Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  09-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09 februari Valentijnsjogging 2014
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Al voor de zestiende keer werd vandaag de Valentijnsjogging ingericht in ons eigenste Lichtaart. Vorig jaar waren wij nog fiere getuigen van de overwinning van onze zoon bij de 4 km lopers, maar dit jaar kon hij er niet bij zijn… als je bij de spoorwegen werkt roept de plicht ook wel eens op zondag. Dat weerhield ons niet om toch zeer geïnteresseerd bij het evenement aanwezig te zijn, wij kennen uiteraard nog wel wat deelnemers. Buurman Thomas bijvoorbeeld of Nil, lid van onze motoclub die, daags na ons teerfeest nota bene, toch de moed kon opbrengen om door de plaatselijke bossen te draven op een zeer zwaar parcours. Dat laatste kunnen wij uit eigen ervaring getuigen, want dat gaat grotendeels over de route die wij elke dag wandelen met Phaido, het ligt er op veel plaatsen erg vettig en modderig.
  Nil bracht het er niet eens zo slecht van af als je het ons vraagt. Ze kon haar zus Ria bvb al netjes achter zich houden en ik meen dat er nog wel een twaalftal dames waren die in de uitslag een groter getal voor hun naam kregen. Op bijgaande foto,
  enkele meters van de finish, ons fiere clublid ( in het blauw ) die alles geeft om haar zus voor te blijven.


  09-02-2014 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 februari Onze meisjes.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Feest van onze motorclub vandaag. We waren gezamenlijk gaan eten bij de plaatselijke chinees en daarna zijn we in café “De Langenberg“ nog de nodige dorstlavende bezigheden gaan ontplooien. Uit die laatste activiteit komt de bijgaande foto trouwens. Ik heb er geen idee van of het een teken van emancipatie is, dan wel of het als discriminatie of seksisme moet worden bestempeld, maar we maken er meestal een gewoonte van dat de dames samen en de heren onderling hun eigen praat- en kletshoekje innemen. Men mag het me niet kwalijk nemen dat ik liever de mooiste helft van het gezelschap fotografeer. Dit zijn dus onze meisjes ( 80% om precies te zijn, Renilde was afwezig omwille van een medische ingreep en Lief had samen met Jakke ook andere verplichtingen ).
  Ik blijf voorlopig koppig nog even de mogelijkheden van mijn nieuwe toestel aftasten en hoewel ik deze keer mijn opzet-flash wél meegenomen had, wilde ik, met erg weinig licht in het café, toch weer deze groepsfoto maken zonder flitsen. Iso 12800 alweer dus en over het resultaat ben ik niet ontevreden. Met flitsen kan het zonder twijfel beter en scherper maar gun me even deze experimentele fase…      


  08-02-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 februari Flying Shoe
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben deze avond naar een optreden geweest van mijn favoriete bandje, Flying Shoe. Natuurlijk ben ik een beetje vooringenomen, Nick de gitarist is een neefje van Josee, maar los daarvan denk ik toch dat ik objectief genoeg ben om te vinden dat ze echt goed zijn. Ze stonden vandaag geprogrammeerd in T.O.S. ( The Other Side ) in Peer, nota bene mijn geboortedorp, dubbel leuk dus. Ik heb er van genoten en natuurlijk had ik ook fotografieplannen toen ik besloot dat ik daar bij wilde zijn.
  Ter plaatse bleek er toch wel erg weinig licht te zijn en ik had mijn opzetflitser niet meegenomen, verdomme toch… Dan maar het maximale uit de mogelijkheden proberen te halen, dus de 50 mm 1.4 op mijn toestel gezet, diafragma 2,2 om bij Iso 12800 tot een aanvaardbare sluitertijd van 1/160 te komen en alsnog enige scherpte diepte over te houden. Uiteraard krijg je dan toch een beetje ruis en met Nik-Dfine ga je die dan te lijf, met als gevolg dat de fotos toch een beetje softer worden, maar de omstandigheden in acht genomen ben ik er best gelukkig mee.


