Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  07-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 juni Veilig terug thuis
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben ze zitten opwachten deze avond. Ze hadden nog ongeveer 700 km voor de boeg deze morgen en onze traditionele zondagse afspraak stond dus in het teken van “ wanneer komen ze thuis”
  Elf dagen geleden vertrokken ze voor een ambitieuze trip naar Spanje. De geplande 5600 km zijn er bijna 6000 geworden, maar toen wij met ons gezelschap in afwachting iets zaten te drinken in De Korte Heide kwamen ze rond half tien daar veilig en wel ook aangereden. Het moet heet geweest zijn in die motorpakken met dit weer, er werd dus ook meteen gestript… de verhalen over Spaanse temperaturen kwamen evenwel meteen los en toen hadden we al net iets minder medelijden. Een Belgische pint wilde er natuurlijk wel in bij die mannen en daar waar wij als verantwoordelijke motorrijders eigenlijk gaan voor 0% alcohol wilden we voor een keer een strenge uitzondering maken. Eén pintje mocht zonder dat we de clubreglementen boven haalden. Ze wonen ook maar enkele honderden meters verder tenslotte.  


  07-06-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 juni In de sluis
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zoon Michael wilde van het mooie weer gebruik maken om even een ultieme testvaart te maken om te controleren of de revisie-motor ook wel helemaal draaide zoals het hoort. Al snel bleek dat er toch nog iets scheelde. Een telefoontje naar de firma die de reparatie had uitgevoerd zorgde er voor dat er binnen de kortste keren hulp kwam opdagen. Tot onze grote opluchting bleek dat we het probleem niet bij de motor moesten zoeken, die draait als een klok, maar dat er in de staart, zeg maar de koppeling tussen motor en schroef iets niet klopte… of liever, wél klopte, afgaande op het geluid tenminste. Het zou een kleinigheid zijn, maar de boot moet toch weer even naar de werkplaats.
  Deze foto van uit de sluis toont een telefonerende Michael die deskundige hulp vraagt en het vrouwtje en kleindochter Julie, die hopen op een gezellige vaart. Maar de reden waarom ik voor deze foto ging is dat je niet elke dag door een sluis vaart met een speedboot. Ik vond het decor wel apart… 


  07-06-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 juni Na al die jaren...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was weer een hele tijd geleden dat we nog eens samen geweest waren. En allemaal waren we er niet, Jack onze toenmalige bassist woont alweer bijna een halve eeuw terug in Omaha Nebraska en die konden we moeilijk vragen voor een gezellig onderonsje anex etentje eens over te vliegen, maar de overige vier waren present en we blijven kranig overeind, zo bleek maar weer eens.
  Het was van 1966 tot 1969, zo kort, dat we samen een beat-orkestje vormden, zo heette dat in die tijd, en toen we daarna allemaal onze eigen weg gingen hebben wij zelf nog in menige andere en betere bandjes gespeeld maar van geen een is de vriendschapsband zo intens blijven bestaan als met deze gasten. Regelmatig proberen we samen te komen. Soms gebeurt dat omdat we het zoveelste reünie-optreden gepland hebben, maar al even vaak omdat we vinden dat we er gewoon weer aan toe zijn, zo maar. Het toeval speelt ook wel ooit zijn rol natuurlijk. We zijn samen ooit naar Gambia geweest waar drummer Eddy al 15 jaar een horeca-zaak uitbaat en toen we met z'n allen Jack bezochten in De States hebben we daar zelfs opgetreden, ze spreken er nog altijd over in Omaha... Nu Eddy toch in Belgie moest zijn om een controle en nabehandeling voor zijn hopelijk overwonnen ziekte te ondergaan,  zagen wij de kans schoon om weer eens wat bij te praten... en een hapje te gaan eten 
  Voor we naar het restaurant trokken om de benen onder tafel te steken stopte ik met een gerust gemoed de camera in handen van Josee. Zij weet ondertussen ook al wel waar de afdrukknop zit. Voor één keer koos ik voor een vierkante uitsnijding. Het zal wel zijn omdat ik bandjesfotos nog altijd associeer met LP- of CD hoezen veronderstel ik… En Phaido, die was er toen nog niet bij he mensen...  Very Happy

   


