Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  11-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 juli Pad
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik kon de moordzuchtige blikken van het vrouwtje niet langer negeren, ik heb de grasmaaier nog maar eens uit de garage gehaald. De gewassen die normaliter met de benaming gazon worden benoemd waren ondertussen al meer dan de uit het liedje gekende twee kontjes hoog… Vóór ik naar de States vertrok had ik eigenlijk al een hoognodige maaibeurt moeten doen en nu, nog maar eens een maand later zat ik met een quasi uitzichtloze opdracht. Mijn ultieme uitvluchten rond macrofotografie, ideale biotoop en de gonzende en krioelende diertjes werden met de nodige banbliksems de grond in geboord en dus moest ik…
  En dan gaf de gang der dingen me toch enigszins gelijk. Een grote pad werd door het monster dat gras vreet opgeschrikt en in een paniekreactie probeerde ie over de omheining naar de buren te vluchten. Dat bleek net iets te moeilijk en ik greep uiteraard meteen de gelegenheid aan om de dwangarbeid even te onderbreken. Dit soort fotogelegenheden laat je toch niet ongebruikt voorbijgaan? Toen ik de nodige shots op mijn geheugenkaartje had heb ik het beestje voorzichtig verplaatst naar achter in de tuin, ver weg van de levensgevaarlijke maaier, maar wie weet, ook ver weg van partner en kinderen… of erger nog… misschien hadden die al zonder dat ik het gemerkt had een fatale ontmoeting met mijn activiteiten.
  Zucht, ja sorry pad, maar als ik moet kiezen tussen mijn eigen huwelijksgeluk en dat van jou dan …  


  11-07-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 juli Afscheid van Carla
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na de geijkte, min of meer verplichte ceremoniën bij gelegenheid van het overlijden van onze vriendin Carla hadden we besloten dat we in beperkte kring nog haar laatste wens zouden laten in vervulling gaan. Ze had zelf het plekje uitgekozen en ook omtrent hoe het allemaal moest verlopen waren we op de hoogte. Of het allemaal volgens de regels en conform de wettelijke voorschriften was kon ons geen snars schelen.
  Zo kwam het dat we deze middag in de buurt van de Verkeerde Lieve Heer, in het natuurgebied Hageven, verzameld waren met enkele familieleden en close-friends. Er werden enige bubbels ontkurkt, we hebben getoast op Carla en leuke herinneringen opgehaald en dan kwam het moment dat een van de zonen de as van zijn moeder uitstrooide in de buurt van een jonge eik. Ik vond het al bij al een erg pakkend ritueel, veel echter en oprechter dan al het officiële gedoe, of het nu kerkelijk of niet is. Zo wil ik het ook wel als ik, hopelijk binnen minimaal 50 jaar, ook ooit moet gaan.  


  10-07-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 juli Bij de watermolen van Tielen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben nog eens een dagje gaan geocachen met mijn maatje Jackie. Dat was alweer veel te lang geleden. Ikzelf drie weken USA en Jackie daarna een week Portugal… we hadden weer wat om bij te praten. En er was ook een en ander om te zoeken. In Tielen, vlakbij huis, waren ondertussen twee veelbelovende multicachen op de kaart verschenen en die zouden we dus maar eens aan ons palmares gaan toevoegen.
  Na dat we bij de watermolen van Tielen de laatste gegevens hadden gevonden om de eind-coördinaten van de GC6GGP3 te berekenen vond ik dat het hoog tijd was om de camera uit de tas te halen. Jackie zou zich wel alleen doorheen dat laatste rekenwerk werken. De watermolen en omgeving is een veelbezocht en dankbaar foto-onderwerp natuurlijk en ik heb er dan ook duchtig op los geschoten. Toen mijn met allerlei wiskundige formules worstelende vriend in beeld kwam kon ik het ook niet laten…  


