Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  24-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 augustus De Tramötsch piste
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb nog niet het plezier gehad in de winter van de Tramötsch-piste af te zoeven en vandaag heb ik me voorgenomen dat toch zo snel mogelijk maar eens te gaan doen. We zouden de Plose de huisberg van Brixen kunnen noemen, minder bekend en als skigebied minder groot dan het nabijgelegen Kronplatz bij Bruneck, maar na wat ik vandaag te zien kreeg wil ik het er volgende winter zeker wel eens op wagen.
  Ik was al ooit in de buurt geweest met de vrienden. Een aantal jaren geleden hadden we het plaatsje Sankt Andrä uitgekozen als uitvalsbasis om van daar uit de omgeving te gaan verkennen met de motor. Vandaag kwamen we er terecht omdat er een geocache event georganiseerd werd en omdat zowel datum als plaats perfect pasten in ons reisschema hebben we daar aan deelgenomen, tot zeer grote tevredenheid moet ik zeggen. Geocaching.com, de moeder-site van alle geocache-fanaten maakt er namelijk een gewoonte van ieder jaar in de maand augustus een challenge uit te schrijven om wat souvenirs te verdienen. Zes verschillende soorten cachen moest je deze keer loggen binnen de maand om te slagen in de uitdaging. Een event had ik nog niet op mijn palmares, vandaar…
  Zoals dat wel vaker het geval is met geocachen ontdek je leuke plekken en soms vind je die dermate de moeite waard dat je ze op je lijstje “voor herhaling vatbaar“ zet.
  De tocht verliep voor een gedeelte op het parcours van de pistes van het skigebied en op deze plek waren we trouwens behoorlijk verkeerd aan het zoeken. De GPS kreeg de raarste kuren, magnetisme, zwarte magie… wie zal het zeggen. Feit is, dat als de organisatoren niet zo vriendelijk geweest waren ons terug op het goede spoor te zetten we deze cache nooit gevonden zouden hebben. Phaido trok er zich allemaal niks van aan, die holde de piste af met een elegance die je bij baasje en vrouwtje op dat punt van de wandeling al lang niet meer zag na 8 km redelijk steil bergaf lopen.    


  24-08-2014 om 22:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 augustus De Italiaanse keuken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Aansluitend bij de blog van gisteren zou ik het deze keer willen hebben over eten. Mijn interesse in het onderwerp is algemeen gekend. Vakantietijd is voor ons dan ook altijd een beetje een cullinaire ontdekkingsreis. Soms duurt het een tijdje, maar meestal slagen wij er vrij snel in de goede adresjes in een vakantiebestemming te vinden. In Lazise kenden we er al enkele en sedert enkele dagen is er daar eentje bij gekomen. De Italiaanse keuken staat sowieso erg hoog in ons voorkeurlijstje. Castello, het eerste restaurant links binnen de poort als je van de grote parking komt kan onze volle goedkeuring meedragen. Nadat we er al enkele keren getafeld hadden en we het personeel een beetje hadden leren kennen vroeg ik of ze het erg zouden vinden als ik enkele fotos maakte van het keukengedeelte. Dat vonden ze geen probleem. Zowel de keuken als de pizza-oven mocht ik uitgebreid bezoeken, bekijken en fotograferen. Ik kreeg zelfs een mini privé rondleiding, netjes, proper, goed georganiseerd, ik was best onder de indruk. Zo bleek dat het zeker geen toeval is dat wat er op tafel komt grote klasse is. Dit zijn de pizza-bakkers, goedgemutst, ordelijk, hard werkend en vriendelijk. Zo hoort het.   


  23-08-2014 om 22:30 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 augustus Pol
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Sta me toe maar meteen te vertellen dat er aan deze foto helemaal niets gephotoshopped is. We zijn wel degelijk door een plaatsje gekomen met de welluidende naam “Pol”. Dat ik dit een fotostop waard vond begrijpt de lezer zonder enige twijfel? Josee kreeg de camera in de handen geduwd en mocht ( moest !!! ) op de sluiterknop drukken.
  Onze tochten door het hinterland van het Gardameer brachten ons vandaag in het wijngebied Valpolicella. Bij het plaatsnaambord van een van de deelgemeenten kon ik niet anders dan een parkeerplaats te zoeken om gebruik te maken van het decor. Ik vond de locatie zo sympathiek dat ik maar meteen een winkel ingedoken ben om een streekproduct te kopen. Wij reizen om te leren en om streekproducten uit te proberen toch? Zeker als er sprake is van enige alcoholische waarden bij de inhoudsopgave wil ik graag proefkonijn spelen.
  Het mag dus geen verwondering wekken dat ik dit zit te tikken bij het genot van een heerlijk glaasje – excuseer, FLES – Valpolicella.  


