Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  20-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 september De Brandweer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Soms overtreft de werkelijkheid de verbeelding.
  Het principe van de Aarschotse Fashion Week is dat iedere soort kleding, van duur tot goedkoop, van vrije tijds tot beroeps en van sjiek tot alledaags aan bod moet kunnen komen. De uitbaters van de erotica shop aan de Bonewijk wilden dus ook terecht hun collectie showen. Helemaal op het einde van deze dag 2 van het weekend was er in de programmatie een plaatsje voorzien. Net toen wij met alle spullen, muziekinstallatie, rode loper, paaltjes, rode linten en het hele gedoe ter plekke aankwamen was er paniek aan de overzijde van de straat. BRAND !!!
  Zo kun je het niet bedenken… stel dat je een fotoshoot wil doen met een geloofwaardige achtergrond, je bedenkt iets met drama, brand, vuur, en het mag iets kosten…
  Een van de erotische (?) pakjes die de modellen zouden tonen had namelijk iets te maken met de brandweer, de Firechief helmen zijn duidelijk genoeg dacht ik. Ik wil nog even in het midden laten of dit soort kledij een impact zou kunnen hebben op iemands sexuele prikkels, fantasieën of stimulatie maar daar gaat het nu even niet over. Omdat de modellen al klaar stonden vond ik dat ik ze dan ook maar voor de brand moest fotograferen. Jammer genoeg had de politie ondertussen al een veiligheidsperimeter ingesteld en konden we niet dichterbij, maar zo is de achtergrond ook al realistisch genoeg natuurlijk.  


  20-09-2015 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 september Pieter de breakdancer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na de grote modeshow in de stadsfeestzaal is in het kader van de Aarschotse Fashion Days dit weekend de Street-Catwalk gepland. De diverse meewerkende winkels krijgen een rode loper voor de deur, de modellen komen ter plaatse de collecties presenteren en zo wordt de ganse stad de hele dag van entertainment voorzien.
  Voor de show van start ging mocht onze Pieter als opwarmer zijn breakdance talent komen tonen. En of het werkte om de aandacht van de winkelende mensen te vangen en de voorbijgangers te laten stoppen… Dan ben je als fotograaf bij de pinken natuurlijk, maar meer nog, als opa ben je zo fier als een gieter…
  J


  19-09-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 september Schuilen voor de bui
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na de vrijdagse wandeling met de bewoners van Hoevezavel is het ondertussen traditie dat er met de vrienden een hapje gegeten wordt in de Brugwachter. Half uurtje te vroeg vandaag dus liepen we met Phaido nog maar even langs het kanaal. Een onverwachte plotse bui kwam ons wandelplezier abrupt verstoren en we waren meer dan content dat we vlak bij de brug van de Barrier waren waaronder we konden schuilen. Aan de overkant waren er enkele fietsers die dezelfde reddingsboei gevonden hadden. Foto natuurlijk…
  Thuis gekomen zag ik iets vreemds. Mijn geest zit blijkbaar zo in elkaar dat ik bij dit soort fotos automatisch op zoek ga naar symmetrie… Op het eerste zicht leek het ook behoorlijk geslaagd in dit geval, toch zag ik, thuis gekomen, op de PC een onverwachte valse noot in het plaatje. De lichte vlakken in het water links en rechts waren behoorlijk asymmetrisch… Na wat denkwerk meen ik dat ik de verklaring er voor wel gevonden heb. De wind en de regen komen uit het zuidwesten, van links dus en daarom is de lichtere gedeelte, waar de regen het kanaalwater geselt, links groter dan rechts. De donkere zone in het midden is niet de schaduw of de reflectie van de brug, zoals ik eerst dacht, maar gewoon het regenluwe stukje kanaalwater… Water kan ook schuilen voor de regen blijkbaar.      


  18-09-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 september Aarschot Fashion Night
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De jaarlijkse Aarschot-Fashion-Night was vandaag gepland, en ik mocht weer komen fotograferen. Ik was niet de enige uit de familie die ingeschakeld werd want naast mijn zus Lily die het allemaal organiseerde waren ook de kleinkids weer van de partij. Ze mochten weer de catwalk op en dat is een habitat waar ze niet vies van zijn blijkbaar. Bij deze organisatie worden trouwens geen professionals ingehuurd, alle modellen zijn pure amateurs.
  Foto-technisch gezien werd het weer geen gemakkelijke klus om het allemaal vast te leggen. Vergeleken met vorig jaar was er net iets minder licht zodat ik nog wat hoger in de ISO waardes moest gaan om een aanvaardbaar korte sluitertijd over te houden en dan nog merkte ik thuis gekomen dat er wat beelden onscherp waren… tja zonder flitsen is er ergens een grens waar ik voorlopig niet overheen kan…
  Bij deze foto van ons Marie-Leentje was er gelukkig geen belichtingsprobleem. Ik heb er geen idee van of ze gelukkig is met de outfit die ze moet showen. Ze was wel al een tijdje aan het vechten met een muts die steeds maar afviel merkte ik. Toch maar verder lopen en doen alsof er niks aan de hand is… zo hoort het.