  09-07-2016 om 23:47 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 juli De Lourdes Grot
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Voor vandaag had het personeel dat verantwoordelijk is voor de ontspanning en de vrijetijdsactiviteiten in Hoevezavel een wandeling naar de Lourdesgrot in Lommel Werkplaatsen op de agenda gezet. Dat is een net iets pittigere tocht dan we meestal plegen te doen op vrijdag en, al is het maar omdat zoiets de normale routine een beetje doorbreekt, ik vond het een prima idee. De bewoners en ikzelf ook, we hebben er van genoten.
  Het zou in eerste instantie een beetje oneerbiedig kunnen overkomen maar het was zeker niet zo bedoeld: het altaar voor de grot bleek een ideale plek om wat versnaperingen, hapjes en drankjes, voor de bewoners klaar te maken. Er werd een volwassen appeltaart is stukken gesneden, de nodige frisdranken uitgeschonken en daarna bleken er ook nog snoepjes en chocolaatjes in de aanbieding te zijn. Toen Heidi, een van onze favoriete personeelsleden teken deed dat de appeltaart klaar was om geconsumeerd te worden – ze deed dat door een stukje in de hoogte te steken – vond ik de tijd rijp om, naar analogie met de rituelen die daar vaker plaatsvinden, het moment vast te leggen.  


  08-07-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 juli Het Blauw Kanneke
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben vandaag naar een begrafenis geweest. Alweer heeft de vreselijke ziekte toegeslagen in mijn onmiddellijke omgeving, ze mogen er nu wel eens mee ophouden daarboven…
  Carla was lid van “ Het Blauw Kanneke “, ikzelf ook en er waren nog tal van leden aanwezig. Het Blauw Kanneke is een geocachers collectief, als we er samen op uit trekken met de groep loggen we onder die naam i.p.v. met allemaal met onze eigen pseudoniemen. Dat bespaart ons een hoop schrijfwerk en de cache-eigenaars hoeven niet zo dikwijls de vaak erg kleine logboekjes te vervangen.
  Toen er gediscussieerd werd over een naam stond het bewuste kanneke op tafel en iemand suggereerde dat we ons zo maar moesten noemen. Omdat er geen tegenwerpingen kwamen was dat van af dan zo. Nu Carla er niet meer is, vinden wij met z’n allen dat het blauw kanneke een soort relikwie geworden is en hoewel soortgelijke kannekes nog altijd voor geen geld te koop zijn in de Action willen wij dit exemplaar voor geen geld ter wereld nog kwijt.  


  07-07-2016 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 juli Waterski
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het begint er op te lijken dat we toch nog een beetje zomers gevoel gaan mogen plukken. We hadden 2016 al in de verdomhoek van zomerloos jaar geklasseerd maar eindelijk kregen we vandaag iets wat de deur lijkt open te zetten naar enig terras-, waterkant- of zonnebadweer. En het leuke er aan is dat, naar men zegt, het de volgende dagen alleen maar beter wordt. Wat het waterkant gedeelte van die vaststelling betreft is zoonlief meteen in de opportuniteit gedoken. Een avondje Albertkanaal was een snelle en logische keuze om de nieuwe motor van zijn boot wat vaaruren te gunnen en kleinzoon Jefke alvast weer wat uit de waterski-winterslaap te halen.
  Pake Pol wil zelf ook nog wel eens op de skis en zijn vaarbewijs is altijd handig in geval zoonlief over het kanaal wil gaan slalommen, maar vandaag was het evenwel aan de jeugd en dan blijft pake Pol aan de kant zitten met de telelens op zijn fototoestel.
  Ik moet toch eens aan de kapitein vertellen dat ze de volgende keer best eens wat dichterbij mogen komen voor wat close ups trouwens…


  06-07-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 juli Zonsondergang in de Smallebroeken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In de loop van de avond klaarde het op en ik verwachtte een mooie zonsondergang. Ik ben daarom met de camera en statief iets na achten de Smallebroeken ingetrokken om te zien of ik daar geen leuke plaatjes uit kon puren. Naarmate de zon dichter bij de horizon kwam, roder werd en mooier kwamen er in de verte toch weer enkele wolken. Terwijl de dazen en de muggen me met huid en haar begonnen op te vreten kwamen er gelukkig de nodige gaten in die verre wolkenlaag. Omdat het interessante deel van het schouwspel zich afspeelde in een klein hoekje heb ik dan maar de tele op mijn toestel gezet. Landschapsfotografie met de 300 mm, het is weer eens wat anders. Het is maar een smal stukje dat ik in beeld genomen heb en door het tele-effect lijkt het allemaal een beetje samengedrukt, maar de zon komt voldoende groot precies goed door een opening piepen en daar doe ik het voor. Het is een HDR opname geworden, drie shots, een goed belichte, een met twee stops onderbelichting en een met twee stops overbelichting. De samengestelde HDR die DynamicPhoto er van maakte vond ik al best OK maar toch heb ik er in Photoshop nog enkele lagen uit de originele fotos aan toegevoegd. Het gedeelte met de zon heb ik zo uit de onderbelichte versie gehaald en de ganse onderste helft met de voorgrond uit de overbelichte. Dat laatste leek me dan toch weer net iets te flets zodat ik daar weer de filter Dark Shadows van Nik Color EFEX Pro4 op losgelaten heb. Qua sfeer is het nu zo ongeveer waar ik naar zocht. Met al dat gestapel en gefilter ben ik wel een beetje scherpte verloren meen ik, maar als ik moet kiezen tussen sfeer en scherpte is het niet altijd de scherpte waar ik voor ga…     


