Inhoud blog
 • 18 mei Turnshow
 • 17 mei Amazone
 • 16 mei De eerste wandeling
 • 15 mei Verval.
 • 14 mei De Bergola
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • Onderweg no Polien
 • geocaching
 • Alex Leys - Leren fotograferen
 • Fietsroutes
 • Fotoclub Visueel
 • Pols Fotoblog
  een vervolg op Polsfotodagboek, klik op de foto voor een groter formaat.
  19-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 mei Turnshow
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Twee kleindochters zijn actieve turnsters in de club "De knappe Durvers" in Wuustwezel en een kleinzoon coacht er de allerjongste breakdansers. Als die club dan een turnshow organiseert willen wij daar natuurlijk bij zijn. De lichtomstandigheden waren niet echt gemakkelijk. Eigenlijk was er te weinig licht om zonder flitsen te fotograferen, de ISO moest dus omhoog naar duizelingwekkende waarden. Daarenboven werden we zo vaak met wisselende spots en kleuren geconfronteerd dat een fatsoenlijke kleurbalans bij de meeste opnames quasi onmogelijk was. Bij deze foto van kleindochter Hannelore die door haar vriendinnetjes hoog de lucht in wordt gekatapulteerd heb ik er dan maar voor gekozen hem een pittige zwart wit omzetting mee te geven, dan hebben we van oververzadiging of door elkaar heen lopende kleurtemperaturen alvast geen last. 
  Voor de aardigheid de gegevens: ISO 12800 - f 4,5 - 1/200 bij 140 mm.

  19-05-2019 om 00:42 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 mei Amazone
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Toen ik in de loop van de vooravond met Phaido door de Dressenstraat wandelde langs het oefenterrein van LRV De Kempenridders was er één enkele wel erg jonge amazone aan het rijden en springen. Er liep nog een vriendinnetje rond die zich nuttig maakte door de gevallen balken weer terug op de staanders te leggen maar dat hoefde niet eens zo vaak. Was het de jongedame of het paard, daar werd zeer getalenteerd gesprongen. Ik had de 70-300 op mijn toestel zitten en dus kon ik, zonder het te vragen, van achter de omheining enkele shots maken. Qua privacy kan deze wel voor de dagelijkse blog vermoed ik, de ruiter is onherkenbaar en het paard zal ook wel niet protesteren...

  17-05-2019 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  16-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 mei De eerste wandeling
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Eindelijk was het weer goed genoeg om aan de wandel te gaan met de bewoners van Hoevezavel, wat ons betreft voor het eerst dit jaar. Normaliter doen we dat op vrijdag maar vandaag had één afdeling er voor gekozen een uitstap te maken naar het Kapittelhof om daar een ijsje te gaan eten en natuurlijk hadden wij toegezegd om daar ook bij te zijn. 
  Op de binnenplaats heeft de ganse groep een plaatsje gevonden en dat vond ik het geschikte moment om een groepsfoto te maken. Enkele vrijwilligers, waaronder het vrouwke en ikzelf hadden een plaatsje gevonden helemaal links op de foto maar Phaido verkoos onder een van die grote schermen in de schaduw te gaan liggen, slim beestje. Hij kent trouwens na al die jaren de bewoners bijna allemaal. Zoals gewoonlijk staat de fotograaf niet op de foto en het vrouwke loopt ergens links van het het midden terug naar haar stoel, die was even Phaido drinkskes gaan geven... ( als je goed kijkt zie je anderhalve meter voor Phaido het flesje en zijn drinkbakje staan ).

  16-05-2019 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  15-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 mei Verval.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Omzetting naar zwart wit en één kleur uit de omzetting houden ( meestal rood ), het is een fotocliché dat al duizenden keren gebruikt is en dat nog altijd werkt. Ik heb het vandaag ook weer eens uit de kast gehaald. Ik hou nu eenmaal van rood en wit.
  De leeg staande garage langs de Lichtaartse weg in Herentals was al lang een van de vele potentiële doelwitten die ik als hobby-fotograaf constant in mijn achterhoofd heb. Toen ik er vandaag eens mee aan de slag wilde was het verval toch nog niet van dien aard om er wow-foto's te scoren maar het eerder vermelde cliché zorgde er toch voor dat ik enkele leuke bewerkingen overhield aan een kwartiertje fotograferen en twee uur Photoshoppen... Deze vond ik zelf de leukste.

  15-05-2019 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  14-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 mei De Bergola
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Van de nood een deugd maken noemen ze dat. Ik heb deze morgen mijn iMac naar de repairshop in Heist op den Berg gebracht om er 8 Gigabyte extra Ram geheugen in te laten plaatsen. In de loop van de late namiddag kon ik 'm dan weer ophalen. Met de fiets achter op de auto ben ik die kant op gereden en met dit mooie weer heb ik in de buurt een leuke fietstocht gemaakt. Uiteraard had ik het parcours helemaal in functie van nog niet gevonden geocachen in elkaar geknutseld. Zo kwam ik terecht op het hoogste punt van Heist, het Bergbos. Daar overviel me toch wel weer een vlaag van nostalgie... man, man, man... 
  Toen ik mijn eerste bandje ontgroeid was en bij een professionele band ging spelen was het allereerste optreden in de Bergola in Heist op den Berg en daar stond ik vandaag weer op die zelfde plek. Ondertussen is de zaak al enkele keren van naam veranderd en nu heet ie Bistro De Maginique maar de buitenkant is nog niet zo erg ingrijpend veranderd zag ik. De binnenkant kon ik niet beoordelen want vandaag waren ze gesloten. Voeg dat bij het feit dat ik de cache in de buurt niet kon vinden en dat het op de geocache-site beloofde uitzicht van op de watertoren ook alleen maar op zondag kan, dan zou je over een belevenis-dipje mogen spreken maar de nostalgie, de herinneringen en een foto maakten veel goed.  

