dat ik dientengevolge zelfs nadat ik thuis gekomen was de tijd helemaal uit het oog verloren had. Ik ben er ook niet helemaal zeker van of ik dit portretje van Jan van de Sas nu vóór dan wel ná middernacht geschoten heb, maar gezien het feit dat ik vandaag nog verder weinig aan fotograferen toegekomen ben eigen ik me het recht toe deze op 21 juli te klasseren.
  In de tijd dat wij met ons bandje de schrik van de moeders van minderjarige dochters waren in Lommel en omstreken - da’s ondertussen toch ook alweer bijna 50 jaar geleden - was Jan de eigenzinnige cafébaas van het Kelderke in de Lepelstraat. Dat was eigenlijk onze stamkroeg, we hebben er ontelbare pinten gedronken, gezellige uren gesleten en – bloos bloos – ook wel ooit onnoembare, ondeugende dingen gedaan…
  Als we Jan om de zoveel jaar weer eens terugzien worden de verhalen elke keer weer net een beetje straffer. Ik vond het tijd al die herinneringen maar eens te bundelen in een foto.


  21-07-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 juli Flying Shoe
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ze hadden er lang aan gewerkt. Mijn favoriete bandje “Flying Shoe” zou vanavond officieel hun nieuwe CD “ Brandnew Shoes “ presenteren. Uiteraard was dat bij gelegenheid van een optreden, met voorprogramma, merchandising en happy hour en zo, en ze hadden mij gevraagd om de boel aan elkaar te praten. Ik vond het een eer en heb dat dan ook graag gedaan.
  Fotograferen was dus niet eens de opdracht, maar natuurlijk… vrienden en kennissen begrijpen wel dat ik er de ganse avond duchtig op los geschoten heb. Het was evenwel weer zo’n situatie waarin de omstandigheden niet echt mee zaten. Veel rook in de zaal en op het podium, dat hoort zo om de belichting beter te laten uitkomen hoor ik dan, maar dat betekent meteen ook dat flitsen totaal uit den boze is want dan krijg je witte fotos… Goed, dan maar niet flitsen, de ISO waarde drastisch omhoog met gevaar voor ruis als logisch gevolg en hopen op enkele aanvaardbare shots. Het was een beetje het verhaal van de natuurfotograaf die dagen zit te wachten op die ene prachtige opname van een vos of van een libel in de ochtenddauw of van de paparazzi die dagenlang wachten op die ene compromitterende foto van een of andere beroemdheid… ik had wel al regelmatig de nodige, het relaas van de avond vertellende, fotos gemaakt maar die ene opname waardoor ik tevreden naar huis zou gaan wilde maar niet voorbij komen. En toen liet de gewoon verder spelende zanger gitarist zich door het publiek door de zaal dragen. Dit was geen Flying Shoe, maar een flying guitar player. Ik stond precies op de goede plaats om dat vast te leggen.
  ISO 6400, een beetje ruis, maar daar kan ik mee leven. Ik ben zelfs helemaal vrolijk weer naar huis gereden want ik wist dat ik alvast minimaal één goede had.  


  20-07-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  19-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 juli Olivia
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Geocachemaatje Jackie was op zoek naar een ander paard om samen met kleinzoon Jarno met de koets te rijden. Een C-pony moest het zijn. Ik had geen idee van de maten en gewichten binnen de paardenwereld, maar toen ik dit terloops vertelde bij kleinzoon en boer in spe Nicolas leerde ik eerst dat dit de grootste pony-maat is voor je over paard spreekt en voorts vernam ik dat hij zo’n exemplaar lopen had op de wei. Dat wilde hij eventueel wel verkopen.
  Voor we vandaag aan het Landloperswandeling-geocache rondje begonnen in Wortel gingen we dus samen eerst even naar Wuustwezel om Olivia te bekijken. De kennismaking beviel alvast en Jackie gaat nu met de nodige fotos en een verslag van zijn persoonlijke indrukken naar Jarno en als ze het er over eens raken verhuist Olivia binnenkort misschien wel naar Lommel.


