Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  01-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 februari De Rielenkapel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik was de hele dag niet aan fotograferen toegekomen… wat wil je, een kletsnatte ochtendwandeling en daarna aan de TV gekluisterd om het WK veldrijden te volgen. Tussendoor moest er ook nog gegeten worden volgens het door Josee opgelegde uurrooster… We hadden wel afgesproken met de vrienden om ’s avonds iets te gaan drinken in de Pelleman in Kasterlee. Daar zijn ook nog wel wat fotomogelijkheden, daarenboven had ik toen we er naar toe vertrokken gezien dat de maan flink haar best aan het doen was. Het statief had ik dus ook maar in de wagen gelegd, want de Rielenkapel by night, dat was ook nog een optie. Nachtfotografie zal wel altijd een van mijn stokpaardjes blijven.
  Ons clubje aan de drank, eigenlijk vond ik het bij nader inzien niet echt origineel meer, maar goed, ik had toch al enkele leuke shots gemaakt. Op de terugweg wilde ik dan toch ook nog plan B uitproberen. Aan de Rielenkapel was er op dit uur van de nacht – rond kwart voor elf – een veelvoud van diverse lichtbronnen. Er was eerst en vooral het maanlicht, dan was er een gele straatverlichting langs de achterzijde en aan de voorkant was die dan weer wit. In de nabewerking thuis heb ik wat zitten experimenteren en na de basisbewerkingen kon ik met behulp van mijn geliefde Nik Filters toch een aanvaardbaar resultaat tevoorschijn toveren. Dit is wat het filter Color Efex Pro, Dark contrast #3 Saturated & detailed er van maakte.

  voor de geïnteresseerden: f 9 - Iso 400 - 25 sec. 


  01-02-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 januari Zelfportret
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Geen idee of dit nu een selfie dan wel een otofoto is. Ik hou het voorlopig maar op het ouderwetse zelfportret.
  Het is niet de eerste keer dat ik mezelf probeer te fotograferen in kleine, spiegelende, al dan niet bolronde objecten. Ogen van dieren zijn daar zeer geschikt voor en dan bij uitstek paardenogen want die zijn echt wel erg groot en die zitten daarenboven op een hoogte waar je meestal met de camera goed bij kan. Probleempje echter, die dieren laten zich niet zo gemakkelijk zo dicht benaderen met een onbekend groot dreigend zwart object. Nu hebben we al een hele tijd een vrij goede vrienschapsrelatie met twee paarden die in een weide aan de Dressenstraat, langs onze dagelijkse wandelroute, hun dagen slijten. Meestal komen ze zonder dat we ze moeten roepen even naar de afsluiting om ons te begroeten en een aaitje in ontvangst te nemen en vandaag was dat ook zo. Hun nieuwsgierigheid naar de gedragingen van Phaido wint het meestal van hun aandacht voor de man met het fototoestel en dat gaf ondergetekende de gelegenheid zich zo te positioneren dat de spiegeling mooi midden in het oog zat. Ik moest wel even door de knieen maar dat is gelukkig fysiek gezien nog altijd perfect mogelijk, tot nader order.  


  31-01-2015 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 januari Sneeuw, bomen en dooimist
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Toen ik deze morgen naar buiten keek en de verse sneeuwlaag zag, het mooie licht en de blauwe lucht had ik niet veel tijd nodig om te beslissen dat ik deze keer maar meteen met de camera naar buiten moest. Ik heb zelfs het ontbijt maar overgeslaan en ik was net op tijd in de Smallebroeken, mijn favoriete wandelplek. Net op tijd inderdaad, want het begon weer te dooien, deze keer kon ik toch nog de sneeuw op de takken en takjes van de bomen mee pikken in mijn fotos, dat geeft toch dat tikkeltje extra feeërieke wintereffect en bovendien had ik het geluk dat er zich een laagje dooimist begon te vormen boven de weiden. Geheugenkaartjes zijn er in steeds grotere formaten tegenwoordig en dat is maar goed ook want ik kwam thuis met een massa mistfotos, sneeuwfotos, dieren in de sneeuwfotos, detailopnames en ga zo maar door… Ik heb Josee laten kiezen om haar favoriet er uit te halen om als foto van de dag te fungeren want zelf zag ik ze allemaal even graag. Al bij al kan ik me wel vinden in haar keuze, de mistlaag, diepte in de foto door voorgrondtakken onder en boven, een prikkeldraad die van uit een hoek de blik naar de hoofdonderwerp-boom leidt… het vrouwtje heeft ondertussen ook voldoende vista en know-how om op een verantwoorde manier naar fotos te kijken merk ik…   


