Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  16-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 april Aprilklokjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Meiklokjes, muguetjes, lelietjes van dalen… die bloemekes hebben vele namen, maar gezien de datum heb ik veel zin om deze exemplaren alvast aprilklokjes te noemen.
  Het is ondertussen een bijna obligaat weerkerend item geworden op deze blog. Eén keer per jaar wil ik de wereld attenderen op de bloei van deze kleine geurende schoonheden. Ik had tijdens onze dagelijkse wandeling doorheen de Smallebroeken al enkele dagen gezien dat de vroegste en de dapperste exemplaren hun best deden om de knopjes tot echte bloemekes om te vormen en vandaag was het zover. Voor de ongelovige Thomassen: op N51°14.073 en E004°56.256 bloeien ze.   


  16-04-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 april Multicaching met Phaido
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wanneer is het eigenlijk goed weer? Ondanks de veel frissere temperaturen dan de voorbije dagen en de bewolking vond ik dat niets een fikse wandeling in de weg stond deze namiddag. “Er is een goede kans dat het in Uw regio droog blijft...” hadden Sabine en Frank immers gezegd.
  Vorige week liep ik tijdens de ochtendwandeling met Phaido iemand tegen het lijf die duidelijk aan het geocachen was. Het traject dat wij dagelijks afleggen heb ik in de vorm van een multicache ter beschikking gesteld van de collega-hobbyisten en als ik daar iemand zie die met een GPS loopt te zwaaien weet ik het wel. Ik stelde me voor als de legger van de cache en uit het gesprek bleek dat hij in Geel-Bel ook een gelijkaardige tocht had uitgestippeld. Vandaag wilde ik dus graag een tegenbezoek brengen en ik liet me niet afschrikken door een iets minder riante weersvoorspelling. Mijn viervoetig cachemaatje Phaido ging mee natuurlijk.
  Voor de ( steeds zeldzamer wordende ) niet geocachende vrienden moet ik misschien toch even uitleggen wat een multicache is. In tegenstelling met een gewone “traditional” cache waarbij je coördinaten krijgt waar je iets moet gaan zoeken is een multi cache eigenlijk een wandeling waarbij je door de GPS langs de coördinaten van diverse waypoints geleid wordt en daar moet je dan telkens gegevens zoeken. Door die gegevens bij het einde van de tocht in te voeren in een door de legger gegeven formule kun je de eind-coördinaten berekenen. Het tikt niet zo lekker aan qua aantal gescoorde cachen maar ik vind het oneindig veel leuker.
  De wandeling die wij dus vandaag aanvatten zou volgens de legger 9 km zijn maar als ik mijn stappenteller mag geloven was dat een schromelijke onderschatting. We hebben er alleszins van genoten en ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om mijn vriendje nog eens enkele keren te laten poseren. Deze stronk van een net gesneuvelde boom leek mij een prima pied de stalle om hem even op te zetten.
  Het is de hele wandeling droog gebleven trouwens en de voldoening toen ik mijn naam in het logboekje kon schrijven was net iets groter dan indien dat in een lukraak weggesmeten potteke achter een kapelleke zou geweest zijn….


  15-04-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 april Bloesem
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben al een hele tijd alles wat met appels te maken heeft aan het fotofraferen. Ik heb namelijk appelplannen voor mijn bijdrage aan de AV-reeksen voor het fotosalon van onze club in november. Je kunt er niet vroeg genoeg aan beginnen…
  Het is bloesemtijd en dat is natuurlijk een bijzonder vruchtbare periode om beelden te verzamelen. Groothoek, details, kleurtjes, ik ving er vandaag weer veel. Al spelend met de opnames doe je dan weer inspiratie op over de uiteindelijke selectie en vormgeving. Ik wil alleszins ruim voldoende keuzemogelijkheden hebben om alle mogelijke kanten op te kunnen als ik uiteindelijk ga monteren. Ik heb al wel een vrij goed idee van hoe het er allemaal moet uitzien, maar ik gun mezelf toch nog altijd de vrijheid om wat creatief te brainstormen rond andere benaderingen.
  Zo kwam ik vandaag op het idee dat een collage misschien ook wel leuk zou zijn. Dit is alvast een probeersel. Op het grote scherm zal het niet met 4 maar waarschijnlijk met 24 beelden zijn en er moet een flitsende beweging inzitten… Qua kleurenrijkdom valt me dit alvast mee. Hier borduur ik op verder.      


