Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  26-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 januari Mosselfestijn
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er zullen maar weinig clubs of verenigingen zijn nooit eens de bodem van de schatkist zien nemen wij aan. De kas gevuld houden vraagt vaak enige creativiteit. Een mosselfestijn is een welgekend middel om de financiele middelen op pijl te houden. Dat weten ze bij Carnavalsvereniging de Barrierse Rietschieters ook. Kostuums en praalwagens krijg je nu eenmaal niet gratis. Ieder jaar wordt er dus rond deze tijd van het jaar beroep gedaan op de eetlust van zo veel mogelijk sympatisanten om centen in het laatje te krijgen.
  Omdat wij een goede portie mosselen zeker niet versmaden en wij de carnavalisten een warm hart toedragen zijn wij telkenmale van de partij, een zware beproeving is het niet, integendeel.
  J Dat ze lekker waren willen we graag bevestigen en dat we nog wat extra gesteund hebben door enige drankconsumptie ook.   


  26-01-2014 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 januari Happy birthday Jef
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is vandaag een beetje laat geworden… vóór middernacht de blog on-line brengen lukte echt niet meer, zelfs nog niet een beetje. Helemaal ongeschonden zijn wij ook niet uit de strijd gekomen dus moet ik proberen met uiterste concentratie enige samenhangende commentaar te tikken i.v.m. deze foto.
  Onze opperbeste vriend Jef was eerder deze week jarig en vandaag had hij ons uitgenodigd om dat samen met onze voltallige vriendenkring te komen vieren. Lekker eten en voldoende drank hoort bij een feestje in huize Jef en dus vonden wij het raadzaam om al meteen bij het begin van de avond een foto te maken van het feestvarken… maar goed ook want later werd het steeds maar minder toonbaar.
  J


  25-01-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 januari Het militair kerkhof van De Panne
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wat een mooie januaridag mochten we vandaag beleven !!! Da’s maar goed ook, want het bezoek aan de Westhoek, dat we met enkele leden van de fotoclub wilden brengen hadden we al eens verschoven in de hoop op goed weer. We zouden enkele oorlogskerkhoven gaan bezoeken, in het kader van de 100ste verjaardag van het begin van de eerste wereldoorlog hebben we dat ook op ons lijstje staan binnen de club, en om alvast in dit seizoen al enkele beelden te schieten vatten we met z’n drieën deze morgen de lange rit aan naar de uithoek van West-Vlaanderen.
  Zeer specifiek gingen we op zoek naar graven van Lichtaartse gesneuvelden en zo kwamen we terecht in Hoogstade, Adinkerke, De Panne en Ramskapelle. Tussendoor hebben we uiteraard ook aan de inwendige mens gedacht en hebben we nog een doorsteekje tot op het strand van De Panne gedaan - daar kennis gemaakt met een leuk hondje trouwens, Phaido zal het me wel niet kwalijk nemen -, maar uiteraard was de oogst aan WO1 gerelateerde fotos het grootst.  
  Op het kerkhof van De Panne heb ik me nog eens gewaagd aan een panorama oefening. Uit 9 staande opnames heb ik deze avond thuis deze samengestelde foto in elkaar geknutseld. Het beperkte formaat dat op deze blog mogelijk is laat weliswaar niet toe om er in al zijn details van te genieten, maar ik vond hem toch te indrukwekkend om hem niet te plaatsen. Afhankelijk van je browser zal je er waarschijnlijk van links naar rechts doorheen moeten scrollen, hij past - bij mij althans - niet op het scherm...

   


  24-01-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  23-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 januari Vogelkijkhut
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nico Haak zaliger zong ooit “As ze me misse dan ben ik visse…”
  Dit is een van de plekken waar ze mij wel eens zouden kunnen vinden als ze me missen, de vogelkijkhut bij het Zwart Water en voor alle duidelijkheid, dan is dat niet om te vissen
  J. Vogelkijkhutten zijn een habitat waar ik graag vertoef namelijk, meestal met de camera en een flinke teletoeter er op natuurlijk. Ik ken en bezoek er nog al wat, die aan de Snepkensvijver, de Liereman, het Hageven, de Kasseman, de Kattesteertvijver mogen mij regelmatig onderdak of beschutting verlenen. Deze namiddag kwam ik hier langs gewandeld met Phaido, niet speciaal op jacht naar vogels, die zaten er trouwens ook niet en met de 50 mm kon ik hier toch niet veel komen doen, maar de hut zelf vond ik ook wel eens een foto waard. Ik heb er thuis in de nabewerking behoorlijk aan geprutst moet ik zeggen. De kleurverzadiging en het kontrast een beetje omhoog, Nik Color Efex Pro er over heen en nog enkele photoshop geintjes zorgden er samen voor dat het plaatje er toch iets vrolijker uitziet dan het in werkelijkheid was vandaag. Noem het artistieke vrijheid…


