Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  21-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 augustus Doesburg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De openlucht fotografica markt is een evenement dat ieder jaar weer massa’s geïnteresseerden naar het oude Nederlandse hanzestadje Doesburg lokt. Een beetje oneerbiedig uitgedrukt zou je kunnen zeggen dat het een soort rommelmarkt voor foto-gerelateerde spullen is. Dit jaar waren ze aan de 21ste editie toe en Alex had me gevraagd of ik niet mee wilde om daar eens wat te gaan rondneuzen.
  Ik heb lang geaarzeld eigenlijk want volgens Frank en Sabine zou het een kletsnatte zondag worden. Het wordt een beetje eentonig maar ook vandaag hebben wij de voorspelde regenbuien niet over ons heen gekregen. We waren redelijk vroeg vertrokken om de grote drukte voor te zijn en pas toen we helemaal rond waren en alles gezien hadden voelden we, terug naar de auto wandelend, de eerste druppels. Dat de hemelsluizen zowat de ganse terugrit geopend bleven deerde ons niet echt. Ondertussen had ik wel, spotgoedkoop, enkele filters, een lenskapje en een fototas op de kop kunnen tikken. Uiteraard heb ik ook enkele charmes van Doesburg vastgelegd en het dient gezegd dat het er erg mooi is, een plek om nog eens te bezoeken. Als het er eens wat minder druk is wil ik best wel eens terug gaan om het oude centrum uitgebreid te fotograferen maar vandaag koos ik voor een iets nieuwere buurt. Dit harmonieus samengaan van woon-, werkruimte en flats, in een urbanisatieproject vond ik meer dan geslaagd en het fotograferen waard. Meestal ben ik niet zo’n liefhebber van het soort eenheidsworst-gebouwen die je in Nederlandse wijken vaak ziet maar hier heb ik met bewondering naar gekeken.    


  21-08-2016 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 augustus Zitbank met toiletgelegenheid
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ze waren er weer eens dik naast, onze nationale weermannen en -vrouwen. We hebben de ganse dag genoten van een stralend mooie zomerdag met luchten die varieerden van staalblauw tot versierd met prachtige wolkenformaties. De temperaturen nodigden ook al niet uit om binnen te blijven en na de ochtendwandeling en een uitgebreid terrasje in de loop van de namiddag vond ik het in de vooravond ook nog leuk om samen met Phaido een tochtje te gaan maken in de buurt van de abdij van Postel. Dat er nog enkele geocachen te rapen waren was een leuke bijkomstigheid natuurlijk. Dat in zo druk bewandelde natuurgebieden als hier regelmatig rustbanken langs de wegen en paden te vinden zijn is niet meer dan normaal. Het was evenwel de eerste keer in onze wandelcarriere dat we er een zagen met een eigen toiletgelegenheid. Dat moest op de foto. Misschien was het wel omgekeerd trouwens: een toiletgelegenheid met zitbank voor de op hun beurt wachtende wandelaars in hoge nood…   


  20-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 augustus Wandelaars
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb de vrijdagse vrijwilligers-wandelaars met de bewoners van Hoevezavel eens langs de andere kant bekeken vandaag. Telkens we deze kant uit trekken is dit een stopplaats om even uit te rusten en wat bij te praten. Dat geldt zowel tussen de vrijwilligers onderling als tussen vrijwilligers en bewoners in zoverre dat mogelijk is natuurlijk.  
  Ik vind het best oke dat ze me tegenwoordig zowat beschouwen als de huisfotograaf in het zorgtehuis. Er wordt me ook regelmatig gevraagd of ik even een foto wil maken, daar waar ik vroeger zo iets zelf eerst moest vragen eigenlijk. Als we op vrijdag gaan wandelen met de bewoners maak ik altijd ook wel enkele shots van de altijd weer anders samengestelde groep maar deze keer wilde ik het eens net iets anders doen. Langs de achterkant komen de vrijwilligers eens wat beter in beeld en dus schoot ik nu eens van uit dit standpunt. Phaido is zoals altijd een alom tegenwoordige getuige van onze bezigheden.    