  17-09-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 september De Melle
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na een korte pipi- en kakawandeling in de Smallebroeken ben ik met Phaido nog eens naar de Melle gereden om daar ook nog wat wandelplezier te rapen en de stappenteller toch maar boven de 10000 te houden.
  Dat het daar altijd weer een lonende omgeving is om van het groen, de rust en de natuur te genieten wil ik nog maar eens herhalen maar toch moet het me van het hart dat ik er ook deze keer geconfronteerd werd met de avances van de homofiele medemens… Bij gelegenheid van een vorige passage werd er mij al eens gevraagd of ik geen zin had een vieze vent naakt te bekijken en deze keer stonden er op de parking ook weer enkele wagens met eenzame mannen erin. Twee ervan stapten meteen uit toen ik er aan kwam, maar toen ze zagen dat ik Phaido uit de koffer liet om te gaan wandelen begrepen ze waarschijnlijk dat ik er niet zo eentje ben…
  J Die plek krijgt helaas een slechte reputatie vind ik en de politie zou beter daar even toezicht op houden in plaats van op dat belachelijke zwemverbod in de plas. Let wel, ik heb niks tegen homosexualiteit en de tijd dat seks diende om het menselijk ras in stand te houden is al lang voorbij, ik heb zelfs enkele vrienden waarvan ik weet dat ze die geaardheid toegedaan zijn, maar die vallen mij niet lastig tenminste, net zoals ik niet hitsig opspring tegen elke mooie vrouw die ik tegenkom.
  Enfin, na een kort moment van godverdommetoch konden Phaido en ik de rest van de tocht ongestoord afhaspelen en de nodige fotomomenten dienden zich ook weer aan, het hoeft immers niet altijd mooi weer te zijn om te fotograferen, integendeel.   


  16-09-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  15-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 september Lappenmand
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het vrouwke ligt even in de lappenmand. Ze had al een hele tijd last van nekpijn en we hadden eigenlijk al een afspraak met de dokter gepland, deze week is daar waarschijnlijk een kou bovenop gekomen met de gekende stijve-nek kenmerken, maar dan in veelvoud. Vannacht was de pijn plots niet meer te harden en adequate  medicatie hadden we ook niet meteen voorhanden dus ben ik met haar maar naar spoed gereden. Ze hebben meteen fotos gemaakt en de spoedarts kon ook niet anders dan concluderen dat dat de behandeling moest bestaan uit een pijnstiller ( Parcetamol ), een ontstekingsremmer om gestresseerde en daardoor eventueel ontstoken pezen en spieren te kalmeren (Diclofenac ) en een spierontspanner ( Diazepam ) dat zou de spanning er af halen, maar je wordt er wel slaperig van…. Voor een worst case scenario, als dat allemaal niet helpt kregen we ook nog Tradomal voorgeschreven, een paardenmiddel, dat we hopelijk niet zullen nodig hebben. Een hele boterham als je het ons vraagt. Dit is alvast het pakketje waar mijn schatje het de volgende dagen mee moet doen… o ja een beschermende kraag moet ze ook dragen.
  Laten we hopen dat ze er snel weer bovenop komt, een vervolg afspraak met de specialist hebben we ondertussen ook al geprikt.


  15-09-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  14-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 september Jutta
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb vandaag een erg leuke fotoshoot gedaan met een prachtige jonge dame: Jutta, de mooie, jongste dochter van juf Inge van Balance Health Center wilde wel een namiddag voor me poseren en in de studio van schoonbroer Dreeke kan ik meestal wel terecht.
  Enkele opnames die ik nog meende nodig te hebben voor mijn “Water”-fotoreeks voor het salon van de club waren de hoofdbrok van de shoot, maar als je dan toch aan het fotograferen bent komen de ideeën voor andere poses vlot binnenrollen. Dan maak je natuurlijk de nodige extra opnames en enkele portretjes konden er ook nog wel bij. Dit is er zo eentje, deze close up met een bewust erg krappe uitsnede vond ik helemaal okee.


  14-09-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!