Inhoud blog
 • 17 maart Selfie
 • 16 maart Wolvin
 • 15 maart Shoot dag 4
 • 14 maart De Rupsen
 • 13 maa De Eenhoorns
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • Onderweg no Polien
 • geocaching
 • Alex Leys - Leren fotograferen
 • Fietsroutes
 • Fotoclub Visueel
 • Pols Fotoblog
  een vervolg op Polsfotodagboek
  17-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 maart Selfie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De titel is misschien een beetje misleidend. Dit is geen selfie, maar een foto van een selfie. 
  De laatste dag van een week groepen fotograferen bij Balance Health Center en de meest intensieve... van half tien deze morgen tot vier uur in de namiddag kwamen er nog een zevental groepen voorbij. Van elke groep drie, vier of vijf poses, van elke pose vier, vijf, zes shots... reken uit de nabewerkingstijd. Niet dat ik er over klaag, ik vind het gewoon leuk. En leuke fotos kon ik schieten, zeker weten. Ik ben zelf best tevreden met wat ik op mijn geheugenkaartje kreeg en tussendoor kon ik ook links en rechts onverwacht nog wel enkele, niet bij de opdracht horende, andere leuke shots scoren, een foto van juf Kaya bijvoorbeeld, die terwijl de andere danseresjes van haar groep nog geschminkt worden alvast een selfie wil maken met enkele van haar pupillen. Je moet altijd de vinger op de afdrukknop hebben...

  17-03-2018 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 maart Wolvin
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Geen groepsfoto deze keer, hoewel ik er weer zat gemaakt heb vandaag in de reeks fotoshoots voor de dansvoorstelling "Beestenboel". Dit is een foto van één van de wolvinnen uit de laatste groep die ik vandaag voor de lens kreeg. Tussen twee verschillende poses stonden ze te overleggen en ik zag de kans schoon om even in te zoomen op een van de dames. Tezelfdertijd is dit ook een dank en een blijk van waardering voor het werk van de vrijwilligsters die de kledij verzorgen en er op toekijken dat de dansers er piekfijn geschminkt opstaan.

  16-03-2018 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  15-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 maart Shoot dag 4
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Voor de aardigheid wil ik vandaag ook eens een niet afgewerkte foto plaatsen uit de photoshoot week bij Balance Health Center. Toen de dames van deze groep stonden te overleggen met de dansjuf-choreografe welke pose ze zouden innemen heb ik in een impuls even helemaal uitgezoomd om een totaalbeeld te maken van de setting, een soort " the making of..." 
  Softbox links en rechts, zelf sta ik achteraan met de camera op statief naast, bijna onder mijn flitser die gemonteerd is in een grote paraplu. Het zwarte paneel dat als achtergrond dient is niet meteen kreukvrij zoals je ziet en bij elke opname komt daar het nodige selectiewerk en gausiaans vervagen bij kijken om er iets fatsoenlijks van te maken.
  Een wél afgewerkte foto van deze groep wil ik graag morgen op mijn Facebook pagina plaatsen om te tonen hoe het uiteindelijk resultaat wordt.   

  15-03-2018 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  14-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 maart De Rupsen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Als ik heel eerlijk ben was ik vandaag liever met mijn geocachemaatjes mee naar Maasmechelen gereden om daar een rondje te gaan genieten van een van mijn andere hobbies. Maar ik had nu eenmaal beloofd dat ik alle fotoshoots van de groepen voor de beestenvoorstelling zou doen en ondanks het lokkende vroeg-lenteweer was ik dus plichtsgetrouw op post toen er vandaag een bende rupsen op de foto wilden. We blijven consequent zoeken naar poses die anders zijn dan de cliché schoolachtige groepsfotos en voorlopig blijft dat behoorlijk lukken. Dit beeld is geschoten van op een trapladderke en zo'n vogelperspectief biedt toch ook weer een originele kijk... 

  14-03-2018 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 maa De Eenhoorns
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het wordt een hele beestenboel, die dansvoorstelling van Balance Health Center. Ik mocht gisteren al de aapjes fotograferen en vandaag kreeg ik de kippen en de eenhoorns voor de lens. Van elke groep schiet ik meerdere opnames van diverse poses en bij de eenhoorns vond ik dit best wel een erg leuke.

