Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  01-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 mei De Biesbosch
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben vandaag met de geocachevrienden een dagje naar de Biesbosch geweest. Het was wel vroeg opstaan na het bruiloftsfeest van gisteravond, maar zowel de fietstocht die we maakten als de wandeling erna wogen ruimschoots op tegen dat kleine ongemak.
  We scoorden een bijna 100% wat onze zoektocht betreft - die ene die we niet vonden is er niet meer waarschijnlijk… gemuggled  denk ik - en dat is niet eens het leukste aspect van zulke mooie dag. Het geocachen is eigenlijk meestal maar de kapstok waar ik het genieten van de natuur en het fotograferen aan ophang. Dan vind ik het achteraf gezien misschien wel een beetje jammer dat ik mezelf ooit de beperking heb opgelegd slechts één foto per dag te tonen in deze blog. Ik had vandaag een rijke oogst. Goed, de andere volgens mij geslaagde opnames komen wel op facebook terecht, of via Whatsapp bij onze geocachevriendengroep, het zou ook kunnen dat ik ze bij een volgende gelegenheid eens toon op de fotoclub… mijn voorraad  bruikbare fotos voor het komende fotosalon groeit gestaag.
  De keus voor deze foto wil ik graag verantwoorden door te vertellen dat ik bij deze plaat in laagjes heb gedacht, zo heb ik er trouwens nog wel enkele mee gebracht vandaag. De invoegende lijn van de afsluiting die herhaald wordt door de grassen,  daarboven de bomen met de doorkijk naar de Merwede doorheen de rij stammetjes, in die rij bijna op het einde die ene tegendraadse boom die de monotonie doorbreekt en dan daarboven weer een laagje wolkjes in een, voor deze eerste meidag, schitterend blauwe lucht… Dat alles wordt dan ook nog eens ondergedompeld in frisse groen gele lentekleurtjes, hier en daar zelfs een bruinachtig of oranjetintje erin ( we zijn tenslotte in Nederland he
  J ) De regeltjes zijn niet alleen zaligmakend in de fotografie natuurlijk, maar het is niet verkeerd ze op z’n tijd ook eens te volgen he…   


  01-05-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 april De opbouw van de feesttent
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Om de vijf jaar organiseren wij binnen onze fotoclub de “ 24 uur van Lichtaart”. In een tijdspanne van 24 uren proberen we alles wat er ook maar gebeurt in het dorp te fotograferen. We archiveren dat dan als een soort tijdsdocument en met de 200 meest relevante fotos organiseren we ook een tentoonstelling . Van gisteren 12 uur tot vanmiddag 12 uur zijn we dus met z’n allen druk in de weer geweest.
  Uiteraard hadden we een planning gemaakt, iedereen had zijn steentje bijgedragen om uit te vlooien wat er allemaal, voorspelbaar of niet, te gebeuren stond en we hadden een zeer uitgebreide to-do lijst. De foto die ik gisteren op deze paginas liet zien was er trouwens een die zich tussen de geplande punten door onverwacht aanbood…
  Vandaag waren er ook weer een aantal fotogelegenheden waar ik me in het bijzonder op zou storten, de zoon van een van onze beste vrienden trad in het huwelijk bijvoorbeeld. Natuurlijk heb ik daar de nodige fotos gemaakt en daar doe ik tezijnertijd wel iets mee, maar toch koos ik voor een ander item voor deze blog.  Volgende week organiseert de plaatselijke ruiterclub haar jaarlijks tornooi en we waren ervan op de hoogte gebracht dat ze vandaag zouden beginnen met de opbouw van de infrastructuur en zo… Nog voor de bruiloft ging ik daar al eens een kijkje nemen, de feesttent opbouwen is specialistenwerk en dat wilde ik graag fotograferen. Deze foto vond ik de leukste uit de serie.          


  30-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  29-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 april De goede oude tijd ( bis )
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Precies een maand geleden had ik het over een oud huisje in het gehucht Hoebenschot. Ik vond het toen jammer dat ik het vrouwtje achter het venster niet meer gezien had. Haar wilde ik wel eens fotograferen namelijk.
  Vandaag was ze er weer en wat meer is, ik heb haar gefotografeerd, niet enkel door het venster maar ik ben er ook binnen geweest. Neen heb je, ja kun je krijgen… maar ik hoefde het eigenlijk niet eens te vragen toen ik er gestopt was. Haar zoon woont in het huis er naast zo bleek en toen die zag dat ik ging aankloppen wilde hij meteen weten wat, wie, waarom enzovoort… Hij nam me mee achterom en zo kon ik kennis maken.
  Vijfennegentig is ze ondertussen en ze woont nog altijd zelfstandig in haar eigen woning, zoonlief houdt uiteraard een oogje in het zeil. Ik heb honderduit met haar gepraat, ze is nog erg helder van geest, ziet nog zonder bril… alleen het praten moet wat luider. Of ik haar mocht fotograferen? Zo vaak ik maar wilde en ze poseerde gewillig precies zoals ik het haar vroeg.
  Om de sfeer niet te verprutsen heb ik bewust de flits niet gebruikt het invallend licht door het raam vond ik veel mooier.     


