Inhoud blog
 • 21 augustus Langs het kanaal
 • 20 augustus Bever
 • 19 aaugustus Fesstje
 • 18 augustus Het kapelleke van de boerinnenbond
 • 17 augustus Alles op !
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • Onderweg no Polien
 • geocaching
 • Alex Leys - Leren fotograferen
 • Fietsroutes
 • Pols Fotoblog
  een vervolg op Polsfotodagboek
  21-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 augustus Langs het kanaal
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het hoeft niet altijd ons vaste wandelrondje Smallebroeken te zijn om Phaido zijn pipi- en kaka momenten te gunnen. Om het interessant te houden kiezen we ook wel eens een ander traject en we rijden soms met de wagen naar een niet te verre locatie waar we een grote wandelpotentie bij vermoeden. Vandaag was het de buurt van het kanaal Schoten Turnhout Dessel, tussen Retie en Postel, waar we naar toe trokken. Ik had onlangs tijdens onze geocachetochten daar al geproefd van de mogelijkheden en ook zonder naar pottekes of dooskes op zoek te gaan zag ik het wel zitten om daar de benen te gaan uitslaan. 
  Als je er van de dijk afslaat, de lager gelegen groene omgeving in, zie je de schepen op het kanaal vaak boven je voorbij varen. Fotografisch is dat uiteraard moeilijk fotograferen tussen de bomen door en minder interessant zo zonder water in beeld, vandaar dat ik toch maar koos voor dit beeld uit het begin van de wandeling toen we nog naast het kanaal liepen. 

  21-08-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 augustus Bever
  Klik op de afbeelding om de link te volgen " Pol, oewe Kodak !!!" hoorde ik cachemaatje Jackie super-enthousiast gillen. Hij had een bever gespot die aan een erg dikke boom aan het knabbelen was. De bever had die luide kreet ook gehoord natuurlijk en die was pleite... Ik heb 'm niet meer gezien, laat staan gefotografeerd, maar de verse sporen waar ie de beek in gevlucht was logen er niet om. De zwaar gehavende boom kon ik niet ongefotografeerd achterlaten en dus heb ik Jackie maar gevraagd het werk van de bever af te maken en de boom om te duwen, wat niet lukte uiteraard. Ik ben er wel van overtuigd dat die bever binnen de kortste keren terugkeert en dat die boom sowieso geen lang rechtstaand leven meer beschoren is.  

  20-08-2017 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  19-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 aaugustus Fesstje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Lander was jarig en het bijhorend feestje was vandaag. Kennissen en familie, vaak met veel jong grut waren op de afspraak en bij diverse gelegenheden kreeg ik de kans een groepsfoto te maken van de feesteling omringd met jeugdige vriendjes en vriendinnetjes. Uiteraard was er ook een en ander te eten en toen de hamburgers voorbij kwamen kon ik naast het feestvarken ( helemaal links ) nog enkele neefje en nichtjes te pakken krijgen die er klaarblijkelijk met veel goesting de tanden in wilden zetten.

  19-08-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 augustus Het kapelleke van de boerinnenbond
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Als je langs de Pastoor Dergentstraat vanuit het dorp richting Hukkelbergen rijdt kom je er voorbij. Het kapelleke van de boerinnenbond is al sedert jaar en dag getuige van de plaatselijke Mariaverering. Het ziet er na vele jaren nog altijd pico bello uit. 
  Als je, zoals wij vandaag, langs de kleine paadjes door het bos van het Barbarapad richting Kasterleesteenweg trekt zie je het kapelleke van de achterkant en dan  kun je dit alternatieve beeld schieten. De borstel waarmee het onderhoud waarschijnlijk gebeurt staat gewoon buiten het zicht van de passanten op de doorgaande weg maar aan mijn foto-ijver kon ie niet ontsnappen. Ik vond het wel een grappig beeld. 

  18-08-2017 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 augustus Alles op !
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Dat het vrouwke een echte keukenprinses is heb ik al eerder verteld op deze pagina's meen ik, maar het kan nooit kwaad dat nog eens te herhalen, meer nog, het is een understatement. Zelfs van keukenrestjes weet ze iets heerlijks te maken. Vandaag was het dus keukenrestjesdag in huize Pol en Josee, inderdaad. Dat wilde wel zeggen dat ik tussen de verse soep en het nagerecht drie, weliswaar iets kleinere, hoofdgerechten voorgeschoteld kreeg. Toen ik na afloop van de strijd mijn lege bord zag en de abstracte schildering die ik er in had achtergelaten vond ik dat een foto waard. Ik kan met de beste wil van de wereld geen sluitende definitie geven van kunst, maar dit lijkt er alleszins op. Omdat de zomerse kleuren van het tafelkleed een stuk van de aandacht opeisten heb ik dat maar in zwart wit omgezet. De wijn daarentegen die hoort rood te zijn he... 

