Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  07-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 september Japanse Anemoon
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We realiseerden ons deze morgen dat we nog niet echt optimaal gebruik hadden gemaakt van de jaarkaart die we hebben voor het arboretum in Kalmthout, en dat is redelijk voorzichtig uitgedrukt. Ik meen dat we er twee keer geweest waren tot nu toe en het jaar is al bijna voor drie kwart voorbij… Hoog tijd dus om nog eens die kant op te rijden.
  Er bleek dit weekend een tomaten-festival te zijn. Tja, nooit zoveel soorten tomaten gezien… het is een misverstand dat tomaten rood horen te zijn. Gele, groene, zwarte, witte, ronde, langwerpige, gekartelde, grote, kleine zagen we, maar na een half uurtje tomatologie gingen we toch maar doen waar we voor gekomen waren: in de tuin zelf is namelijk altijd wel iets te beleven. De bloemen, bomen, insecten, vlinders, het groen, de vijver… voor de natuurfotograaf is dit een paradijs en een plek om te koesteren. De fotojacht resulteerde ook deze keer weer in een geheugenkaartje vol kleurrijke bloemenpracht. Bij deze Japanse anemonen had ik al snel gezien dat er een mogelijkheid was om ze in tegenlicht te fotograferen en het duurde een tijd voor ik het juiste standpunt gevonden had om het licht door de bomen in de achtergrond precies goed te laten vallen. Met een groot diafragma zouden al die kleine invallende zonnestraaltjes doorheen de bladeren mooie onscherpe cirkeltjes moeten opleveren…  Yesss… weer een eigen proefondervindelijke bevestiging van iets wat ik ooit gelezen had maar zelf nog moest uitproberen.
  J Missie geslaagd.
  Voor de geïnteresseerden: f 2,8 – ISO 320 – 1/2000


  07-09-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 september BBQ
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Eerste zaterdag van september… jaarlijkse barbecue van de motorclub. Het mag geen verwondering baren dat deze blog voor een keer een flink stuk na middernacht online gekomen is. Het was gezellig namelijk, het was goed en het was genoeg… op alle gebied. J
  Ons clublid Jef ( midden ) is al lang niet meer actief in de horecawereld, maar als ie dan weer eens de gelegenheid ziet voorbij komen dan kan hij het toch niet laten even aan de andere kant te gaan staan. Al was het maar voor de foto, je kunt toch zien dat hij ervaring zat heeft met dit soort werk.

  07-09-2014 om 01:43 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  05-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 september Groententuin
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ja, ik heb de kleur-verzadiging in deze foto een beetje opgepept, noem het een studie in groen-tinten en neen, dit is niet ons moestuintje… Groene vingers, dat is echt wel het laatste waar je mij kunt van verdenken. Ik heb wel alle respect voor lieden die er in slagen lekkere groenten van eigen kweek op tafel te brengen, maar ik beperk me in deze liever tot het consumeren zonder al dat gedoe vooraf.
  Onze dagelijkse wandelingen brengen ons langs alle hoekjes van groot Kasterlee en, ook al omdat het vorig jaar een van de themas van de jaarwerking van onze fotoclub was, kijk ik vaak met interesse naar de evolutie van de groei der dingen in de volkstuintjes. Ik vind het eigenlijk bewonderenswaardig dat er in een tijd dat je in de kranten kunt lezen dat de plaag van groentendiefstallen uit de tuinen steeds erger wordt, er toch nog mensen zijn die het aandurven zomaar langs de wandel- en fietsroute, zonder enige afsluiting en zonder enige bewaking zoveel lekkere grijpklare eetwaren te telen. Toen we er deze morgen langsliepen was dit tuintje nog helemaal ongeplunderd. Ik hoop voor de noeste tuinier dat dit zo blijft tot hij zelf van het resultaat van zijn werk zal kunnen genieten. Je weet maar nooit in deze tijden…

  05-09-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 september De duivensport
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Faaa fa fa mi fa sooool sol fa… en dan kwam een NIR-stem die bijna plechtig declameerde: “Inlichtingen voor de duivenliefhebbers “, in de zestiger jaren werd dat een BRT stem maar de inhoud bleef hetzelfde, de duiven waren gelost in verre meestal Franse plaatsen, Saint Quentin, Quiévrain, Bourges of zelfs Barcelona, ofwel waren de weersomstandigheden te zwaar en was het nog even wachten . Ik herinner me het nog alsof het gisteren was. Ik weet niet of het nog elke week voorbij komt, ik luister namelijk op zondagmorgen meestal niet meer naar de radio… J
  De Belgische duiven en daarmee samengaand de Belgische duivenmelkers hebben een wereldfaam.  Nog steeds lees je regelmatig berichten in de krant over Chinezen en andere verre volkeren die naar hier komen om voor ongeziene sommen prijsduiven te kopen bij onze liefhebbers. Geen idee of de duivensport nog steeds de populariteit geniet die deze wereldwijde reputatie heeft opgeleverd maar tijdens mijn fietstochten zie ik alleszins achter onze Vlaamse huizen en tussen de koterijen nog menige duiventil, de ene al wat luxueuzer dan de andere. Toen ik deze namiddag voorbij de thuishonk van deze schijnbaar niet onbemiddelde amateur fietste dacht ik er aan dat ik de laatste tijd weinig sportfotos gemaakt had. Dan is de duivensport natuurlijk een originele invalshoek om daar iets aan te doen… Geen duiven op de foto, geen duivenmelkers ook, maar wel een accommodatie waar zonder twijfel kampioenen gekweekt worden. Chinezen heb ik er ook niet gezien trouwens.  