  07-02-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 februari Fotoclub
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Iedere donderdagavond is het vergadering van onze fotoclub “Visueel” in Lichtaart. We hebben een aardig ingevuld jaarprogramma, en zo werden vandaag de inzendingen voor de Prijs van Vlaanderen ingezameld en becommentarieerd. Eigenlijk vond ik het een beetje genant om tussen al die veel meer geroutineerde fotografen even mijn toestel boven te halen, naar de overkant van het lokaal te sluipen en een foto te maken… maar anderzijds vond ik dat dit toch niet onbelangrijk facet van mijn fotografiebeleving, al was het maar voor één keer, eens aan bod moest komen in deze blog.
  Het lijkt er trouwens op dat we met zijn allen gezellig wat zitten te kletsen en te pintelieren, maar tussendoor wordt er ook serieus gedebatteerd en gediscussieerd. De kritieken die voorbijkomen zijn altijd wel gefundeerd en opbouwend bedoeld en ik ben de eerste om toe te geven dat ik er al veel opgestoken heb. Een goede raad aan alle collegae amateur-fotografen… ga bij een fotoclub !!!  Een link naar de site van onze club staat trouwens in de linkerkolom van deze blog onder “Links”


  06-02-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  05-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 februari De Bib
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er zijn nauwelijks onderwerpen die ik niet graag fotografeer. Door het feit dat we dagelijks de hond uitlaten ( of is het omgekeerd ) en daar dan een lange wandeling aan vast plakken komen er vaak landschappen, Kempense natuur en onderwerpen die we onderweg tegenkomen voorbij, maar ook een portretje, de vogeltjes, de bloemetjes, de beestjes en insecten groot en klein… ik richt er mijn lens wel eens op. Natuurlijk weet ik dat afwisseling de interesse levendig houdt en dus bedacht ik vandaag toen ik even naar de club moest om fotos af te drukken dat het al een hele tijd geleden was dat ik nog eens iets met architectuur gedaan had. Het OC – in de kelders is het lokaal van onze fotoclub – zou dan de logische keuze zijn, ik stond er immers voor, maar het licht zat echt niet goed. De nieuwe plaatselijke bibliotheek er naast daarentegen vond ik dan weer wél een poging waard. Diep door de knieen gaand kon ik het gebouw er achter net buiten beeld houden en in photoshop heb ik thuis de schuine vertikale lijnen, gevolg van de perspectiefwerking van uit zo’n laag standpunt, mooi recht gezet.
  Wij gaan zelf nog altijd naar de bib in Herentals, we hadden daar al langer een lenerskaart, maar nu dat we ook in ons eigen dorp terecht kunnen moeten we toch snel ook eens de binnenkant gaan bekijken. Dit is alvast de buitenkant.  


  05-02-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 februari Wandelen in het bos
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Niet gehinderd of afgeleid door kleuren is dit volgens mij vaak de beste manier om sfeer, contrast en licht te vangen. Toen ik deze foto maakte deze morgen tijdens de dagelijkse wandeling was dat al meteen met het idee hem om te zetten in zwart wit. Dit is vlak bij huis, geen tweehonderd meter van onze achterdeur. Het viel me op hoe mooi het tegenlicht was. Het leek een aureool rond Josee te leggen. Ik wil er graag bij vertellen dat ik haar gevraagd heb enkele malen precies daar, doorheen die zonbeschenen plek, te wandelen. Dat Phaido elke keer braaf naast haar meeliep was mooi meegenoemen. Thuis heb ik wat zitten experimenteren met een aantal verschillende omzettingen en uiteindelijk kwam deze flink aangezette, antiek aandoende sepia versie het best overeen met hoe ik de sfeer interpreteerde op dat moment.


  04-02-2014 om 23:55 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 februari Vogelperspectief
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zolang deze mid-winter-lenteprik ons dermate overtuigend tot wandelen uitnodigt zullen ze ons niet binnen houden. Vandaag hebben we weer alle verplichtingen, taken en andere beslommeringen opzij gezet en zijn we er samen met Josee’s broer en schoonzus op uit getrokken. Ik had op de geocache site een wandeling uitgekozen waarvan de logs vertelden dat er een meer dan gemiddelde appreciatie was voor het geboden natuurschoon. Uiteraard had ik de GPS meegenomen om ook aan die andere hobby enige aandacht te besteden en we hebben in het Kolisbos, ergens tussen Herent en Kaulille een fijne namiddag lang genoten van de natuur, de lichaamsbeweging en de uitdagingen die de reeks “Kelten en Rovers” ons bood. Na een succesvolle tocht wilden we per sé ook nog tot boven op de uitkijktoren bij de parking klimmen. Monique deed niet mee aan de klimpartij, iemand moest sowieso beneden blijven om op Phaido te passen – die heeft trappenvrees – en toen we met z’n drieen boven wat van het uitzicht genoten hadden vroeg ik of Josee en broerlief weer eerst naar beneden wilden omdat ik van bovenaf nog een foto wilde maken van het gezelschap. Een van de fotografieregels is namelijk: zoek een afwijkend standpunt…. Dit noemen we dus “vogelperspectief”.


  03-02-2014 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!