Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  29-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 januari Glaswerk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vraag aan een fotograaf wat glaswerk is en dan zegt ie lenzen, vraag het aan een bouwvakker en dan zegt ie ramen, in de horeca zijn het drinkglazen… gezien mijn sympatiserende verhouding met de horeca moest ik als ik het over glaswerk wilde hebben wel terugvallen op die laatste definitie.
  Dat ik vandaag met glaswerk aan de slag ben gegaan is zoals zo vaak puur toevallig. De wandelfotos en de daarop volgende horecafotos van de dag brachten nauwelijks iets nieuws in de gigantische verzameling eigen werk die ik ondertussen al op diverse interne en externe harde schijven heb. In de loop van de avond ben ik dan maar weer eens aan het experimenteren gegaan. Een
   zorgvuldig door het vrouwke gevulde vitrinekast in onze woonkamer, met geslepen glazen frontpanelen en daarachter glaswerk van allerlei soort, gaande van echt kristal tot alledaagse gebruiksvoorwerpen heb ik deze keer voor de lens gehaald. Flitsen bleek al snel helemaal uit den boze, een klein lampje ergens in de kast leggen en dat gecombineerd met een lange sluitertijd leverde een leuk resultaat op.  


  29-01-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 januari Cisco
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vanmorgen om 9 uur kwam Alex met oppikken. We hadden met enkele leden van de fotoclub afgesproken om samen naar de AV studiedag te gaan in Rijen. We hebben daar een bijzonder leerzame dag doorgebracht, 24 reeksen mochten we bekijken en becommentariëren en van fotograferen kwam eigenlijk niks in huis.
  Een van de reeksen die we zagen voorbij komen schetste een sfeerbeeld van Cisco, een totaal vervallen plaats in Utah, niet echt een zogenaamde ghosttown - er wonen nog enkele mensen namelijk -, maar de verloedering en de aftakeling hebben hier toch wel erg hard toegeslaan. Eens was er een station waar de locomotieven water innamen tijdens de grote transcontinentale reizen, maar met de komst van de diesel-locs raakte de plaats haar reden van bestaan kwijt en begon de neergang.
  Wij zijn daar in 2010 ook geweest tijdens een road-trip door the Southwest. Onderweg tussen Grand Junction Colorado en Moab Utah besloten we, niet gepland, de snelweg te verlaten en zo kwamen we er terecht. Ik heb daar toen ook de nodige fotos gemaakt en omdat ik vandaag nog niks op mijn geheugenkaartje had staan besloot ik maar eens in mijn oude mappen te gaan kijken om die herinnering nog eens op te halen. Ik heb deze foto opnieuw door Photoshop gehaald om ‘m ongeveer dezelfde sfeer mee te geven als die in de getoonde reeks. Behalve in de lucht en in het geel van de wagen heb ik in de hele foto de kleurverzadiging bijna volledig weg gehaald. Dat is eigenlijk de meest ingrijpende bewerking die ik er op toegepast heb maar er zijn nog wel enkele details die een beetje “geshopped” zijn zodat ik meen dat ik met recht kan stellen dat het toch een werk is van vandaag.


  28-01-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 januari Taverne De korte Heide
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er zijn tientallen mogelijke redenen op te noemen waarom de ene na de andere horeca-zaak er mee ophoudt, het rookverbod ( ik ben zelf geen roker, nooit geweest ), de alcoholcontroles, de witte kassa, het overaanbod aan feesten allerhande, de sportclubs die allemaal hun eigen cantine hebben en ga zo maar verder… Een van de nog steeds overlevende etablissementen in Lichtaart is de taverne bij de camping Korte Heide. Wij komen er graag en regelmatig, met ons vriendenclubje vaak op zondagavond en ook voor de maandelijkse vergaderingen van de motorclub is het de meest gekozen locatie. We hebben weliswaar ervoor gekozen alle Lichtaartse horecagelegenheden iets te gunnen maar in de Korte Heide is de sfeer en de accoustiek het beste, parkeergelegenheid is er zat en Toke de bazin is een schatje… kortom, het is toch wel onze voorkeurplek.
  Nachtfotografie… Yesss !!! Vanavond ben ik weer eens even naar buiten geglipt om tussendoor een lange sluitertijd opname te maken.
  f 11  -  30 sec  - ISO 160  


  27-01-2017 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 januari Windmolens
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik vermoed dat de goede ouwe trouwe Buulmolen daar al een tijdje met een Calimero-gevoel staat te kijken. Tussen al die grote, moderne, blitse nieuwkomers hoor ik ‘m in mijn fantasie met een heel fijn stemmetje zeggen: “want zij zijn groot en ik is klein en dat is niet eerlijk” ...
  Het is, na de nachtopname van 1 januari, trouwens niet de eerste keer dat ie voorbij komt op deze paginas in het nog prille jaar 2017. We waren vandaag aan het dolen door Olen ( dat is de naam van een rondje geocachen ) en toen ik ‘m op deze plek in het mooie winterlicht zag staan naast één van de vele gigantische nieuwkomers die de laatste tijd langs het Albertkanaal groeien kon ik niet anders dan ‘m een tweede beurt te gunnen.   