  14-05-2019 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  13-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 mei Boompje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Van zulke mooie blauwe luchten word ik best blij. Ideaal weer om foto's te maken is dit evenwel meestal niet, veel te hard licht... maar er zijn uitzonderingen. 
  Ik werd geïnspireerd door een foto die ik vandaag zag van een collega blogger en die ik best mooi vond, twee tinten: blauw en geel, het blauw van de lucht en het geel van enkele verdorde lange stengel-klusters. Toen ik in de loop van de vooravond terug kwam van een rondje pipi- en kakawandeling met Phaido kreeg ik het jonge boompje pal voor ons huis in de gaten en ik dacht: "waarom niet...?"

  13-05-2019 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  12-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 mei OLV op 't Zand
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De kapel van Onze Lieve Vrouw op 't Zand langs de Lichtaartse weg in Herentals was lange tijd een goed verstopt geheim. Toen ze gebouwd werd op een duin was ze een van verre zichtbaar baken in de heide maar door de jaren groeiden er bomen en struikgewas rond, zo overdadig dat de kapel van af de straat niet of nauwelijks zichtbaar meer was. Ook op luchtopnames in Google Earth bvb. is ze niet te zien in het weelderige groen. Onlangs is een firma enkele dagen bezig geweest om er het bos uit te dunnen, alle uitheemse boomen te rooien, en het kreupelhout en de ondergroei te verwijderen. Iedereen die er passeert heeft nu weer vrij zicht op de kapel en toen ik er vanmiddag voorbij kwam had ik de ingeving de wagen even aan de kant te zetten en mijn fototoestel boven te halen.

  12-05-2019 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  11-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 mei verjaardagsfeestje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het feit dat deze blog vandaag pas in de loop van de voormiddag online komt in plaats van rond middernacht, zoals gebruikelijk, heeft deze keer niks te maken met technische problemen bij bloggen.be. Ik wil voorzichtig toegeven dat het verjaardagsfeestje dat we gisteren organiseerden voor de goede vrienden enigszins uit de hand gelopen is qua alcoholverbruik. Ik merkte vanmorgen dat ik weliswaar enkele foto's op mijn geheugenkaartje had staan maar dat ik waarschijnlijk in een comateuze toestand ben beland zonder er iets mee te doen. Een foto van het vrouwke die weer een organisatorische en cullinaire topprestatie leverde is hier op zijn plaats. Ikzelf tik dit op het ogenblik in met een wazige blik en enige hoofdpijn... geen idee hoe dat komt. Het aantal lege wijn- en proseccoflessen op de tafel in de pergola zou een indicatie kunnen zijn... Ik moet mij bij volgende feesten echt beperken tot Duvel, dan loopt er niks fout !!!

  11-05-2019 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 mei Anne
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn vandaag gaan kijken naar de voorstelling die de leerlingen van het college van Essen voor ons in petto hadden. Kleindochter Marie-Leen wilden we graag in actie zien. "Anne", een evocatie rond het bekende dagboek van Anne Franck stond op het programma en dat leek ons redelijk ambitieus. We waren dan ook erg benieuwd. Liever dan uit te weiden over de amateuristische foutjes wil ik mijn respect uitspreken voor de prestaties. 
  Het was niet altijd makkelijk fotograferen, de belichting was vaak erg wisselend en contrastrijk maar ik kon toch enkele scenes aanvaardbaar in beeld krijgen. Tegen het einde van het stuk zitten de bewoners van het achterhuis gespannen te luisteren naar de radio als het nieuws komt dat de landing in Normandie begonnen is en dat de oorlog weldra voorbij zou zijn. Ik heb dit beeld in zwart wit omgezet, dat leek me voor de hand liggend bij iets wat zich afspeelde tijdens de tweede wereldoorlog.  

  10-05-2019 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 mei Klein en fijn
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik zit in een macro periode merk ik. Misschien is het ook gewoon luiheid, ik heb de macrolens gewoon op mijn toestel laten zitten vandaag en dan ben je sowieso meer geneigd naar de kleine dingen te speuren. Zo ben ik tijdens een iets drogere periode deze namiddag nog eens op mijn buik gaan liggen in het gras thuis om die kleine donker-roze bloemekes te fotograferen die je in dit seizoen overal in de graspartijen ziet. De naam ken ik niet maar van uit dit standpunt gezien door de macrolens zijn ze nog mooier dan van op volwassen-mensen-ooghoogte.

  09-05-2019 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)


  Archief per week
 • 13/05-19/05 2019
 • 06/05-12/05 2019
 • 29/04-05/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 15/04-21/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 25/03-31/03 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!