  05-07-2016 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 juli We missen er een
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De rij bandjes waarin ik ooit speelde is lang. Ik ken nog veel ex-collegas, met sommigen heb ik nog contact, anderen heb ik helemaal uit mijn geheugen gewist, maar de relatie met de vrienden van The Lonely Boys ( what’s in a name? ) waar ik van 1966 tot ’69 mee optrok is altijd intact gebleven. Vanaf 2001, dik 30 jaar na datum, kwamen er zelfs regelmatig reunies, vaak gepaard gaand met een reunie-optreden. Na het aller-, aller-, allerlaatste optreden zijn die reunies zelfs een jaarlijkse traditie geworden. En dan komt dus het moment dat je er eentje mist… Jack, onze Amerikaanse bassist is helaas niet meer bij ons, hij verloor eerder dit jaar de strijd tegen de vreselijke ziekte, het was een beetje onwezenlijk toen we vandaag samen zaten. Ik heb geprobeerd dezelfde foto die ik naar ik me meen te herinneren 4 jaar geleden maakte vandaag opnieuw te maken… het plekje waar Jack toen zat hebben we vrij gelaten… Okee, Jack was iets breder dan dat vrije plekje, maar ik hoop dat ie ons dat foutje niet kwalijk neemt…   


  04-07-2016 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  03-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 juli Eekhoorn
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik begin weer een beetje te functioneren. Jetlag en slaapgebrek worden steeds verder weggeduwd en ik ben er al in geslaagd in de fotobewerking te duiken – wat heb ik een hoop werk voor de boeg – en ook de dagelijkse routines komen vanaf nu quasi normaal voorbij. In de loop van de dag heb ik enige fotos gemaakt van Phaido tijdens de wandeling, van een verdwaalde vlinder in de tuin en van een neerpletsende regenbui vanmiddag… niets waarvan ik vond dat het wereldschokkend was evenwel en zeker ook niets wat nog niet eerder voorbij gekomen was in deze blog.
  Vandaar dat ik als foto van de dag zou willen kiezen van een plaatje dat ik tijdens de race across America schoot ergens in Indiana, maar dat ik vandaag door Photoshop haalde bij mijn eigen grote selecteer- en fatsoeneer-inhaal-race. Deze Amerikaanse eekhoorn was zo gewillig enkele standjes aan te nemen voor me zodat ik er een hele gevarieerde serie van kon schieten.  


  03-07-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 juli Slak
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er kwam een monster naar me toe gekropen ergens in de Smallebroeken. Ik had de macrolens er niet opzitten maar wel de all-round 24-105. Gezien de minimale scherpstelafstand van 45 cm van die lens en de snelheid van ongeveer 1 cm per minuut die ik mijn onderwerp toedichtte had ik dus een zee van tijd om ‘m goed in beeld te nemen. De natte ondergrond noopte me evenwel om toch niet al te lang op mijn buik te blijven liggen. Na op de schrikwekkende uitsteeksels te hebben gefocust heb ik me toch maar uit de voeten gemaakt. Je weet maar nooit of zo’n prehistorisch ondier in de gaten heeft dat je nog last hebt van de naweeën van een Americareis en je aanvalt…


  02-07-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  01-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 juli Pelckmans
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De beste manier om over de jetlag te geraken is je meteen weer in het thuis-uurrooster storten, zo vertellen lieden die het weten kunnen. Ik probeer dus op te staan op een uur dat ik vroeger ook aanhield en de oude geplogenheden weer op te pikken, in mijn geval wil dat zeggen rond half elf een wandeling door de Smallebroeken met Phaido en op vrijdag namiddag als vrijwilliger op pad met de bewoners van zorgtehuis Hoevezavel in Lommel. De tocht bracht ons vandaag langs tuincentrum Pelckmans waar enkele personeelsleden naar binnen slipten om wat planten- en bloemenpracht in te kopen. De rest van het gezelschap bleef buiten onder de overkapping wachten. De grote spiegelende raampartijen zorgden voor leuke fotomogelijkheden en daar heb ik dan ook gebruik van gemaakt.


