Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  17-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 juli Panorama
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik had voor een keer deze morgen mijn Eos niet meegenomen tijdens de dagelijkse wandeling, met voorbedachte rade eigenlijk. Ik wilde namelijk de iPad wel eens grondig uittesten op foto-mogelijkheden. Met mijn vaste Canon-vriendje in de tas zou ik daar zeker naar grijpen als er zich een foto-buitenkansje aandiende. Met alleen de iPad binnen handbereik was ik daar wel op aangewezen…
  Ik liep nergens tegen een bijzondere gelegenheid of een beeld aan wat ik in de Smallebroeken al niet eerder gefotografeerd had maar alles wat ik met de iPad vastlegde weerstond zonder problemen mijn kritische kwaliteitstoets. Uiteraard is de Eos beter en heb je meer mogelijkheden maar voor een snelle shot is de iPad zonder meer verrassend goed. Het meest onder de indruk was ik toen ik er een panoramafoto mee maakte. Met de iPhone deed ik het al eerder, ook met de Sony RX100 die nog ergens in de kast ligt. Beweeg de camera van links naar rechts en dat ding doet automatisch ongeveer alles wat je met de spiegelreflex en ingewikkelde bewerkingen in Photoshop of andere programma’s kunt tevoorschijn toveren… De resultaten waren evenwel nooit van hetzelfde kwalitatieve niveau als wat ik van een panorama-opname verwacht.
  Wat ik nu te zien kreeg, een ongeveer 12 Mb grote opname van bijna 270° vond ik meer dan genietbaar. Het is jammer dat ik omwille van het beperkte formaat dat deze blog toelaat er links en rechts een stuk van heb moeten afknippen en natuurlijk moest ook de grootte van het bestand drastisch worden teruggeschroefd naar minder dan 1,5 Mb maar wat overblijft geeft toch nog een beeld van de mogelijkheden meen ik.   


  17-07-2016 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 juli VC Herentals
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik kreeg deze middag een telefoontje van zoonlief Michael waarin hij me vertelde dat hij in het kader van het onderdeel teambuilding bij de voorbereiding van het nieuwe voetbalseizoen een soort geocache zoektocht had georganiseerd voor het eerste elftal van VC Herentals. Het zou doorgaan in de buurt van de plaatselijk bekende toeristentoren en uiteraard was ik geïnteresseerd. In de Papenkelder onder de toren verkopen ze ook Duvel wist ik.
  Het ging er allemaal vrij gemoedelijk aan toe, zo’n activiteit is er natuurlijk in de eerste plaats op gericht de samenwerking, de samenhorigheid en de kameraadschap in de groep aan te zwengelen. Toch zagen we bij enkele groepjes dat er ook hier een beetje competitiegeest aanwezig was, zweet werd er alleszins voldoende gelaten. Ik had al de nodige fotos van het gebeuren toen ze op het einde voor de fotograaf nog een sprintje van helemaal onder aan de zandvlakte tot aan de toren wilden ondernemen. Trainers en verantwoordelijken liepen ook mee en bij de start liepen die zelfs even voorop. Of dat een tiental seconden later ook nog zo was laat ik in het midden.


  16-07-2016 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 juli Vrijwilligerswerk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als de kleinkinderen willen komen logeren hebben wij als eenentwintigste eeuwse oma en opa de natuurlijke reflex dan maar meteen alles te laten vallen en ons te storten op de menigvuldige aspecten van de opvangbezigheid. Zo ongeveer alles moet wijken dan. Toch zijn er enkele bezigheden waarvan wij de opvoedkundige waarde hoog genoeg inschatten om er het jonge volkje bij te betrekken. Op vrijdag is het wandeldag in zorgtehuis Hoevezavel en zeker tijdens deze vakantieperiode zijn er vrijwilligershanden te kort om de bewoners hun wekelijks uitstapje te gunnen. Een rolstoel duwen leek ons een taak waar we onze logees wel eens mee wilden confronteren.
  We hebben het met hen niet al te uitgebreid gehad over sociaal engagement en zo, we vinden het namelijk beter dat ze na een persoonlijke ervaring zelf tot inzichten daaromtrent komen. Het werd alleszins een zeer positieve ervaring en de manier waarop ze zich van hun taak kweten deed ons grootouderhart zwellen van trots, om het maar eens met een cliché uit te drukken. Ze vonden het daarenboven ook nog eens leuk. Hier zie je de staart van de wandelgroep met Phaido, het vrouwtje, schoonbroer Swa, schoonzus Monique en vier van onze neofieten in de vrijwillige zorgsector.


