Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  23-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 februari Met paarden en koets ( bis )
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ze hadden aangenaam vrijetijdsweer voorspeld en we hebben het gekregen. Oorspronkelijk hadden we het plan om met Phaido in zijn nieuwe fietskarretje naar de feestelijke opening van de Noord-Zuid verbinding te gaan maar toen we een telefoontje kregen van Lucien en Chris - tegenwoordig vaste partners in de wandelarij- of we geen zin hadden om samen de grote Netewoud- en Belsbroekwandeling te doen in Meerhout moesten we niet lang nadenken om van gedacht te veranderen.
  Het werd een lange maar mooie tocht, fotos van eendjes, zandduinen, Galloway runderen, paarden en typisch kempense landschappen… ik kon mijn pret niet op. Uit het gevarieerde aanbod koos ik ook vandaag voor paarden met koets, maar dan toch heel anders dan gisteren. Dit span geniet op dezelfde manier van de bewegwijzerde routes als de wandelaars en de mountainbikers… ze laten wel meer afval achter merkten we enkele keren.
  De grote Phaidomobieltest werd dus uitgesteld, maar zoals het spreekwoord zegt: uitstel is geen afstel. Morgen gaat het karretje achter de fiets. Sabine heeft immers een verlengstuk beloofd aan het goede weer.


  23-02-2014 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 februari Klaartje en Sofie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Drukke dag weer vandaag. We reden al vroeg naar Wuustwezel, want dochter en schoonzoon moesten naar Kalmthout om elk op hun manier een bijdrage te leveren bij een bruiloft. Dochterlief zou zingen in de kerk en schoonzoon, die iets heeft met dieren en met Brabantse boerenpaarden in het bijzonder, zou het gezelschap met span en koets naar kerk, gemeentehuis en feestlokaal voeren. Babysitten was er niet echt bij, alles wat er van ons verwacht werd was dat we de twee jongsten naar een initiatiedag van de muziekacademie zouden brengen. Hannelore zou daar worden ingewijd in de zangkunst en Pieter wilde wel eens proeven van het drummen en het slagwerk. Later op de dag zou daar ook nog een voorstelling aan vast gekoppeld worden. Dus hadden we in de voormiddag nog ruim de tijd om  een fikse wandeling te doen rond het Stappersven in de Kalmthoutse Hei, en omdat we toch in de buurt waren gingen we ook nog even kijken aan de kerk. De paarden stonden geduldig te wachten tot bruid en bruidegom naar buiten kwamen, maar het duurde en duurde... En dan stonden we weer voor een dilemma: ofwel blijven we kijken naar het vervolg, ofwel gaan we genieten van de muzikale prestaties van de kleinkinderen… Tja dan winnen de kinderen natuurlijk. Fotos van het Stappersven staan op facebook, die van de kleinkinderen reserveren we voor het jaaralbum en de foto van de dag werd er dus een van Klaartje en Sofie voor de feestkoets.


  22-02-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 februari Fietskarretje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Qua mobiliteit waren we de laatste tijd een beetje gehandicapt. Fietsen met z’n tweeën kon alleen nog maar als Phaido thuis bleef en we hebben ons nu eenmaal voorgenomen hem bij zo veel mogelijk van onze activiteiten te betrekken. We hadden dus al een tijdje een fietskarretje voor honden besteld. Een van onze goede vrienden werkt bij een groothandel in dierenartikelen en via hem konden we zo’n ding aan een gunstige prijs kopen. Vandaag werd dat thuis afgeleverd, in een doos van ruw geschat 25 x 65 x 90 cm. Ik moest onwillekeurig aan Ikea denken.
  Ik ben niet meteen een fan van het zelf in elkaar knutselen van spullen die je bij de Zweedse meubelmultinational koopt en het leek er even op dat ik ook nu weer een hoop narigheid en gesakker op mijn hals gehaald had, zeker omdat er ook nog eens geen handleiding bleek bij te zitten. Gelukkig viel het allemaal nogal mee… gewoon enkele onderdelen uitklappen, vastzetten, wielen er op klikken en klaar was ie.
  We hebben Phaido meteen laten kennis maken met zijn nieuwe transportmiddel. Eerst was ie niet erg enthousiast, maar toen hij merkte dat hij voortaan mocht meerijden in een cabrio leek het toch of hij het al wat beter apprecieerde. Zondag komt de eerste grote test, dan gaan we de jungle van de openbare weg op….