  30-01-2015 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 januari Ploeteren door de blubber
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De naweeën van de griep hebben ondergetekende nog altijd in een stevige houdgreep en hoewel ik probeer weer zo goed als het kan het normale leefpatroon op te pikken lukt dat toch nog niet altijd. De ochtendwandeling heb ik vandaag weer eens aan me moeten laten voorbij gaan, de ochtendreutel, - rochel en –hoestbuien vertelden me dat het niet opportuun was meteen de agressieve winterkou in te duiken. Het bioritme van Phaido draait evenwel voor een groot gedeelte rond pipi en kaka en in zijn uurrooster willen we niet te veel onnodige verandering brengen. Josee heeft die taak dan maar alleen op zich genomen. In de loop van de namiddag heb ik geprobeerd dat goed te maken door er ook eens rustig alleen op uit te trekken met hem. Rustig is misschien niet het goede woord want met het redelijk natte weer van de laatste dagen zijn er nogal wat zogenaamde wandelwegen herschapen tot regelrechte modderpoelen, een WK veldrijden waardig. De aanduiding voor de te volgen wandelroute en de rustbank die hier neergeplant is door de toeristische dienst doen eerder lachwekkend aan op een plek waar je door de bagger moet ploeteren om al wandelend verder te geraken.     


  29-01-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 januari Gekke bekken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op woensdag namiddag wordt er meestal beroep gedaan op de grootouders om de kleinkinderen op te pikken en overal naar toe te brengen. Jefke moest voetballen in Herentals, dat werd dus de verantwoordelijkheid van bompa Jan. Julie, die gaat dansen in Balance Health Center, komt dan mee naar huize Pol en Josee, waar tussen een gezonde maaltijd en de dansles er nog voldoende tijd is aan de schooltaken te beginnen. Een yoghurtje tussendoor wil er wel in en pake Pol ziet daarin meteen fotomogelijkheden. Ik weet niet of we dit “over-acting” mogen noemen, maar de manier waarop Julie zich duidelijk bewust was van de camera en gekke bekken begon te trekken was voor mij voldoende reden om af te drukken en om dit beeld uit te kiezen, liever dan de overige eerder “brave” kiekjes.  


  28-01-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 januari In het bos.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Aan de overkant van de Kasterleesteenweg gaan we niet zo vaak om onze dagelijkse portie wandelplezier te halen. Komt het omdat we dan die drukke weg moeten oversteken? Wie zal het zeggen… ik vermoed eerder dat het te maken heeft met het feit dat het meestal iets natter en iets drassiger is aan die kant. Dat was vandaag trouwens ook zo toen we beslist hadden dat een alternatieve route weer eens nodig was. Anderzijds zijn daar dan ook de nodige minder platgetreden paden op fotogebied en ik heb dus weer uitgebreid mijn hartje kunnen ophalen. Deze dreef vond ik best enkele shots waard. Phaido erin plaatsen als aandachtspunt is een van de eerste dingen waar ik aan denk als ik iets wil toevoegen aan het beeld. Hem laten poseren is ondertussen een vrij eenvoudige routine geworden. Hij weet precies wat er van hem verwacht wordt en hij kent de woorden “wacht”, “blijf” en ”zit” beter dan welk ander bevel…  Bij de nabewerking thuis heb ik diverse uitsnedes, filters en omzettingen van dit beeld uitgeprobeerd en een zwart-wit omzetting leek me wel iets maar toch miste ik nog dat beetje extra. Uiteindelijk heb ik Phaido buiten de omzetting gehouden om zo één kleurtoets in de foto over te houden. Zwart-wit puristen zullen dit wel weer ongepast vinden, maar daar trek ik me niks van aan. Ik vind het mooi zo.


  27-01-2015 om 23:47 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 januari Hazelaar.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een beetje tegen beter weten in had ik vandaag de macrolens eens op mijn toestel gezet tijdens ons dagelijkse tochtje en dan ga je anders kijken natuurlijk. Het is verrassend hoeveel kleine, toch interessante dingen je opvallen als je op die manier door de winterse natuur doolt.
  In de loop van de maand januari trekken we telkenjare wel een dag uit om naar het arboretum in Kalmthout te rijden en er de bloei van de toverhazelaars te gaan bewonderen en fotograferen. In de loop van de voorbije jaren zijn er dan ook al enkele kleurige prachtexemplaren voorbij gekomen op deze blog. Dit jaar hebben we nog niet de kans gezien om tot daar te geraken en de ons allemaal beter bekende gewone hazelaar moet dan maar als alternatief fungeren om ons op de eerste tekenen van de onherroepelijk dichterbij sluipende lente te attenderen. Qua vroeg in bloei staan moet die nauwelijks onderdoen voor zijn meer exotische familieleden en hoewel net iets minder spectaculair doet die lang vóór het botten van de bladeren immers ook al flink zijn best.


  26-01-2015 om 23:47 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!