  15-07-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 juli Juul
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Regelmatig lopen er in deze tijd van het jaar nogal wat jeugdige logees rond in huize Pol en Josee. Vandaag waren ze even met z’n zevenen: de vier van dochter Ilse, één van zoon Michael en de twee rakkers van Josee’s neefje Kenny. Nicolas, boer in spe, ging na de middag toch weer met zijn mama terug naar huis – zorg voor de dieren weet je wel – en met de zes overigen zijn we daarna naar het beleefpad in Weebosch getrokken. Zoals de naam al zegt daar is heel wat te beleven. Dat geldt zowel voor het jonge volkje als voor de aan een stuk door fotograferende pake Pol.
  Juultje, de allerkleinste uit de hoop keek tijdens zijn glijpartij aan de kabelbaan zo mooi in de lens dat ik die overduidelijke sollicitatie voor de foto van de dag niet kon negeren.    

  14-07-2016 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 juli De Korte Hei
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was al een hele tijd geleden dat we nog eens gezellig met onze vriendin Els hadden bij gepraat. Een kort telefoontje deze middag volstond om daar iets aan te doen. Uitzicht op een afspraak in de Korte Hei bij een drankje was aanlokkelijk genoeg om enkele uurtjes uit te trekken voor wat gezelligheid, het consumeren van een of meerdere Duvels en een kennismaking met nieuwe vriend Sis.
  Tussen het genieten en het tetteren door bleek het fotografievirus toch weer te sterk om helemaal te negeren en dus ben ik maar eens opgestaan om van uit een nog niet eerder gebruikt standpunt het terras van de taverne in beeld te nemen. Het houten staketsel waar ik mijn zinnen had op gezet was bij nader inzien toch niet zo solide als ik van op afstand had ingeschat maar met enige voorzichtige moves kon ik toch op de plek geraken die ik voor ogen had. Dat mijn drie tafelgenoten nauwelijks herkenbaar in beeld zijn is wat mij betreft niet eens zo belangrijk, zij waren niet het onderwerp.
  Ik vermoed taverne de Korte Hei nooit eerder van hier uit in beeld is genomen

  13-07-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 juli Phaido en de jeugdvereniging
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is weer vakantietijd. Naast de talloze campingbezoekers in onze mooie groene regio en de Bobbejaanland-dagjesmensen zijn er ook tal van jeugdbewegingen die hier hun jaarlijks vakantiekamp komen doorbrengen. We zien ze vaak spelen in de bossen, wandelen, marcheren, sporten of zoals deze morgen, bij de bushalte voor onze woning, staan/zitten/liggen wachten op openbaar vervoer, precies op het moment dat wij vertrokken voor ons dagelijks rondje Smallebroeken.
  Met Phaido weet je dan zeker dat hij even het jonge volkje gaat begroeten en het is al even vanzelfsprekend dat de aantrekkingskracht wederzijds zal zijn. Zo ongeveer de ganse groep stortte zich op onze held. Even leek het er op dat hij zou bedolven worden onder de knuffels. Bij iedere andere hond zou je dan je hart vasthouden, bang dat hij in paniek een verkeerde reactie zou hebben om zich vrij te maken, maar Phaido laat zich dat allemaal welgevallen zonder enige agressiviteit, integendeel, hij vind dat helemaal te gek. Langzaamaan kwam er enige structuur in het gewoel en na vele zeer wanordelijke shots van een stapel kids met, vaag herkenbaar, ook enkele hondenonderdelen kon ik uiteindelijk ook een min of meer ordentelijke groepsfoto maken.    

  12-07-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 juli Pad
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik kon de moordzuchtige blikken van het vrouwtje niet langer negeren, ik heb de grasmaaier nog maar eens uit de garage gehaald. De gewassen die normaliter met de benaming gazon worden benoemd waren ondertussen al meer dan de uit het liedje gekende twee kontjes hoog… Vóór ik naar de States vertrok had ik eigenlijk al een hoognodige maaibeurt moeten doen en nu, nog maar eens een maand later zat ik met een quasi uitzichtloze opdracht. Mijn ultieme uitvluchten rond macrofotografie, ideale biotoop en de gonzende en krioelende diertjes werden met de nodige banbliksems de grond in geboord en dus moest ik…
  En dan gaf de gang der dingen me toch enigszins gelijk. Een grote pad werd door het monster dat gras vreet opgeschrikt en in een paniekreactie probeerde ie over de omheining naar de buren te vluchten. Dat bleek net iets te moeilijk en ik greep uiteraard meteen de gelegenheid aan om de dwangarbeid even te onderbreken. Dit soort fotogelegenheden laat je toch niet ongebruikt voorbijgaan? Toen ik de nodige shots op mijn geheugenkaartje had heb ik het beestje voorzichtig verplaatst naar achter in de tuin, ver weg van de levensgevaarlijke maaier, maar wie weet, ook ver weg van partner en kinderen… of erger nog… misschien hadden die al zonder dat ik het gemerkt had een fatale ontmoeting met mijn activiteiten.
  Zucht, ja sorry pad, maar als ik moet kiezen tussen mijn eigen huwelijksgeluk en dat van jou dan …  


  11-07-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!