  21-02-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 februari Eriks Hoboken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Bij de Hobokense vesting van de firma Eriks hadden ze vandaag een open-deur dag voor de klanten. Schoonbroer en geroutineerde beroepsfotograaf Dreeke had de klus op zich genomen om van elke bezoeker een foto te maken en die bij het buitengaan afgeprint mee te geven. Naarmate het duidelijker werd hoeveel bezoekers er zouden komen en de voorziene klus meer en meer onoverzichtelijk werd vond hij het wenselijk deze hobbyist in te schakelen om een deel van de taken over te nemen. Ik vond het prachtig natuurlijk. Werken met een superprofessionele belichtingsset, de Eos 1D leren kennen J, mijn fotobewerkingsroutines in de praktijk toepassen… hij hoefde het mij geen twee keer te vragen. Ik heb enkele invalbeurten als fotograaf van dienst mogen smaken, maar mijn biotoop was in de loop van een toch wel erg lange werkdag hoofdzakelijk deze ruimte. Een laptop met Photoshop, een thermische HiTi-printer, een aantal geheugenkaartjes en sloten koffie…
  Meer dan 400 fotos kreeg ik te verwerken. Elke foto moest van het geheugenkaartje naar de laptop, dan naar de goede resolutie omgezet, ingepast in een sjabloontje dat door Eriks was aangeleverd en tenslotte afgeprint worden… pffff.
  We hebben het klaargespeeld en we hebben het overleefd, maar mijn oren zijn wel zwartgeblakend van de rook die er in de loop van de dag begon uit te ontsnappen. Zwaar? Jazeker … toch vond ik het nog leuk ook. De file richting Antwerpen deze morgen was wat mij betreft het enige minpunt van de dag, daar zou ik niet elke dag in willen zitten.  


  20-02-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 februari Phaido op de kruisberg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik had het er vorige week ook al over, als we op woensdag de kleinkinderen in Herentals van school moeten halen kunnen we net zo goed een uurtje eerder vertrekken en daar een rondje gaan wandelen met Phaido. ”Afwisseling van spijs doet eten” zegt het spreekwoord. Vandaag bood er zich een onverwacht probleempje aan. Toen we eenmaal ter plaatse waren moest Josee toch even terug naar Lichtaart en dus hadden we de keuze: ofwel doen we de wandeling zonder haar, ofwel gaan we samen over en weer en gaan we deze namiddag op onze vertrouwd traject een frisse neus halen. Deze namiddag had ik evenwel al andere verplichtingen, dus het werd de eerste optie. Phaido en ik hebben de beproeving zonder al te veel averij doorstaan. J
  Phaido weet ondertussen wel dat baasje regelmatig met dat zwarte ding voor zijn gezicht in allerlei richtingen staat te kijken en hij wacht dan ook geduldig tot we samen weer verder trekken. Baasje vind het vaak niet erg dat Phaido ook in beeld komt als hij een kompositie bedacht heeft om iets te fotograferen. De kapel aan de kant van het kerkhof werd als onderwerp wat mij betreft nog net iets interessanter met die stoere waakhond er voor.


  19-02-2014 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 februari De Grote Fossé
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  “Ja jong dor hem ik leere zwemme. Ik denk da iedere gast uit de Kolonie of de Barrier dor wel oojt gezwomme hee. Dor kroope we booven op en dan dooke we d’r af, en da is toch nie zo diep dor he. Ik zou da nie mir durreve, mar ja as ge jonk ze dan doede zon dinge eh…”
  Aan het woord is Thei –Theo – Loots, mede-gitarist van dat bandje waar we de moeders van ongehuwde dochters de daver mee op het lijf joegen in de sixties. Na de reunies die we in het voorbije decenium alsnog uit onze oude knoken wisten te schudden zijn de vriendschapsbanden meer dan overeind gebleven en regelmatig trekken we er tegenwoordig samen op uit met onze meisjes. Vandaag vertrokken Theo en ikzelf dus met Josee en Ellygorett – Phaido mocht ook mee natuurlijk – voor een mooie wandeling in het gebied van de Heuvelse Hei. Toen we langs de grote Fossé en de blokken liepen kwamen de verhalen van vroeger los. Reden genoeg voor mij om de camera weer maar eens boven te halen.


  18-02-2014 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 februari Het Zilvermeer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Twee of meer hobbies combineren, men kan mij er wel vaker op betrappen. Ik ben constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden om onze wandelhorizonten te verruimen en vandaag had ik op de geocaching site gezien dat er achter het Zilvermeer een interessante multi-cache verborgen zat. Volgens de logs was de wandeling best de moeite waard, dus deze namiddag ben ik er met het vrouwtje en Phaido op af getrokken. We hadden de wagen geparkeerd aan de Kleppende Klipper en ze hadden niks te veel gezegd. Tijdens een twee en half uur durende tocht hebben we weer wat meer charmes van het Molse merengebied mogen ontdekken en gedurende al die tijd hebben we welgeteld één koppel met twee honden gezien, hoewel dat ook maar in de verte was. Misschien dat het hier in het weekend wel een beetje drukker is, maar de rust en de stilte hier was oorverdovend. Van af de noordoever is dit een doorkijkje tussen de bomen naar Port Aventura, de jachthaven aan het meer. De foto is genomen rond half zes, het was dus al een beetje aan het schemeren, maar de bezige photoshopper heeft mogelijkheden zat om de zaak een beetje op te helderen he… J


  17-02-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!