Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  07-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07 mei Cartierheide
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is niet de eerste keer dat we dit gebied uitkiezen om te gaan wandelen. De Cartierheide willen wij bij deze aan iedere wandelliefhebber aanbevelen. Diverse uitgezette routes zijn een leidraad om het gebied te verkennen of indien je zoals wij een geocache-adept bent kom je op geocaching dot com ook aan je trekken. Met de goedkeuring van natuurbekeer werd hier onlangs weer een reeks cachen verstopt en dat was de reden waarom we vanmiddag de wagen op de aangeduide parkeerplaats zetten. We hebben alweer genoten van de tocht, van de omgeving, van het gezelschap, van de zoekopdrachten en natuurlijk ook van het napraten bij een Duvelke in de taverne bij de camping Ter Spegelt.  
  Alles helemaal Zen en dik oke zou je zeggen, toch hebben we hier een ietwat bittere bemerking bij. Ik hou echt van de natuur en de bescherming ervan ligt me nauw aan het hart maar… De groene medemens die dit in beheer heeft trekt zich duidelijk geen zier aan van zijn eigen ecologische voetafdruk… In onze natuurgebieden, ook hier, ligt verdomme half Borneo aan tropisch hardhout… dit kan toch ook worden in elkaar geknutseld met kunststof, met inlands hout of desnoods in beton… of is dat niet groen genoeg?     


  07-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06 mei Tafelgoochelaar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was weer plezant.
  Eindelijk met pensioen, het feestje voor Leentje kabbelde gezellig verder toen een van de gasten zich ontpopte als een begenadigd tafelgoochelaar. Hij had ons al verbaasd met enkele trucjes met geldstukken en speelkaarten en zo, trucjes die in het begin niet meteen wereldschokkend waren maar die geleidelijk aan de aandacht aanscherpten voor het betere werk dat volgde. Hij had de mouwen opgestroopt om te laten zien dat er niks in zat en toen plooide hij een uitgeknipte advertentie uit een reclamefolder, van de Aldi meen ik, tot een zo klein mogelijk formaat en toen hij het weer openplooide was het een biljet van tien euro… een volgende advertentie, van de Colruyt denk ik, onderging hetzelfde lot en dat werd twintig euro… hoe hij het deed zullen we nooit weten en of advertenties van de Carrefour of Delhaise vijftig of honderd euro opleverden ook niet.
  Toen ik hem vroeg of hij zich thuis niet eens een namiddag doorheen een stapel reclamefolders wilde werken bleek hij ook geen vrije datum in zijn agenda te vinden… egoist !     


  06-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 mei Kabouters
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Kabouters bestaan echt. Ik was er eigenlijk van overtuigd dat wij in Groot Kasterlee de enigen waren in ons melkwegstelsel die zich mochten verheugen over een aanwezige kabouterpopulatie. Het Kabouterpad en zeker de Kabouterberg zijn wereldberoemd, universumberoemd zelfs… toch? Vandaag merkte ik evenwel dat er nog plekken zijn waar ze een leefgemeenschap gesticht hebben. Toen wij in Tessenderlo tussen Vinnie’s 5 en Kapelletje Klokkeveld fietsten zag ik namelijk deze kabouter pater familias met een deel van zijn kroost en familie langs de weg staan bij hun woonst. Ik vermoed dat ze wel wisten dat wij uit kabouterland Lichtaart-Kasterlee kwamen, dientengevolge op de hoogte waren van het bestaan van kabouters en dat ze zich daarom niet verstopt hadden want normaliter zijn ze zo snel en zo ingenieus in het bedenken van camouflagetechnieken dat je ze nooit te zien krijgt.
  Deze foto is alleszins het bewijs dat wij vandaag het geluk hadden ze te spotten. Ik zal zeker deze observatie doorgeven aan het kaboutermeldpunt en ik hoop dat ik bij deze weer enkele kaboutertwijfelaars over de streep getrokken heb om voortaan ook wat beter de ogen open te houden bij potentiele kaboutervriendelijke locaties.