  17-08-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 augustus De Winnaars
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Fotobewerking is tegenwoordig even belangrijk als het werkelijke fotograferen. Ik heb vandaag geen camera aangeraakt maar ik ben wel de hele dag bezig geweest met fotografie. Niks wereldschokkends, maar ik wilde de foto-oogst van het voetbaltoernooi van gisteren wel een beetje fatsoeneren, rechtzetten, uitsnijden, de belichting wat aanpassen in een enkel geval, het is allemaal vrij eenvoudig maar... het vraagt wat tijd. Ik heb de hele dag achter de PC gezeten.
  Ik val dus weer terug op een foto waar ik vandaag even mee bezig was. Het leek me verantwoord, al was het maar voor de kronieken, een foto te kiezen van de ploeg die het toernooi won. FC Turnhout ging met de zege lopen in de finale. Wat mij betreft was het zeker niet de ploeg die het mooiste voetbal bracht, dat waren de jongens van KV Mechelen, maar die gingen er na strafschoppen uit tegen FC Dender. In de finale werd het weer een gelijkspel en weer strafschoppen, Waar Dender in de vorige reeks vijf op vijf scoorde misten ze nu de eerste drie... Turnhout won, niet eens onverdiend. Deze ploegfoto maakte ik rond negen uur 's morgens toen het allemaal nog moest beginnen.

  16-08-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 augustus De Kempen Cup
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De Kempen Cup is een toernooi voor U12 jeugdploegen dat jaarlijks ingericht wordt door FC De Kempen, de plaatselijke voetbalclub. Ook deze keer waren er weer een twintigtal gerenommeerde ploegen ingeschreven. Omdat de vaste huisfotograaf en mede-fotoclublid Swake sukkelde met de gezondheid had ie mij gevraagd hem te vervangen wat ik zeer graag deed. Ik heb dus de ganse dag op de terreinen van De Kempen rondgelopen achter mijn fototoestel en ik heb weer maar eens gemerkt dat sportfotografie niet eenvoudig is. Op het eind van een lange en laat ik het maar toegeven, vermoeiende dag had ik bij de 500 keer op het knopje gedrukt. Alle ploegen fotograferen was nog het eenvoudigste deel van de klus. Actiefotos vragen meer aandacht, vinger op de knop, instellingen constant in de gaten houden en veel geluk om die ene rake treffer uit een mooie actie te plukken. Dit is er zo eentje. Uit de halve-finale wedstrijd tussen KV Mechelen en FC Dender kon ik de Mechelen doelwachter te pakken krijgen tijdens een wereld-redding. Hoewel de foto misschien iets anders zou kunnen laten vermoeden had ie de bal wél.

  15-08-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 aug Au Saint Elois
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Ik hou van bruine kroegen, echte authentieke gezellige, volkse bruine kroegen, kroegen zoals vroeger bij Pollien in Lommel of café De Kroon. In lichtaart is er nog altijd café De Hei, bij Marie hoewel dat toch niet meer helemaal hetzelfde is nu Marie zelf er niet meer is.
  Vandaag waren we aan het fietsen in het Noorden van Frankrijk, le Nord of Frans Vlaanderen en toen we in het plaatsje Houtkerque langs dit pareltje kwamen werd mijn interesse onweerstaanbaar er naar toe gezogen. Au Saint Eloi, hier moesten we binnen gaan. Ik heb zowel van de buitenkant als van binnen de nodige fotos gemaakt, de oogst was groot en de keus moeilijk. Ik zal enkele fotos van mijn partner in crime Jackie binnen in het café op mijn facebookpagina plaatsen morgen maar voor deze blog ben ik voor dit plaatje gegaan, misschien omwille van de binding met de vlaamse volksaard en taal. Let op de Vlaamse namen van de dorpjes: Herzeele, Wormhout, Steenvoorde, Houtkerque... en hoewel de naam van de zaak "Au Saint Eloi" groot in een lichtreclame boven de deur hangt is er naast die deur ook nog een oud geel plaatje met "Herberge Sint Elooi" er op. Mooi toch? 

  14-08-2017 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 augustus taverne De Korte Hei
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals iedere zondagavond zijn we ook vandaag iets gaan consumeren in een Lichtaartse horecazaak. De spoeling wordt dun qua mogelijkheden maar er zijn gelukkig toch nog enkele leuke zaken waar we terecht kunnen. Taverne De Korte Hei is één van ons aller favorieten en ik vond dat ik daar ook eens een foto aan mocht besteden; Ik ben voor de gelegenheid tot een eind op de camping gelopen om de spiegeling in de vijver mee te nemen in de foto.

  13-08-2017 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 augustus Smallebroeken outdoor adventure park.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Langs onze dagelijkse wandelroute zien we al enkele dagen weer dezelfde zwammen op dezelfde boom. Ieder jaar rond deze tijd zien we de zwam weer uit de stam te voorschijn komen, op lange termijn zal de boom het waarschijnlijk niet overleven maar voorlopig is het wel een bijzonder zicht.
  Deze avond wilde ik nog even een frisse neus halen samen met Phaido en ik vond dat mijn vriendjes de playmobil mannetjes ook nog eens mee mochten om te genieten van de mogelijkheden die er qua outdoor activiteiten in de Smallebroeken te vinden zijn. Ik had hun klimgerief meegenomen zodat ze zich konden bezig houden met boom- en zwamklimmen terwijl ik met mijn fototoestel aan de slag ging. Net toen de eerste de top bereikt had en de tweede ook bijna zo ver was kon ik ze te pakken krijgen in de actie.

  12-08-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!