  14-04-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 april Paasbloemen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In deze tijd van het jaar zijn er een aantal bloemen die we meteen linken aan de lente. Eerst heb je de krokussen natuurlijk en eind april komen ook de meiklokjes oftewel de lelietjes van dalen de aandacht opeisen. Maar daar tussenin is er nog een minder gekende maar toch meer en meer prominent aanwezige bloemsoort die overal opduikt: de paasbloem.
  Ik kreeg er vandaag een heleboel voor de lens. Meestal staan ze in grote groepen en dan stel je scherp op één bloem en met een groot diafragma wordt dat de rest van het beeld, achterin, wel voldoende onscherp, en daar zoek je ook naar als amateur-fotograaf. Maar door de gele kleur bleef die achtergrond, zelfs onscherp, nog iets te prominent aanwezig in deze foto vond ik en dan gaat deze jongen natuurlijk experimenteren. De bloemen die scherp zijn selecteren is makkelijk natuurlijk. Na diverse variaties uitgeprobeerd te hebben vond ik deze rigoureuze omzetting naar zwart wit van de ganse achtergrond het dichtst aanleunen bij het resultaat dat ik zocht.       


  13-04-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 april Schilderen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het vrouwke heeft een tijdje geleden enkele rare objecten gekocht, een soort mini-paneeltjes die je bvb voor het raam kunt zetten of decoratief ergens in een of anderen kunstzinnige meubelschikking kunt verwerken. Ze doen me een beetje denken aan de doorkijkjes in de biechtstoel waar de priester achter zat om mijn zonden te vergeven in de tijd dat ik daar nog in geloofde. Knalwit evenwel… Dat vonden we beiden niet meteen de meest geschikte kleur en dus is ze aan de slag gegaan met penselen, krijtverf, boenwas, sponzen en nog wel enkele creatieve werktuigen om er een antiek tintje op aan te brengen. Het is niet meteen mijn smaak maar als het vrouwke da leuk vindt is het voor mij ook okee. Ik laat ze haar gang gaan en ik heb er geen idee van of ik dit nu verven of schilderen moet noemen. Als ik de maat van de penselen zie waarmee ze aan de slag is zou ik eerder voor het tweede kiezen.
  Hooguit loop ik regelmatig eens langs om te zeggen hoe mooi ik het vind, hoe bijzonder en hoe leuk dat in ons interieur zal staan en uiteraard ook om wat met de camera rond te zwaaien…        


  12-04-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 april Jefke
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb van het familieweekend in Oostvoorne onder andere ook gebruik gemaakt om fotos te maken voor de plechtige communie van Jefke, de een na jongste van het kleinkinderenheir. We zijn op zaterdag naar het strand bij de Maasvlakte getrokken en, o wonder… daar was geen kat te bekennen, wat een verademing als je dat vergelijkt met de Oostendes, de Blankenberges en de Knokkes van onze Belgische kust. Ik heb meer dan tweehonderd opnames gemaakt, vaak meerdere shots van dezelfde houding natuurlijk want met zulk hard licht is het niet vanzelfsprekend om je ogen open te houden als model en ook de schaduwen moet je als fotograaf onder controle houden. Naast de traditionele poses heb ik ook geprobeerd de spanning er af te halen door hem dingen te laten doen waar hij goed in is en die hij echt leuk vindt, voetballen en hardlopen bijvoorbeeld, dat is helemaal zijn ding.
  Vandaag ben ik bezig geweest met de eerste groffe selectie en het bewerken van mijn eerste opties. Of deze foto uiteindelijk ook zal gekozen worden weet ik niet, daar moeten papa en mama maar over beslissen, maar als proevertje vind ikzelf dit alvast een hele leuke.        


  11-04-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 april Lang weekend in ...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een biljart-vlak landschap, een windmolen op de achtergrond, een typische mooie lage-landen-lucht en hele rijen tulpen in bonte kleuren… veel Nederlandser kan een foto nauwelijks zijn.
  We zijn terug thuis na een lang weekend Qality-time met de ganse familie in Oostvoorne. Voor de terugreis kozen we er voor de snelweg langs Rotterdam te mijden en liever over Goeree-Overflakkee richting Lichtaart te rijden. Dit eiland wordt vaak beschouwd als het meest noordelijke van de Zeeuwse eilanden maar eigenlijk behoort het tot Zuid Holland en dat merk je onder andere ook aan de vele kleurige tulpenvelden die we her en der langs de weg zagen. Na vele verleidingen kon ik het uiteindelijk niet meer houden. Het was in Nieuwe Tonge dat ik een tussenstop inlaste om mijn rechterwijsvinger wat beweging te gunnnen. Het geheugenkaartje van de Eos was er mij dankbaar voor en de overige fotos die ik eerder op de dag schoot werden meteen gedegradeerd tot kansloze concurenten.       


  10-04-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!