  06-06-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 mei Moeder en dochter
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Kleinzoon Nicolas was gisteren jarig en vandaag zijn we even naar Wuustwezel gereden om de verjaardagswensen over te brengen. Natuurlijk wil ik dan met eigen ogen  ( en fototoestel ) gaan zien hoe het met de veestapel gaat. In het bijzonder de paarden genieten mijn volle aandacht, en niet in het minst de kleine Feetje, Orphelia volgens haar identiteispapieren. De kleine meid is ondertussen ongeveer anderhalve maand oud en ze is al flink gegroeid. Ze is ook niet meer zo schuchter als de eerste keer dat ik haar ging fotograferen, integendeel, ze is best nieuwsgierig, laat zich strelen en is best te vinden voor een close up als ik de Eos er bij haal. Ik heb uiteraard een hele reeks fotos geschoten maar deze, van uit een laag standpunt, met mama Sofie in de achtergrond vond ik wel heel speciaal.   


  05-06-2014 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 juni Tandenborstels
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik zat deze morgen mijn krantje te lezen toen Josee met de handen achter de rug naar me toekwam. “Ge moogt kiezen“ zei ze, “geel of groen“… Ik had geen idee waar ze het over had en zonder veel overtuiging antwoordde ik “doe mij maar geel dan“. Triomfantelijk haalde ze twee nieuwe tandenborstels te voorschijn en ze liet er bij horen: “Neen, die gele neem ik, ik heb me bedacht…“
  Tja een mens moet om de zoveel maanden eens veranderen van tandenborstel en of dat nu een groene of een gele wordt maakt mij eerlijk gezegd niet zoveel uit. Maar de logica waarom ik eerst de keus kreeg en daarna weer niet ontgaat me helemaal… vrouwen, ik zal ze wel nooit begrijpen.
  In de loop van de dag heb ik toch nog enkele keren aan het voorval terug gedacht en zo kwam ik op het idee de bewuste tandenborstels maar de eer te gunnen als foto van de dag te fungeren. Prima excuus om niet naar buiten te moeten om te fotograferen met dit hondenweer trouwens…    


  04-06-2014 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 juni Grasmaaien
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik vroeg aan Josee waar al die Duvel gebleven was die volgens mij toch in de koelkast moest liggen. Toen antwoordde ze met een wedervraag: of ik al gezien had hoe lang het gras voor het huis was… Ik probeerde nog even te argumenteren dat ik pas vorige week het gras achter het huis afgereden had maar ik realiseerde me ook wel dat zelfs met mijn allerdikste olifantenvel ik er niet aan zou kunnen ontsnappen. De grasmaaier wachtte, niet meteen mijn favoriete werktuig. Tot overmaat van ramp weet ze ook wel waar ze mijn camera kan vinden en de automatische P stand heb ik haar helaas ook ooit gewezen.  
  Enfin, ik heb deze avond toch van mijn Duveltje kunnen genieten. Zo zie je maar, Johan Cruyff had gelijk: elk nadeel heb zijn voordeel… Eind goed, al goed.


  03-06-2014 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 juni Digitalis
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het hoeft niet altijd groots, speciaal, ingewikkeld, geweldig of spectaculair te zijn om mooi te zijn. Vaak is er evenveel schoonheid te vinden in de kleine eenvoudige dingen, je moet er alleen maar voor openstaan, je moet het willen zien…
  Vandaag hadden we De Hooiput in Arendonk uitgekozen als decor voor een extra wandeling met Phaido. Het is een klein zeer gevarieerd gebiedje dat ligt tussen het kanaal, de Biezen en de Watering. Je zult er zonder twijfel in elk seizoen wel van de natuur kunnen genieten maar zeker in deze tijd van het jaar is er een uitbundige pracht van bloemen, planten en groen. De groei van gewassen, grassen, kruiden en onkruiden is dermate explosief dat je als wandelaar goed moet opletten waar je loopt, maar dat kon onze pret niet drukken. Veel kleurige bloemsoorten en insecten zijn er dankbare onderwerpen voor de natuur- en macrofotograaf en de fotomogelijkheden dienen zicht dan ook in een hoog tempo aan. Ik koos vandaag eens niet voor een close-up of een macro maar dit plaatje van bloeiende digitalis langs het wandelpad kon me wel bekoren. Zoals ik al zegde: niet spectaculair… maar stille ingetogen schoonheid.     


  02-06-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!