Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  29-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 maart Zondagavond vriendenavond
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Al sedert jaar en dag is het een traditie dat wij op zondagavond iets gaan consumeren met de vrienden. Eigenlijk is het lang geleden begonnen als gezellig samenzijn met de leden van onze motorclub, maar ondertussen is dit gewoon een vriendenclubje geworden. Waar we vroeger probeerden regelmatig alle horecazaken van Lichtaart afwisselend te bezoeken merken we ook op dat gebied een verandering, tegenwoordig is het bijna vaste prik dat we in “De Korte Hei” afspreken, daar kun je tenminste op normaal niveau gezellig met elkaar converseren terwijl een aangenaam muziekje op de achtergrond blijft. Er is voorlopig plaats genoeg – misschien verandert dat wel als het seizoen eenmaal begonnen is in Bobbejaanland en de campings – en de bediening is er prima, wat wil een mens nog meer…  
  Zoals dat meestal het geval is waren wij ook vandaag weer de laatste klanten en net voor we de uitbaters hun nachtrust gunden en naar onze eigen nestjes uitzwermden sloop ik nog even naar buiten om deze foto te maken. Thuis gekomen merkte ik dat enkele vrienden zich verstopt hadden achter deurstijlen en dergelijke en niet op de foto stonden… misschien heeft de Duvel daar iets mee te maken.
  J
  Automatische ISO trouwens, het toestel koos 6400 ( !!! ) Daar heeft die 6D weinig last mee.


  29-03-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 maart Kajak
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Druilerig weer en Phaido stond al een poos ongedurig aan te geven dat het nu toch echt wel tijd was om de dagelijkse ochtendwandeling aan te vatten. Tja, als je dan toch nat moet worden, dacht ik, kan dat even goed terwijl je de pas opgeloste letterbox-cache “ Op reis met Madonna “ oppikt in Turnhout. Ik wilde graag het resultaat van mijn opzoekwerk verzilveren in de vorm van een log. De coördinaten die ik gevonden had wezen naar een plaats in de buurt van het kanaal en omdat ik vorige week daar – bij beter weer weliswaar – al eens een fijne wandeling had gedaan met Phaido leek me dat nu voor herhaling vatbaar. En ik merkte dat er nog lieden waren die geen schrik hadden om nat te worden. Enkele leden van de kajakclub waren bezig aan een pittig trainingsrondje en terwijl Phaido snuffelde en pipi en kaka deed heb ik een tijdje bewonderend staan kijken naar de snelheid en de behendigheid van de bootjes en de sportmannen. Toen ze kwamen aanmeren wees ik met vragende blik naar mijn camera en een kort knikje van de eerste athleet was voor mij voldoende om snel enkele fotos te maken.


  28-03-2015 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 maart Cafépraat
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Paasmarkt in woon- en zorgcentrum Hoevezavel in Lommel vandaag. Hoewel we niet meteen rechtstreeks ingeschakeld waren bij dit aspect van het vrijwilligerswerk wilden we toch, puur uit persoonlijke betrokkenheid, er een bezoek brengen. We weten natuurlijk dat daar diverse werkgroepen bezig zijn met allerlei bezigheidstherapiën en dat daar verrassend leuke resultaten uit kunnen resulteren. We zijn dan ook met enkele bruikbare,  aankopen thuisgekomen.
  Bewoners, bezoekers en familieleden weten ondertussen wel dat ik daar regelmatig met de camera rondloop, bij dit soort gelegenheden hoef ik niet eens meer toelating te vragen om te fotograferen. Ik probeer altijd weer interessante toestanden in beeld te nemen en in dit geval zou het misschien verkeerd geïnterpreteerd kunnen worden… Er was helemaal geen zware discussie tussen deze drie mensen, die me alle drie zeer nauw aan het hart liggen trouwens, hoewel de foto op zich dat zou kunnen suggereren.
  Dat je bij het zien van dit plaatje niet meteen de ganse conversatie kunt reconstrueren is niet eens zo belangrijk… het in beeld brengen van menselijke interactie is gewoon leuk en of dit nu helemaal conform bepaalde regels is maakt me niet eens zoveel uit, ik vind het gewoon een plaatje dat vraagtekens kan oproepen…  Cafépraat, dat is de meest rake naam die ik hier op kan plakken.