  01-07-2016 om 23:49 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 juni Hart
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Is het een foto? Jazeker, het is een foto, zij het zwaar bewerkt. De meesten van mijn vrienden en kennissen zullen ondertussen wel op de hoogte zijn van het feit dat ik niet vies ben van een potje photoshoppen en dat enig geëxperimenteer met de grenzen van de fotografie ook wel aan mij besteed is. Vandaag heb ik me dus nog maar eens laten gaan.
  Ondanks de jetlag, het zombie-gevoel en het k****weer heb ik deze morgen toch maar met Phaido de dagelijkse routine hervat en zijn we aan de wandel gegaan. Zoals gebruikelijk was ook de camera weer van de partij maar er wilden maar geen bruikbare mooie plaatjes inkomen. Enkele plassen, modderpartijen en natte weilanden bracht ik mee naar huis en tegen beter weten in heb ik alles toch maar in de PC geladen. Omdat ik niet de puf had om aan wat meer ernstig werk te beginnen heb ik er wat filters, en andere tools op losgelaten en langzaamaan werd ik in een bepaalde richting geleid. Deze hartvorm, resultaat van enig kopieer en spiegelwerk, gevolgd door wat poolcoordinaten, vervagingen en filters en nog wat knopjes en schuifjes vond ik uiteindelijk het bewaren waard. Wat het eigenlijk is doet er niet toe, de kunstenaar hoort zijn geheimen niet prijs te geven toch? Ik vermoed dat het niet erg origineel overkomt, maar ik wil dit werk “Hart” noemen, opgedragen aan het vrouwtje en Phaido die me zolang hebben moeten missen.
  Ik hoop morgen voldoende doorheen de naweeën van onze zware tocht te zijn geraakt om weer wat inspiratie te vinden voor meer realistisch werk.   


  30-06-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 juni FedEx
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Terug thuis! Na een lange en vermoeiende reis en met een bijzondere vermelding voor de firma KLM die ons in de allerbeste omstandigheden eerst vanuit Brussel via Amsterdam naar Los Angeles vloog en daarna ook weer terug van uit New York JFK naar Brussel heb ik deze namiddag mogen genieten van de eerste Duvel(s) na bijna 6 weken. Man, man, man… smaken dat het deed, en toch was de ervaring niet helemaal 100%. Mijn hele bioritme ligt in een knoop namelijk. Na zo’n periode met weinig en onregelmatige slaaptijden en met lange periodes van wakker blijven, zowel overdag als ’s nachts, weet mijn lijf het allemaal niet meer, voeg daar de jetlag bij en dan kom je tot quasi zombie-gedrag.
  Deze foto maakte ik naar mijn gevoel vandaag bijvoorbeeld. Gisterenmorgen, om 7 uur New-York tijd, dat is 1 uur ’s middags hier, werd ik wakker en zag ik van uit het raam van ons hotel het ene vliegtuig na het andere landen op Newark Liberty airport, met de skyline van New York op de achtergrond. Bij dit toestel van de wereldwijd opererende pakjesdienst FedEx viel het me op dat er een vrachtwagen van hetzelfde bedrijf op de snelweg er onder reed. Dat vond ik een opname waard. We zijn ondertussen goed 34 uur verder en ik heb nog steeds niet geslapen zodat ik met recht kan zeggen dat het een foto van vandaag is.


  29-06-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  28-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 juni Verrazano Bridge
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Onderweg naar JFKennedy Airport... De Verrazano Bridge, bekend van de start van de NY-maraton, lange tijd de langste hangbrug ter wereld, lag mooi te wezen in de mist. De shuttle-taxi kon of wilde niet stoppen natuurlijk... Dan maar met de iPad door het raam van uit de rijdende wagen. De smurrie die in de verte rond de brug lijkt de hangen is niet het resultaat van onoordeelkundig fotobewerken maar wel degelijk van de rotzooi die door het verkeer wordt uitgestoten.

