Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  24-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 april Hemels
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ook vandaag was ik weer met mijn fototoestel te gast bij de tweede dag van de voorstellingen van Balance in het Schaliken. “Hemels” was de naam van de show en ik moet toegeven dat ik qua artistieke prestatie wel onder de indruk was. Ik heb er niet alleen op fotografisch gebied van genoten. Bij deze derde visie wist ik ondertussen wel van uit welke positie de mooiste kiekjes te halen waren, waar de foto-foutjes van de voorbije shows zaten en vandaag had ik me voorgenomen alleen die scenes nog te fotograferen die ik tijdens de vorige optredens niet optimaal in beeld gekregen had. Zo gemakkelijk was het toch niet want de belichting in de zaal bleek ook bij deze voorstelling niet erg betrouwbaar, je moest maar hopen dat op het moment dat je de ontspanknop indrukte er niet plotsklaps weer een lading andere spots, met een totaal andere kleurtemperatuur aan het flikkeren ging…  ik heb deze keer dan maar op sluitertijd-voorkeuze gegokt en de Eos automatisch het diafragma en de Iso instelling laten bepalen. In de Raw-omzetting op de PC zou ik dan achteraf wel er voor zorgen dat ook de kleuren geloofwaardig zouden worden, extra werk voor de boeg dus. Eigenaardig genoeg was het percentage geslaagde fotos deze keer net iets groter…  
  Uit de vele leuke fotos heb ik er willekeurig een uit gepikt om deze pagina van mijn dagelijkse blog te illustreren.
  Voor de geïnteresseerden de gegevens: ISO 3200 – f 4,5 – 1/400


  24-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 april Pieter, onze breakdance-champ
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Twee voorstellingen van de show Hemels door de dansers en danseressen van Balance heb ik vandaag gezien en gefotografeerd. De teller van mijn camera was weer een kleine duizend clicks opgelopen vanavond. Morgen is het nog eens van vandattume… Ik weet nu al wat te doen in de loop van volgende week qua fotobewerking. J
  Liever dan me meteen in het selecteren en fatsoeneren te storten kies ik vandaag voor een foto van onze breakdance kampioen Pieter. Die was waarschijnlijk geïnspireerd door wat hij net gezien had tijdens de voorstelling van 6 uur. Na afloop wilde hij op de trappen van het Schaliken ook eens zijn kunnen tonen en hij had gevraagd of ik even mee naar buiten kwam om dat te fotograferen… Graag gedaan, het maakte mijn keuze van de foto van de dag een stuk gemakkelijker.


  23-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 april Ik kan al heel goet reekenen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben vandaag nauwelijks aan fotograferen toegekomen, en dat is een erg grote zeldzaamheid. De steeds maar binnenkomende alarmerende berichten over de gezondheidstoestand van onze goede vriend Jack in de States zijn niet van dien aard om me zorgeloos door de lente te laten dartelen, het omslaande weer ook niet trouwens. Ik ben weliswaar enkele keren met Phaido er op uit getrokken, had de camera altijd wel bij, maar de inspiratie en de goesting kwamen maar niet. Bij het checken van de e-mails, messenger, facebook en WhatsApp was er ook al niet veel opbeurends te rapen en dan brengt Photoshop wel eens verpozing. Met het wegwerken van wat achterstand in mijn to-do lijstje kon ik mijn zinnen toch een beetje verzetten. Ik ben ook even bezig geweest met het in elkaar knutselen van een ontwerpje voor een T-shirt opdruk. Het wordt een cadeautje voor iemand die zeker zal weten waar het over gaat als ik hem dit geef bij gelegenheid… J
  De vaardigheid om een bestaande foto om te zetten naar dit soort pentekening-achtige beelden heb ik ondertussen wel in de vingers. De goede verstaander zal zonder twijfel wel begrijpen dat het niet Albert Einstein is die ik er van verdenk de kemels te schieten die hier voorbij komen… De toekomstige ontvanger van het T-shirt dat ondertussen klaar ligt mag zich aangesproken voelen.
  En voor alle duidelijkheid, de foto van de heer Einstein heb ik niet zelf gemaakt, wel de bewerking en dat is ondertussen ook een onlosmakelijk onderdeel geworden van de fotografie.   