  19-07-2016 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 juli Afrikaantje met bezoek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nadat ik gisteren uitvoerig de lof had gezongen over de fotomogelijkheden van de iPad heb ik me vandaag een tijdje aan een discipline gewaagd waarvoor je toch een iets meer performant toestel nodig hebt en vooral… een gespecialiseerde lens. Ik ben namelijk weer eens in de tuin gaan zoeken naar krioelende, kriebelende, zoemende al dan niet stekende beestjes. Met andere woorden ik heb de macrolens op de Eos gezet. Lang hoefde ik niet te zoeken naar onderwerpen, vlinders, vliegen, zweefvliegen, spinnen, noem maar op, ik had keus zat.
  Een of ander merk van zweefvlieg had het veel te druk met het bezoeken van de bloeiende afrikaantjes om op de fotograaf te letten. Ik had dus alle tijd van de wereld om rustig aan te leggen. Omdat macrofotografie toch wel erg nauwkeurig luistert wat dieptescherpte betreft heb ik meteen een hele resem fotos gemaakt. Uit de hand is het moeilijk scherpstellen namelijk en een millimeter te kort of te ver maakt vaak een heel verschil. Gelukkig waren er enkele opnames bij die de kwaliteitscontrole met goed gevolg doorstonden…
  J


  18-07-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 juli Panorama
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik had voor een keer deze morgen mijn Eos niet meegenomen tijdens de dagelijkse wandeling, met voorbedachte rade eigenlijk. Ik wilde namelijk de iPad wel eens grondig uittesten op foto-mogelijkheden. Met mijn vaste Canon-vriendje in de tas zou ik daar zeker naar grijpen als er zich een foto-buitenkansje aandiende. Met alleen de iPad binnen handbereik was ik daar wel op aangewezen…
  Ik liep nergens tegen een bijzondere gelegenheid of een beeld aan wat ik in de Smallebroeken al niet eerder gefotografeerd had maar alles wat ik met de iPad vastlegde weerstond zonder problemen mijn kritische kwaliteitstoets. Uiteraard is de Eos beter en heb je meer mogelijkheden maar voor een snelle shot is de iPad zonder meer verrassend goed. Het meest onder de indruk was ik toen ik er een panoramafoto mee maakte. Met de iPhone deed ik het al eerder, ook met de Sony RX100 die nog ergens in de kast ligt. Beweeg de camera van links naar rechts en dat ding doet automatisch ongeveer alles wat je met de spiegelreflex en ingewikkelde bewerkingen in Photoshop of andere programma’s kunt tevoorschijn toveren… De resultaten waren evenwel nooit van hetzelfde kwalitatieve niveau als wat ik van een panorama-opname verwacht.
  Wat ik nu te zien kreeg, een ongeveer 12 Mb grote opname van bijna 270° vond ik meer dan genietbaar. Het is jammer dat ik omwille van het beperkte formaat dat deze blog toelaat er links en rechts een stuk van heb moeten afknippen en natuurlijk moest ook de grootte van het bestand drastisch worden teruggeschroefd naar minder dan 1,5 Mb maar wat overblijft geeft toch nog een beeld van de mogelijkheden meen ik.   


  17-07-2016 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 juli VC Herentals
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik kreeg deze middag een telefoontje van zoonlief Michael waarin hij me vertelde dat hij in het kader van het onderdeel teambuilding bij de voorbereiding van het nieuwe voetbalseizoen een soort geocache zoektocht had georganiseerd voor het eerste elftal van VC Herentals. Het zou doorgaan in de buurt van de plaatselijk bekende toeristentoren en uiteraard was ik geïnteresseerd. In de Papenkelder onder de toren verkopen ze ook Duvel wist ik.
  Het ging er allemaal vrij gemoedelijk aan toe, zo’n activiteit is er natuurlijk in de eerste plaats op gericht de samenwerking, de samenhorigheid en de kameraadschap in de groep aan te zwengelen. Toch zagen we bij enkele groepjes dat er ook hier een beetje competitiegeest aanwezig was, zweet werd er alleszins voldoende gelaten. Ik had al de nodige fotos van het gebeuren toen ze op het einde voor de fotograaf nog een sprintje van helemaal onder aan de zandvlakte tot aan de toren wilden ondernemen. Trainers en verantwoordelijken liepen ook mee en bij de start liepen die zelfs even voorop. Of dat een tiental seconden later ook nog zo was laat ik in het midden.


