Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  16-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 augustus Drone
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Drones… het is een hot onderwerp. Mag het, mag het niet? Wat zijn de regels? Ik heb er tijdens de voorbije marathon in Kasterlee al wel eens een boven de aankomende atleten zien hangen en in ons eigenste Lichtaart heb ik onlangs ook gehoord van een geval van mogelijke tuingluurderij maar zelf heb ik er weinig problemen mee. Josee ligt nauwelijks ooit in haar blootje te zonnebaden en zelfs als dat het geval zou zijn met een drone in de lucht… ze mag nog steeds gezien worden toch?
  Deze morgen stond een kerel met zo’n ding te spelen op het ondertussen verwilderde plein waar de Molenkring tot twee seizoenen geleden voetbalde. Natuurlijk ga ik daar dan op af voor een praatje - eerst had ik stiekem al enkele fotos gemaakt uiteraard - en ik was verrast door de stabiliteit, de mogelijkheden en de betrouwbaarheid van dat kleine vliegend tuigje. Er zat een camera – type Gopro – onder en ik kon live de beelden zien op het scherm bij de afstandsbediening. De man was aan het oefenen want hij was bezig met een cursus om zijn brevet te halen, zo bleek. Het gebruik van drones is immers ondertussen streng gereglementeerd en gebonden aan de nodige regels en beperkingen. Ik gun de man zijn plezier en de fotografische mogelijkheden zijn me ook wel duidelijk. Voorlopig zou ik er niet aan denken mijn dierbare 6D er onder te hangen en voor beelden uit goedkope prulledingen bedank ik feestelijk maar je weet maar nooit wat er gebeurt in de toekomst… Op het internet heb ik alleszins al erg mooie shots gezien en dan heb ik het over landschappen en niet over al dan niet blote madammen…
  J      


  16-08-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 augustus Naar de kapper geweest
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Is het omdat het vandaag “Moederkesdag” is… geen idee, maar het lijkt er wel op dat één van de twee merries die bijna altijd staan te grazen in de wei schuin tegenover het oefenterrein van de Kempenridders in de Dressenstraat voor de gelegenheid naar de kapper geweest is. Wat die gedaan heeft met de staart van het arme dier vind ik maar niks. In plaats van de meestal sierlijk wuivende waaier heeft ie ‘m tot een dun sprietje gevlochten… ziet er niet uit… De versiering in de manen daarentegen lijkt me vrij hip. Dat is dan ook wat ik wilde tonen.
  De dieren zijn het ondertussen gewend dat wij telkens wij er langs lopen wel enige aandacht aan ze besteden en ze komen dan ook steevast naar de omheining toe. Om op de foto te gaan had ik bij deze gelegenheid misschien wel wat meer afstand gewild, met wat inzoomen krijg je ‘m er dan even groot op en dan zijn de verhoudingen wat beter in balans, maar achteruitgaan was geen optie, dan moest ik doorheen de afsluiting fotograferen… Nu moest ik dus leven met dat typische “wat-dicht-bij-de-camera-is-wordt-buiten-proportie-vergroot”-effect. Maar goed, ik zegde het al, wat ik wilde tonen zie je zo nog beter.   


  15-08-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 augustus Reuzenwas
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een tijdje geleden stonden de kranten er vol van, de reuzen en reuzinnen konden op massale publieke belangstelling rekenen in Antwerpen. Tijdens allerhande andere feesten in den lande komen er links en rechts ook wel eens reuzen voorbij, maar elke keer als ze uit de aandacht van publiek en media zijn, verdwijnen ze ook weer in de anonimiteit.
  Wij zijn er toevallig achter gekomen waar al die reuzen verblijven tijdens de voor hen werkloze dagen. Als vrijwilliger in zorgtehuis Hoevezavel gaan we elke vrijdag wandelen met de bewoners en occasioneel worden we ook al eens ingeschakeld voor andere kleine klusjes. Zo kwam het dat ze Josee vroegen even de was op te hangen vandaag… Bingo… betrapt. Nu moeten we nog alleen het nummer van de kamer weten te vinden en dan mag je van ons reuzenfotos verwachten die een inkijk bieden op hoe een reuzenleven er uitziet buiten de werkuren. Dat de reuzinnen modebewust zijn en pikante lingerie durven te dragen zagen we bij deze al…
  Misschien bedenk ik morgen wel een ander verhaal…
  J  


