Inhoud blog
 • 21 oktober Uitzege !!!
 • 20 oktober Tiest
 • 19 oktober De Rode Vloot
 • 18 oktober Koffie
 • 17 oktober Herfst-tafereel
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • Onderweg no Polien
 • geocaching
 • Alex Leys - Leren fotograferen
 • Fietsroutes
 • Pols Fotoblog
  een vervolg op Polsfotodagboek
  21-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 oktober Uitzege !!!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Onze Jef moest vandaag met zijn ploegje SKS Herentals op bezoek bij de buren van Lille. Dat is altijd een beladen wedstrijd. Het begon niet goed, speltechnisch en qua inzet bleek de Lilse jeugd te sterk, die kwamen dan ook 2-0 voor. Maar dan kantelde het. De inzet, de wil om er alsnog iets van te maken sloop in de ploeg van SKS en na een verdiende aansluitingstreffer kwamen ze met een gelukje ook nog op 2-2. Van af dan bestond Lille niet meer en na een geslaagd slotoffensief kon Siebe net voor affluiten de winnende treffer scoren. De vreugde nadien heb ik in dit beeld vast gelegd. 

  21-10-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 oktober Tiest
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het was behoorlijk schrikken toen we enkele dagen geleden hoorden dat Tiest was overleden. Tiest was, zoals wij, vrijwilliger in Hoevezavel, hij was na al die jaren ook een persoonlijke vriend geworden en de mooie momenten die we samen mochten beleven - ook buiten het zorgtehuis - waren niet te tellen. We wisten wel dat hij gezondheidsproblemen had, hij was eerder deze maand ook niet opgedaagd voor het jaarlijkse vrijwilligersfeest, maar dat het zo ernstig was, daar hadden we nooit aan gedacht. We leefden in de waan dat het misschien iets te maken had met de kunstknie die hij onlangs gekregen had of, naar we hoorden, met prostaatproblemen. Maar er was meer aan de hand. Niemand wist er van. De kanker was blijkbaar te agressief voor onze vriend. Eén maand, langer heeft het niet geduurd vernamen we. Het komt hard aan. Vandaag hebben we afscheid genomen.
  Ik ben voor de gelegenheid in mijn oude mappen gedoken en ik heb een foto opgediept van Tiest samen met zijn Wies op een van de vorige vrijwilligersfeesten. Rust zacht maatje... En Wieske, herinner je alle mooie momenten, dat doen wij ook. 


  20-10-2017 om 23:59 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 oktober De Rode Vloot
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben in de loop van de late namiddag nog eens met Phaido naar de Nete in Kasterlee getrokken om daar enig wandelplezier te rapen. Van de watermolen via de Millekesbrug tot aan de brug bij de Netevallei en terug, da's een van de routes waar we graag een frisse neus halen. Zeker het vertrekpunt is al meteen al de moeite waard als je de fotomogelijkheden op een rijtje zet. Ik wil deze keer niet de zoveelste foto van de stuw op de Nete, de vistrap of de activiteiten van de plaatselijke kayak-club plaatsen. Vandaag koos ik voor kleur, de rode kleur van de werkloze kanos en kayaks van het verhuurbedrijf vond ik samen met de spiegeling van de vaartuigjes een interessant beeld en dat heb ik dan ook vastgelegd. In dit seizoen en op dit uur zijn er geen klanten meer en dat leverde dit stilleven op: De rode vloot.

  19-10-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 oktober Koffie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Er is niks lekkerder dan koffie 's morgens... niet één kopje, één tas, één zjat, neen... hele sloten koffie zwelg ik tot ik eindelijk een aanvaardbaar bewustzijnsniveau bereik. Ik ben verslaafd, ik geef het toe, zonder koffie functioneer ik niet en ik vond het dan ook een hele prestatie dat ik deze morgen voor ik helemaal wakker was al meteen het idee kreeg dit facet van mijn dagelijks bestaan even te documenteren. Dit is mijn eerste van de dag. De vaste hand om het allemaal retestrak vast te leggen was er nog niet bij maar het heerlijke vocht ziet er ook in deze iets minder scherpe opname waanzinnig verleidelijk uit. Toen ik het beeld in de loop van de dag op de PC bekeek zag ik ook de leuke schaduwen, da's dan weer helemaal mijn ding, en liever dan dezelfde opname nog eens over te doen met alle zintuigen op ingeschakeld toon ik bij deze het origineel van deze morgen. 

  18-10-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 oktober Herfst-tafereel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik had deze morgen al een knal rood-oranje zon gefotografeerd en meende iets leuks te hebben als dagelijkse foto voor deze blog. In de loop van de dag zag ik op Facebook, op de nieuwsuitzendingen en op de sites van de kranten evenwel zoveel knal rood-oranje zonnen voorbij komen dat ik vond dat ik maar beter niet in herhaling kon vallen. Gelukkig biedt de natuur dezer dagen voldoende andere onderwerpen. Het wordt nu écht herfst. De wilde wingerd tegen onze garage tooit zich met prachtige kleuren en de laatste dapper bloeiende afrikaantjes in die mooie grote zaanpot die het vrouwke er voor gezet heeft vormen samen een prachtig herfst-tafereel en dat kon ik ook niet ongefotografeerd laten voorbij gaan.