  28-06-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 juni Fietsen inpakken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De terugreis komt snel dichterbij. We verblijven nu twee dagen in het Ramada hotel in Newark New Jersey, met zicht op de skyline van New York. De volgwagen en de RV vonden een plaats op de giga parking van het hotel. De meisjes kozen er voor in de camper te overnachten en de boys wilden allemaal wel in een echt bed... Na een verkwikkende nachtrust komt dan het minder leuke gedeelte: alles moet weer worden ingepakt en reisvaardig gemaakt. Herman en Rob onze twee wielren-specialisten waren al druk aan het demonteren en in de koffers aan het schikken toen ik daar nog redelijk slaapdronken kwam aan sleffen.

  27-06-2016 om 23:06 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 juni We did it
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Tim heeft het geflikt. Wij hebben het geflikt. Rijder en crew hebben een prestatie neergezet die kan teller.
  Blij, fier, opgelucht, doodmoe... We lopen rond met een zeer gevarieerd aanbod aan gevoelens, het ene al intenser dan het andere.  De vermoeidheid en de omstandigheden waarin ik deze pagina in elkaar zit te knuselen zorgen er voor dat ik me vandaag graag beperk tot een.foto van onze champ. Glorieuze Tim aan de aankomstlijn met zijn stalen ros.

  26-06-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  25-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 juni Maryland
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Annapolis Maryland, is de eindbestemming van onze tocht. Deze nacht zijn we de staat ingereden. we maken weliswaar nog een ommetje doorPensylvania, maar we komen dicht bij het doel. Nog een dikke 250 km. het wordt kiele kiele, maar ik ga er toch van uit dat we het redden binnen de 12 dagen.

  25-06-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  24-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 juni country roads
  Klik op de afbeelding om de link te volgen West Virginia, enkele uren wachten tot Tim bij dit time station aankomt, geen geocaches in de buurt... Dan ga je als oververmoeide coast- to-coaster in het gras liggen, je denkt aan John Denver, Country Roads, Shenandoah River en je slaapt in. Als je dan een uur later redelijk verbrand wakker wordt merk je dat je voor je insliep nog deze foto gemaakt hebt. 

  24-06-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  23-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 juni fietsvriendelijk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen  Automobilisten zijn niet altijd even fietsvriendelijk in de States. En hoffelijkheid is ook vaak erg ver weg. Fietsers rijden gewoon in de weg en hinderen het gemotoriseerde verkeer... Dat is zowat de algemene tendens. Fietsers horen gewoonweg niet thuis op het domein van koning auto... Zelfs bij een evenement als de race across Amerca word je daar regelmatig mee geconfronteerd.
  Deze morgen hadden we bijna een aanvaring met een of andere hufter die het erg vond dat er ook mensen met andere bezigheden rondlopen op deze planeet. Omdat ie meende dat wij veel te traag en te lang voor hem reden - wij reden gewoon uiterst rechts beschermend achter Tim aan tegen zeg maar zo 'n 30 km/h - probeerde het heerschap eerst ons en daarna Tim te rammen. Dat het niet op een vechtpartij uitdraaide had hoofdzakelijk met onze zelfbeheersing en ook wel met onze numerieke meerderheid te maken. Toen hij dan maar voor ons ging staan en alles blokkeerde hebben wij gewoon wat foto's gemaakt en die doorgemaild naar de organisatie. Die hebben de politie ingeschakeld en naar het schijnt hebben ze hem al opgepakt... Ons leverde het deze eerder ongewone selfie op.

  23-06-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 juni Mississippi
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn vandaag de Mississippi gepasseerd, twee derde van de trip zit er op ondertussen. Ongeveer een kilometer voor de brug over de rivier is een benzinestation en daar was een van de timestations van de race. Wij waren voorop gereden met de mobilhome om eens een beetje te kunnen slapen in afwachting dat Tim daar aankwam en toen wij bij het krieken van de dag weer bij de levenden waren aanbeland ben ik om de stramme ledematen weer eens wat beweging te geven langs de brug tot aan de oever gewandeld. Daar sta je dan, aan die legendarische rivier, in de buurt van St. Louis notabene en een gekleurde medemens die daar met zijn zoontje zit te vissen, ik heb er een leuk gesprek mee gehad... het was een magisch moment en ik heb dat volgaarne vastgelegd, the blues was niet ver uit de buurt.

  22-06-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!