  23-01-2014 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 januari Het autosalon
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Midden januari is er telkenjare een evenement dat we niet willen missen. Vandaag trokken we weer met z’n vieren naar het Brussels autosalon. Voor 19,5€ kochten we elk een kombi-ticket waarmee we van Herentals met de trein naar Brussel Zuid konden sporen, dan de metro naar de Heyzel nemen en tenslotte ook nog een geldig entreebewijs hadden voor het salon. Goeie deal zou ik zeggen!
  We hebben ons weer een hele dag vergaapt aan allerlei nieuwigheden op auto- en vooral moto-gebied en uiteraard had ik mijn fototoestel meegenomen. Uit de vele glimmende bolides koos ik deze keer een shot van de concept-car van Peugeot, de Onyx.
  Eigenlijk dateert die al van 2012 en de flinterdunne koperen laag die toen de voorkant van de flanken sierde is ondertussen geoxideerd. Zoals we allemaal weten krijgt oxiderend koper een blauw-groene kleur en dat effect hebben de Peugeot mensen mooi uitgespeeld om nog een opvallende extra toets toe te voegen aan een creatie die sowieso al een enorm wow-gehalte had. Ze hadden hem bovendien in een decor geplaatst dat de dynamiek erg ten goede kwam, dat had ik snel in de gaten in mijn zoektocht naar een goede kompositie. Met de camera zo diep mogelijk over de glazen beschermwand leunend heb ik enkele shots kunnen nemen zonder kijken voor ik, van uit een extreem laag standpunt, hem er helemaal op had. Met de 50 mm had ik maar net voldoende beeldhoek om een afgeknipte voor- of achterkant te vermijden. Het was dus mikken op het gevoel… Na enkele missers was het gelukkig ook een keertje raak.
  Ik wilde een behoorlijk korte sluitertijd omdat ik toch een redelijk onstabiele houding had maar omdat ik nu met de nieuwe 6D, zonder gevaar voor storende ruis, de ISO-gevoeligheid kan opvoeren tot in de hemel bij wijze van spreken, kon ik toch probleemloos op 1/400 uitkomen.
  Voor de volledigheid de exif-gegevens: 50 mm - 1/400 - f5,6 - ISO 1600.


  22-01-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 januari Tas
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We kregen deze morgen een telefoontje van de politie van Dessel. De tas van Josee was gevonden ! Op 30 oktober had een of ander stuk krapuul die uit onze wagen gejat nadat hij de ruit had ingeslaan. Bankkaarten blokkeren en nieuwe aanvragen, documenten weer in orde maken, identiteitskaart, rijbewijs, nieuwe tas, agenda, fotos en wat heeft een vrouw nog meer in zo’n ding zitten… Je bent een hele tijd behoorlijk ontriefd en ook psychologisch komt zo’n klap hard aan. De dader heeft de tas meteen ergens gedumpt nadat ie eerst de centen er uit gehaald had natuurlijk want uiteraard was de portefeuille leeg, de buit bedroeg minder dan 50 €… maar daartegenover staat dat de kosten voor alle administratieve regelarij, een nieuwe bril, een nieuwe ruit en nog enkele andere kleinigheden samen al snel opliepen tot een veelvoud van dat bedrag… Enfin, iemand heeft de tas vandaag naar de politie gebracht, we hebben ze terug. Doorweekt papierwerk, bril, identiteitskaart, rijbewijs, fotos… alles nog aanwezig, maar op de bril na is niets nog bruikbaar. Josee heeft nu een dure reservebril. En de tas, hoewel ze er op deze foto nog redelijk goed uit ziet, valt ook zowat uiteen na bijna drie maanden de elementen getrotseerd te hebben.     


  21-01-2014 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  20-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 januari Stilleven
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er zijn enkele werkpunten waar we ons binnen de fotoclub op willen toeleggen dit jaar, “Stilleven” wordt één van onze onderwerpen. Ik ben al wat ingrediënten en ideeën aan het bij elkaar sprokkelen en vandaag ben ik al eens aan de slag gegaan. Bij dit triest en druilerig weer kun je maar beter aan huis blijven om je fotoplezier te vinden.
  Dit doorleefde oppottafeltje nam ik ooit mee naar huis uit een berghok toen de woonst van mijn overleden schoonouders  werd verkocht. Als decoratief element in de tuin of als bruikbaar accessoire voor een of andere fotosessie leek mij dat een leuk ding. Gecombineerd met enkele andere spulletjes kwam het nu al erg goed van pas. Een van de ideetjes die ik namelijk had was iets te gaan doen met een gebroken glas en gespilde wijn… Een meer geschikte ondergrond kon ik nauwelijks bedenken. Ik vermoed dat er in de loop van deze jaargang nog wel enkele stillevens zullen voorbij komen, maar dit is alvast de eerste.  


  20-01-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!