Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  04-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 juni Onze drie meiden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Enkele dagen geleden zag ik bij het zoeken doorheen mijn oude mappen een foto van de vrouwelijke helft van onze kleinkinderenschaar. Ik vond het toen leuk om die meteen op Facebook te zetten met de bedenking dat de tijd toch wel erg snel gaat... nauwelijks 5 jaar geleden !!!
  Vandaag hadden we de volledige bende weer eens op bezoek en ik heb dan ook gebruik gemaakt van de gelegenheid om, met het oog op het komende kleinkinderenalbum 2017, mijn verzameling actuele kleinkinderenfotos aan te vullen. Ik heb onder andere ook geprobeerd dezelfde foto waar ik het over had opnieuw te maken, vijf jaar later. Dit is 'm... het zijn ondertussen flinke dametjes geworden...

  04-06-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 juni De Hersteldienst
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Gisteren avond laat hield mijn PC er plots mee op. Na een psychedelisch kleurenspel, een onverklaarbare lightshow en een zachte fade-out in Photoshop was er ook na diverse pogingen en afkoelperiodes geen leven meer in het ding te krijgen. Aan de manier waarop het gebeurde te oordelen zou het kunnen dat het de grafische kaart is die de geest heeft gegeven en eigenlijk mag ik dat hopen want dan ben ik de dingen waar ik mee bezig was niet kwijt als ik 'm weer opnieuw opgestart krijg. Ik maak weliswaar zo ongeveer iedere maand wel eens een back-up maar als het onheil over je afkomt net op het moment dat je dat eigenlijk al enkele dagen gedaan zou moeten hebben realiseer je je toch hoe kwetsbaar je bent. De laptop waarmee ik nu even verder moet is trouwens ook niet meer in optima conditio en het wordt misschien wel tijd om de IT afdeling van huize Pol en Josee eens te toetsen aan de mogelijkheden van het tweede decennium van de 21ste eeuw.
  Ik heb alleszins meteen de hersteldienst gebeld en die hebben een ploeg vaklui gestuurd. Ik heb ze een tijdje hun gang laten gaan maar hoe langer ze bezig waren hoe meer het ging lijken op slopen in plaats van herstellen. Ik heb ze dan uiteindelijk ook maar onverrichterzake terug naar huis gestuurd en hulp gevraagd aan een echte expert.
  O ja, bijgaande foto kun je maar beter even groot bekijken, vaste volgers weten wel dat je er gewoon op moet klikken...

  03-06-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 juni IJsje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vrijdag is wandeldag in zorgtehuis Hoevezavel. Met dit warme weer had het personeel het opportuun gevonden met de bewoners een ijsje te gaan eten in Het Cremehuys aan de Molse Kiezel. Wij waren als vrijwilligers uiteraard ook niet afkerig van dat plan. 27 rolstoelen, 27 bewoners, 27 vrijwilligers en nog enkele personeelsleden... het werd een ware overrompeling in en aan de zaak. Een plekje in de schaduw vinden voor iedereen was niet zo eenvoudig maar uiteindelijk lukte dat toch en toen iedereen voorzien was van zijn of haar portie ijs moesten de vrijwilligers vaak opnieuw aan de slag in een andere functie. Het zelfstandig uitlepelen van de koude lekkernij bleek niet evident voor vele bewoners en daar was hulp voor nodig. Dat was dan weer een buitenkansje voor deze ook fotograferende vrijwilliger. Dit teder moment, gekozen uit de foto-oogst vond ik het delen waard. 

  02-06-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 juni St Annamolen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Onze omzwervingen in Geocacheland brachten ons vandaag in Weert. De St. Annamolen was een van de bestemmingen. Wat we zochten was vrij snel gevonden maar het onverwacht leuke aspect van ons bezoek was dat de gelegenheids-hobby-molenaar thuis was en daar hebben we een erg leuk gesprek mee gehad. Meer zelfs, hij heeft ons een rondleiding gegeven en van de gedreven, enthousiaste uitleg hebben we weer een en ander opgestoken.
  Van buiten de omheining kun je dit standpunt niet innemen maar dank zij die vriendelijke man mochten we zo ongeveer tegen een wiek gaan staan om eens een alternatief beeld richting zon te schieten.    