  17-10-2017 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 oktober Haspengouw
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Midden oktober. Bij 26° in het mooie late-namiddaglicht door Haspengouw fietsen, da's heerlijk !!!
  Omdat het toch goed weer zou worden had cachemaatje Jackie gisteren de goede ingeving voor te stellen vandaag een fietstocht te plannen in de streek tussen Tongeren en Hoeselt. Meer bepaald de deelgehuchten Henis, 's Herenelderen en het Wijngaerdbos beloofden vruchtbare plaatsen te zijn qua mogelijke vondsten. Niet alleen de geocache-oogst was rijk. Ook qua fotografie kwam ik voldoende aan mijn trekken. Ik heb een hele serie eenvoudige golvende Haspengouwse landschappen geschoten en hoewel ik vermoed dat ze beter tot hun recht komen als je ze samen als reeks bekijkt wil ik er bij deze toch een tonen. Ik heb 'm een klein beetje gepimpt geef ik toe, maar ik het kader van de artistieke vrijheid mag dat vind ik. 

  16-10-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 oktober Geocaching
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Wat een schitterend mooie nazomerdag !!! Op zondag trekken we er gewoonlijk op uit met ons geocachersgroepje "Het Blauw Kanneke". Vandaag hadden we iets avontuurlijks in gedachten. Op de site geocaching.com was er een nieuwe kleine serie verschenen die op de Rauwse Plas moest gevonden worden. In de praktijk betekende dat dus dat we de wagens kwijt konden op de parking van Sunparks in Mol Rauw - het park is vrij toegankelijk - en dat we dus enkele pedalo bootjes moesten huren om te water te gaan. Geocachers zouden 2,5€ korting krijgen hadden we gelezen maar het bleek dat men bij de verhuur dacht dat het gratis was. Ondanks het feit dat Jackie nog even protesteerde - we hebben hem snel het zwijgen opgelegd - hebben we dus zonder verdere kosten kunnen genieten van een dik uur waterpret. We kozen voor twee grote zwanen en gewapend met onze GPS-sen trokken wij van boei tot boei en van paaltje naar oevergewas. Vier traditonal caches konden we bovenhalen en met de onderweg gevonden gegevens konden we ook nog eens de coördinaten van een bonus- en een multicache berekenen die we, eenmaal terug aan land, ook te pakken kregen. Ik zat zelf in een boot met maatje Jackie, zijn vrouwke Annemarie en cache-wizzard Guido, in de andere boot hadden Eric en Inge en Danny en Miek een plaats gevonden. Die kon ik natuurlijk vaak in beeld nemen. Uit dit plaatje blijkt het niet zo meteen, maar we hebben het niet echt droog gehouden... 

  15-10-2017 om 23:47 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 oktober Taptoe Lommel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  We hebben de verjaardag van het vrouwke gezellig met z'n tweeën gevierd en vanavond zijn we naar Lommel gereden. Ik had kaarten gekocht voor de Taptoe in de Soeverein en we hebben enorm van de voorstelling genoten. Fotografieplezier was er nauwelijks te rapen, de belichting was echt te zwak en hoewel we eigenlijk op de beste plaatsen zaten ( lees duurste ), hadden we zeker niet het beste zicht. Ik had de gevoeligheid van de camera op automatisch gezet en ik ben eigenlijk nooit onder de ISO 6400 geweest. De kwaliteit van het geboden spektakel was evenwel indrukwekkend. Uiteraard heb ik alsnog wat plaatjes geschoten. Als er dan eens iemand in de spotlight stond kreeg ik de schaduwen er gratis bij en dat is een van mijn dada's natuurlijk. Ik kon Carl Huybrechts, die het allemaal aan elkaar praatte, een paar keer zo te pakken krijgen en ook dit Mexikaanse zangduo. Het is laat geworden en ik heb de andere beelden nog niet goed bekeken, Indien er toch wat bruikbare beelden bijzitten zwier ik die wel op Facebook morgen.
  Voor de geïnteresseerden: 58 mm - ISO 6400 - 1/60 - f 5,6 

  14-10-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 oktober Pitstop
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Vrijdag de dertiende bleek nogal mee te vallen qua genietbaarheid. Het weer was ons welgezind en zo konden de vrijwilligers en de bewoners van Hoevezavel midden oktober toch nog eens genieten van wat frisse lucht. Als het traject van de wandeling deze kant uitgaat is het pleintje bij de kerk van Heeserbergen de plek waar gewoonlijk een pitstop wordt ingelast, zo ook vandaag. Traditiegetrouw haal ik dan het fototoestel boven en maak ik enkele opnames. Deze keer viseerde ik evenwel in de eerste plaats het vrouwke. Morgen is ze jarig en bereikt ze weer een mijlpaal, een rond getal. Ik mag het eigenlijk niet zeggen want ik heb de indruk dat ze het helemaal niet fijn vindt. Maar zeg nu zelf... als je ze zo ziet staan denk je toch dat je voor een frisse dertiger staat?  ... of is het toch veertiger?

  13-10-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  12-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 oktober Onder de grote paddenstoel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Man man man... wat zijn er veel paddenstoelen dit jaar, en grote... !  Met dit prachtige najaarsweer heeft het vrouwke van de gelegenheid gebruik gemaakt om met de ligstoel de schaduw op te zoeken van een in onze tuin uit de grond gefloepte joekel, een dekentje om lekker warm te blijven en het gezicht lekker in de schaduw. 
  Ik heb dit grapje enkele dagen geleden al eens eerder geprobeerd maar toen had ik niet zulke mooie paddenstoel bij de hand. De bewerking heb ik toen op Facebook geplaatst maar ik was er zelf niet helemaal gelukkig mee. Vandaag heb ik het dus nog eens overgedaan. Een foto van het gras is laag nummer één, het vrouwke in de stoel is nummer twee en de paddenstoel, meegepikt van bij huize Ludo, is nummer drie. Na een beetje selecteren, knippen en plakken, een laag met schaduw van de paddenstoel toevoegen, één met schaduw van de stoel en één met schaduw op de bovenkant van het vrouwke had ik zes lagen in Photoshop die samengevoegd dit resultaat geven. 

  12-10-2017 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!