Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  13-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 maart Street Catwalk dag 2
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De tweede dag van de street-catwalk marathon in Aarschot was misschien nog net iets leuker dan de eerste, gisteren. De temperaturen neigden net iets meer naar lente waarden en de gure wind leek ook net iets milder. Op zondag waren er ook enkele handelszaken die ondanks de shopping dagen besloten hadden de sluitingsdag toch maar in acht te nemen en daardoor was het allemaal net iets minder hektisch.
  Natuurlijk waren onze kids ook weer van de partij en omdat we vandaag langs gingen bij Erotica Center in de Leuvense straat kon ik er enkele pikant geklede dames te pakken krijgen, links en rechts boden zich zelfs enkele passerende en flanerende van het evenement genietende inboorlingen aan om al dan niet gewild te fungeren als onderwerp in wat straat fotografie experimenten maar toch koos ik vandaag voor deze foto die heel braafjes het gebeuren samenvat.
  De setting is vrij duidelijk, je ziet een van de drie als catwalk vermomde erg lange aanhangwagens waarmee we door Aarschot toerden en bij elke deelnemende zaak werd gestopt, een stopkontakt gezocht voor de muziekinstallatie, de rode loper uitgerold, een trapje voorzien, een aankondiging gemaakt en bij het gebeuren passende muziek door de boxen geknald.
  Makkelijk was het in dit geval niet, keihard licht is nooit de favoriete omstandigheid van het op een verantwoorde manier fotograferende deel van de mensheid geweest. Ik maakte de foto door met de camera boven mijn hoofd op het gevoel het model in beeld te nemen. De groothoek stand was gewild want ik wilde ook enkele shots maken met publiek, zeker hier in deze anders rustige hoek was dat nogal bijzonder. Doordat de felle zon pal in de straat scheen stonden de meeste mensen langs de kant in de schaduw en die heb ik dus in de nabewerking behoorlijk moeten oplichten. Het model was een straffe madam want ondanks het feit dat ze recht in de lage zon keek had ze de ogen wijd open. De schaduwen van een deel van de meute fotografen zijn vooraan ook te zien en die van ondergetekende is zelfs duidelijk herkenbaar want er is er maar één die zichtbaar de camera naar boven stak…
  Dat is dus in a nutshell waarom ik dit een leuke foto vind en waarom ik vandaag toch hiervoor koos ondanks de vele alternatieven.


  13-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 maart Street-Catwalk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De lente-shopping-dagen in Aarschot zijn gestart onder een heerlijk zonnetje. Jammer dat een fris windje de gevoelstemperatuur enkele graden naar beneden haalde, maar wie ben ik om daarover te klagen, we hebben de voorbije weken al erger meegemaakt.
  Er was alleszins veel volk in de stad en dat steekt de organisatie een flink hart onder de riem. De street-catwalk was een succes en uiteraard heb ik gefotografeerd tot ik de kramp in mijn rechterwijsvinger kreeg. Tussen alle geroutineerde modellen liepen ook twee van onze kleindochters. Als fiere opa kan ik dan ook niet anders dan vandaag hier een foto te plaatsen van één van beiden. Dit is Julie die samen met haar vriendin Nanouke bij Giotto de tienermode voor het volgend seizoen presenteerde. Het leek wel alsof ze nooit iets anders gedaan had.


  12-03-2016 om 23:43 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 maart Twee wegen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was weliswaar nog een beetje frisjes deze morgen, maar je zag zo dat het een mooie dag ging worden. Ik moest vanmiddag weer aan de slag, maar Phaido staat op zijn rechten dus een wandeling moest en zou er komen. Ik vond het helemaal geen straf moet ik toegeven. We zijn tot in Kasterlee getogen langs rustige zandwegen. Een enkele keer hadden we wel wat last van het verkeer op de nieuwe N19g waar we een tijdje langs liepen maar gelukkig hebben ze dit stukje wandelweg gespaard bij de aanleg er van. Dit is trouwens de leukste route om een Duvel te gaan drinken in café de Pelleman. Je bent dan wel bijna 5 km onderweg en na het genot moet je dan ook nog terug, maar je leeft dan tenminste in de wetenschap dat je evenveel of meer calorieën verbrandt dan je zonet genuttigd hebt. Vandaag hadden we evenwel geen tijd daarvoor, zoals ik al zegde: de plicht was roepende. Om even een foto te maken had ik gelukkig wél enkele minuten over. Twee wegen, langs de ene kant de jachtige snel, snel stressy N19g en daarlangs de heerlijk onthaastende wandelweg. Phaido en wij weten wel welke de leukste is.


