Inhoud blog
 • 14 juni EINDE
 • 12 juni '17 - Na een einde komt een nieuw begin.
 • 11 juni Het Blauw Kanneke
 • 10 juni De Sprint
 • 09 juni Mariapark
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Geocaching
 • fietsroutes
 • Leren fotograferen, de site van collega Alex
 • Music on wheels
 • Pols Fotoblog
 • Pols Fotodagboek
  Een vervolg op 2012in366fotos...
  Klik op de foto om een groter formaat te zien.
  22-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 september De bomenknuffelaarster
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Leven in evenwicht en in harmonie met de natuur. Het is een nobel streefdoel en er zijn niet zoveel medemensen die er in slagen het ultieme zen-gevoel in hun leven te importeren.
  Er zijn er die roepen, er zijn er die vloeken, er zijn er die bidden, er zijn er die zich verliezen in drank of drugs, er zijn er die mediteren, er zijn er die zich nergens iets van aan trekken, er zijn er die geloven, er zijn er die niet geloven, er zijn er die een sigaret opsteken, er zijn er die zich te pletter vreten, er zijn er die koppig zijn, anderen dan weer veel te flexibel, er zijn er die zich zelf kastijden… er zijn veel mogelijke manieren om de dagelijkse beslommeringen aan te pakken, je af te reageren of je emoties onder controle te krijgen.
  Neem nu onze goede vriendin Ellygorett… die knuffelt bomen, en ze beweert dat ze daaruit energie put… Niet eens zo gek eigenlijk. Er zijn miljoenen mensen die in dingen geloven die, objectief gezien, veel ongeloofwaardiger zijn dan het fijne gevoel dat je zou overhouden aan het knuffelen van een boom. Ik wil hier geen verhandeling schrijven over de grote wereldgodsdiensten, maar wat mij betreft wil ik de volgende keer wel eens naast Ellygorett gaan staan en proeven van die boomknuffelarij.
           

  22-09-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 september De Noord-Zuid verbinding
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Om de zoveel maanden moet ik het wel eens hebben over de werken aan de Noord-Zuid verbinding in Kasterlee. In de loop van deze blog heb ik het er al enkele keren over gehad, maar het is nu eenmaal iets waar we dagdagelijks mee bezig zijn. Wanneer zullen we eindelijk eens van die ellende verlost zijn? We komen er zo ongeveer alle dagen wel langs gereden met de wagen, maar dan is er weinig gelegenheid om alles eens goed te bekijken, laat staan te fotograferen. Als je er met de fiets voorbij komt heb je alvast geen parkeerprobleem en tijdens het weekend liggen de werken ook stil. Dat gaf ons dus vandaag de best mogelijke gelegenheid om eens een positie te kiezen op meestal verboden terrein om op ons gemak deze foto van de gang van zaken te maken. Ze schieten goed op als je het ons vraagt. Nog enkele maanden en we kunnen naar Geel zonder dat we door de dorpskern van Kasterlee moeten…        

  21-09-2013 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 september De oversteek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Je moet er soms wat voor doen als je een geocache wilt loggen. In dit geval hadden we snel een idee waar ie verborgen zat: aan de overkant van de beek was een buis tegen een boom bevestigd en die hing daar zo onlogisch en doelloos dat de verdenking meteen die richting uitging. Ik waagde me over de metalen constructie die daar ooit een of andere functie moet hebben gehad en zag dat de bodem van de buis was dichtgemaakt. Onderin zat er iets wat rammelde, mijn vermoedens werden steeds sterker… hoe krijg je dat er uit?
  Gelukkig laten sommige mensen wel eens wat plastiek-afval rondslingeren in het bos en met een gevonden colaflesje - misschien lag dat er niet helemaal toevallig bedenk ik plots -  kon ik water uit de beek scheppen en in de buis gieten, waardoor een filmrol-potje naar boven kwam, niet hoog genoeg evenwel om het na de eerste geut te kunnen grijpen… Dan nog maar eens bijvullen dacht ik, maar er waren twee gaatjes in de buis geboord onderin, waardoor het water wegstroomde. Tja, de gaatjes dichthouden en tezelfdertijd water gaan scheppen dat lukte me niet natuurlijk. Toen besliste het vrouwtje om ook maar de oversteek te wagen om me te helpen. Wat een schatje is ze toch. Vingertjes op de gaatjes, bijvullen, het containertje kwam bovendrijven en ik kon zonder verdere problemen mijn naam in het logboekje schrijven. Ik was eerst terug aan de andere kant en toen het vrouwtje dapper achter me aan kwam had ik de camera al vast…
  J         

