Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  19-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 april Ice Cream
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog niet zo lang geleden zagen we deze old-timer-ijsjes-auto ergens in Lommel, ik meen dat het vorig jaar in september was, toen werd ie weggesleept omdat ie ergens verkeerd geparkeerd stond. Vandaag stond ie in een weide in Lommel Kattenbos bij gelegenheid van de molenfeesten. Wij waren helemaal niet van plan om daar naar toe te gaan, integendeel, wij hadden wandelplannen toen wij de wagen een eindje verderop parkeerden en die drukte kunnen wij missen als kiespijn.
  Toen wij na een schitterend mooie geocache wandeling voorbij het feestterrein kwamen waren de molenfeesten net afgelopen en het verfrissende ijsje dat wij meenden verdiend te hebben konden we dus wel vergeten. De Bolero ijsjes-auto stond er nog en dezelfde drang om ‘m te fotograferen voelde ik nu ook weer opkomen en ook nu kon ik er niet aan weerstaan.

  19-04-2015 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 april Bloemetjesgordijn
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Terwijl dezer dagen weer hele hordes natuurfotografen naar het Hallerbos afzakken om de boshyacinten te fotograferen hoefde ik vandaag maar enkele honderden meters te wandelen om een vergelijkbaar bloementapijt vast te leggen. Okee, het zijn geen paarse, maar witte bloemekes hier in Lichtaart, de naam ontsnapt me overigens en het is heus niet zo’n grote oppervlakte waar ze bloeien, maar de plek is alleszins interessant genoeg om er een tijdje bezig te zijn met je fototoestel.
  Ik heb diverse benaderingen uitgeprobeerd, tegenlicht, zon in de rug, hoog standpunt, laag standpunt, groot diafragma, klein diafragma… Ik ben er nooit vies van, proefondervindelijk uit te testen of de theorieën waar ik me gulzig mee volprop in de praktijk ook de resultaten blijken op te leveren die ik er van verwacht. Het groot diafragma waar ik deze opname mee maakte leverde alvast een erg kleine scherptediepte op. Die maakt het bos in de achtergrond heel rustig. De smalle strook die wél scherp is, met bloemekes, een boom aan de rechterkant en enkele verdwaalde takken is waar het om gaat en die hoort de aandacht naar zich toe te trekken. Ik vind ‘m wel sfeervol zo.
  Misschien dat ik volgende week toch ook eens naar het Hallerbos ga, ik heb de smaak te pakken nu.
  J   


  18-04-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 april Avond aan het Zilvermeer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Toen we deze avond langs het Zilvermeer reden vlak voor zonsondergang vond ik plots dat Phaido nog een korte avondwandeling nodig had, niet zonder enige bijbedoeling natuurlijk. Het vrouwtje laat zich meestal ook niet pramen als het over wandelingen gaat, dus die was meteen akkoord. Ik ken daar wel enkele fotogenieke plekjes en een geschikt parkeerplaatsje was zo gevonden. Ik griste de camera mee uit de wagen en uit de fotosessie die volgde plukte ik dit beeld. Handig als je de modellen altijd bij de hand hebt.  


  17-04-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 april Walibi
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zeggen dat ik van pretparken hou zou de waarheid geweld aan doen. Ik vind al die adrelanine oppeppende attracties wel leuk en ik zal ook aan geen enkele verzaken tijdens een bezoek, maar het schijnbaar algemeen aanvaarde file-aanschuiven gaat meestal boven mijn tolerantiegrens.
  Vandaag zijn we met de kleinkids naar Walibi geweest. Als grootouder moet je soms al eens verregaande toegevingen kunnen doen… Na de files op de snelwegen om er te geraken en de files bij zo ongeveer alle attracties was er uiteindelijk ook nog een file bij de schamele twee kassas waar je een ticket kon kopen om de parking te verlaten. Verregaand, ik stelde het toch al.
  Ik ben geen fan, laat dat duidelijk zijn, en zeker al niet toen we na een uur aanschuiven bij De Weerwolf aan het vertrek kwamen en ik mijn rugzak moest afgeven, daar kon ik nog mee leven, ik zou hem bij aankomst weer oppikken… maar ook mijn camera mocht niet mee. Tja, camera, lens, filters, dat laat ik niet zo maar in de handen van een of andere pipo die ik van haar noch pluim ken en waar ik strikt genomen, als er al iets fout zou gaan, geen enkele juridische aansprakelijkheid tegen kan laten gelden. Ik ben dus maar weer uit gestapt en heb me voor de rest van de dag beperkt tot het maken van fotos vanaf de begane grond.
  Het was niet allemaal wrevel en irritatie natuurlijk. Ik heb zeker ook wel enkele mooie shots van ons gezelschap kunnen maken. Bij de Cobra kon ik ze allemaal in één plaatje vatten en dat was niet eens zo gemakkelijk. Marie Leen met de gestreepte t-shirt en Julie, daar achter zus Lily en Hannelore, dan enkele onbekenden daar achter komen weer dochter Ilse en Jef en al behoorlijk in de onscherpte zien we ook nog Pieter en vriendinnetje Laura.  