  19-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 augustus Wegomlegging
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb ooit met het idee gespeeld een fotoalbum te maken met allemaal absurditeiten. Je hoeft als fotograaf je ogen niet eens erg wijd open te houden om dagelijks voorbeelden van lachwekkende, belachelijke, domme, overgereglementeerde, idiote, bizarre… kortom zotte toestanden te zien in ons Belgische straatbeeld. Deze namiddag was het weer raak.
  Ik was vriend Alex gaan bezoeken in Herentals en toen we terug naar de Molenvest liepen na een verfrissing in de Tasse Tout zagen we een mini verkeersopstropping bij de hoek van de Zandstraat en de St. Magdalenastraat. Er zijn nogal wat wegenwerken in de stad dezer dagen en de bijhorende wegomleggingen zijn legio. Hier worden de automobilisten, die richting station willen, de Magdalenastraat in gestuurd, maar 20 meter in die straat is die ook afgesloten en staat er weer een bord met een wegomlegging van een wegomlegging doorheen de Vaartstraat. Die is evenwel... ook afgesloten met de vermelding dat het de ganse maand een speelstraat is. Gevolg: autos die achteruit terug naar de Zandstraat willen terwijl anderen precies de Magdalenastraat in willen om de omlegging te volgen. Hahahahaahaaaaa… ( de korte samenvatting van mijn gedachten na een tijdje observeren )… This is Belgium… this is Kafka. Er worden waarschijnlijk ergens verkeers-planologen vet betaald om dit soort onzinnige toestanden te bedenken.  


  18-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  17-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 augustus Geelse Bloemmolens
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik had al een tijdje zin om nog eens aan avond- of nachtfotografie te gaan doen en na enige twijfel ben ik rond een uur of tien toch maar eens naar het Kempisch Kanaal getrokken. Een specifiek doel had ik eigenlijk niet maar meestal komt de inspiratie wel onderweg, zo ook vandaag.
  De Geelse bloemmolens in Ten Aard zijn door het moederbedrijf Dossche op non-actief gezet begin dit jaar. De 8 resterende werknemers zijn hun job kwijt en wat er met de gekende torens gaat gebeuren is nog verre van beslist. Het stadsbestuur hoopt dat er een nieuwe bestemming voor gevonden wordt, ze denken aan kantoorruimtes en/of loft, maar zelf kunnen of willen ze niet investeren. Als ik dit goed interpreteer is het hoog tijd om dit nog eens te fotograferen nu het nog kan, onderwerp gevonden.
  Er dreef nogal wat groen spul op het kanaal, algen of zo, en daardoor is de spiegeling niet zo loepzuiver als ik gehoopt had, maar anderzijds werd zo die satijnachtige  beweging van het water, die ik met een sluitertijd van 30 seconden verwachtte, nog een beetje geaccentueerd.       


  17-08-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 augustus De Melle
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In de loop van de avond zijn we nog even een wandeling gaan doen rond de Melle. Ik had zonsondergangplannen. Om de daar vaak rondhangende sexueel anders geaarde medemens duidelijk te maken dat ik volslagen hetero ben had ik, na de oneerbare voorstellen die ik hier de vorige keer in ontvangst mocht nemen van een ongewenst meewandelende jongeheer, naast Phaido ook het vrouwtje aan mijn zijde… deze keer geen last gehad van de ook nu weer aanwezige homofeniele gretigaards gelukkig. J
  Toen ik na een half rondje de zon echt recht in beeld kreeg over het water bleek die nog veel te hoog te zitten en veel te fel te zijn om zonder een big stopper ND filter in beeld te nemen, foutje bij het inschatten van de tijd moet ik toegeven. Dan heb ik als alternatief maar enkele tegenlicht opnames gemaakt doorheen de begroeiing waarbij ik de zon telkens net achter een of andere tak of ander boom-onderdeel verstopte. De manier waarop die middels het gekende diafragma-sterretje hier komt piepen was voor mij de reden om vandaag voor deze plaat te kiezen.             


  16-08-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 augustus Photoshoot-fun
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hadden vandaag de Wuustwezelse tak van de kleinkinderenverzameling op bezoek. Ze hadden hun papa en mama ook meegebracht trouwens. Met het jaarlijkse fotoalbum in gedachten heb ik dan de camera constant binnen handbereik. De kids vinden het helemaal niet erg om op de foto te gaan, integendeel, ze bedenken zelf vaak de leukste poses. Het is fijn fotograferen met zulke modellen.           


  15-08-2016 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!