Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  28-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 augustus De Heuvelse Hei
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was vandaag niet meer zo overweldigend warm en de geocache-wandeling “Het verloren kabouterdorp” die we al zo lang op ons to-do lijstje hadden staan moest er dus vandaag maar aan geloven. We hadden op geocache.com alle lovende logs gelezen en de verwachtingen waren dus erg hoog… het moet gezegd dat we niet ontgoocheld werden. Zowel de wandeling, de zoekopdrachten als de eindlocatie waren top. Dat we 4 uur onderweg waren om 6,5 km af te leggen wil alleen maar zeggen dat we er zeer uitgebreid van genoten. Op een zondagnamiddag, bij dit soort weer, was het weliswaar een beetje druk tijdens de tocht maar dat kon de pret niet drukken. We kwamen voorbij menigvuldige foto-geschikte plekken maar deze opname van de Heuvelse Hei in volle bloei vonden wij vandaag het mooiste beeld op ons geheugenkaartje.   


  28-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 augustus Synchroonspringen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is een olympische discipline naar het schijnt, synchroonspringen was een spectaculair onderdeel van het aanbod olympische spelen op alle TV-zenders deze zomer. Je hoeft daarvoor niet in Rio te zijn natuurlijk. Gewoon aan het Albertkanaal, als tussendoortje of als alternatief voor waterskien en pleziervaartjes zie je wel eens taferelen die de vergelijking aankunnen. Vader en zoon, in dit geval: zoon en kleinzoon, springen in het water en opa heeft de camera in aanslag. Dit is het resultaat.


  27-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 augustus Cats
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was me het dagje wel. Voor de ochtendwandeling met Phaido trokken we naar Groot Rees, wandelen en geocachen gaan goed samen toch? In de vroege namiddag wachtte er ons een afspraak in Balance Health center waar ons danseresje Julie de ganse week een dans-stage had meegemaakt en het resultaat van wat ze hadden in elkaar geknutseld konden we komen bekijken. Ze hadden de musical Cats in een eigen kleedje gegoten en ondanks het feit dat katten niet echt mijn favoriete diersoort zijn vond ik het meer dan geslaagd. Snel naar Dessel dan want Pieter, onze breakdanser had zich daar een ganse week lang kunnen uitleven in zijn passie. Trainen, moves instuderen, ritmisch bewegen, dance-battles… hoe meer ik er van begin te begrijpen, hoe meer ik er van overtuigd ben dat dit top-sport is. En dan was er ook nog een avond aan het Albertkanaal. Als zoonlief met kleinzoon Jef gaat waterskien wordt er al eens beroep gedaan op mijn aanwezigheid, verplichte tweede persoon in de boot en een extra vaarbewijs…
  Vanzelfsprekend was mijn goede vriend de Canon-Eos present tijdens al die activiteiten en de keuze voor foto van de dag viel op… tromgeroffel, tromgeroffel… een scene uit de musical Cats!!!!  


  26-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 augustus Kermis
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is een jaarlijkse traditie dat we op de donderdag van Lommel kermis met de bewoners van zorgcentrum Hoevezavel naar de foor wandelen. Door de plotse hittegolf moesten de plannen vandaag evenwel enigszins veranderd worden. Alles gewoon afgelasten was geen optie, de ontgoocheling zou te groot zijn voor die oudjes. Als alternatief had de directie er dan maar voor gekozen de tocht in de voormiddag te doen, ze gingen er van uit dat het dan nog net iets minder heet zou zijn.
  Een klein vervelend detail was er nog waar we mee moesten leven: in de voormiddag is de foor niet geopend… De rolstoelen werden zoals altijd tot bij café De Kroon geduwd en daar zijn we dan maar blijven plakken. Wij, vrijwilligers, vonden dat helemaal niet erg en omdat de smoutebollenkraam ook nog gesloten was hadden we verse croissants besteld bij de bakker zodat onze passagiers toch iets te smikkelen kregen tussen de drankjes door.
  Ik mocht de rolstoel van Lisa duwen vandaag en van haar wil ik graag deze foto plaatsen. De pretoogjes vertellen dat ze het toch leuk vond ondanks het feit dat het ritje in de rups met haar begeleider deze keer niet kon doorgaan…