  13-03-2018 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 maart Photoshoot
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Ik zal deze week vaak bij Balance Health Center te vinden zijn. De jaarlijkse dansvoorstelling staat weer te gebeuren en zoals ieder jaar wil ik ook nu weer graag de photoshoot voor al de groepen voor mijn rekening nemen. Vandaag was de eerste groep aan de beurt, de kleintjes, de "aapjes"...
  Nadat de dansjuf ze in enkele aan hun optreden gerelateerde poses had gepositioneerd, vroeg ik ze bij het einde van de shoot om eens een enthousiaste "Tjakaaa" te roepen met bijhorende uitgestrekte handen. Het resultaat daarvan toon ik graag.

  12-03-2018 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  11-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 maart De Liereman
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Fotografie heeft veel gezichten. Ik probeer voorlopig nog altijd mijn vizier zo wijd mogelijk open te houden, m.a.w. ik sta open voor alle richtingen. Uiteraard zijn er dingen waar ik me zeer door aangesproken voel. Dit is bijvoorbeeld helemaal mijn ding. Spiegelingen en dan liefst nog gepresenteerd op een onconventionele, op het verkeerde been zettende wijze, daar hou ik wel van. Ik zit er zelfs aan te denken daar iets mee te doen, bvb. in een audio-visuele fotoreeks, tijdens het volgende salon van onze fotoclub.
  Het weer werd alsmaar beter in de loop van de dag en na de suspence van de laatste competitiedag van de nationale voetbalcompetitie op TV zijn we toch nog even een korte geocachewandeling gaan doen in De Liereman in Oud Turnhout. Het avondlicht werd steeds maar mooier en ik heb dan ook een hele resem opnames geschoten.
  Bij deze omgekeerde spiegeling vind ik elke verdere uitleg eigenlijk niet nodig. Daar moet de kijker maar zelf naar op zoek gaan.  

  11-03-2018 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 maart Phaido
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het wordt helaas een beetje vaste prik. Ik kan 's morgens niet mee met het vrouwke en Phaido tijdens de ochtendwandeling. Leuk vind ik het allerminst maar ik wil de boel niet forceren, rust is de enige remedie om die linkerpoot weer een beetje operationeel te krijgen. In de loop van de namiddag moet ik er dan toch even uit, rustig en kort, met de nodige zorg om niks te forceren. Het daggemiddelde op mijn stappenteller is ondertussen gezakt van dik 10.000 tot 3 à 4000... 
  Mijn beste model loopt dan uiteraard met me mee, hij vindt dit een buitenkansje, en zelf maak ik van de gelegenheid gebruik om 'm voor de zoveelste keer in een fotogenieke pose vast te leggen. Elk nadeel heb zijn voordeel zei de heer Cruyf ooit...

  10-03-2018 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 maa Friet
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  We waren naar Budel geweest. Op de terugweg, in Lommel, zei het vrouwke: " Het is al laat, zullen we iets gaan eten in de Brugwachter, dan moet ik niet meer koken."
  Ikke: " Mwah, zal ik jou eens meenemen naar Het Wild Zwijn, We komen daar wel vaker met de geocachevrienden, da's een leuk café en daar kun je ook lekker eten naar het schijnt."
  Het vrouwke: "Oke!!!"
  Een kwatier later. De dienster in Het Wild Zwijn: " Heeft U gereserveerd?"
  Ikke:" Huh? Moet dat dan op vrijdagavond?"
  De dienster van Het Wild Zwijn: " Meestal niet, maar vandaag is het zo druk, we hebben helaas geen plaats meer."
  Ikke, tegen het vrouwke: " Dan gaan we maar naar Toke in de Korte Hei?"
  Het vrouwke: " En als we eens een frietje oppikken? Da's lang geleden! " 
  ... Een mens zou vergeten hoe lekker een eenvoudig frietje met een flinke dot mayonaise kan zijn, Een bijgekruide saté en wat kippennuggets erbij en het is feest. Soep hadden we nog van gisteren, da's dan toch een kleine invulling van het verplichte groentenaandeel. En om de schijn helemaal te redden hebben we ook nog een pot augurken op tafel gezet. Dessert, en drank moesten we maar uit de koelkast halen. Very Happy

  09-03-2018 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 maart Stilleven
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De meest onverwachte momenten zijn vaak de leukste. Als ikzelf een stilleven had moeten bedenken, bij elkaar zetten en fotograferen ergens in het bos, had ik het misschien ook zo wel gedaan. Ik hoefde hier evenwel helemaal niets voor te doen. Ik kreeg het zo in de schoot - of beter gezegd, voor de lens -  geworpen. Dit tafereeltje stond gewoon op een fotograaf te wachten in onze Lichtaartse bossen. Ik heb hier zelf geen enkel verdienste aan, ik zweer het, behalve dan dat ik afdrukte toen ik er voorbij liep...

  08-03-2018 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!