Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  11-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 oktober Schaduwen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wat een verschil met gisteren !!! Heerlijk nazomerweer, een beetje fris, dat wel, maar daar kun je je naar kleden. Een weldoend herfstzonnetje vergezelde ons deze morgen tijdens de wandeling en dat zorgde er voor dat we de wereld heel anders bekeken. Niet alleen wordt je daar goed gezind van – wij althans wel – maar achter elke hoek kwamen de fotomogelijkheden in grote drommen op de hobbyfotograaf afgerend. Paddenstoelen – uiteraard in deze tijd van het jaar –, de eerste tekenen van een veelbelovende herfst met hier en daar al prachtige geel-rood-bruine kleuren, tegenlichtopnames van bladeren, bomen, dieren… het kon niet op. De lage zon en de daarmee gepaard gaande lange schaduwen waren een constante uitnodiging om daar iets mee te doen. Ik heb mijn modellen bijna altijd bij natuurlijk en voor één keer vond ik dat ik er zelf ook op mocht.      


  11-10-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 oktober Voetbalvariant
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De oude fotografenwijsheid die zegt dat het beste toestel datgene is dat je bij hebt werd vandaag nog maar eens bewaarheid. Zo goed als altijd neem ik de camera mee als we ’s morgens met Phaido het bos intrekken maar omdat het weer er zo triestig en grijs uitzag en er in de loop van de namiddag nog een en ander te gebeuren stond had ik ‘m voor één keer thuis gelaten en dan loop je hier tegen aan…
  St. Lutgardis is een accommodatie waar kinderen tijdens de vakantie komen genieten van een weekje gezonde kempenlucht en kempengroen. Occasioneel komen er ook wel eens bedrijven om aan teambuilding te doen. Toen we er deze morgen voorbij liepen zagen we op het geïmproviseerde voetbalterreintje een hoogst vermakelijke variant van het edele balspel. Het bijgevoegde beeld zegt beter dan duizend woorden hoe het er aan toe ging. De iPhone was in dit geval mijn reddingsboei en dan begrijp je dat ik een beetje moest inleveren op beeldkwaliteit, te meer omdat ik redelijk ver van de actie stond en inzoomen heeft geen zin met een smartphone, je vergroot er alleen maar de pixels mee en levert altijd in aan scherpte. Thuis in de nabewerking heb ik een uitsnede gemaakt en de photobewerking-trukkendoos ter hulp geroepen en met het resultaat kan ik eigenlijk best leven…


  10-10-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 oktober De brug van de Barrier
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het vrouwke komt uit Lommel, uit de Barrier om meer precies te zijn, en ondanks het feit dat we samen al zo’n 42 jaar in lichtaart wonen is de band met de Barrier nooit verloren gegaan, vrienden en familie zijn daar voor een groot gedeelte voor verantwoordelijk maar ook het feit dat wij na de dood van mijn schoonmoeder vrijwilliger gebleven zijn in het zorgtehuis Hoevezavel. Na de vrijdagse wandeling met de bewoners is het ondertussen vaste prik geworden dat we samen met onze vaste kliek gaan eten in de Brugwachter. Vaak zijn we dan iets te vroeg en als je de wagen op de parking hebt gezet is het maar 50 m. naar het Kempisch Kanaal en samen met Phaido kunnen we daar ook telkens weer enkele prettige ontspannende hectometers afleggen voor we de benen onder tafel steken. Fotomogelijkheden zat langs het water natuurlijk… Ik ben altijd al gefascineerd geweest door spiegelingen en door de manier waarop die tot leven komen in de golven van een voorbijvarend schip. Met de brug van de Luikersteenweg als decor is dit een fraai voorbeeld van zulke mooie rimpelingen.    