  14-08-2015 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  13-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 augustus Wateroverlast
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wij zaten gezellig te vergaderen in de fotoclub – ons lokaal  is in de kelder van het OC – en we wisten wel dat het voorspelde onweer in alle hevigheid losgebarsten was, zelfs daar beneden hoorden wij het kletteren. Net toen collega Jan een telefoontje kreeg van vrouw en kinderen dat ze toch wel een beetje bang waren en ikzelf ook de bedenking gemaakt had dat het misschien beter zou zijn toch maar naar huis te gaan om Josee en Phaido wat morele steun te geven zagen we dat het water begon binnen te stromen. Tja dat hou je niet tegen, we hebben nog geprobeerd de buitendeur te blokkeren met matten – zandzakjes hadden we niet bij de hand – maar er was geen houden aan, binnen de kortste keren stond het centimeters hoog. Dan komt de waterfotograaf in mij stiekem weer naar boven en de beste camera is die welke je bij hebt zeg ik altijd maar, in dit geval de iPhone. Ik kon het niet laten even de toestand vast te leggen, daarna ben ik ook maar snel naar huis gereden waar ik verwelkomd werd alsof ik de redding van alle gevaar had meegebracht… Bang van een beetje klank- en lichtspel, die twee…


  13-08-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 augustus Konijn
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb het tot nu toe altijd gehad over lief klein konijntje als ik het had over de langorige beestjes die vinden dat onze hof ook hun thuis is. Vanaf nu ga ik ze gewoon konijn noemen, het wordt tijd om de verkleinvorm weg te laten vind ik.
  De konijnen-populatie heeft goed geboerd tijdens onze vakantie heb ik gemerkt. Niet alleen zijn de al gekende individuen weer een beetje bijgekomen maar ook in aantal zijn ze er op vooruit gegaan. Vier verschillende heb ik er zeker gezien vandaag en het zou kunnen dat… maar daar ben ik niet zeker van.
  Ik kan het trouwens niet helpen dat ik regelmatig in culinaire termen begin te denken als ik er weer eens enkele zie lopen. Ze worden steeds vrijpostiger ook, ze gaan niet eens meer lopen als ik met de camera dichterbij kom om een close-up te maken. Ze weten waarschijnlijk dat ik toch niet snel genoeg ben om ze te vangen en op hulp van Phaido moet ik ook al niet rekenen, die bekijkt ze zonder veel belangstelling wel van op veilige afstand.
  Maar ja… konijn met pruimen… ?


  12-08-2015 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  11-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 augustus Hydrodoe
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Josee had een afspraak in Herentals deze namiddag en ik wilde haar graag tot daar brengen. Zij zou dan wel met de bus naar huis gaan en zelf had ik zin in enkele uren hydrodoe,  het bekende water-belevings-park aldaar. Ik wilde mijn verzameling water-fotos nog een beetje aandikken om voldoende keuzemogelijkheden te hebben voor de audio-visuele reeks die ik in elkaar aan het knutselen ben voor het salon van onze fotoclub in november.
  Meteen toen ik er aankwam had ik al gezien dat het er eigenlijk veel te druk was, maar ik ben toch even naar binnen gegaan en dit is een van de weinige fotos die ik er gemaakt heb. De mensen bekijken je zo raar wanneer je als iets oudere man kinderen staat te fotograferen, of is dat maar een indruk? Het was mij trouwens verdorie helemaal niet om die kinderen te doen, die liepen altijd maar door de foto heen…
  Toen ik na een tiental minuutjes besloten had dat ik het wel gezien had, kreeg ik een telefoon van het vrouwtje dat zij ook al klaar was. Zo kon ik haar ook weer oppikken en we zijn samen gezellig iets gaan consumeren bij De Hut aan de Nete, waar we fotomaatje Alex met wederhelft en dochter tegen het lijf liepen. Zo werd het toch nog leuk.
  … en voor de nieuwsgierigaards: in De Hut hebben ze Duvel… jawel !!!


  11-08-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 augustus De planten van de buren...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  … groeien tot in ons huis.
  Lang geleden, toen we gezamenlijk beslisten een afsluiting te plaatsen tussen onze percelen hebben de buren aan hun kant een gewas gezaaid – ik ken de naam niet, en ik wil ‘m ook niet kennen, het is groen en ik haat het – dat woekert en woekert… tot in onze veranda merkte ik bij terugkeer uit vakantie.
  Ik ben druk doende de vakantiefotos te selecteren en te bewerken en eerlijk gezegd had ik weinig zin om vandaag op fotojacht te gaan. Ik heb ook wel eens minder creatieve dagen, ik geef het toe. Dan moet ik me dwingen om aan mijn zelf opgelegde taak – minimaal één foto per dag – te voldoen en dan wordt het vaak moeilijk om snel een geschikt onderwerp te vinden.
  Dit rot-gewas frustreert me al langer. De drie meter tussen onze buitenmuur en de afsluiting worden spelenderwijs overbrugd door de voortwoekerende wortels en regelmatig probeer ik alles wat aan onze kant omhoog komt kapot te steken, uit te rukken… te vernietigen. Als je dan na enkele weken afwezigheid merkt dat er zich ondertussen een scheut tussen de muur en de gevlinderde betonnen vloer van de veranda omhoog gewurmd heeft kan je alleen maar zuchten … en tezelfdertijd een beetje tevreden zijn omdat je weer een onderwerp gevonden hebt om te fotograferen. Van de nood een deugd maken zeggen we dan.
  Iemand een idee hoe ik dat potentiele oerwoud uit mijn huis kan houden?    


  10-08-2015 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!