  27-03-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 maart Wildbreien
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een tijd geleden zag je plots op de meest onverwachte plaatsen met breiwerk ingepakte dingen in het straatbeeld verschijnen, dingen waarvan je normaal gezien niet verwacht dat ze met breiwerk aangekleed worden. Fietsen, boomstammen, bloembakken, hekwerk, auto-onderdelen, standbeelden… je kunt het niet te gek bedenken of enkele brei-enthousiastelingen meenden er zich op te moeten storten. Het fenomeen kreeg ook een naam, ze noemden het wildbreien of – voor de anglofielen – urban stitches. Net nu ik meende dat het ook weer een beetje aan het weg ebben was zag ik in Tongerlo dit kompleet met breiwerk ingepakt huis. Ik neem aan dat hier een hele kudde wildbreiers een tijdlang zoet mee geweest is. Ik vond het alleszins interessant genoeg om de wagen even langs de kant te zetten en mijn fototoestel uit de tas te halen.      


  26-03-2015 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  25-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 maart Paaszelfportret
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het vrouwtje zorgt er telkenmale voor dat bij elk feest ons nestje op de gepaste wijze versierd wordt. Met Pasen in aantocht denken we dan aan klokken, paashazen en… eitjes natuurlijk. In diverse maten en gewichten staan, liggen en hangen ze op alle mogelijke plaatsen. Ik had het plan opgevat deze avond de verzameling die ze aan het raam langs de voorkant van de woonkamer heeft opgehangen te fotograferen. Tegen de donkere achtergrond buiten wilde ik de kleurtjes en de spiegeling te pakken krijgen in een zo mogelijk verantwoorde kompositie. De eerste foto die ik maakte, een test-shot om de belichting even goed in te schatten, was achteraf gezien de beste uit de hele serie. Eigenlijk was het een mislukking want ik sta zelf in beeld en dat was niet de bedoeling, de flash van de opzetflitser staat er op, de lichten in de woonkamer branden nog en die zou ik bij de eigenlijke opname ook doven en zo zijn er nog wel enkele ongeplande details die er samen voor zorgden dat ik bij het bekijken op de PC deze steeds leuker ging vinden. Bij de volgende opnames ging ik zelf uit beeld staan, haalde ik de flitser van het toestel en legde hem op de grond wat meteen voor een mooiere spiegeling zorgde, lichten uit en dus achtergrond mooi zwart… dichter bij wat ik van plan was en technisch beter maar … mijn keuze was al gemaakt.  Ik noem ‘m “Paaszelfportret”.  


  25-03-2015 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 maart Tegenlicht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een van de aandachtspunten in de werkplanning van onze fotoclub voor de eerstvolgende maanden is tegenlicht. Tegenlicht is het mooiste licht hoor je wel eens en ik kan die stelling voor een groot gedeelte onderschrijven. Ik was daar sowieso al vaker mee bezig en dat zal nu in de komende weken nog iets intenser worden. Vandaag kreeg ik al een eerste kans om aan de slag te gaan.
  Als we van en naar het dorp wandelen kunnen we dat langs de grote weg doen, maar vaak lopen we liever door de smalle voetgangerspaadjes achter de tuinen. Op sommige plaatsen lijkt het wel of je er door een donkere tunnel loopt, de kruinen van de dennen en coniferen hangen er tot tegen de garages en muren aan de overkant en verduisteren zo het pad. Ideale plek om te experimenteren met tegenlichtopnames natuurlijk. Ik heb mijn proefkonijnen bijna altijd bij de hand en ook nu wilden Josee en Phaido graag enkele keren over en weer lopen terwijl ik met mijn instellingen aan het prutsen was. Ik heb een hele serie geschoten, gaande van helemaal zwarte silhouetten tot ingeflitste fotos met normaal belichte modellen. Dit is er eentje met nog net voldoende natuurlijk licht bij het binnenlopen van de donkere strook.


  24-03-2015 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 maart De abdijkerk van Averbode
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als we de weermannen mochten geloven dan zou vandaag de enige mooie dag van deze week worden, en dus hebben wij niet geaarzeld om een lange geocache tocht te plannen. In de buurt van Averbode was nog een en ander te vinden dat wij nog niet op ons palmares hadden staan.
  Dat wij onze diverse hobbies wel eens willen combineren is ondertussen wel geweten neem ik aan en dus mag het geen verwondering baren dat er ook een en ander geconsumeerd werd. Mijn goede vriend de Canon Eos kwam ook rijkelijk aan zijn trekken. Een bezoek aan de abdij is immers bijna vanzelfsprekend als je in de buurt bent en je op een dagelijkse foto-oogst zit te azen. Het is niet de eerste keer dat ik daar kom om te fotograferen en het wordt erg moeilijk om daar nog iets origineels te bedenken, maar het blijft een mooi onderwerp natuurlijk. Dit is een verticaal panorama samengesteld uit vier liggende fotos.


  23-03-2015 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!