  16-04-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  15-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 april Kleurrijk sinnenweb
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben allemaal al wel eens verwonderd en bewonderend gekeken naar de mooie kleurtjes die je kunt zien op een CD bij een bepaalde lichtinval neem ik aan en collega hobby-fotografen hebben misschien ook al eens het fenomeen als onderwerp gekozen… ik wel alleszins en vandaag stootte ik op iets vergelijkbaars.
  Tijdens de wandeling deze morgen zag ik in een fractie van een seconde een mooie schittering in een spinnenweb langs het paadje, net genoeg om mijn aandacht te trekken en, het hoeft geen verwondering te baren, daar wilde ik wel eens op loos gaan met mijn fototoestel. Afhankelijk van welke hoek ik koos om te kijken kwamen de mooiste kleurencombinaties voorbij, vergelijkbaar met wat je bij de eerder genoemde CD’s kunt zien.  Ik had de macro-lens er op zitten en dan heb je sowieso al een erg kleine scherptediepte. Ik heb daarom met verschillende diafragmas, gaande van klein tot heel erg klein enkele opnames gemaakt van uit diverse standpunten, maar hoe kleiner het diafragma, hoe minder intens de kleurtjes werden. Vandaar dat ik uiteindelijk koos voor deze opname met een kleine scherptediepte, - de scherpte zit eigenlijk vooraan -, maar in ruil kreeg ik mooiere kleuren, vooral achteraan in de relatieve onscherpte.       


  15-04-2015 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 april De Polder
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik realiseer me plotsklaps dat deze blog op een wandelcatalogus begint te lijken. Je zou het ook een geocache dagboek kunnen noemen trouwens. De diverse hobbies worden nog steeds driftig gecombineerd hier. Omdat we daarenboven graag vreemde horizonten verkennen is het niet meer dan logisch dat we de fotografische resultaten uit onze geocache zoek- en wandeltochten regelmatig op andere plaatsen gaan oogsten.
  Vandaag wilden we de polder in. Onze eigen Belgische kuststrook vonden we net iets te ver weg om in een namiddag nog mee te pikken, maar in Nederland hebben ze polder zat en vaak is die ook veel dichter bij. Het duurde niet lang voor we op het net een beloftevolle wandeling gevonden hadden. Oud Drimmelen, net boven Breda, was het decor van onze tocht en uiteraard probeer ik iedere keer weer de essentie van de voorbij komende landschappen in een foto-relaas te vatten. Knotwilgen zijn altijd fotogeniek en samen met een sloot, een beek of een rivier – in dit geval de Breede Vaart -, een wijds vergezicht en als toetje vandaag ook nog een staalblauwe lucht zijn dat ingrediënten genoeg om een typisch polderlandschap neer te zetten… daar doe ik het voor.        


  14-04-2015 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 april Ruiters in de Belse natuur.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik was deze namiddag met Phaido in de omgeving van de Kapucienenberg in Geel-Bel. Het uitgestrekte natuurgebied is een favoriete wandelbestemming voor velen en er is altijd wel iets te zien en te fotograferen, als het niet de bekende zandduinen zijn, dan heb je de keuze uit de Belse bossen, de vennetjes, de kaalgekapte vlaktes waar de heide zich aan het herstellen is en nog zoveel meer. Ik was me aan een vennetje langs de Volmolenweg een beetje aan het amuseren met tegenlichtopnames en spiegelingen toen ik aan de overkant vier ruiters door het decor zag draven. Dan zou je wensen dat er een enorme teletoeter op je toestel stond, maar ik moest het op dat moment doen met de 24-105. Vol ingezoomd kon ik ze toch nog net goed genoeg in beeld krijgen om een element toe te voegen aan deze landschapsfoto.    


  13-04-2015 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!