  16-07-2016 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 juli Vrijwilligerswerk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als de kleinkinderen willen komen logeren hebben wij als eenentwintigste eeuwse oma en opa de natuurlijke reflex dan maar meteen alles te laten vallen en ons te storten op de menigvuldige aspecten van de opvangbezigheid. Zo ongeveer alles moet wijken dan. Toch zijn er enkele bezigheden waarvan wij de opvoedkundige waarde hoog genoeg inschatten om er het jonge volkje bij te betrekken. Op vrijdag is het wandeldag in zorgtehuis Hoevezavel en zeker tijdens deze vakantieperiode zijn er vrijwilligershanden te kort om de bewoners hun wekelijks uitstapje te gunnen. Een rolstoel duwen leek ons een taak waar we onze logees wel eens mee wilden confronteren.
  We hebben het met hen niet al te uitgebreid gehad over sociaal engagement en zo, we vinden het namelijk beter dat ze na een persoonlijke ervaring zelf tot inzichten daaromtrent komen. Het werd alleszins een zeer positieve ervaring en de manier waarop ze zich van hun taak kweten deed ons grootouderhart zwellen van trots, om het maar eens met een cliché uit te drukken. Ze vonden het daarenboven ook nog eens leuk. Hier zie je de staart van de wandelgroep met Phaido, het vrouwtje, schoonbroer Swa, schoonzus Monique en vier van onze neofieten in de vrijwillige zorgsector.


  15-07-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 juli Juul
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Regelmatig lopen er in deze tijd van het jaar nogal wat jeugdige logees rond in huize Pol en Josee. Vandaag waren ze even met z’n zevenen: de vier van dochter Ilse, één van zoon Michael en de twee rakkers van Josee’s neefje Kenny. Nicolas, boer in spe, ging na de middag toch weer met zijn mama terug naar huis – zorg voor de dieren weet je wel – en met de zes overigen zijn we daarna naar het beleefpad in Weebosch getrokken. Zoals de naam al zegt daar is heel wat te beleven. Dat geldt zowel voor het jonge volkje als voor de aan een stuk door fotograferende pake Pol.
  Juultje, de allerkleinste uit de hoop keek tijdens zijn glijpartij aan de kabelbaan zo mooi in de lens dat ik die overduidelijke sollicitatie voor de foto van de dag niet kon negeren.    

  14-07-2016 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 juli De Korte Hei
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was al een hele tijd geleden dat we nog eens gezellig met onze vriendin Els hadden bij gepraat. Een kort telefoontje deze middag volstond om daar iets aan te doen. Uitzicht op een afspraak in de Korte Hei bij een drankje was aanlokkelijk genoeg om enkele uurtjes uit te trekken voor wat gezelligheid, het consumeren van een of meerdere Duvels en een kennismaking met nieuwe vriend Sis.
  Tussen het genieten en het tetteren door bleek het fotografievirus toch weer te sterk om helemaal te negeren en dus ben ik maar eens opgestaan om van uit een nog niet eerder gebruikt standpunt het terras van de taverne in beeld te nemen. Het houten staketsel waar ik mijn zinnen had op gezet was bij nader inzien toch niet zo solide als ik van op afstand had ingeschat maar met enige voorzichtige moves kon ik toch op de plek geraken die ik voor ogen had. Dat mijn drie tafelgenoten nauwelijks herkenbaar in beeld zijn is wat mij betreft niet eens zo belangrijk, zij waren niet het onderwerp.
  Ik vermoed taverne de Korte Hei nooit eerder van hier uit in beeld is genomen