  04-09-2014 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 september Rietstengel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik las toevallig vandaag in een krant, tijdschrift of op een of andere site, dat weet ik niet meer zo precies, dat onlangs de duurste foto aller tijden was verkocht op een veiling. Het werk Rhein II van ene A.Gursky ging van de hand voor de luttele som van – schrik niet – 3,2 miljoen Euro. Er stond ook een afbeelding bij van het “kunststuk”… tja, nogal minimalistisch als je het mij vraagt, ik begrijp er niet veel van. Maar ja, ik ben dan ook geen Jan Hoet he. Als je nog niet het genoegen had dit meesterwerk te bewonderen moet je beslist eens googelen met de bovenstaande namen.
  Ik heb hieruit wel de conclusie getrokken dat wij allemaal zeer verkeerd bezig zijn met onze fotografie. Ik ga me dus ook regelmatig op minimalistische paden begeven. Niet constant, wees gerust, maar zo af en toe een poging tot snel fortuin wil ik wel eens wagen. Wie weet komt er een van mijn creaties dan ook ooit bij Sothebys terecht. Ik heb me tijdens mijn fietstocht deze namiddag daarom op de allersimpelste onderwerpen gestort. Het bieden op deze rietstengel mag dus beginnen, laten we zeggen, starten bij 10.000 €. Wie zet er in?


  03-09-2014 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 september Zwammen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het actief fotograferen staat even op een laag pitje. Ik ben me nog altijd door de berg Italiaanse fotos aan het worstelen en tezelfdertijd moet ik ook dringend aan mijn audio-visuele presentatie voor het salon van de fotoclub beginnen te knutselen, een selectie maken voor de afgedrukte fotos en tot overmaat van ramp kwam Josee deze middag ook nog dreigen met sancties als ik nu niet eindelijk het gras zou af rijden…
  Ik neem ’s morgens tijdens de wandeling uiteraard altijd wel mijn toestel mee in de hoop tegen iets fotografeerbaars aan te lopen en zo slaag ik er meestal wel in toch de dagelijkse routine vol te houden. Vandaag zag ik deze ogenschijnlijk gezonde boom, als je naar boven keek toch, maar onderaan had ie een behoorlijke wonde. Daarin had zich een kolonie zwammen genesteld en of de boom dat leuk vindt durf ik te betwijfelen. Of ie het zal overleven zonder goede boomdokter? Ook al een vraagteken… Ik vond het wél mooi en daarom heb ik het ook gefotografeerd, maar de boom helpen kan ik helaas niet.      


  02-09-2014 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 september Bramen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik herinner me hoe we vroeger tijdens onze wandelingen wilde bramen en bosbessen konden plukken in overvloed. Hoe verder ik terug ga in het verleden hoe groter die overvloed lijkt te worden en hoe dichterbij in de tijd, hoe minder bramen en bosbessen je ziet. Misschien beeld ik het me allemaal maar in en zijn het alleen de goede herinneringen die blijven hangen maar toch kun je er niet omheen dat steeds meer houtkanten gekapt worden en dat op gekende plaatsen waar je ooit de lekkere natuursnoepjes kon vinden nu vaak andere gewassen het hebben overgenomen. Als je dan alsnog een braambos ziet langs de wandelroute dan lijkt het alsof de bramen niet de kans krijgen om te rijpen, ze blijven gewoon te klein, te rood of te groen, klimaatverandering? Wie zal het zeggen. Nog een keer… misschien is het maar een indruk, maar toch…
  Ik mocht enkele dagen geleden pas, in Zuid Tirol nog eens het genoegen smaken ongeremd aan het plukken en het smullen te gaan langs een wandelweg, met een blauwe mond als gevolg en toen ik vandaag dan toch eens een struik voorbij wandelde die goed gerijpte lekkernijen bleek te dragen kwamen al die bedenkingen bij me op. Eerst een foto gemaakt natuurlijk, kleine scherptediepte om de achtergrond rustig te houden – niet helemaal tevreden mee, maar het is wat het is he – en dan heb ik ze geplukt, gedeeld met Josee en we hebben ze heerlijk opgegeten.     


  01-09-2014 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!