  26-01-2017 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 januari Happy birthday
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Phaido komt regelmatig voorbij op deze pagina. Dat is niet toevallig natuurlijk, als we de dagelijkse wandeling maken, een uitstap doen, vrienden bezoeken, zelfs op restaurant… hij is deel van ons gezinnetje en hij mag altijd mee. Dat ie dan wel eens fungeert als onderwerp in de fotos die ik schiet of als bruikbaar voorgrondobject in een landschapsfoto is nogal logisch toch?
  Vandaag was ie jarig en dat is uiteraard een reden om hem helemaal in the picture te zetten, het lag dan ook voor de hand dat er een fotoshoot zou komen. Het plan was duidelijk, we hadden een taart gehaald – de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat we die zelf hebben opgegeten – en daar hadden we acht kaarsjes ingeplant, enkele honden-feestkledij-attributen van de kersthondperiode hadden we nog liggen en de jarige kon zo in beeld voor de officiële verjaardagsfoto. Was het de hoed of het vuur van de kaarsjes…, voor één keer wilde hij niet poseren zoals we dat van hem gewend zijn en recht in de lens kijken.
  Dat hij nadien nog enkele verjaardagslekkernijen voorgezet kreeg wil ik er toch ook bij vermelden.             


  25-01-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  24-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 januari Drie blondjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Januari loopt op zijn einde en de nieuwjaars recepties zitten er nu wel ongeveer op hoop ik. Een van de laatste was de traditionele drink die ons, vrijwilligers, vandaag werd aangeboden door de gezamelijke Lommelse OCMW-zorgtehuizen Kapittelhof en Hoevezavel. Zoals bij de meeste evenementen daar hadden ze me ook deze keer gevraagd om wat fotos te maken voor het maandelijks tijdschrift en dat heb ik tussen de Cavas en de Duvels door dan ook gedaan. Na het officiële gedeelte met toespraken, vieringen en dies meer ben ik regelmatig bij de diverse groepen aanwezigen wat opnames gaan maken. Deze drie gebrilde blonde dames zaten gezellig samen te keuvelen en toen ik het vroeg wilden ze graag.
  De titel “drie blondjes” hoeft helemaal niet oneerbiedig te klinken uiteraard. Het zijn gewoon drie toffe, joviale collega vrijwilligsters die altijd hun beste beentje voorzetten en die er op dit feestelijk moment ook helemaal feestelijk uitzagen. Ik vind trouwens dat alle vrijwilligers een standbeeld verdienen want, geloof me vrij, zonder vrijwilligers valt de hele zorgsector in elkaar. De titel boven dit stukje zou eigenlijk moeten zijn: “Drie geweldige, prachtige, fantastische blonde dames”… maar “Drie blondjes” klinkt beter, toch?          


  24-01-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 januari Gesloten op maandag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Je hebt zo van die dagen. Daags na ons familiefeestje waren er weer uren te kort in een etmaal. Opruimen, de woonkamer weer voor twee-persoonsgebruik herinrichten, fotos selecteren en fatsoeneren, pipi- en kakawandelingen met Phaido… om een lang verhaal kort te maken: rond negen uur vanavond ben ik met de camera even naar buiten getrokken want ik wilde toch ook nog wat fotograferen. Ver ben ik niet gelopen, enkele huizen verder richting Kasterlee is de broodjes- en frietzaak “Het Blokske” en nog iets verderop heb ik zowel links als rechts van de baan mijn statief enkele keren neergeplant om wat lange sluitertijd-opnames te maken. Het Blokske was gesloten en dat stond ook duidelijk aangegeven: “ Gesloten op maandag”, niet dat ik dat erg vond, we hadden zat over van het feestje van gisteren en de tweede dag is het altijd nog net iets lekkerder. Ik vond het wel leuk onze eigen straat eens te fotograferen op een ongewoon tijdstip. Uiteraard zijn bij dit soort fotografie ook de lichtsporen van voor- en achterlichten van de autos, de diafragmasterretjes rond lichtpunten en zelfs de flares en weerkaatsingen in de lens interessante onderdelen van zo’n nachtsessie, zelfs de verkeersdrempel voor Het Blokske speelt zijn rol in het spel van rode en witte strepen.
  35 mm  -  30 sec  -  f 13  -  ISO 100    


  23-01-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!