  22-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 april Heerlijk lenteweertje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Soms heb je van die dagen waar je een yahoeeee en joecheiii-gevoel van krijgt, vallen alle ingrediënten die je nodig hebt om een mens gelukkig te maken precies goed op de juiste plaats en op het goede moment. Zo een zeldzame hoogdag mochten we vandaag meemaken. Allereerst praten we over het prachtige weer dat de nationale weermannen en –vrouwen voor ons hadden uitgekozen, het gezelschap – de Jakke, Jackie en Annemarie – vond ik helemaal top, we gingen een wandelen in de buurt van Averbode en Testelt en dat bleek ook al een schot midden in de roos en verder was de kwaliteit van de geocachen die we tussendoor konden te pakken krijgen ver boven gemiddeld. Tja, dan mag je spreken over een kamerbrede, dagvullende, gelukzalige glimlach. Ook het fotograferen wilde best vlotten. In zulk mooi decor kon ik me weer eens ten volle in de landschapsfotografie storten. Dit beeld geeft slechts een fractie weer van de prachtige omgeving waarin wij de hele dag mochten evolueren. Geef mij maar meer van zulk heerlijk lenteweer.    


  21-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 april Generale repetitie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Komend weekend is het weer zo ver: de dansers en danseressen van Balance zullen hun beste beentje voorzetten tijdens de jaarlijkse dansvoorstelling in het Schaliken in Herentals. Uiteraard zal ik daar weer gaan fotograferen. Vandaag hadden ze generale repetitie, voor het eerst in de zaal, en bij die gelegenheid wilde ik al eens een kijkje gaan nemen, kwestie van goed voorbereid aan te slag te kunnen in het weekend. En ik had mijn camera toch ook maar meegenomen.
  Qua standpunten heb ik wel een en ander opgestoken, maar wat de belichting betreft bleef ik op mijn honger zitten… de zaalverlichting was nog niet ingesteld voor de show en dus blijft het afwachten wat het wordt, ik zal me wel laten verrassen en me aanpassen. Het worden sowieso erg hoge ISO-waarden en RAW opnames.
  Dit jaar zijn het voornamelijk de kleinsten die aan bod zullen komen. Het was erg leuk ze op het grote podium te zien evolueren, maar het was al even leuk links en rechts een onverwacht shot te plegen. Die kinderen kunnen zo vertederend enthousiast, aandachtig, meelevend, verstrooid of afwezig zijn en dat soms in één beeld.


  20-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  19-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 april De Klothoeve
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik was vandaag weer eens een dagje op stap met mijn geocachemaatje Jackie en zijn vrouwtje Annemarie. Het is een zeer gevulde dag geworden met erg gevarieerde doelwitten. We hebben enkele keren gebruik gemaakt van een waadpak, we hebben evenwichtsoefeningen gedaan, opgeloste mysteries gelogd en de hoofdbrok van de dag bestond uit een mooie, leerzame wandeling van zo’n 5 km doorheen het leefgebied van de gladde slang in en rond de Reuselse Moeren. Na een 100% successcore wat betreft onze zoek- en vind resultaten vonden we dat we als beloning - en nu citeer ik een gevleugelde uitspraak van Annemarie: - de natuur maar eens moesten inruilen voor een nat uur “… Zo belandden we in de Klothoeve in Postel waar we ons de Duvel lieten smaken. Een zelfportret in de spiegeling van een van de vensters kon er bij het buitenkomen ook nog bij…  


  19-04-2016 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 april Het Postelvaartje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zo ontdek je al wandelend en geocachend, niet eens zo ver van huis, plots toch nog leuke dingen waar je het bestaan niet van vermoedde… Op zoek naar de korte multicache De Steen Der 7 Heerlijkheden ( GCMY55 ) kwam ik bij het Postelvaartje. Het was pas toen ik thuis op de kaart ging zoeken dat ik achter die naam kwam trouwens. Als gezonde nieuwsgierigaard wilde ik dan  natuurlijk nog wat meer info en op de site van Toerisme Mol kwam ik er achter dat het in november 1922 gegraven werd om Postelse producten over te brengen naar het Kempens kanaal. Later fungeerde het ook als bevloeiingsgracht voor de akkerbedrijven in Postel.
  De fotografiekriebels kon ik ook hier weer bevredigen. Met 24 mm had ik niet voldoende groothoek bij om van uit dit standpunt, op de brug, vaart en schuilkut in één beeld te vatten dus werd het weer maar eens een samengestelde panoramabewerking. Vier staande elkaar gedeeltelijk overlappende fotos volstonden om er in Photoshop deze plaat van te brouwen.


  18-04-2016 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!