  25-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 augustus Verkeersbordenzaad
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De wildgroei van verkeersborden in de regio is al te opvallend om er niet even bij stil te staan. Neem nu de vierbaansweg tussen Turnhout en Kasterlee… daar moet je al een boekhouder met Exell op de laptop naast je zitten hebben om bij te houden waar je hoe snel mag rijden, wanneer je niet of wel mag voorbij steken of afslaan, wie waar voorrang heeft en wat de wetgever nog voor valkuilen heeft ingebouwd onderweg. Bij elke zijweg, hoe klein ook, moet al die informatie herhaald worden uiteraard, liefst in viervoud. Je moet het maar kunnen, meerdere honderden verkeers- en infoborden op een traject van 7 kilometer. Dat is ook de plaatselijke landbouwgilde niet ontgaan. Een gekende ondernemer had tot niet zo lang geleden het monopolie op de winstgevende handel in die gewassen maar nu zijn de boeren van het gehucht Groot Rees er blijkbaar achter gekomen waar ze het zaaigoed kunnen verkrijgen.
  Tijdens een geocache-fietstocht zagen we vandaag meerdere vaten met verkeersbordenzaad naast een perceel mais. De eerste oogst van verboden-te-parkeren-en-te-stationeren borden
  op een proefveld is alleszins veelbelovend. Met de steeds maar groter wordende overlast van pokemonjagers bijvoorbeeld is dit zeker een slimme en verantwoorde keuze.
  Maar de mogelijkheden zijn quasi onbeperkt natuurlijk. Wij verheugen ons alvast in een toekomstig Kempens landschap waarin naast de traditionele gewassen ook kleurrijke velden met snelheidsbeperkingborden en nog meer snelheidsbeperkingsborden zullen verschijnen, dat lijkt ons immers de grootste groeimarkt. Verboden-voor-pokemongolen lijkt me trouwens ook een interessante bijverdienste.


  24-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  23-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 augustus De heide staat in bloei
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In augustus kleurt de heide weer rozig paars, verrassend nieuw is dat niet natuurlijk, dat gebeurt ieder jaar, maar toch zijn er telkens weer hele hordes fotografen die het fenomeen willen vastleggen. Deze jongen is er een van trouwens. Toen ik vorige zondag met Alex naar Doesburg trok had ik de Posbank op mijn heide-verlanglijstje gezet maar het weer stak daar een stokje voor. Dan moest het maar vandaag gebeuren. Uit de vele mogelijkheden had ik deze avond de omgeving van de Retiese Watering aan de Langendijk uitgekozen. Avond, inderdaad, want ik wilde gebruik maken van het mooie warme avondlicht, en deze keer had ik wél goed getimed.
  Net voor de zon achter de bomen verdween aan de overkant van de vijver stond ik met de vinger op de afdrukknop te wachten op deze plek om zoveel mogelijk strijklicht in mijn opname te krijgen. Veel tijd om van positie te veranderen heb je niet uiteraard want die toestand duurt niet lang maar toch heb ik enkele mooie plaatjes mee naar huis kunnen brengen. Dat Phaido daarna nog zwemmekes wilde doen was ook nog een meegepikte fotogelegenheid, maar één jaarlijkse heidefoto is een verplicht nummer vind ik, vandaar deze keuze.  


  23-08-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 augustus Prinsenpark
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nadat we deze morgen Pieter en een vriendje naar Dessel hadden gebracht waar ze de ganse week een breakdance-stage gaan meemaken vonden we dat we, nu we toch in de buurt waren, nog maar eens een wandeling moesten maken in het Prinsenpark. Dat was al veel te lang geleden. Aan Phaido moet je zoiets geen twee keer vragen natuurlijk. Nieuwe geurtjes, andere paadjes, hij is er ons dankbaar voor vertelt ie me wel eens tijdens onze intiemste momenten…
  Zoals altijd is ie ook steeds bereid om te poseren als we weer eens een locatie gevonden hebben waar een model goed in zou passen. In dit hemelbed, dat daar geplaatst was voor de bosbewoners, wilde onze held graag even plaats nemen. Prinsheerlijk genoot hij van zijn plekje en van de aandacht, wat wil je… in het Prinsenpark…


  22-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!