  11-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 maart Langs de Demer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben weer een zwaar weekend Aarschot voor de boeg, de lente shoppingdagen worden zaterdag en zondag afgetrapt met de jaarlijkse street-catwalk en vandaag al begonnen we met de voorbereidingen. De hele dag ben ik mijn zus Lilly, die verantwoordelijk is voor de organisatie binnen de plaatselijke middenstand, aan het helpen geweest om alle mogelijk promotiemateriaal en attributen bij de handelaars terecht te laten komen. Na een lange, vermoeiende dag zouden we nog even napraten in Langdorp waar zus en haar man Dreeke hun nestje hebben. Maar eerst vond ik het wel fijn even te gaan wandelen om wat stoom af te laten en om aan de dagelijkse portie fotografie toe te komen natuurlijk. De Demer, in de onmiddellijke omgeving is dan een voor de hand liggend doel en het mooie avondlicht was een leuke bijkomstigheid.
  Onderwerpen vinden is daar niet zo moeilijk en vaak zijn de meest eenvoudige de leukste. Dit groepje bomen langs een zijriviertje zorgde samen met de rietkragen voor een plaatje dat ik graag vastlegde. Twee natte knieën heb ik er aan overgehouden om een zo laag mogelijk standpunt te bekomen, maar daar dacht ik al niet meer aan toen ik het resultaat zag op het schermpje van mijn toestel.   


  10-03-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 maart Banaan
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is weer eens wat anders. Ik heb me deze namiddag thuis geamuseerd met een banaan. Of dit moet geklasseerd worden bij productfotografie weet ik niet. Ik vind het trouwens maar onzin dat men alles per sé wil onderverdelen in allemaal kastjes, ik probeer zelf alleszins open te staan voor alle richtingen, alle onderwerpen en alle soorten inspiratie. Over inspiratie gesproken… ik geef graag toe dat ik vorige week ergens op het internet een serie fotos zag voorbij komen van stukken fruit die in stukken gesneden in een ruimte leken te zweven. Ik vond dat best intrigerend en toen ik vandaag die banaan zag liggen in de fruitmand vond ik dat ik dringend ook zoiets eens moest proberen. Ik vond het leuk om te doen en daar gaat het me om.


  09-03-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 maart Geocaching
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn uitrusting als geocacher is eigenlijk nog vrij beperkt. Een wandel GPS is een eerste vereiste uiteraard, verder een pincet, pen, zaklamp met ultraviolet, een lintmeter, staafmagneet, schroevendraaier, smartphone met alle mogelijke geocache apps en dan houdt het wel ongeveer op. Als ik dat vergelijk met de spullen die mijn cachemaatje Jackie meeneemt is dat klein bier. Hij is natuurlijk ook al veel langer bezig als ikzelf en ik geef het toe, nog net iets meer bezeten, zijn palmares is ook veel groter.
  Vandaag waren we weer samen op pad en dan kom je bij de GC3WJPW, Tino’s uitdaging.  Gezien de titel en na het toetsen van de coördinaten met de situatie ter plekke konden we niet anders dan meteen vermoeden dat ie onder een bruggetje verstopt was. Even kijken van op afstand en jawel hoor, we zagen hem hangen… de hoge waterstand maakte hem sowieso onbereikbaar vond ik. Dat was evenwel buiten de trukkendoos van Jackie gerekend. Die diept uit de koffer van zijn wagen een waadpak op en dan gaat ie doodleuk het water in om de kleine geniepigaard van onder het midden van de nauwe doorgang te plukken… Mijn taak beperkte zich in deze tot het tekenen van het logboekje en natuurlijk het fotograferen van de onverschrokken doorzetter.


  08-03-2016 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  07-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 maart Mooie wolkenluchten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn in de vooravond op ziekenbezoek geweest bij Weeltje. Die is gelukkig weer thuis na een ingreep in Gasthuisberg in Leuven en dat scheelde een hoop kilometers. Toen we terug naar huis reden konden we niet alleen genieten van prachtig avondlicht maar ook van schitterende wolkenluchten langs alle kanten. We hebben vandaag trouwens weinig gemerkt van de voorspelde 90 procent regenkans weze terloops vermeld.
  We zijn speciaal een eindje omgereden door de Eerselingenstraat en de Langenberg tot bijna in Goor om een vrijer zicht te hebben rondom. De wagen werd even aan de kant gezet en dan ben ik naar alle kanten beginnen schieten met de Eos. Zo zag het er uit in zuid-oostelijke richting. Omdat ik me hier beperk tot één foto per dag zal ik de rest van de oogst wel aan Facebook toevertrouwen.


  07-03-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!