Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  29-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 mei Kapittelhof
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb vandaag een foto in de aanbieding die wat mij betreft de dag perfect illustreert. Ik was zowat de ganse dag in het Kapittelhof, het nieuwe zorgcentrum in Lommel. Er werd een familiedag georganiseerd en er was vanalles te doen. De familieleden en de bewoners werden vergast op een etentje, er waren allerhande activiteiten, ook voor de kinderen, kleinkinderen en de volgende generaties. Als men wilde kon men met de familie op de foto en daar kwamen wij in beeld. Gelukkig was er ons een ruime werkplek binnen in het gebouw toegewezen want van de geplande buitenactiviteiten kwam niet veel terecht. De ruime, mooie binnenplaats waar het eind mei normaliter gezellig zitten is met een drankje of zo lag er nu desolaat en verlaten bij, uitgeregend. Het enige positieve dat ik er over kwijt kan is dat het me toch weer een aardig plaatje opleverde. Dit vroeg om zwart wit vond ik.


  29-05-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 mei Boomklevers
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is een slechte tijd voor de rupsjes en andere insectjes in de Smallebroeken dezer dagen. We weten ondertussen wel waar de vogeltjes zich ophouden door onze veelvuldige wandelingen langs hetzelfde traject. Een bonte spechtfamilie en twee nestjes boomklevers wonen in de holletjes van de bomen aldaar. De boomklever ouders vliegen af en aan en ze komen steevast terug met een snavelvol lekkers voor de kroost. Ze zijn zo ijverig dat het wel eens dringen is aan de ingang. Ma is nog niet buiten of pa zit al voor de deur met een nieuwe lading. Ik ben niet zo op de hoogte van de geslachtskenmerken van boomklevers trouwens, het kan dus ook omgekeerd zijn.
  Ik maakte deze opname uit de hand met de 300 mm op de 50D. Ik moest vrij hoog in de ISO waarden om een min of meer aanvaardbaar korte sluitertijd over te houden. Het is een wonder eigenlijk dat er bij 1/60 niet meer bewegingsonscherpte is. Ik zal er maar meteen bijvoegen dat dit de enige toonbare is uit een hele reeks
  J. Met de nodige ruisonderdrukking in de nabewerking verlies je wel een tikkeltje scherpte natuurlijk maar ik vond dit ouderpaar toch interessant genoeg om er deze foto van te plaatsen.


  28-05-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 mei Schuurtje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik schaam me dood… ik ben deze middag naar Lommel vertrokken zonder batterij in mijn fototoestel. Bij de 6D die in reparatie is heb ik een battery-grip en daar passen twee zulke dingen in, dat geeft me het comfortabel gevoel dat ik dagen aan een stuk kan fotograferen zonder vrees dat ik zonder stroom val. Bij de oude 50D die ik nu weer tijdelijk gebruik is er dat maar één en dan voel je toch sneller de drang om tijdig bij te tanken. Deze morgen heb ik de batterij daarom nog eens aan de lader gehangen en domweg vergeten ze terug in het toestel te stoppen voor ik vertrok. Bloos, bloos…
  Ik moest dan maar noodgedwongen vandaag weer terugvallen op de iPhone om mijn ding te doen. Nog niet zo lang geleden had ik het er nog over: het beste toestel is het toestel dat je bijhebt.
  Op bezoek bij vrienden wist ik daar al lang dit schuurtje staan en het doet me steeds weer aan de States denken, nu we binnenkort weer vertrekken richting L.A. nog net iets meer. De borden en de opschriften brengen je fantasie meteen terug naar Europa natuurlijk maar ik voelde toch de sterke behoefte om dit even vast te leggen, met welk apparaat dan ook.
  Om het nostalgische gevoel wat extra aan te dikken heb ik een stevige Siena-filter over het plaatje gegoten en een rafelige rand maakt het af.


  27-05-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  26-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 mei Stoeien met Photoshop
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zowel het fotograferen als het nabewerken vind ik leuk, het één kan niet meer zonder het andere in de fotografie tegenwoordig. Dat is mijn mening althans.
  Dat nabewerken heb je in alle maten en gewichten trouwens, gaande van het eenvoudig optimaliseren van de scherpte, de belichting, de kleurverzadiging en de uitsnijding, via het wegwerken van ongewenste elementen en het samenvoegen van onderdelen van diverse opnames tot een nieuw beeld tot het stoeien met filters, plug-ins, vervormingen en de hele trukkendoos die Photoshop ter beschikking stelt om totaal irreële nieuwe afbeeldingen in elkaar te knutselen.
  Met dat laatste amuseer ik me ook wel eens. Deze namiddag maakte ik een eenvoudige foto van wat kruiden en wat grassen met op de achtergrond de vervaagde rand van de klimop tegen onze garage en veel lucht. Ik wist precies wat ik er mee wilde doen. Deze bewerking was een tijdje geleden vrij populair bij bepaalde foto-sites namelijk en ik heb dit wel vaker gedaan. Geïnteresseerden moeten maar eens zoeken op de term “Little Planet” bij YouTube en een tutorial bekijken. Dit is een lichtelijk alternatieve versie van het procedé. Voor mijn facebook-vrienden zal ik het origineel daar posten.