  01-06-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 mei Chevy
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Reffenakkers, het kleine straatje langs het Blokske - in de grote landelijke frituur enquete van het Niewsblad genoemd als beste frituur van Groot Kasterlee - is meestal het vertrek en het eindpunt van onze wandelingen met Phaido. Vanavond was dat niet anders. Toen we terugkwamen rond een uur of negen draaide er net een beauty van een oldie de parking op, een prachtig gerestaureerde en flink gepimpte Chevy.
  Ik kon het niet laten, dit moest ik fotograferen, nostalgie met hoofdletters… NOSTALGIE dus
  J Als ik zo’n juweeltje zie moet ik meteen denken aan de Verenigde Staten in de sixties, aan country music, aan meisjes met petty coats die Peggy Sue, Norma Jean of Marie Lou heten, aan de Everly Brothers, Scott McKenzy, The Byrds of Conny Francis…
  Ik vind het een beetje jammer dat de, in deze contekst,  lelijke moderne wagen in de achtergrond de foto een beetje onrecht aandoet maar ik vind hem alleszins toch nog meer dan de moeite waard om hem hier te delen.     


  31-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 mei Distel met bezoek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Er zitten enkele spechten in de buurt. Je hoort ze regelmatig en een groen exemplaar zit regelmatig in het gazon achter ons huis. Ik heb onlangs ook twee bonte spechten gezien maar dat was zeer vluchtig en toen had ik sowieso geen geschikt fototoestel bij. Ik had wel een vermoeden dat ze daar in de buurt zouden nestelen, er zijn daar mogelijkheden zat. Vandaag ben ik dus vol verwachting met de 300 mm plus 1,4 X extender op mijn toestel het bos in getrokken op vogeljacht. De boomklever die ieder jaar in het zelfde holletje woont was een alternatief als jachtobject, ik zou dus zeker niet zonder trofee thuiskomen.
  Toch wel… niks te vogelen vandaag, geen enkele bonte of groene specht liet zich spotten en de boomklever was ook in geen velden of wegen te bespeuren, in de lucht of in zijn vertrouwde holletje ook niet trouwens. Ik heb de aandacht dan maar verlegd naar het kleine, bloemekes, insecten of zoals in dit geval een combinatie van de twee. Je hoeft daarvoor niet per definitie een macro lens op je toestel te hebben. Met 420 mm kun je die van op afstand ook wel te pakken krijgen. Deze opname is gemaakt van op ongeveer 3 m afstand. Ik heb verschillende keren moeten aanleggen – uit de losse hand – maar uiteindelijk bleken er toch één of twee scherpe bij te zitten. Ik heb de opname ook nog een tikkeltje gecropt om het onderwerp een beetje meer beeldvullend te maken. Door het samendrukeffect van de telelens kreeg ik de mooie onscherpe achtergrond er gratis bij.
  Dat de bloem een distel is weet ik wel. Het vliegend vlinderachtig beest dat er op zit is mij zeer onbekend… iemand die vlinderoloog is bij de lezers?  

  30-05-2017 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 mei Renault Mégane Grandtour
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was al vrij laat dindagavond, anderhalve dag voor we naar Duitsland zouden vertrekken voor een lang weekend. Het vrouwke vertelde me terloops: “ O ja… er brandde een rood lampke in de auto… “
  Onder het uiten van enkele niet voor publikatie geschikte vloeken ging ik naar buiten om even poolshoogte te nemen… de laadstroomindicator… klein drama. Dan heb je nog één dag om voor vervoer te zorgen voor de reis. Een iets grondigere kontrole woensdagmorgen leerde me dat het inderdaad, zoals gevreesd, de alternator was die het begeven had. In de Honda garage vertelden ze me dat ik al snel met 5 à 600€ kosten moest rekenen en samen met het vervangen van de koppeling die al een tijdje leek te slippen en nog enkele andere kleine akefietjes die dan in één keer best zouden hersteld worden mocht ik een aderlating van 1500€ of meer verwachten.
  Ondanks het feit dat dit misschien wel de beste wagen was die we ooit hadden wist ik dat we in dat geval nu maar beter afscheid namen. Gelukkig was er mijn zus die haar eigen Renault Capture niet nodig had tijdens het weekend en ons zo uit de nood redde. Via haar waren we ooit als kerstman in kontakt gekomen met de mensen van de Pashuysen Groep, een grote Renault dealer en een van de hoofdsponsors van het huis van de kerstman in Aarschot. Ze hadden me toen beloofd dat indien ik ooit een andere wagen zou nodig hebben, ze speciale condities zouden maken voor me. Tijd om dat eens aan de werkelijkheid te toetsen.
  Om een lang verhaal kort te maken… het was dringend, lang wachten was geen optie en dus moest ik iets uit de toonzaal kiezen als ik snel weer wilde rijden. Gelukkig was de keuze toch nog groot genoeg. En hier staat ie dus.
  Vanaf volgende week verplaatsen wij ons met deze zilvergrijze metaalkleurige Renault Megane Grandtour full option.    

  29-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!