  20-09-2013 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  19-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 september Mastentop
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor niet-kempenaars moet ik misschien even uitleggen wat een mastentop is… neen, dat is geen vlaggenmast of versierde top van een banier die tijdens parades wordt meegedragen of zo, in onze kempense bossen liggen ze met duizenden op de grond. Mastentoppen zijn dennenknoppen.
  De mensen die lang geleden ooit café “De Mastentop” in Kasterlee begonnen uit te baten hebben dus een zeer streekeigen naam voor hun zaak bedacht. Dit soort overpeinzingen maakte ik toen we deze middag, tijdens onze fietstocht, hier even stopten, Josee voor een warme chocomel en ik voor een ander drankje
  J
  .
  Ik denk niet dat ik ooit de toog van de Mastentop gezien heb zonder klanten die er gezellig zitten te keuvelen, de krant te lezen en één of andere al dan niet alcoholische versnapering te nuttigen… en ik mag zeggen dat ik hier al menig uurtje gesleten heb. Dit unieke moment moest natuurlijk vast gelegd worden. Zelfs de Fonne, de sympathieke kastelein was even weg van zijn werkplek om enkele mede-klanten te bedienen die achterin aan een tafeltje zaten. Hoeft het gezegd dat wij “De Mastentop” graag aanbevelen als top-bestemming bij een bezoek aan groot Kasterlee?
  Merk trouwens de giga-mastentop op die tegen de houten bekleding hangt… Volgens de Fonne is het een echte… dat zal dan wel van een sequoia of een andere mij onbekende reuzensoort zijn zeker?

  19-09-2013 om 23:50 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  18-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 september Op de toeristentoren ( bis )
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wij waren eergisteren al eens tot boven geklommen om een vraag te bedenken voor de zoektocht. Nu de kids van de verjaardagsparty vandaag met de GPS de Herentalse bossen introkken om de schat te zoeken vonden wij dat we de begeleiding tijdens de klimpartij maar moesten over laten aan zoonlief, de vader van de jarige. Ik zou wel beneden blijven om een foto te maken van de groep als ze naar me zwaaiden over de reling. En ook deze keer was het niet gemakkelijk qua belichting. Dat ik twee verschillende shots nodig had om deze plaat te schieten mag wel duidelijk zijn, één voor de lucht en een voor al de rest… Het miezerde heel zachtjes en ik moest de camera net iets te lang bijna vertikaal omhoog richten. De resultaten van de vochtigheid op de lens zie je helaas in de donkere delen maar ik vond de sfeer wel precies wat ik in gedachten had. Voor een A3-formaat zou ik getwijfeld hebben, maar op deze paginas en in deze resolutie kon ie best vond ik.  

  18-09-2013 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  17-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 september Pech
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik had het gisteren en eergisteren al gehoord, meende ik. Er zat een verdacht rateltje in het geluid als de motor van de wagen draaide. Met getrainde muzikantenoren hoor je vaak meer dan de doorsnee burger dacht ik nog en ik maakte me er niet te veel zorgen om. Vandaag werd dat rateltje plots een volwassen ratel, het alarmlichtje van de laadstroom ging ook oplichten en daarna continu branden. Ik moest nog een heel eind en ik waagde het er maar op, een diesel draait ook zonder stroom immers? Toen ik de stommiteit beging nog even in de Gamma binnen te wippen voor enkele kleinigheden en ik de motor stil legde was het kwaad geschied. Terug vertrekken lukte niet meer… accu helemaal leeg !!!
  Pechverhelping gebeld, die waren binnen de kortste keren ter plekke en ze wisten me snel te vertellen dat waarschijnlijk een lager van de alternator de geest gegeven had, ter plaatse repareren was uitgesloten dus moest er getakeld worden. Geen kleine ingreep bleek in de Honda garage. Ik ga mijn trouwe beestje enkele dagen moeten missen. Gelukkig hadden ze een vervangwagen voor me. Geen slecht woord dus over Honda, integendeel. Hoewel… ze hebben me toch wel een paarse wagen mee gegeven zeker… voor een Antwerp-supporter is dat zo wat het ergste wat er is… ik rij de volgende dagen wel met de fiets.

  17-09-2013 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 september De Toeristentoren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Jefke is eerder deze maand jarig geweest en woensdag geeft ie een feestje voor de vriendjes. Naast de traditionele pannekoeken en andere lekkernijen vond ie het fijn om met de meute het bos in te trekken en in beste geocache-traditie op schattenjacht te gaan. Vandaag hebben we dat minutieus voorbereid. Het wordt een fotozoektocht met allerhande opdrachten en een finale schat waarvoor ze een code moeten berekenen die nog wat extra inventiviteit en denkwerk vraagt.
  De toeristentoren, wereldberoemd in Herentals mocht natuurlijk niet ontbreken op de route. Oma en pake Pol hebben zich vanmiddag nog eens helemaal tot boven gehesen om daar een vraagje te bedenken. Terwijl oma de horizon afspeurt richt pake Pol zijn camera op zijn schatje
  J
  .
  Het was technisch gezien niet eens zo’n makkelijke foto, licht langs alle kanten, maar onder die relatief lage zoldering was het verschil in helderheid tussen “binnen” en “buiten” toch wel erg groot. Gelukkig zijn er dan mijn geliefde Nik filters en andere pseudo-HDR-toestanden om de belichting onder kontrole te krijgen.

  16-09-2013 om 23:54 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!