  13-07-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 juli Phaido en de jeugdvereniging
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is weer vakantietijd. Naast de talloze campingbezoekers in onze mooie groene regio en de Bobbejaanland-dagjesmensen zijn er ook tal van jeugdbewegingen die hier hun jaarlijks vakantiekamp komen doorbrengen. We zien ze vaak spelen in de bossen, wandelen, marcheren, sporten of zoals deze morgen, bij de bushalte voor onze woning, staan/zitten/liggen wachten op openbaar vervoer, precies op het moment dat wij vertrokken voor ons dagelijks rondje Smallebroeken.
  Met Phaido weet je dan zeker dat hij even het jonge volkje gaat begroeten en het is al even vanzelfsprekend dat de aantrekkingskracht wederzijds zal zijn. Zo ongeveer de ganse groep stortte zich op onze held. Even leek het er op dat hij zou bedolven worden onder de knuffels. Bij iedere andere hond zou je dan je hart vasthouden, bang dat hij in paniek een verkeerde reactie zou hebben om zich vrij te maken, maar Phaido laat zich dat allemaal welgevallen zonder enige agressiviteit, integendeel, hij vind dat helemaal te gek. Langzaamaan kwam er enige structuur in het gewoel en na vele zeer wanordelijke shots van een stapel kids met, vaag herkenbaar, ook enkele hondenonderdelen kon ik uiteindelijk ook een min of meer ordentelijke groepsfoto maken.    

  12-07-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 juli Pad
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik kon de moordzuchtige blikken van het vrouwtje niet langer negeren, ik heb de grasmaaier nog maar eens uit de garage gehaald. De gewassen die normaliter met de benaming gazon worden benoemd waren ondertussen al meer dan de uit het liedje gekende twee kontjes hoog… Vóór ik naar de States vertrok had ik eigenlijk al een hoognodige maaibeurt moeten doen en nu, nog maar eens een maand later zat ik met een quasi uitzichtloze opdracht. Mijn ultieme uitvluchten rond macrofotografie, ideale biotoop en de gonzende en krioelende diertjes werden met de nodige banbliksems de grond in geboord en dus moest ik…
  En dan gaf de gang der dingen me toch enigszins gelijk. Een grote pad werd door het monster dat gras vreet opgeschrikt en in een paniekreactie probeerde ie over de omheining naar de buren te vluchten. Dat bleek net iets te moeilijk en ik greep uiteraard meteen de gelegenheid aan om de dwangarbeid even te onderbreken. Dit soort fotogelegenheden laat je toch niet ongebruikt voorbijgaan? Toen ik de nodige shots op mijn geheugenkaartje had heb ik het beestje voorzichtig verplaatst naar achter in de tuin, ver weg van de levensgevaarlijke maaier, maar wie weet, ook ver weg van partner en kinderen… of erger nog… misschien hadden die al zonder dat ik het gemerkt had een fatale ontmoeting met mijn activiteiten.
  Zucht, ja sorry pad, maar als ik moet kiezen tussen mijn eigen huwelijksgeluk en dat van jou dan …  


  11-07-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 juli Afscheid van Carla
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na de geijkte, min of meer verplichte ceremoniën bij gelegenheid van het overlijden van onze vriendin Carla hadden we besloten dat we in beperkte kring nog haar laatste wens zouden laten in vervulling gaan. Ze had zelf het plekje uitgekozen en ook omtrent hoe het allemaal moest verlopen waren we op de hoogte. Of het allemaal volgens de regels en conform de wettelijke voorschriften was kon ons geen snars schelen.
  Zo kwam het dat we deze middag in de buurt van de Verkeerde Lieve Heer, in het natuurgebied Hageven, verzameld waren met enkele familieleden en close-friends. Er werden enige bubbels ontkurkt, we hebben getoast op Carla en leuke herinneringen opgehaald en dan kwam het moment dat een van de zonen de as van zijn moeder uitstrooide in de buurt van een jonge eik. Ik vond het al bij al een erg pakkend ritueel, veel echter en oprechter dan al het officiële gedoe, of het nu kerkelijk of niet is. Zo wil ik het ook wel als ik, hopelijk binnen minimaal 50 jaar, ook ooit moet gaan.  