  29-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  28-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 april Het macroseizoen mag beginnen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In afwachting dat het nu eindelijk lente wordt heb ik mijn macrolens maar alvast van onder het stof gehaald. Ik heb hem meteen maar op de Eos gezet en tussen twee buien door ben ik al eens door het gras gaan kruipen. Kleine krioelende kriebelbeestjes waren er nog niet veel te bespeuren maar er zijn al wel dappere bloemekes die het monotone groen van ons grasperk ( of wat daarvoor moet doorgaan ) komen opvrolijken. De erg kleine scherptediepte die je met zo’n lens hebt is precies wat je zoekt bij dit soort fotografie: één enkel bloemeke scherp en al de rest in een rustige onscherpte. De naam ontsnapt me trouwens - zou het robertskruid kunnen zijn? Wereldschokkend is het niet, zo’n klein lichtpaars ding … maar dat hoeft ook niet om mooi te zijn toch?
  Nu nog wachten op beter weer en op het kruipende en vliegende kleine grut en dan hebben we gedurende een hopelijk lang seizoen weer extra onderwerpen om op te gaan jagen.      


  28-04-2016 om 23:56 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 april Mooi licht in de Smallebroeken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mooi licht, daar doe je het voor als fotograaf. Mooi licht heb je vaak ’s morgens, het gouden uurtje, ik ben helaas niet vaak in de gelegenheid dat mee te maken, ligt aan mijn bioritme… Mooi licht heb je ook dikwijls ’s avonds, het befaamde blauwe uurtje, dat ligt me al iets beter… en net voor een bui of net na een bui kan het ook erg genietbaar zijn.
  Toen ik deze voormiddag vertrok voor de wandeling met Phaido was dat net na een bui en onder de stralen van een voorzichtig zonnetje. De belofte van blauw in de hemel en van opklaringen was voldoende om de paraplu thuis te laten, ons dagelijks rondje zouden we wel droog afhaspelen. Toen  we al een eind in de Smallebroeken waren kreeg ik een fameus staaltje van mooi licht te zien. Dan ga ik aan het fotograferen natuurlijk en daar was ik zo druk mee bezig dat ik me niet realiseerde dat wat ik uit het noord-westen zag dichterbij komen de aankondiging van de zoveelste aprilse gril was. Dit was niet het mooie licht na de bui, dit was het mooie licht vóór de volgende bui. Vijf minuten later was het vandattume en hoeft het gezegd dat we behoorlijk uitlekten toen we weer thuis waren. Ik vond het niet eens zo erg want ik had toch weer enkele prachtopnames gescoord.   


  27-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 april Aprilse Grillen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In de exif gegevens van deze foto kan ik natuurlijk zien om hoe laat ie gemaakt is maar eigenlijk was dit vandaag op zowat ieder uur van de dag mogelijk geweest. We kregen van ’s morgens vroeg tot een stuk in de avond de meest onverwachte koude, natte grillen van de weergoden over ons heen.
  Lieden die hierdoor meteen de klimaat-opwarming naar het rijk der fabelen willen sturen moet ik er toch op wijzen dat het al sedert jaar en dag is dat er in deze tijd van het jaar totaal knettergekke weerfenomenen kunnen voorbij komen. De benaming aprilse grillen is dan ook algemeen gekend en wat we vandaag meemaakten is dan misschien niet wat we hoopten maar wel perfect normaal, het is niet de eerste keer dat het hagelt, vriest, oude wijven of pijpestelen regent in april…
  We zijn deze morgen flink nat geworden tijdens de wandeling, helemaal verkleumd zijn we thuisgekomen en de rest van de dag hebben we wijselijk binnenskamers doorgebracht. De vooropgestelde 10.000 stappen hebben we vandaag niet gehaald en de foto die de dag illustreert hebben we door het venster gemaakt.
  J   


  26-04-2016 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 april Verjaardag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  25 april… Alweer een jaar erbij, een mens zou een hekel krijgen aan verjaardagen als ie het getal ziet dat tevoorschijn komt. Het begon allemaal heel normaal deze morgen, ontwaken rond een uur of 9, meteen wat knuffels, net iets meer als anders merkte ik, ontbijt, krantje, sudokus, en dan de ochtendwandeling met Phaido. Daarna begonnen de verjaardags-gerelateerde activiteiten.
  Gisteren hadden we al met de Lichtaartse vrienden een voorproefje mogen beleven en vandaag waren de Lommelse relaties aan de beurt. Het is beregezellig geworden. Dat ik tijdens het bijkletsen en het nuttigen van wat nats ook nog een telefoontje kreeg van doodzieke Jack uit Omaha had ik al helemaal niet verwacht en ik kon enige tranen niet tegenhouden… mag het?
  Van fotograferen is niet veel meer terecht gekomen, gelukkig had ik tijdens de ochtendwandeling Phaido al eens te pakken gekregen. Als de wandeling bijna ten einde loopt moet ie op het baasje wachten en dat doet ie dan ook ergens in de berm. Hij hoeft verder ook helemaal niet aan de lijn of zo, maar van af dat punt hebben we toch liever dat ie iets dichter bij ons blijft en dat weet ie. Phaido is een verstandige hond immers.


  25-04-2016 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!