  05-05-2017 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04 mei OKRA
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hadden tijdens onze dagelijkse wandeling al enkele dagen blauwe pijltjes gezien, opgehangen en vastgemaakt aan bomen, paaltjes en alles waar pijltjes aan vastgemaakt kunnen worden, het soort pijltjes dat gebruikt wordt om wandelaars en mountain bikers de goede richting uit te sturen als ze zich in onze Lichtaartse bossen begeven. Deze keer stond er OKRA op en het kon niet anders dan dat we een dezer dagen zouden gekonfronteerd worden met een massa krasse ouderlingen met wandel-aspiraties. Vandaag was het zo ver. Toen we vertrokken door de Reffenakkers liepen we al samen met enkele verdaalde individuen en waar de blauwe pijltjes richting Dressenstraat wezen zijn wij maar rechtdoor gelopen, recht de Smallebroeken in, de wandeling in omgekeerde richting. Niet dat we iets tegen OKRA of krasse ouderlingen hebben, verre van, maar Phaido vind het toch fijner als hij niet konstant tot de orde geroepen wordt en braaf “zit!” moet doen om passanten niet onnodig bang te maken.
  Toen we langs diezelfde Dressenstraat terugkeerden na ons rondje kwamen we weer een groep fluo hesjes tegen en deze keer had ik de camera in aanslag. Met de 300 mm er op kon ik van op afstand een kompakt beeld vastleggen van de tegemoetkomenden en ik vermoed dat ze het niet eens gemerkt hebben.


  04-05-2017 om 23:42 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03 mei De Smallebroekencache
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik mag aannemen dat het ondertussen wel duidelijk is dat ik een gedreven geocacher ben. Ik zou voor één keer deze blog dan ook eens willen gebruiken als hulpmiddel bij mijn hobby.  De Smallebroekencache is een fotozoektocht die grosso modo langs het parcours loopt dat wij zo ongeveer dagelijks afleggen met Phaido. Op het einde moeten de cachers dan aan de hand van gevonden cijfers coordinaten berekenen om de verstopplaats te vinden. Voordien moeten ze evenwel ook ergens de code ontdekken om het hangslot, dat de cache beveiligt, te openen. En daar loopt het wel eens fout merk ik aan de logs.
  Ik ga op de pagina van de cache bij geocaching.com een hint toevoegen waarin ik verwijs naar deze datum van deze blog.
  Dat dit geen gewone tak aan een boom is zie je toch mag ik hopen. Je kunt ‘m er uit halen en aan het uiteinde zit een filmroldoosje met daarin de gegevens. Het is een verstopmethode die wel meer voorkomt en voor geroutineerde deelnemers stelt dit geen enkel probleem. De hint die al op de site staat is “Ramses Shaffy”… hoog Sammy, kijk omhoog Sammy… snapt U hem? Met deze extra hint inclusief fotos moet het zelfs voor het kleinste kind duidelijk zijn. Medehobbyisten laten genieten van een mooie wandeling is het doel en niet zozeer iets onvindbaars verstoppen.
  J
  Voor dreuzels of muggles ( geocachetaal voor oningewijden ) die eventueel interesse hebben staat hier onder de link naar de pagina van de Smallebroekencache.
  https://www.geocaching.com/geocache/GC5920Y_de-smallebroekencache


  03-05-2017 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 mei Op wandel langs de Sûre.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Geen dagverse fotos vandaag…
  Na een natte ochtendwandeling had ik niet meer zo veel zin om nog eens naar buiten te trekken en ik heb mezelf dan maar achter de PC geparkeerd om me door de massa gemaakte fotos van de laatste tijd te worstelen. Balance, het fotoclub weekend en communiefotos van Lander… er moet niet veel bijkomen om een burn-out te krijgen. Terwijl het buiten maar bleef miezeren stortte ik me op de erg zonnige fotos van onze Luxemburgse uitstap. Het kontrast met wat ik zag op het scherm en de nattigheid aan de andere kant van  het venster kon niet groter zijn. Je zou er een chagrijnig gevoel door kweken. Gelukkig was er de stralende glimlach van het vrouwke die met Phaido langs de Sûre wandelde om dat gevoel in de kiem te smoren.     


  02-05-2017 om 23:57 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 mei Phaido en vriendjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze middag zijn we weer eens naar Lommel gereden. Ik had namelijk het genoegen communiefotos te mogen maken van Lander. We hebben er een uitgebreide shoot van gemaakt, mogelijkheden zat in de buurt… het skatepark, de speeltuin, de Soeverein en natuurlijk de Sahara als prachtig natuurgebied. Broertje Juul was ook van de partij en ze zijn allebei dol op Phaido. Het gevoel is trouwens wederkerig, Phaido vind het geweldig als hij met de jongens kan stoeien. Telkens we verhuisden van de ene fotolocatie naar een andere trokken ze met z’n drieën samen op en uiteraard nam ik dat ook regelmatig in beeld.  


  01-05-2017 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!