  10-07-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 juli Bij de watermolen van Tielen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben nog eens een dagje gaan geocachen met mijn maatje Jackie. Dat was alweer veel te lang geleden. Ikzelf drie weken USA en Jackie daarna een week Portugal… we hadden weer wat om bij te praten. En er was ook een en ander om te zoeken. In Tielen, vlakbij huis, waren ondertussen twee veelbelovende multicachen op de kaart verschenen en die zouden we dus maar eens aan ons palmares gaan toevoegen.
  Na dat we bij de watermolen van Tielen de laatste gegevens hadden gevonden om de eind-coördinaten van de GC6GGP3 te berekenen vond ik dat het hoog tijd was om de camera uit de tas te halen. Jackie zou zich wel alleen doorheen dat laatste rekenwerk werken. De watermolen en omgeving is een veelbezocht en dankbaar foto-onderwerp natuurlijk en ik heb er dan ook duchtig op los geschoten. Toen mijn met allerlei wiskundige formules worstelende vriend in beeld kwam kon ik het ook niet laten…  


  09-07-2016 om 23:47 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 juli De Lourdes Grot
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Voor vandaag had het personeel dat verantwoordelijk is voor de ontspanning en de vrijetijdsactiviteiten in Hoevezavel een wandeling naar de Lourdesgrot in Lommel Werkplaatsen op de agenda gezet. Dat is een net iets pittigere tocht dan we meestal plegen te doen op vrijdag en, al is het maar omdat zoiets de normale routine een beetje doorbreekt, ik vond het een prima idee. De bewoners en ikzelf ook, we hebben er van genoten.
  Het zou in eerste instantie een beetje oneerbiedig kunnen overkomen maar het was zeker niet zo bedoeld: het altaar voor de grot bleek een ideale plek om wat versnaperingen, hapjes en drankjes, voor de bewoners klaar te maken. Er werd een volwassen appeltaart is stukken gesneden, de nodige frisdranken uitgeschonken en daarna bleken er ook nog snoepjes en chocolaatjes in de aanbieding te zijn. Toen Heidi, een van onze favoriete personeelsleden teken deed dat de appeltaart klaar was om geconsumeerd te worden – ze deed dat door een stukje in de hoogte te steken – vond ik de tijd rijp om, naar analogie met de rituelen die daar vaker plaatsvinden, het moment vast te leggen.  


  08-07-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 juli Het Blauw Kanneke
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben vandaag naar een begrafenis geweest. Alweer heeft de vreselijke ziekte toegeslagen in mijn onmiddellijke omgeving, ze mogen er nu wel eens mee ophouden daarboven…
  Carla was lid van “ Het Blauw Kanneke “, ikzelf ook en er waren nog tal van leden aanwezig. Het Blauw Kanneke is een geocachers collectief, als we er samen op uit trekken met de groep loggen we onder die naam i.p.v. met allemaal met onze eigen pseudoniemen. Dat bespaart ons een hoop schrijfwerk en de cache-eigenaars hoeven niet zo dikwijls de vaak erg kleine logboekjes te vervangen.
  Toen er gediscussieerd werd over een naam stond het bewuste kanneke op tafel en iemand suggereerde dat we ons zo maar moesten noemen. Omdat er geen tegenwerpingen kwamen was dat van af dan zo. Nu Carla er niet meer is, vinden wij met z’n allen dat het blauw kanneke een soort relikwie geworden is en hoewel soortgelijke kannekes nog altijd voor geen geld te koop zijn in de Action willen wij dit exemplaar voor geen geld ter wereld nog kwijt.  


  07-07-2016 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!