  26-05-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  25-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 mei De E10-plas
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een dag waarop we beiden van ’s morgens tot ’s avonds achter onze GPS kunnen aanlopen prikken in onze gemeenschappelijke agenda is steeds moeilijker te vinden. Het snel dichterbij komende America-avontuur neemt een altijd maar groter wordende hap uit ons tijdsgebruik.  Maar vandaag was het toch weer cachedag. Mijn cachemaatje Jackie stond al vroeg aan de voordeur van huize Pol en Josee en samen hebben we de streek tussen Brasschaat en St Job in’t Goor uitgebreid verkend en “opgekuist”.
  We belandden o.a. langs de E10-plas en tussen het vinden van de diverse pottekes en containers door haalde ik toch ook regelmatig mijn fototoestel boven.
  Een sfeerbeeld om deze dag te illustreren.


  25-05-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 mei Werken in moeilijke omstandigheden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn nu echt aan het aftellen. Binnen iets meer dan twee weken vertrekken we weer naar de States voor de Race Across America. Tim is al een hele tijd zijn trainingsintensiteit aan het opdrijven en daar hoort een doorgedreven inspanning in de sauna bij, kwestie van aan de temperaturen in de woestijn in the South-West te wennen. Werken in moeilijke omstandigheden noemen we dat.
  Omdat Robbe in laatste instantie heeft afgezegd hebben we een nieuw teamlid gevonden in de persoon van Myrthe. Zij zal het filmen voor haar rekening nemen en als er in de saunacabine opnames gemaakt moeten worden van een zich in het zweet fietsende Tim is dat voor haar ook werken in moeilijke omstandigheden.
  Ik was zelf buiten de sauna gebleven en wilde toch wat opnames maken door de glazen deur. Dan is flitsen natuurlijk geen optie ook al niet omdat het de filmende collega zou storen. Omdat mijn 6D in reparatie is moest ik het met de minder geavanceerde 50D doen en door het weinige licht was het ook voor mij werken in moeilijke omstandigheden. Iso 1000 is voor dat toestel echt wel de grens en met het allergrootst mogelijke diafragma van de 24-105 lens kon ik nog net een sluitertijd van 1/20 ( jawel: één twintigste !!! ) bereiken. Dat deze opname dan toch nog redelijk scherp is mag een wonder heten.


  24-05-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 mei Snelheidsbeperking
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben vanavond met Phaido nog even de Smallebroeken ingetrokken. Omdat ik mijn 6D vanmiddag naar het Canon-service centrum had gebracht voor een reparatie en een grondige check-up met het oog op onze America reis moet ik het weer enkele dagen met de oude 50D doen. Het was toch weer wennen, niet alleen zitten de knopjes anders en is de ruisgevoeligheid veel groter – oppassen dus met hoge ISO waardes om bij weinig licht aanvaardbare sluitertijden te bekomen -, maar ook de beeldhoek van de lenzen wordt op een APSC sensor vermenigvuldigd met 1,6… de 24 mm brandpuntsafstand van mijn 24-105 lens wordt nu 38, groothoek kun je dat al niet meer noemen… J
  Maar toch ben ik er enkele landschapsfotos mee gaan maken. Het is opvallend hoe groen de natuur op korte tijd geworden is en na de recente regen ziet het er dubbel fris uit. Om het avondgevoel wat te accentueren heb ik in de nabewerking de belichting wat terug gehaald en ook in de lucht heb ik een tintje blauw toegevoegd. Helemaal waarheidsgetrouw is dit dus niet geef ik ootmoedig toe.
  Omtrent de inhoud van het plaatje wil ik ook nog wel een en ander kwijt trouwens. Het is bijvoorbeeld weinig waarschijnlijk dat er achter de bocht van de weg een politiecombi zal staan om de maximum snelheid van 70 km te controleren. De logica van dit soort borden op zelfs de kleinste zandwegen ontgaat me volkomen.    


  23-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!