  22-08-2014 om 22:40 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  21-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 augustus Verona
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Kenners zien natuurlijk meteen waar we vandaag geweest zijn. Voor al de anderen: we hebben vandaag een bezoek gebracht aan Verona. Zoals de meeste toeristen wilden we op veel te korte tijd veel te veel zien. Naast negen gevonden geocachen mogen wij nu dus ook een groot deel van de bezienswaardigheden van Verona op ons palmares schrijven. We begonnen met een tocht rond en boven het theatro Romano, vervolgens moest de Ponte Pietra er aan geloven, la casa di Giulietta - Shakespeare zelf schijnt trouwens nooit in Verona geweest te zijn en het balkon waar elke dag duizenden toeristen zich staan te vergapen is er in de jaren 30 van vorige eeuw aangebouwd… -, we hebben zoals zovelen de rechterborst van het standbeeld aangeraakt, geluk in de liefde willen wij ook wel blijven hebben, de arena hebben we gezien, bezocht en gefotografeerd, de Piazza delle Erbe, de Arche Scaligere en dan vergeet ik de menige andere pleinen, binnenplaatsen, tuinen en monumenten nog… Kortom, we hadden duidelijk te veel hooi op onze vork genomen en het was dus ook niet meer dan normaal dat enkele van die vijf bengels zo rond zes uur begonnen te jengelen dat ze naar huis wilden. Phaido is bij aankomst in het hotel trouwens als een blok in slaap gevallen. J    


  21-08-2014 om 23:43 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 augustus San Martino la Battaglia
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Voor sommigen is dit misschien een net iets te lugubere foto. In het kerkje vlak bij de gedenktoren in San Martino la Battaglia is het ganse halfrond achter het altaar gevuld met doodshoofden, échte doodshoofden.
  Wij Belgen spreken over “DE” Grote Oorlog vanzelfsprekend als die welke werd uitgevochten tussen 1914 en 1918. In Italie hebben ze een net iets langere geschiedenis qua bloedvergieten. De regio net ten zuiden van het Gardameer was wel vaker het toneel van strijdgewoel. In de jaren 1800 werden hier enkele zware veldslagen uitgevochten in het kader van de Italiaanse onafhankelijkheidsstrijd. In het plaatsje San Martino la Battaglia werd een toren anex museum opgericht om dit te gedenken. Vlakbij is een kerkje waar de waanzin van de oorlog wel zeer aanschouwelijk tot bij de bezoeker wordt gebracht. De toestand van de schedels verraadt vaak hoe de betreffende persoon om het leven kwam… een gaatje tussen de ogen, in het voorhoofd, in de wang, een half weggeblazen schedel, één intakte en één niet meer aanwezige oogkas, een halve schedel… er is niet zo veel nodig om iemand het hoekje om te helpen kun je hier zien. Of dit een wijze les betekent voor alle volgende generaties is maar zeer de vraag…


  20-08-2014 om 22:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 augustus I'm singing in the rain
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben een regendag achter de rug. Ach ja, een beetje solidariteit met de rest van Europa is nooit verkeerd. We zijn deze morgen met paraplus en regenkleding toch maar een wandeling gaan maken langs het strand naar het stadje en we hebben de moed er goed ingehouden. Samen zingen is toch zo leuk. De toepasselijke titels kwamen voorbij gevlogen. Het populairst was “Happy…”, op de voet gevolgd door “I’m singin’ in the rain”. Pieter bedacht dat we daar best ook een dansje bij moesten doen. Gelukkig liep ik langs de andere kant van de camera. Het zou ten eerste geen zicht geweest zijn mij Fred Astair te laten imiteren en dan nog… wie zou er anders de foto gemaakt hebben?


  19-08-2014 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 augustus Koningspage
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er zijn hier aan het Gardameer zoveel dingen om te bekijken en te fotograferen. De mooie stadjes en dorpen met vaak eeuwenoude gebouwen en kunstwerken, de bergen, het meer met de bootjes, de vogels en de zonsop- en ondergangen, niet de vergeten de vele mooie madammen op het strand en de kleinkinderen natuurlijk, even zovele potentiele onderwerpen om de hele dag met je vinger aan de sluiterknop van de camera te zitten.
  Als je dan ’s morgens even het binnenland intrekt om Phaido in alle rust zijn natuurlijke behoeften te laten doen zonder er met poepzakjes achteraan te moeten lopen en je wandelt langs een wijngaard door een weelderige bloemenpracht, dan zie je plots deze prachtige grote vlinder van een mij tot zonet zeer onbekend merk…. Ja, meteen klik natuurlijk. Ik ben geen  vlinderoloog maar een koninginnepage was het volgens mij alvast niet, die kende ik, want had ik al eens gefotografeerd, hij was wel even groot en had ook van die aanhangseltjes achter aan de vleugels. Enig opzoekwerk op het net leerde me dat we hier dus te maken hebben met een koningspage, die zijn er ook blijkbaar… De koningspage is trouwens niet het mannetje van de koninginnepage, zoals ik in eerste instantie abusievelijk concludeerde, je hebt dus mannelijke koninginnepages en vrouwelijke koningspages. Tja, wij mensen hebben tenslotte ook ladyboys en dragqueens, hoewel ik daar minder mee op heb dan met vrouwelijke koningspages.
  J  


  18-08-2014 om 23:30 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!