  09-10-2015 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 oktober Twee keer twee
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is niet zo dat we er alle dagen van willen genieten, maar een goede kebab op zijn tijd wil er toch wel eens in. Voeger reden we regelmatig naar Tielen, waar je volgens ons de beste kebab van de wijde omgeving kon eten en dat dan ook nog in een prachtig kader. Toen die zaak enkele jaren geleden de deuren sloot bleven we verweesd achter.
  Onlangs hoorden we dat Suzanne, de ex-uitbaatster nu elke donderdag met een kebabwagen aan het kerkplein staat in Lichtaart. Daar wandelden wij dus vandaag naar toe.
  Het vervolg van het verhaal gaat helemaal niet meer over kebab, want toen wij daar stonden te wachten om aan de beurt te komen keek ik terloops ook even naar het beeld van de Wannes. Dat is een kunstwerk dat alweer sedert enkele jaren op het plein staat en dat de harde strijd om het bestaan van de Kempense mensen uit vervlogen eeuwen moet symboliseren. In een flits zag ik de parallel tussen Josee met Phaido en De Wannes met zijn hond. Ik heb Josee gevraagd samen met Phaido voor het beeld te gaan staan en er naar te kijken, zo kon ik de twee koppels samen in beeld nemen. Phaido leek trouwens zeer geïnteresseerd te zijn in de bronzen soortgenoot en toen ik de opname gemaakt had is ie zelfs aan de achterkant van het monument even een kleine pipi gaan doen om de indringer te attenderen op zijn aanwezigheid.   


  08-10-2015 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 oktober Twee Poezen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben een hondenmens, sta me toe dat eerst te zeggen, maar er zijn natuurlijk ook kattenmensen… onze kleinkinderen Julie en Jef bijvoorbeeld. Als papa en mama weer eens druk bezet zijn gebeurt het wel vaker dat wij er bijgehaald worden om op vrije woensdagnamiddagen er voor te zorgen dat ze veilig van school komen, de één tijdig in de balletles en de andere op de voetbaltraining geraakt en dan zorg je er terloops ook even voor dat alles in huis daar onder controle blijft. Waar zijn die poezen? … Euhhh waar zijn die poezen verdorie? Na lang zoeken bleek dat Mies en Minouche een veilige schuilplaats gevonden hadden op de kussentjes van de stoelen die onder tafel geschoven waren. Een foto waard vond ik meteen. Moeilijk… weinig licht, dat zie je onder andere aan de groot openstaande pupillen van beide beestjes. Een opzetflitser had ik niet bij de hand – dat zou ook niet mooi geweest zijn – maar met ISO 3200 kreeg ik ze toch aanvaardbaar scherp op het geheugenkaartje.     


  07-10-2015 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 oktober Station Wolfstee
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het vrouwke had deze avond een afspraak in het ziekenhuis in Herentals. Ze hadden al een hele tijd geleden een MRI-scan ingepland om eindelijk eens uit te vissen waar die nekpijn vandaan komt. Vandaag was het dan zo ver. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om ondertussen wat interessante plekken te bezoeken en nog eens wat met avondfotografie en lange sluitertijden te doen.
  Toen ik achteraf deze opname van op een leeg perron van station Wolfstee bekeek, zag ik dat ik dwars door de trein het gele schuilhokje op het perron aan de overkant had gefotografeerd. Zo’n verrassingen  krijg je natuurlijk als je kiest voor 10 seconden opening. De verklaring is evenwel vrij simpel. Aan de rode lijnen van de achterlichten zie je waar de achterkant van de trein was toen de opname stopte. Een stukje overkant komt helemaal links dus ook even in beeld, zij het veel korter belicht en dus veel vager. De restanten van de voorbijrazende trein uit het begin van de belichting zorgden er voor dat ik even op het verkeerde been gezet werd.      


  06-10-2015 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 oktober De ontsnapping
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Is het een zwam, is het een parasiet, is het een schimmel? Het zag er helemaal anders uit dan de zwammen/parasieten/schimmels die je wel eens ziet op rottend hout of op dode bomen, vaak berken. Dit is inderdaad een berk, maar de boom was helemaal niet rottend of dood, verre van. De zich naar buiten wurmende aanwas had alleszins met veel kracht de schors van de boom opengescheurd en zoals een kauwgombel blazende mond tuitten de schorslippen zich om de vreemde indringer te laten ontsnappen leek het wel. Dat gaf me meteen de inspiratie om op het moment dat ik deze foto maakte er ook een titel bij te bedenken: de ontsnapping.    


  05-10-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!